Spiderchick

Bröllopet
Det ÄR alltså ringar i askarna här.
 
Men det är ingen förlovning som stundar utan vi planerar att gifta oss. Rätt och slätt.
 
Vi kommer inte att ha något stort, traditionellt bröllop. Det är alltså inga inbjudningar på väg ut. Jag älskar att gå på bröllopsfester som har allt det där romantiska och klassiska, men jag har aldrig drömt om det själv.
 
Med det sagt vill både jag och Spiderpapa att det hela ska bli minnesvärt, romantiskt, roligt och alldeles underbart... Så just nu filar vi på några olika idéer.
 
Är det måhända någon av er som frångick det traditionella bröllopet? Hur gjorde ni istället? Eller vad tusan, ALLA som någonsin har gift sig, hur gjorde ni? Hehe.
 
Roligt med inspo, tips och idéer!
 
 
 
Maria

Planerar också att gifta oss. Vi funderar på en enkel sommar ceremoni hemma i trädgården och satsa mer på en fin minnesvärd fest. Kanske ska ha nåt kul tema.. Typ rock eller femtiotal :)

Sara

Jag, min man, två vittnen. Vi gifte oss hemma i hemlighet. Guuud så spännande och roligt det var! Kram

Ida

Mina päron gifte sig 1984 i vardagsrummet i släktens fjällstuga från 70-talet som morfar och kompisar byggt. Mina föräldrar gick ur kyrkan så snart de kunde så kommunen hade en officient som vigde dom, han var brandman till vardags. Mamma hade en grå knälång klänning och pappa en vanlig kostym.

Mormor, morfar, farmor, farfar, moster och mosters man var bjudna. Sen drog dom på restaurang i byn. Och mamma behöll sitt namn men jag och mina syskon fick pappas när vi kom hundra år senare :)

Nina

Jag och min man gifte oss i rådhuset, den korta versionen. Det gick så snabbt att jag inte fattade när det var klart! Men vi gjorde detta enbart för att få det "på papper" om man säger så. Två veckor senare hade vi vår ceremoni i en gammal slottsruin lite utanför Edinburgh i Skottland. Vår närmsta familj och vänner var på plats, och de fick samtidigt tillfälle att besöka Skottland. Det var alldeles perfekt för oss och jag tror att våra gäster var väldigt nöjda dom med;-) En sak som var lite cool var att självaste Irwin Welsh (han som skrivit boken Trainspotting) höll i ceremonin!

Jag blev så glad när jag läste att ni skulle gifta er, och hur ni än väljer att göra kommer det bli helt perfekt! Stort grattis och all lycka till er!

Carro

Grattis till det kommande giftemålet! :)

Jag och min man ville inte ha något trad bröllop, så när sonens dop skulle arrangeras började vi fila på om vi skulle slå till och gifta oss samtidigt. Sagt och gjort, ingen visste något förutom gudmor (min syster). När det är dags att gå in i kyrkan och alla sitter i bänkarna och väntar på dop så ställer jag och min make oss framme vid prästen med ryggarna vända mot "publiken" och så börjar orgelmänniskan spela en bröllopsmarsch. Ingen fattar någonting och min andra syrra tror att orgelmänniskan spelar fel låt! Till sist börjar det sjunka in att de hamnat på ett kombinerat dop/bröllop och folk börjar grina och skratta :) Jag hade gärna velat sett deras miner! Vi gjorde själva "akten" snabbt och sen gled vi fint över till att döpa vår son. Efteråt var det tårta och smörgåstårta och sen skiljdes vi åt. Jag, min man och son hade bokat ett fint hotellrum så vi åkte dit och bodde kungligt för en natt. That´s it!

elin

Grattis! Önskar er jättemycket lycka till!

Sanna

Gud vad roligt, grattis :)

Pyzen

Min kollega gifte sig i stadshuset. Jeans och gympaskor. Sedan åkte de hem och åt tacos, med bananasplit till efterrätt. Låter perfekt enligt mig.

sandra

Vi gifte oss i mammas o pappas trädgård, jag hade en vit knälång klänning med valmoblommor på, hade fixat hår o smink själv, mannen hade beiga shorts o vit t-shirt.
Skickade ut inbjudan där gästerna uppmanades klä sig somrigt. Hade en brudbukett o två tärnor, vigseln var kort och sedan åt vi potatis-sallad o kallskuret i ett partytält.
Ingen av oss ville ha stort o lyxigt i kyrkan, utan litet o personligt. Hade 3 våningstårta dock ;)
Hade ca 40 gäster :)

Sofia

Hej.
Vi gifte oss borgerligt med våra mammor och våran dotter som vittnen, på en mysig plats. Sen firades detta i trädgården med mat och mys med den närmsta familjen :)

Malin -Änglamamma

Grattis!! <3 Vad härligt!

Jag och min kille hade tänkt åkt iväg och gifta oss utomlands. Ett förslag vi hade var NY och vi hittade att man kan gifta sig i en helikopter över staden! Häftigt!
Men nu blir det att vi gifter oss i Danderyds Kyrka där vår lilla son ligger på barnkullen! Vi vill att han ska vara med! <3

Hoppas ni hittar på något roligt!

Svar: Men va fint! Nu fick jag en tår i ögat... <3
Moa DeBruin

Kimmie

Mina föräldrar gifte sig när de fyllde 40, de anordnade en stor fest för att fira just födelsedagarna, sen efter middagen till allas förvånelse så kommer det en präst ut och sen blev det ett bröllop :)

Nathalie

Ja, absolut. Jag och maken sket i att förlova oss utan åkte ner till stadshuset och boka den första lediga tiden direkt (vi åkte i slutet av november 2011, fick en tid den 14 januari). Sen berättade vi för dom som skulle vara våra vittnen samt för hans lillasyster och hennes sambo som skulle agera fotograf. Så vi var sex personer allt som allt, men Ms lillasyster fick vara hans vittne för hen som egentligen skulle vara vittne hade inget giltigt idkort :)
Så vi var sex personer som var på plats inklusive mig och maken. Efteråt gick vi och champagnefikade, sen gick vi på middag, sen drog jag, maken och mitt vittne som kommit från en annan del av landet för att delta hem till oss och drack.
Ingen annan visste att vi skulle gifta oss alltså, bara för att jag HATAR traditionella bröllop och så har vi den oturen att maken är helpolsk och min mamma är polska, så traditionerna är lite annorlunda så att säga. I Sverige är man mer chill.
Så först skrev jag ett mail till min mamma och förklarade det hela och väntade in svar. När jag fick det (nej, hon var inte ett dugg glad eller nöjd), så ändrade vi våra relationship statusar på facebook, lade upp ett kort och så var det med den saken, för genom ett klick fick alla reda på det :)

Jag är fortfarande jättenöjd med hur vi bestämde att allt skulle bli och jag hade nog inte gjort om någonting om jag hade kunnat!

PS. Jag gifte mig i en svart spetsklänning hittad två veckor tidigare på Monkis mellandagsrea och köpt för 99 kr :D
Jag är mjölkvit i huden och är linblond så jag passar inte riktigt i vitt, sen så klär jag mig bara i svart så det var ganska självklart för mig att ha en svart klänning på mig.

I det stora taget är jag helt enkelt HIMLA NÖJD med faktumet att mitt livs viktigaste och finaste dag blev så som jag och maken ville ha det utan att behöva bry sig om två olika familjers traditioner, utan att behöva spendera en himla massa pengar, osv.

Karolin

Vi vigdes (borgerligt) vid en tjärn ute i den västgötska skogen. Tack vare vädret, strålande sol, så var det alldeles magiskt och fantastiskt. Vänner och släkt var närvarande och efteråt hade vi fest i traktens bygdegård, en gammal tågstation som vi hyrde för billig peng. Mat hjälptes vi åt att laga och vi hade buffé-servering. Våra vänner turades om att hjälpa till i köket under festen. Enkelt, opretentiöst men ändå festligt var känslan vi ville åt. Dukning och dekorationer gick i rött, vitt och svart och det fanns en retro/rockabilly-touch på det.

Malin

Jag själv är ogift men tar mig ändå friheten att ge ett tips:) En vän till mig och hennes pojkvän, nuvarande man, ställde sig i kön till den årliga dagen då Skansen öppnar upp dörrarna 07:00 för alla som vill gifta sig. Det fanns en tjusning i att så många brudar sprang runt och såg sådäringa löjligt lyckliga ut i vita skapelser. Sermonin var fin och inte alls stressig och fotografer fanns på plats, underbara foton med superfin bakgrund. Efteråt åkte de på en räkkryssning i skärgården och såg solnedgången samtidigt som de skålade i champagne. Det sista gjorde de då själva, utan alla andra brudpar.

