Mini och maten

Det här med vanlig mat till Mini har gått trögt.
 
Varje gång vi har provat att ge honom något som inte är bröstmjölk har han ryst av obehag i hela kroppen och tydligt visat att det där med käk får stå för andra. Istället är han en riktig tuttgris, Mini. Dessutom har han som bekant odlat framtänder hejvillt = ingen vidare matlust.
 
- Jag kommer aaaaldrig kunna sluta aaaamma! har jag brölat och sett framför mig hur jag tvingas amma Mini upp i vuxen ålder och absolut inte kan sluta med detta för då kommer lilla 24-åriga bebisen att svälta ihjäl eftersom han vägrar all annan mat.
 
Typ.
 
Men så förra veckan kändes det som att det lossnade. Mini åt både en och två måltider vanligt käk och dessutom slank någon portion gröt ner. SKÖNT!
 
 
 
Just nu: Mini stå-chillar i soffan.
 
 

Kommentera gärna!
Malin -Änglamamma

Skönt slapparhäng i soffan!

Hahaha! Ja, en 24-årig bebis får ju inte gå hungrig! :)

Svar: nä men precis ;-)
Moa DeBruin

2013-03-18 ♥ 13:55:11 » URL: http://josefinaelma.blogg.se
Camilla ♥ Gravid

Aaaaa såg bilden framför mig från filmen "Grown-ups" eller vad den heter där den 8-åriga pojken ammar!
Haha tuuuur att det släppte liiiite för mini iaf ;)

2013-03-18 ♥ 14:24:08 » URL: http://mirabilibus.blogg.se
Nomaden

Plötsligt händer det :)

2013-03-18 ♥ 14:27:52 » URL: http://nomadenes.blogspot.se/
Paola

Nu tycker jag att du överdriver lite. Du har ju visat oss bildbevis på att han fått i sig minst en tugga smörgås sittandes i sin matstol.

Svar: haha ja macka gillar han också! ;-)
Moa DeBruin

2013-03-18 ♥ 16:01:38
s p i n d e l t j e j e n (mammaliv, resor, fotografering och sånt där)

Det är inget skoj med tänder! Lillälskling har odlat 2 (och en tredje är på väg) under tiden som vi varit iväg bara =(

Svar: hu det är ett gissel det där :-/
Moa DeBruin

2013-03-18 ♥ 16:32:36 » URL: http://www.spindeltjejen.se
K

Har(hade) också en bröstmjölksmissbrukare hemma, men sen två månader har det blivit mycket bättre, jag tog helt enkelt varannan mat och varannan fruktpure eller barnyoughurt varje gång han åt mat gröt eller välling. och till slut åt han mer och mer mat och det var inga problem att senare fasa ut frukten och youghurt och senare ha det som efterätt. Kanske emot alla råd men vad gör man när man från början har en totalvägrare ;)

Svar: Du precis så gjorde vi med Lilleman med! På med frukten bara ;-) Emot råden kanske, men det funkade fint. Skönt att det lossnade.
Moa DeBruin

2013-03-18 ♥ 18:24:55
Maja

Men hur gjorde ni då för att få det att lossna? Min bebis kniper igen munnen så fort jag närmar mig med skeden :(

Svar: Nu kniper Mini fortfarande igen munnen en del, men det har ändå blivit bättre. Viktigast för vår del är att han är ordentligt hungrig, annars går det inte alls. Dvs inget snuttande 2-3 timmar innan. Sedan har vi mutat en del med fruktpuré också, se K:s kommentar :-) Hoppas det lossnar! Oavsett så tror jag att barnen tar det i sin egen takt och det kommer när det kommer. Vips käkar dom vanlig mat som om de inte gjort annat. Även om det ibland kan kännas som att man aaaaalltid kommer att amma, så känner jag vissa dgr i alla fall. lycka till!
Moa DeBruin

2013-03-18 ♥ 18:52:15
Stina

Oj vilka goa ben!! Vill gå fram och munprutta ordenligt!

2013-03-18 ♥ 19:46:38 » URL: http://blogg.alltforforaldrar.se/blandbarnochgarn/
Maria H

ingen av mina har varit särskilt intresserade av vanlig mat, nått somstressat mig med de äldsta men nu vet jag att hon lär ju