Hanna

Hej bästa Moa! Vi körde på överraskningsvarianten i samband med lille pojkens dop! Inte så orginellt kanske men det blev både roligt, romantiskt och spontant! Kramar

Isabel

Vi gifte oss borgligt, utomhus... Mitt syskon sjöng en sång före själva "tager du, tager du" och sedan en sång till efter att vi förklarats som man och hustru.

Sedan bjöds det på lite sommarbuffe, efter maten sjöngs det (allsång typ) och till sist bjöd vi på tårta. Nu bjöd svärföräldrarna på maten (och lagade den!) och mina föräldar gjorde tårta, men skulle vi står för maten själva hade det blivit typ korvgrillning istället för vi skulle inte orka laga mat till 50-60 pers ;-) Och grilla korv är ju mysigt! =)

Ett mindre bröllop jag själv var på ca 10-15 pers bjudna) var en borglig vigsel och efteråt gick vi ut på restaurang och åt tre-rätters. Då fick man själv stå för maten och detta istället för brölopspresent då =) Tyckte jag var ett himla smart upplägg =)

Jonna

Åh, kul med giftermål! När vi gifte oss var vi småbarnsföräldrar till en knappt ettåring och en knappt tvååring och vi var rätt unga och panka ärligt talat, men vi har heller aldrig drömt om det där stora romantiska bröllopet, så här blev det en borgerlig vigsel med bara de allra allra närmsta som vittnen. Dagen före bröllopet kom jag på att visst fan, man ska väl ha en brudbukett va och så traskade vi in i en blomsterbutik och bad om en sån. De såg nååågot överraskade ut (Va? Har du inte planerat det här??) men vi improviserade ihop en fin bukett med stora röda pioner, blev hur bra som helst!

Och sen glömde vi ju blomjäklarna ändå på bröllopsdagen så den blivande maken fick vända hemåt och hämta den hahaha! Jag var nöjd bara att vi hade lyckats med projektet att få hela familjen klädda och klara och att vi tog oss dit liksom ^^

Hur eller hur, vi gifte oss enkelt den dagen och hade lite bjudning hemma efteråt för våra föräldrar och syskon som hade varit med och några dagar senare hade vi hyrt lokal där vi ställde till med fest för alla vänner, riktigt lyckat! Jag som inte gillar att stå i rampljuset fick gifta mig i lugn och ro (nåja, så gott det går med två småttingar) och sen också ha en riktigt roliga fest med vänner. Toppen! Det räckte för oss just där och då och vi tänker att det är inte så himla svårt att gifta sig, det svåra är att få äktenskapet att hålla, så vi tänker att vi åker på bröllopsresa när vi firar 10 år istället! ;) I juni Nu har vi varit gifta i snart 7 år, så det börjar närma sig hahaha!

monica

Stort grattis!!
Vi gick till stadshuset med svärmor. Och sen skickade vi ut inbjudningar till fest, och inte vilken fest som helst utan en maskeradfest! Och den blev så jävla lyckad, bästa festen någonsin!!

AG

Vi ville heller inte ha det där traditionella bröllopet. Vi tog med föräldrar och syskon till ett litet kapell vid havet och gifte oss. Sen gick vi åt en fin middag på restaurang. Väldigt avslappnat men väldigt minnesvärt.
Det blev helt fantastisk bra och jag ångrar inte en sekund att vi inte hade "stort" bröllop.

Sophie

Stort grattis!! Jag har tyvärr ingen erfarenhet av bröllop överhuvudtaget.

eeeee

Många gifter sig på barnens dop ;)

Sandra

Vi ville inte heller ha hela det traditionella-paketet. Fanns många anledningar, men framför allt hade ingen av oss drömt om ett sådant bröllop. Vi ville ha ett äktenskap i första hand, bröllopet var bara vägen dit!

Hur som, vi bjöd in vår närmsta familj och närmsta vänner (ca 30 st) på ett lunch bröllop. Vigsel kl. 11, och sedan lunch (förrätt, varmrätt, tårta). Vid kl.16 tackade vi för oss och tog en taxi till vårt hotellrum (barnvakten tog sonen). På kvällen fixade vi oss, gick ut och åt middag (köttbullar faktiskt) och mötte några vänner för drinkar. Dagen efter njöt vi av att vara man & fru, åt en ljuvlig hotellfrukost och fönstershoppade på stan innan vi saknade sonen alldeles för mycket. Det blev precis som vi hoppats!

Lesthis gothworld

Vi ska gifta oss på lucia i december med goth-tema. Vi tänker det som en skojig fest med lekar och dans för folk vi gillar, så vi kommer inte bjuda många. ^^

Sanna

Vi hade dop och bröllopscermoni ihop. Efter gick alla till församlingshemmet och fick bubbel, fika och bröllopstårta. Vi öppnade även presenterna där och då. Senare på kvällen hade vi bjudit de absolut närmsta på middag där vi hade ett band och karaoke.

Anna, Gbg

Vi gifte oss i mina föräldrars lummiga trädgård i Båstad (med en präst som kom dit). Vi var ca 30 personer och det var precis så mysigt som vi hade tänkt oss!

Ina

Enkelt bröllop i kyrkan med närmsta familj och vänner. Sen firade vi hemma i trädgården. Tema på bröllopet var lite rockabilly go gangster ;)

Sandra

Vad roligt! Grattis :)

Vi ska gifta oss i december på en strand i Thailand. Vi har lyckats få med oss nästan hela stora familjen. Så det kommer bli ca en veckas semester tillsammans, bröllop, bröllopsmiddag på någon restaurang. Sen drar jag, mannen och dottern vidare på två veckors "smekmånad". Längtar som en tok ;)

G.O.S

Vi gifte oss borgligt med våra bästa vänner som vittne, sen efteråt ett par veckor hade vi en gigantisk kafferep med släkt och vänner..

Annika K

Jag och maken gifte oss i VIP loungen på Arlanda.
Och drog sedan på bröllopsresa till Mexico direkt efter det. :)

Bara vi, vigselförättaren och 2 vittnen från VIPen.

Litet och inget ståhej, precis som vi ville ha det.

Johanna

Stort grattis till er :)

Jag och min man gifte oss i juli förra året, vi var inte förlovade innan eftersom vi tyckte det kändes lite onödigt eftersom vi ville gifta ganska snabbt.

Vi gifte oss borgligt i rådhuset med fyra stycken närvarande, när vi kom ut från rådhuset så stod våra familjer och väntade utanför för att gratulera oss. Efter vigseln så åkte jag och min man iväg till grannstaden för att sova på hotell, gå ut och äta på restaurang och bara ha de mysigt vi två. Dagen efter hade vi öppethus för de närmaste släkt och vänner (ca 40 st) hemma hos oss (i en trea) där vi bjöd på fika som jag bakat själv.

Vi tyckte detta var alldeles perfekt för oss :)

Annika K

Glömde ju säga GRATTIS :D

Pia

Vi gifte oss borgerligt. Med på ceremonin var bara våra föräldrar och ett par kompisar som gärna ville vara med. Efter själva vigseln var vi hemma hos min mamma och åt lite middag. Vi ville ju ha en fest också och eftersom vi gifte oss på en onsdag (090909) så hade vi fest på lördagen efteråt. Vi hade då ingen traditionell bröllopsfest utan bjöd våra familjer och närmsta vänner, totalt drygt 20 personer, på övernattning på ett spa. Då ingick användning av spa-delen på dagen, en trerätters middag och dryck till maten, övernattning och frukostbuffé. Det man ville dricka utöver fick var och en betala själv. Det var alltså ingen vanlig middag med massa tal och grejer. Både vi och våra "gäster" var jättenöjda med detta upplägg! Och det blev inte dyrare än om vi skulle ha hyrt lokal, ordnat med catering och dryck osv själva. Hoppas ni hittar något som känns bra för er.

Jenny

Jag o min man gifte oss tradionellt så det tänker jag inte "tipsa om" men dock om en bekants bröllop: de anordnade stor halloweenfest för alla när och kära med krav på utklädnad..sedan bads alla att sätta sig på stolarna somvar framställda och ut kommer bröllopsparet i sina fina kläder som "surprise", det var avslappnat och de hade iaf de otäckaste gästerna ever ;)
Kanske nått liknande men med annat tema?
Bara föreslår, ska bli så spännande och se vad ni "hittar på" ;)

Hanna

Mina föräldrar drog iväg till Las Vegas 2006 och gifte sig där. 4 minuter och 11 sekunder tog bröllopet och sen blev det middag på en kinesisk restaurang. Med på bröllopet var jag, min syster, farmor och två amerikanska kompisar med sina respektive. Klart minnesvärt :)

Sofia-mamma till Vilja och Tintin

Jag hade ett traditionellt bröllop. Hade jag fått göra om hade jag gift mig på en sommaräng, slängt upp ett partytält och typ gjort en buffé eller nåt. Avslappnat. God mat,bra musik,närmsta släkten. (hade vi och blev 70 pers..:P)

Kakan

Jag och min man gifte oss efter 14 månader tillsammans. Det blev en enkel ceremoni (efter en massa drama natten innan med en gipsad brudgum, ett sjukt vittne och en brud som försov sig), vid en sjö och ett slott i bakgrunden. Jag i röd knälång klänning och han i fin kostym. Vi gifte oss borgerligt och hade bara två vittnen, våra familjer var väl inte så glada över att inte få vara med men det var så vi ville ha vårt bröllop =)

Siri

Mina föräldrar gifte sig på Utö i Stockholms skärgård. Den närmsta släkten tog färjan ut dit en dag i maj, hade picknick och sedan vigdes mina föräldrar av en sjökapten.

Kakan

Jag och min man gifte oss efter 14 månader tillsammans. Det blev en enkel ceremoni (efter en massa drama natten innan med en gipsad brudgum, ett sjukt vittne och en brud som försov sig), vid en sjö och ett slott i bakgrunden. Jag i röd knälång klänning och han i fin kostym. Vi gifte oss borgerligt och hade bara två vittnen, våra familjer var väl inte så glada över att inte få vara med men det var så vi ville ha vårt bröllop =)

Jenny - mammaliv i Nashville

Vad roligt! :)
Vi gifte oss i New York City Hall med ett par väldigt överraskade men goda vänner som hade flugit in för 30årsfirande. Ingen släkt alls! Sedan hade vi hyrt en av våra favoritbarer i Lower East Side dit vi bjöd ca alla vi känner i NYC- och partade hela natten lång. Väldigt ekonomiskt bröllop ;) jag hade en vit sommarklänning från VS & Andrew skjorta & finbyxor från J.Crew. Perfekt dag utan stress, månader av planering & en saftig räkning :)

Julia

Jätte fin blogg! har nyss kommit tillbaka efter en liten bloggpaus så kika gärna in på min blogg! kram :)

Veronica

Jag och min sambo planerar ett överraskningsbröllop i sommar, vi fyller 30 i år båda två och har bjudit in familj och närmsta vännerna på "60årsfest". Eftersom vi bor långt ifrån våra respektive familjer vill vi bjuda på middagen (3 rätters) eftersom de får stå för hotellrummen själva, så vi har bara skrivit att vi träffas lite innan för lekar/umgås innan maten. Istället för de kliva på en buss som kör dem till kyrkan för en snabb och förhoppningsvis lite humoristisk ceremoni, det ska inte va några stela "måsten" på min bröllopsdag. Har hittat en ankellång klänning, ska fixa buketten själv, lite blingiga, sexiga skor. Vi ska inte ha någon bordsplacering, inga toastmasters, bara löst och ledigt och förhoppningsvis får alla roligt!

Lena

Vi körde hela traditionella kyrkbalunsen :). Men har flera vänner som valt andra vägar. I sommar gifter sig ett par vänner i sina föräldrars trädgård (fint ställe med lusthus). Bara familjen ska vara med. I vårvärmen när syrenerna blommar hade jag valt om jag skulle köra utomhus.

Sanna

Kapellet på Arlanda och sen en resa planerar vi. Alternativt en enkel tillställning i stugan vid vattnet :)

Mia

Jag och mannen gifte oss i hemlighet i stadshuset och efter ett par veckor bjöd vi in alla vännerna till en midsommarfest. Vi svidade om till våra bröllopskläder, serverade bubbel och berättade att vi gift oss och vips hade vi en bröllopsfest :) Föräldrarna bjöd vi på middag samma dag som vi gifte oss så de fick känna sig speciella också!

Lina

Vi gjorde precis vad VI ville.. Vi gifte oss när vi döpte minsta & överraskade ALLA. Eller alla & alla. Våra föräldrar syskon & deras resp.. Jag hade vita converce & en klänning jag hittade på MQ!! Testade lite finare brölloppigare saker från NK men kände mig inte vacker eller bekväm med alla gravidkilon i tighta silkes fodral. Vi va i Stugan & så hade vi smusslat med lite bubbel, finkött & gott som låg i en kylbag. Ähhh... Läs här istället. http://linaheltenkelt.blogspot.se/2010/04/brollopet.html

Sen ställde vi till med en fest ½år senare dit vi bjöd våra vänner. Inga fastrar eller "vi måste ju bjuda dom" bekanta och våra föräldrar hjälpte till med maten, disken & barnpassning. Läs om det här vet ja. http://linaheltenkelt.blogspot.se/2010/09/brollopsfesten.html

Alexandra

Vi kommer gifta oss på mina föräldrars gård, precis vid en sjö. Sen blir det en enkel grillfest på samma gård :)

Cherie

Vi gifte oss i fredags utan att varit förlovade innan. Våra föräldrar och syskon (plus familj) var med så vi var totalt 10 vuxna och två barn. Vi vigdes på en gästgivargård (2 minuters versionen) där vi senare åt middag. Sen tvingade svärmor oss att dricka kaffe och äta spettekaka hemma hos henne efteråt. Alldeles lagom och precis så vi ville ha det. :)

Fröken iDA

Vi hade ett traditionellt kyrkbröllop med ca 70 gäster. Det som skiljde vårt bröllop från andras var att min pappa prästen vigde oss och när vi sen anlände till festlokalen och alla gästerna stod och väntade på oss, kom vi med Makens grävmaskin. Maken körde och jag satt i framskopan. :-) Det pratar våra vänner om fortfarande. Fyra år senare. :-)

Grattis till det stundande bröllopet och lycka till med planeringen!

Världens bästa Maria

Åh vad många berättelser och tips! Vi funderar själva lite på äktenskap här hemma (efter världens längsta förlovning :-)) och är just nu inne på samma sak som Sanna här ovanför. Vigsel på Landvetter/Arlanda och sedan två veckor på någon varm och solig strand tillsammans med vår dotter (och ev. syskon). Tänkte till och med vara så ful att inte berätta för någon utan innan vi går ombord ändrar vi status på Facebook till "nygifta" eller något liknande :-) Hoppas bara nu att ingen av mina vänner läser detta, haha!

Lisen

Mitt bröllop är om ca 3 veckor, aaahh! Jag fann kärleken i USA så numera bor jag i Florida. Vår lilla cermoni kommer hållas längs med en st johns river och den lilla festen i tillhörande clubhouse. Jag är väldig lycklig lottad som har familj som tar sig tid att komma ända hit. Våra familjer har aldrig träffats förut så detta blir mer en rolig familjefest än bröllop. Hans djupt religösa katolik till mamma är väl inte jätteglad i att vi skippar kyrka o allt sånt. Men detta är ju faktiskt VÅR dag, inte hennes.
Jag är sjukt nervös över allt som måste fixas, men så exalterad! Jag har gjort allting själv, från inbjudningarna till dekorationen. 3 veckor kvar, wish me luck!

Elin

Vi gifte oss för exakt ett år sedan, i hemlighet, i kommunhuset i byn och med bara deras vittnen. Jättemysigt och ändå romantiskt. Sedan åkte vi och köpte fotbollsskor och åt på Max. :) idag firar vi med god mat och små lyxiga saker som chokladdoppade jordgubbar.
Det var för vår skull och passade oss perfekt.

sofia

Grattis, så roligt att ni ska gifta er! Jag är inte gift själv men har varit på ett riktigt mysigt bröllop jag kan tipsa om :) min sambos kusin gifte sig utomhus vid en sjö med bara närmsta familj och släkt,ca 20 pers, solen sken och allt var jättefint. De hade hyrt en liten stuga som låg precis vid sjön och så satte de upp ett partytält vid stugan där de hade dukat med natur-tema med kottar och kvistar, väldigt fint och passade de väldigt bra! Efter cermonin grillade vi och så hade de gjort olika sallder, pastasallader och bröd till och så fick man servera sig själv :) Ni har ju en fin stuga så om ni vill vänta tills det blir varmare är det ju ett alternativ :)

Petra Gashi

Vi ville gifta oss men min pojkvän skulle utvisas så vi hann inte fixa nåt. Vi gifte oss kyrkeligt. Utanför staten! :P (Räknas ju inte som ett äktenskap. Men för oss gjorde de, det!) Med bara familjerna närvarande och några snubbar som lyckats lista ut vad vi skulle göra i kyrkan. Åt god middag tillsammans. Sedan drog jag och mannen till hotell för bröllopsnatt! (Dagen efter lämnade han landet!)

Sedan ordnade vi ett statligt riktigt äktenskap när min man väl fått svenskt personnummet, ett halvår senare!
I vårt vardagsrum. Min farfar vigselförättare och farbror och farmor som vittne. På det åt vi paj! XD (Självklart kunde min farfar inte hålla sig från att predika lite...)

Någon gång i framtiden planerar vi att ha en bröllopsfest! Så vi har liksom delat upp det bit för bit. Romantiskt, statligt och så småningom den festliga delen! :P

Johanna

Ett tips till ett enkelt men roligt bröllop. Bjud in alla era vänner till en picknick i er lilla sommarstuga och låt alla ta med sig sin egen fikakorg. Ha en kort vigsel utomhus och fika sedan allihop tillsammans. Då blir det enkelt, roligt och samtidigt tillsammans med alla man tycker om.

Filippa

Vi gifte oss borgerligt i Linköpings stadshus :) och en middag efteråt hemma hos oss :)

MärtaElisabeth

Jag och min man gifte oss smyg. Det hela började som ett skämt från min sida. Jag hade en dålig dag och karl'n var till sjöss så beklagade mig över att han inte var hemma. Skrev att jag behövde en 'riktig' man som strök mig över håret och sa att det skulle kännas bättre imorgon. Det var väl halvt om halvt seriöst menat men han tog det super seriöst. Svaret jag fick tillbaka var att jag skulle boka tid på rådhuset så skulle vi fixa det så snart han kom hem. Jag nappade inte på idén direkt för jag hade ändå en tanke om att jag ville ha mina nära och kära närvarande så vi började planera för ett sommarbröllop. Men sen tyckte jag att det var en jäkla massa att planera och strukturera och hur man än försökte så kändes det inte riktigt helt hundra. Så vi skickade in hindersprövningen och när vi fick tillbaka den 1 vecka senare så bokade vi tid på rådhuset. Bara han och jag, resten (två vittnen och vigselförrättaren) kände vi inte. Det var roligt att efteråt ringa runt till de närmaste och berätta för det var inget någon hade väntat sig. Sen åkte vi iväg och bodde en natt på Teleborgsslott i växjö där vi också avnjöt en fantastiskt god tre rätters middag på kvällen. Helt fantastisk dag blev det och det var väldigt skönt och befriande att det bara var vi! Jag hade ingen traditionell brudklänning utan en marinblå knälång 50-tals klänning och han var fin i sin kostym. :)

carro

Vi gifte oss ute vid gamla Uppsala högar (forngravar). Jag hade vit klännig, blev överlämnad av mamma och det var en borgerlig vigsel då ingen av oss är troende. Efter vigseln åkte vi till svärfars trädgård och hade grillfest sen sov vi på mysigt hotell i två nätter. Vi hade runt 60 gäster och det känns som att allt var lagom. Bra blandning av traditionellt och avslappnat :)

Elise

Herregud vad fin blogg!!

Josse julgris

Stort grattis familjen Spider. Planerar sjalv brollop, men vi kor pa det tradionella brollopet, stor fest med mycket gaster :) Ni finner nog nagot som passar er perfekt :)

Jag o dom små

Grattis, vad roligt :)

Vi gifte oss i kyrkan med dom närmaste närvarande. En lite kortare veriation av en vanlig vigselakt. Eller det skulle vara det, men ena tärnan svimmade och det drog så klart ut på tiden. Efteråt hade vi riktigt party hemma i trädgården. Plockmat, öppen "bar", hög musik (självklart med temat kärlek) och inga långtradiga tal. Alla var uppe och dansade och det var riktigt lyckat!

PimPim

Vi gifter oss 14 september i år. Vi ska vigas borgerligt på ett mindre slott där vi sedan även ska äta bröllopsmiddag. Det blir "bara" middag och ingen fest. Om alla kommer blir vi 18 st sammanlagt, så det är ett mindre bröllop. Passar oss perfekt!

Sara

Mina föräldrar hade ett överrasknings-bröllop. Det var ingen som visste om att de skulle gifta sig, inte ens jag eller min syster visste något förens den dagen det hände.

Gafflan

Gratulerar! Vad roligt.
Vi bjöd in våra gäster (familj och lite vänner)på dop till vår äldsta dotter så fick dom vigsel på köpet. Jag kan lova ett det satt ett par tappade hakor i församligen. Vi bjöd på plockmat och tårta. Jag hade för dagen klätt mig i klänning (vilket är extremt ovanligt) så bara där borde dom inbjudna gästerna anat att något var på gång. Vi har precis firat 18 år som gifta. :)
Lyckat till och grattis till er båda!
Kram

Jossan

Vi åkte till Venedig och gifte oss där!! Superromantiskt och bara vi två! Efteråt hade vi fest för släkt och vänner hemma i Skövde!! :)

Sandra

Grattis! Vad roligt!
Jag och min man gifte oss i trädgården, med närmsta familjen närvarande och efterföljande middag på altanen. Det gäller ju att utnyttja familjens kunskaper, så hemlagat. Dagen efter hadevi brakfest för våra närmsta vänner. Helt lagom och alldeles perfekt enligt mig och maken.

Carola

Bästa bröllopsidén jag hört om som jag själv gärna skulle köra på om vi nån gång gifter oss är; de bjöd in till grillfest i sin trädgård, knytkalas så alla hade med vad de ville äta. de hade gift sig borgerligt på dagen men avslöjade det då o hade en kul grillfest men sina kära! FAst det funkar ju inte nu..när alla vet att det blir av redan men :)

Jennie

Vi gifte oss i Central Park i New York (två goda vänner därifrån fick agera vittnen, köpte ett knippe solrosor på väg till parken), det var härligt, kort och oväntat känslosamt (borgerlig vigselförättare och hennes man som fotograferade). Därefter drog vi och vittnena till Buttercup bakery och firade med blandade cupcakes och på kvällen med middag i Little Italy. Sen drog vi på roadtrip på västkusten och avslutade med ett bröllop till (nåja, renewal of wedding vowsa) i las vegas på graceland chapel med en superduktig elvis imitatör som sjöng och dansade oss nerför "the aisle". Rekommenderas, båda varianterna! :)

Everlasting

Vårt bröllop var inte särskilt traditionellt. Vi kände att mörk kostym inte riktigt var vi liksom, och att själva bröllopet bara var viktigt som en början på vårt äktenskap, inte i sig självt, så vi fokuserade på att fixa en stor och avslappnad fest med alla våra vänner och familjemedlemmar. Vi hyrde en scoutgård mitt i ingenstans och gifte oss på en brygga i en skogssjö. Jag red in på en vit häst, bara för att jag kände för det. Därefter roade vi oss med trerätters i ett stortält, sedan musik och dans i samma tält och så såg vi till att bastu, badtunna, lägereld och sjö fanns att tillgå för de som ville. Och för de som övernattade (de flesta!) var det tält och sovsäck som gällde. Själva sov vi på lyxmadrass och under duntäcke i ett tält på en isolerad äng, med champagne såklart. Vi får fortfarande komplimanger för det bröllopet.

En liten intressant detalj, med bilder, kan du läsa om här: http://everlasting.nu/2011/june/historien-bakom-headern.html

Camilla

Grattis till er!!! Jag och min karl åkte till Paris och gifte oss där. Bokade tid på svenska ambassaden och fick tag i en svensk fotograf som kunde föreviga det. Vi var borta en vecka och sen när vi kom hem hade vi en hejdundrande bröllopsfest för släkt och vänner :)

Millan

Förlåååt för att jag märker ord, men man är förlovad från stunden man har bestämt att man ska gifta sig, sen behöver man förstås inte göra en grej av det om man inte vill. Man kommer överens om att gifta sig - man blir förlovad. Att byta ringar utan att ha kommit överens om att gifta sig - fint och roligt, men ingen förlovning eftersom det inte handlar om ett kommande giftermål.


(Förlåt igen :S)

Anna - Konståkningstokig pojkbandsnörd

Grattis!!

Vi hade ett kyrkbröllop i somras i den lilla byn min man är uppväxt i, 107 mil hemifrån (så mitt enda tips till alla som ska gifta sig är att inte göra det så långt från där ni bor, det innebar en hel del krångel). Vi hade 43 gäster och allting blev (tillslut) mycket bättre än vi någonsin hade förväntat oss.

Malin

Jag och min man diskuterade hur vi skulle göra med våran sons namngivning så får vi den brilianta idén att vi slänger in ett överaskningsbröllop när vi ändå är igång. Vi bor ca 100 mil från 90% av alla släktingar och vi insåg att det skulle bli lite svårt att få alla att åka hit och ha sängar till alla. Det blev ett bröllop i trädgården hos min föräldrar och ingen förstod vad som skulle ske. Jag hade vi klänning jag gjort själv och min man kostym och vi gick fram till vigselförättaren till tonerna av Volbeat med låten
"I only wanna be with you". Vi är så otroligt nöjda med den dagen och så glada att vi kunde dela den med så många.

Everlasting

Förresten, du inspirerade mig att skriva om hur mitt bröllop var, så här kan du se lite fler bilder nu:
http://everlasting.nu/2013/march/vart-brollop.html

Banny

Vi gifte oss i rådhuset med två kompisar var som vittnen. Sedan hade vi middag för släkten med tal och presenter. På kvällen fick alla våra kompisar komma och då ändrade vi tema till spritfest med dj och bara lite tapas att äta. Vi var iofs väldigt unga på den tiden så det var ingen som hade några barn. Jag hade en kort vit klänning från Tjallamalla och blomsterkrans i håret. Kändes så ovärt att lägga pengar på en bukett för tre minuters ceremoni. Mitt enda tips: Se till att den som ska ta bilder är hyfsat nykter. Min bror söp min mans bror, som skulle fota allting, under bordet så alla bilder är antingen suddiga eller på helt random detaljer. En igelkott på en gräsmatta, ett roligt tidningsurklipp på en kylskåpsdörr...

Julias pyssligheter

Åh så roligt att ni ska gifta er, grattis! Vad glad jag blev när jag läste det. :) Jag och fästmannen ska gifta oss om exakt 98 dagar! Dock med ett ganska traditionellt bröllop med kyrklig vigsel i ett kapell och sedan stor fest i mina föräldrars trädgård med släkt och vänner. Jag har alltid velat ha en stor bröllopsfest med mat, musik, dans och hela alltet så det känns toppenbra, jag njuter varje dag även nu innan! Men hoppas att ni hittar något sätt som känns som NI. Ett tips är att kika in på brollopstorget.se, där finns ett forum med maaaaassa bröllopstips, kanske kan hitta nån idé där? :)

Frida

Vi gifte oss i stadshuset med bara familj ock närmsta vänner med. Jag hade ungefär samma form som en sjöko eftersom jag var gravid i vecka 25ish (men man skulle kunna tro att det var vecka 125 :P)
Efteråt hade min svärmor fixat en liten middag hemma hos sig.

Lätt, snabbt och det bästa av allt var att jag slapp planera eller engagera mig ett endaste litet dugg :P

Anna

Jag och min man gifte oss ca 2 månader efter att vi träffats, vi gick till närmsta moské (som inte är en moské-moské utan en vanlig lägenhetslokal utan möbler, bara massa mattor) där hade vi några vittnen som mannen kände. Den enda av dem som jag överhuvudtaget visste vem det var var killen som har kryddbutiken i stan. Eftersom detta giftemål inte gilldes enligt svensk lag utan bara inför Allah gifte vi oss sedan borgerligt en tid senare, bara sådär första bästa tid och inget speciellt. (Jag MINNS inte ens vad jag hade på mig då, haha) Vi är i alla fall fortfarande lyckliga drygt två år senare. Jag tror att det kan bli bra hur man än väljer att gifta sig. Grattis till er! Och grattis till att ni har varit tillsammans så länge!

Line

Vi gifte oss i maj förra året. Hade tänkt göra det ett tag och tog äntligen tag i det ;-)
Bokade borgerlig vigsel sista helgen vår hindersprövning gällde.. bjöd våra föräldrar och syskon på lunch på italiensk restaurang innan. Efter vigseln drack vi champagne på hotellbar. Sen tog våra föräldrar med sej vår son hem och han fick hänga med mormor, morfar, farmor och farfar medan vi bodde på hotell. På kvällen gick vi ut och åt med våra syskon + respektive. Jättetrevligt och lyckat! Och småbarnsföräldrar som vi alla är lockade godis på hotellrummet pch ostörd sömn rätt tidigt så alla gick hem till respektive hotellrum före midnatt... dagen efter fikade vi alla hemma i vpr trädgård.

Vi var jättenöjda! Var mer ute efter att vara gifta än själva bröllopet. Men ändå kul att fira med familjen.

Lycka till med era planer!

karin

Vi åker till las vegas den 6 april, och kliver in i ett kapell som vi hittar :-) tanken är att det ska filmas så våra familjer får se, för vi åker själva utan barn. Det kommer förhoppningsvis bli en härlig upplevelse, med bla helikoptertur över grand canyon!

Terese

Vi hade planer på att gifta oss utomlands men min önskan att få dela vår dag med de närmsta tog över så vi stannade i Sverige. Vi gifte oss borgerligt utomhus vid min farmor och farfars sommarstuga. Vår familjer och några nära vänner var med och efteråt hade vi middag och fest (väldigt lugn sådan)i en hembygdsgård. Vi valde att göra en egen ceremoni så förutom den långa versionen av den borgerliga vigseln hade vi in- och utmarsch på säckpipa, några andra texter samt sång. Vi valde också att tända ljus för de som inte fanns med oss den dagen. Det blev en fin ceremoni som passade oss väldigt bra, fattas bara annat eftersom vi utformat den helt själva ;-) Vi var brudklädda, jag i brudklänning och min man i smoking och vi hade en fotograf med oss som dokumenterade dagen. Det blev extra speciellt eftersom vi vid brudskålen berättade för nära och kära att jag var gravid och eftersom vi förvarnat fotografen om detta så lyckades han fånga gästernas reaktioner på bild.

Så här såg det ut under vår dag:
http://youtu.be/cr5DzRPkNIU

För oss blev det dessutom en minnesvärd dag då det gick från klarblå himmel med strålande sol till ösregn med blixt och dunder precis under själva vigseln. De första dropparna föll precis när jag gjorde mig redo för att gå ut och då var inte tårarna långt borta men gifta blev vi ändå :-) Gästerna blev blöta man hävdar att det var häftigt med ljusskådespelet bakom oss.

Nu vet jag inte om ni vill gifta er borgerligt eller kyrkligt men jag tycker att det var helt perfekt att gifta sig borgerligt då det ger mycket större frihet att utforma ceremonin som man vill ha den.

Min man låter hälsa att man släpper inte exorcister nära det som är heligt för en själv. (Så du kanske förstår att ett kyrkligt bröllop aldrig var aktuellt för oss ;-) ) Gör som ni själva vill så kommer ni att få en helt fantastisk dag oavsett hur ni väljer att göra den. Grattis och lycka till!

Annika

vi gifte oss borgerligt i all hemlighet på våran 10årsdag. firade med korv & bröd på stan och åt sen middag på restaurang på kvällen då morföräldrarna barnvaktade i tron att vi "bara" firade tioårsdan. Nån dag efter hade vi med ett bröllopskort i dagstidningen - det var så folk fick veta, samt hade middag för våra respektive föräldrar! Vi gifte oss mest för att få det på papper då vi fått barn, så jätteromantiskt var det kanske inte...

Tilda

Min man och jag gifte oss i juli -12 efter 5 och ett halvt år tillsammans. Vi hade först en kyrklig vigsel, sen tipspromenad för gästerna medan vi fotograferades. När vi sedan kom till festlokalen hade vi en persisk vigselceremoni. Vi var ca90 pers, många från utlandet. Massvis med mat, frukt och kakor. Dans med dj. Helt underbar dag!
Grattis till Ert bröllop! Njut av dagen för den går fort! :-)

Julia

Åh, vad spännande! :) Nyfiken på vad ni bestämmer er för! Grattis till er :)

Ann-Charlotte

Jag och min man gifte oss i rådhuset. Efteråt gick vi ut och åt med familjen. Efter middagen gick vi på inflyttningsfest :):)

Emelie

Hej där!

Jag och min man var inte förlovande, och hade aldrig pratat med släkten om giftermål. Bara mellan oss själva.

Så vi chockade alla genom att gifta oss i hemlighet på Arlanda innan får flög till New York. Dagen efter satte vi in en annons i den lokala tidningen där vi meddelade att nu heter hela familjen samma i efternamn. Hade lämnat den då 1,5 åriga sonen hos mormor och morfar för en dryg vecka.

Vi hann fram till The Big Apple, käka middag på kvällen och sen sova en god natts sömn. Sen på morgonen när vi slog på telefonerna hade det trillat in lite meddelande.

Vigseln är något som bara finns i våra minnen. Tyvärr var Arlanda personalen ingen vidare fotograf, så inga bra kort finns överhuvudtaget. Men vi ångrar inte att vi smög i väg. Det blev en stund för bara oss två, om oss två.

Karin

Vårt bröllop var traditionellt - som du inte vill ha det. Vi gifte oss 30 juni förra året, på en av få (2?) soliga dagar den sommaren (det ösregnade både dagen före och dagen efter). Vi hade festen på finaste och bästa Ombergs Turisthotell, mellan Vadstena och Gränna. Alla våra gäster, ett drygt 50-tal, älskade stället precis lika mycket som vi gjort sedan vi kom dit första gången. Hade vi varit lite modiga hade vi haft vigseln utomhus men det blev i en kyrka i närheten, för att minska orosmomenten. Ute i skogen eller på en äng hade annars varit drömlokalen.

Hur ni än väljer att lägga upp dagen har jag en stark rekommendation - en bra fotograf som tar massor med bilder! Det är guld att ha!

Eva-Lena

Vårt bröllop var helt underbart!! Å vad jag vill göra om den dagen! ;) Vi gifte oss i en fullsatt pampig kyrka med ca 300 vänner/bekanta. Jag hade en enkel vit klänning och min man svart kostym. Jag är ovan att gå i högklackar så intåget skedde i skor och resterande del av cermonin barfota ;) En god vän vigde oss och våra musikervänner sjöng helt underbart vackert! Uttåget blev en överraskning. Hela kyrkan ställde sig upp och sjöng "All you need is love" precis som på filmen Love actually. Vi fattade ingenting men tårarna flödade när vi förstod vad som hände, och att de övat i hemlighet ;) Kärlek! Det riktiga uttåget var till pampig Star Wars musik med två orglar och ett piano - wow! Och jag fortfarande barfot ;) Med till bröllopsfesten hade vi 107 inbjudna gäster. Jättetrevlig kväll, tyckte även våra gäster! Avslappnad grillbuffé och roliga inslag på festen. Mycket musik. Underbar tårta och fest till 04:00. Synd att dagen gick så fort. Det var helt underbart!!! Lycka till med er planering. Det är ju halva nöjet ;)

Emmi

Jag o Peter vigdes borgerligt i Båstad den 6/1 2013 o jag hade en svart klänning på mig samt smycken som mamma har köpt, Peter hade svarta jeans, grå skjorta o kavaj. De var bara de närmaste som var med på vigseln ca 20 pers o därefter var det söndagsstek med stort dessertbord som mamma lagat. Vigselakten fick vi precis som vi ville med egna texter o låtar m.m Den 8/1 åkte vi till Thailand på honeymoon o under tiden gick inbjudn.kort ut till ca 65 personer om att vi gift oss o befann oss på smekmånad men att de var välkomna på bröllopsfest den 23/2! Alla tyckte det var så kul att få vara med o fira med oss, det var förrätt på tallrik sen buffé med massa göttit o sen 3våningstårta. Festa o hade kul till ca 02,30 då åkte vi hem o sov gott i vår egna säng. Är så nöjda med allt, o att våra vänner uppskattade att de fick vara med på festen., Alla tyckte de var en kul grej att vi gifte oss "hemligt" men att de var delaktiga ändå :) KRAM!

Maria, Livet med tre

Vad kul med giftermål!!
Vi gjorde så att vi stack från barnen, föräldrar och övrig släkt, tog med oss 7 st nära vänner. Hyrde en stor lägenhet i New York där vi alla fick plats. Vigdes av en vigselförrättare i en paviljong i CentralPark och hade en helt fantastiskt rolig vecka.

Rätt så nöjda med det arrangemanget :-)

Madame hoffa-En roligare mammablogg

Vad spännande!
Själv hade jag o min man ett ganska tradionellt bröllop, fats vi gifte oss på stranden ute hos min mor o far. Enda soliga dagen på hela sommaren lyckades vi pricka in :)
Har en hel kategori på bloggen med bröllopstips, om du vill ha lite inspiration får du gärna kika in :)

Christina

Mina föräldrar gifte sig borgerligt 1993 har jag för mig. Det var himla fint med större delen av släkten. Mamma hade hyrt en ljusgul klänning med stort blommönster. Efter själva vigseln så var det fest med hemmalagad mat på en lokal i närheten där vi bodde som man kunde hyra till diverse festligheter (alla mina kalas som liten var där).

Mija

Under vår drömresa till USA passade vi på att gifta oss i Vegas med Elvis och allt. Vi var mer inne på att bli gifta utan präst och kyrka, men på ett minnesvärt sätt.
Väl hemma sen så hade vi en jättefest med alla vänner och släktingar. Över 80 pers. Det var den som var det viktigaste. Det var tal och spex från gästerna. Enkel buffé och en massa dans natten lång. Vegastema på festen såklart :) Vi var på en stor lägergård och nästan alla sov över och vi åt frukost tillsammans dagen efter. Trots att jag var höggravid (och därmed nykter) och hyfsat trött i fötter och rygg så var jag uppe och dansade till tre på natten. Bästa vi gjort näst efter bebisen då ;)

Sandra

Grattis! Så himla kul att ni funnit kärleken med varandra!

Min bonussyster gifte sig på en klippa i Stockholms skärgård med glittrande hav och sol i bakgrunden. Fantastiskt vackert och samtidigt väldigt avslappnat eftersom vi andra stod i skogsbrynet precis bredvid. Middagen efteråt blev avslappnad med trevlig den också eftersom vi stannande på samma plats, i skogen med havsutsikt. Mysigt att vara utomhus! (Men det hängde dock förstås mycket på vädret...)

All lycka till er! :)

Anna

Många bra tips och härliga stories du fått här.. Vi gifte oss i somras med fördrink och mingel ute i solen (tackar för sommarens soligaste dag och ser det som ett lyckotecken..). Alla sommarfina gäster fick sedan traska 200 meter till kyrkan och vi efter för en härlig vigsel utan orgel. Alla var smått berusade och avslappnade (själv fick jag nog i mig 5 glas under minglet och kunde inte sluta le i kyrkan..). Vidare tillbaka ner till nybyggda gaeraget för intag an mat av kockkompis och rose' och snaps i mängder. Borden (11 st) var dukade av släkt och vänner som också fick agera "bordsvärdar" under kvällen. Perfekt. Med min gamle dagisfröken och tillika dj dansades det massor till gamla hits både innan tårta och efter. My god va alla hade skoj. Jag var så glad så jag hoppade sönder min klänningpå grannens studsmatta! :) Grillkorv och överraskande eldshow avslutade kvällen innan gästerna (70 pers) åkte hem med buss som vi fixat båda vägarna (som de själva fick betaöa för). Av pengarna vi fick åkte vi på tågluff i två veclor. Himla skönt att slippa alla prylar i present.. Gästerna pratar om bröllopet varje gång vi ses och tyckte att det var så jäkla fantastiskt! :)

Lilli Nyfiken - Fotbollsfru, småbarnsmama med fotografdrömmar!

Oj.. Vad kul det är att läsa alla. Har varit inne i två omgångar nu... Man är ju så inriktad på "de traditionella"... Har några "berättelser" men får dela upp det :) .

När min moster gifte sig första gången för över 20 år sedan så slöt alla som ville vara med och fira dem upp på en sushi restaurang som brudparet hade valt... Alla dök upp... (lite sugen på att göra så med)

Andra gången, för något år sedan, så åkte de till Gotland och gifte sig i någon ruin. Ingen var med, fick några bilder på mejlen... Lite tråkigt för egen del - hade varit kul och vara på bröllop, men så de ville ha det...

En fd klasskompis gifte sig hemma på gräsmattan i deras radhusområde. Släkten inbjuden. Nu råkade en av hennes grannar även vara vår lärare som hade gått ut på balkongen för att röka och bevittnade allt... De hade inga förlovningsringar, utan hade tatuerat in sonens födelsedatum (julafton btw) på ringfingret. Iga vigselringar heller utan de hade köpt ett örhängespar som de delade på som hade en form utav en skruv ( ur & penn tror jag de fanns på) och det symboliserade "en skruv lös"... Tror det var planerat att 5 år efter bröllopet så skulle de ordna en picknick då alla gäster skulle få ta av sig till knäna, och få med sig en picknickkorg och en filt...

Har inte varit med på något av de 3 bröllopen tyvärr, men lite "annorlunda" att höra om.


M

När vi gifte oss hade vi varit på några bröllop, stora med massor av gäster och fluffiga kläder, häst och vagn, ja hela baletten. Det avskräckte oss, inte alls så vi ville göra,dessutom dyrt!! Vi gifte oss i stugan som mina svärföräldrar har, våra föräldrar och syskon var med, vi hade varsin gammal kompis som vi kände innan vi träffades och en gemensam kompis, dessa med respektive.Vi dansade en vals i vedboden, åt middag i ett militärtält på tomten, hur mysigt som helst!!!Grannarna på bondgården hade överraskat med en brudbåge på verandan till stugan!! Detta är 20 år sedan 29 maj !

Joanna / byblondie.se

Vi gifte oss på en klippa vid havet med bara närmsta familjen med. Vi var sammanlagt 8 pers med oss. Middag på en restaurang vid havet efteråt och tårta hemma hos mamma efter det. Ett helt underbart, litet och perfekt bröllop.

s p i n d e l t j e j e n (mammaliv, resor, fotografering och sånt där)

Åh ÄNTLIGEN!!! GRATTIS vad glad jag blir!!! Hurra hurra hurra hurra!!!

Vi vill ha ett strandbröllop. Själva eller med några nära famijemedlemmar. Vill inte heller ha något stort kyrkbröllop med massa folk :)

Men igen - GRATTIS vännen - FAN VAD KUL!!! <3 GRATTA M också!

Sofie

Vi gifte oss i augusti för två år sen hemma på en äng på vår gård. Hela släkten och alla vänner var med, sen var det middag och fest i vår lada. V hade en präst som min bästa vän kände, men vi ville inte vara i en kyrka, det betyder inget för oss. Allting var precis så fint som det skulle vara.

Linn

Grattis till den mest beroendeframkallande och otroligt bra:iga bloggerskan!

Jhs

Längtar, med skräck blandad förtjusning, ihjäl mig efter dagen min blivande man(som förövrigt inte behagat dyka upp ännu, bara en liten detalj jue)ska fria! Jag tror att man ska skriva ner alla idéer som ploppar upp nu i början när man är i ett "vi ska gifta oss rus" alla tokiga idéer, ner på papper och sedan utifrån de jobba vidare. Är så lätt att låta dagen bli något tungt och stressig- helt fel tycker jag. Då är de bättre att göra något litet!

LORISSA LOVEBOMB

Grattis, så kul! Jag och Erik gifter oss 3 augusti, har ingen aning om hur det ska bli. Liten träkyrka, buffé i mamma och pappas trädgård och typ... bag in box-vin. Och världens finaste underbaraste klänning!

Mersi

Jag och min man gifte oss på Landvetter. :) Vi ville egentligen gifta oss på Maldiverna och ha en ceremoni där men då Islam är huvudreligionen i landet så gäller inte deras bröllopscertifikat i Sverige. Vi tog familjen till flygplatsen och gifte oss i deras lokaler och samma dag åkte vi till Maldiverna. Där hade vi också en ceremoni på stranden som öns bröllopskoordinator hade fixat och det var ren magi. Underbar upplevelse.

Mersi

Jag och min man gifte oss på Landvetter. :) Vi ville egentligen gifta oss på Maldiverna och ha en ceremoni där men då Islam är huvudreligionen i landet så gäller inte deras bröllopscertifikat i Sverige. Vi tog familjen till flygplatsen och gifte oss i deras lokaler och samma dag åkte vi till Maldiverna. Där hade vi också en ceremoni på stranden som öns bröllopskoordinator hade fixat och det var ren magi. Underbar upplevelse.

maria

Vi håller på med planeringen för fullt, med ett hemligt bröllop ( borgeligt) som ska gå av stapel i början av juni :)

Stort grattis till er!

Frida

Vi hade ett ganska traditionellt bröllop i kyrkan men lyckades välja ut psalmer och låtar som inte alla har på sina bröllop. Vi hade en god vän som vigde oss, som är präst och två vänner som sjöng. Men det viktigaste för oss var festen, vårt fokus var att alla våra (runt 100 stycken) gäster skulle ha det roligt. Så det skulle finnas god mat, dryck och bara vara fruktansvärt roligt :) vi har fått många positiva kommentarer efteråt! Vi hade en gästtavla där vi målat ett träd och alla fick sätta sina fingeravtryck, denna sitter nu ovanför tvn hos oss så varje dag påminns vi om denna fantastiska dag. Men mitt tips är att göra det precis så som ni vill ha det för då kommer dagen bli fantastisk :)

Hanna

Ok, min kommentar är inte med, så jag skriver om!

Jag och min man ville ha något litet, men när vi hade bjudit släkt var vi väl 90 personer. Och så bjöd vi väl ett tiotal vänner.
Vi gifte oss i den kyrkan vi tillhör, som är en frikyrka mitt i stan. Den är speciell på kanske många sätt, men det mest avvikande är nog att det är två gångar fram till... ja, vad säger man, scenen?
Så vi gick varsin gång fram, eller rättare sagt, vi dansade fram och möttes framme vi scenen. Vi hade bildspel innan och lite häftig /haha, alltså ingen ingångsmarsch) under bildspelet och när vi dansade in.
Vi hade mycket musik, psalmer och solosång och barnkör. Vår son barnvälsingnades samtidigt, och även då hade vi bildspel!
Jag hade grön känning och ballerina, inget speciellt alls egentligen.
Jag tyckte bäst om att vi valde mycket musik och sång!!
Efteråt bjöd vi på buffe i församlingssalen, ingen bordsplacering, inga måsten. Inte några tal, förutom en sång mina kusiner sjöng. Ingen alkohol, inget ris och hej och hå. Inget där vi riktigt stod i centrum, fast vi ändå gjorde det hela tiden.
Det var en av de bästa dagarna i mitt liv!!
Vi fick vara oss själva, och vi gjorde som vi ville.
Jag kanske drömt om vit kyrka och vit klänning, men när det väl kommer till kritan betyder det inget. Det passade oss bäst att göra som vi gjorde just då, det var det vi ville.
Många säger fortfarande ätt det enda som var lite märkligt var att vi sa att det var ett litet bröllop, och det faktiskt var så mycket folk. Och att vi dansade!! : )

Gör det ni känner för, det är ju er dag! Ha kul, dansa! Sjung! Ha vit klänning eller grön! Gör som sagt hur ni vill! O
Och en sista sak; det är skitkul att vara gift! Att få säga min man, min make.. Den känslan!!! Den går inte att beskriva!

Stort grattis till er bägge! Lycka och välgång till er!

Jessica

Vi gifte oss i stadshuset utan kända vittnet bara vi 2 och våran dotter, samma dag som vi gifte oss fick våra nära och kära ett brev i brevlådan som berättade att vi just gift oss ;-) resten av dagen spenderade vi 3 på Skövde äventyrs bad! Det var som vi ville ha det bara familjen ( vi 3) hela dagen! En perfekt dag!!

Drömmaren

Jag drömmer om att gifta mig på Nya Zeeland med lite "sagan om ringen" känsla. Jag vill ha en alv-inspirerande klänning, inte för prålig men väldigt vacker :) Min pojkvän får gärna ha något aragorn inspirerande, men inte för nördigt, utan bara inspirerat ;) skulle bli för tråkigt med kostym tycker jag.

Det ska bara vara jag min pojkvän och max två vittnen var. Utomhus med den otroliga utsikten som finns där.

Sedan tar man smekmånad direkt efter ceremonin.

Massa vackra foton såklart och film så släkten får se sen ;)

Mia

Vi smet iväg och gifte oss i Las Vegas, då ingen av oss gillar att vara i centrum för allas uppmärksamhet. Det var egentligen bara respektive föräldrar och syskon som visste om det innan, eftersom vi bjudit in dem att vara med via webcam. Det är nåt jag verkligen kan rekommendera till de som har möjlighet. :) Bröllopsmiddagen råkade visst sedan bestå av mat från MacDonalds, men jag hade faktiskt inte på mig brudklänningen då längre.

http://shazan.ratata.fi/blogg/article-46548-43681-a-las-vegas-wedding?offset_46548=60

Caroline

Vi smet till Thailand och gifte oss på en vacker strand, sen hade vi ett "after wedding party" hemma för familj och vänner. Superhärligt och kul! Lite bilder finns: http://mysticcc.blogg.se/category/brollop.html

Erika

Grattis! Vad roligt! Själv är jag inte gift, men mina föräldrar gifte sig på Landvetter flygplats innan vi i familjen (alltså, dem plus jag och min bror)skulle till Grekland. Allt var hemligt och ingen fick veta, inte ens vi barn! Släkten fick veta det dagen efter (när vi redan satt bekvämt i solstolarna på stranden) genom en annons i GP. Vi barn fick veta när vi kom fram till flygplatsen och blev presenterade för prästen samt de två "inhyrda" vittnena. Väldigt speciellt och roligt! Hoppas ni får en perfekt bröllop! Eller förresten, vem vill ha perfekt??

Lagoma Linnea

Det är så härligt med bröllop - stort som litet!
Jag och maken körde ett run away wedding för tre år sedan. Endast våra två vittnen visste om våra lömska planer ;) En decemberförmiddag körde vi i ösregn mot Nyköpings vackra rådhus (det var sån vansinnigt lång väntetid för att gifta sig i stadshuset i Stockholm så vi lämnade hufvudstaden) där vi vigdes quick and dirty!

Sen körde vi hem, i lika mycket ösregn, och åt god lunch med våra vittnen. Därefter ringde vi familj och outade det hela i sms till vänner. Sen blev det julfest med ytterligare ett gäng kompisar som inte visste nåt.

En enkel, härlig och mysig dag. Vi har fortfarande inte haft nån fest än men vi syftar att ha en när andan faller på.

Maria

Kanske en drive-in-vigsel i Tidaholm i samband med cruisingen? ;)
http://svenskakyrkan.se/default.aspx?id=978899

Himlans kul med stundande bröllop alltså. Ni kommer få en fantastisk dag när den än är och hur den än blir. Det viktigaste är att bara njuta o slappna av! :)

Svar: haha jag såg en lapp om det på stan! kanske det ;-)
Moa DeBruin

Ann

Vi gifte oss på Liseberg, i den gamla stugan som ligge i Lustgården. Min farmor föddes i den, fast då stod den ju någon annanstans...
Liseberg var stängt för säsongen, så vi var alldeles ensamma där, och den enda åkattraktionen som var igång var rulltrappan upp till Parishjulet. Först fotograferades vi runt om på Liseberg (öde...)Jag hade en ursnygg svart klänning med rosa hibiskus på från Gant, mannen och grabbarna hade svarta byxor, vit skjorta och väst. Så himla bra var det! Sedan var det snabb vigsel med präst och 20 tal gäster. Efter lite champagne, snittar och mingel blev vi (jag, min man och våra två små söner) körda till Landvetter och så flög vi till Grekland. Perfekt!

sofia

Vi gifte oss borgerligt vid min mans föräldrars sommarstuga utanför ö-vik. Vigseln skedde nere vid sjön på bryggan och vi anlände i en liten båt från en liten vik på sjön. Det var hans släkt och min familj och närmaste vänner från gbg som deltog. vi var ca 35 pers. Ganska lagom! Middagen serverades i partytält på deras trädgård och vi hade buffe som flera släktingar hade hjälpt till att göra. Det var ett suuperkul o lyckat bröllop o är du nyfiken på bilder finns det på bloggen under kategorin bröllop :). Lycka till med bröllopsplanerna! :)

Jess

Efter att ha varit på två stooooora bröllop så kändes inte lusten över att ha ett eget stort bröllop så stor längre. Vad skulle man då göra istället ? Vi bokade en resa till ett varmare land och gifte oss i VIP-rummet på flygplatsen. Släktingar som var helt övertygade om att hitta en förlovningsannons i tidningen satte kaffe i halsen när de hittade oss under rubriken "vigda" med avstängda mobiler satte vi oss på planet och njöt av 2 underbara veckors semester :)

Malin

Grattis!! Att gifta sig är ngt av det största jag har varit med om, efter att föda barn! Det är underbart! :)

Vi gifte oss i hemlighet på en strand i Thailand ( dock fick rådhuset ett besök innan, för svenska kyrkan har inte vigseltillstånd i Thailand och vi hade inte tid/råd att gifta oss på thailändskt vis) Det var fantastiskt och vilken chock alla fick när vi kom hem!

Så vill ni inte åka till Thailand så finns det vackra stränder i Sverige! Öland har massa långa fina stränder, så mitt tips är att ha vigseln på en strand, barfota! Tips nr 2, ha vigseln på sommaren, annars fryser ni om tårna ;)

Lycka till!! ❤

Carolin

Jag och min man gifte oss när jag var höggravid. Mina föräldrar skulle med på semester till Gotland, där makens mamma bor och en vecka innan det skulle ske började vi planera! Föräldrarna fick "inbjudan" 14 tim innan vigseln när vi kom till Gotland. Jag hade med en vit bomullsklänning och vi hämtade upp en liten symbolisk bukett med vita rosor och murgröna. Borgerlig vigsel som var riktigt trevlig och därefter en promenad genom Visby och till en medeltida restaurang där man slet köttstycken med händerna! :D

Året efter insåg vi att vi ville ha en fest. Vi hyrde nästan en hel stugby på Gotland som hade egen fotbollsplan, pool och närhet till stranden. Vi hyrde även en bastutunna. Målet var att det skulle kännas som ett vuxenkollo. På dagen hade vi poolparty och fotbollsturnering. Vi hade en liten cermoni på stranden där vi red in på varsin häst (jösses haha) och sen var det middag i ett partytält. Alla gäster hjälpte till att laga maten! Efter middagen var det dans under bar himmel barfota och framåt småtimmarna tog vi med oss dricka och ett par chipspåsar och gick ner till stranden, bastade, badade och snackade skit. En helt underbar dag där både små och stora kunde vara med!

Ellen

Pappa och hans fru Sofia överraskade alla när vi var på väg till Wales för att fira Sofias pappas 60-årsdag.

Vi var ganska många som skulle dit. Jag och min syster plus tre bonussyskon, min farmor och farfar, faster och farbror och mina två kusiner. På Sofias sida hennes pappa (ganska självklart) och hans sambo, Sofias bror med sambo och ett barn.

Frukosten innan vi skulle flyga berättade pappa och Sofia att de skulle gifta sig och det var därför alla fått "order" om att ta med sig finkläder.

De gifte sig borgerligt i Västerås, tror jag det var. Det var åtta år sedan så jag minns inte exakt ;)

Jag vet inte om bilderna går att se eller om man måste vara inloggad på flickr... Den första är i alla fall precis efteråt, mina kusiner är också med på bilden.
http://www.flickr.com/photos/sofiaoo/4626730490/in/set-72157624106318522

Den här är när de tog den "officiella bröllopsbilden". :P
http://www.flickr.com/photos/sofiaoo/4626721746/in/set-72157624106318522/

Sofia

Stort grattis och lycka till! :)

Helen Appelqvist

Vi gifte oss borgerligt i lördags (1/6), då varken jag eller mannen är särskilt kyrkliga eller traditionella. Därefter blev det smörgåstårta och vanlig tårta ca 200m ifrån vårt hus. :D
Vi ville först inte ha gäster under självaste bröllopsdagen, men kom sedan på att de "gamla" i släkten skulle bli ohyggligt ledsna om de inte fick bevittna det hela och vara delaktiga. Nåväl, det blev en hel del presenter iallafall, så jag antar att det var godkänt, hehe. XD

Svar: Grattis :-)
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress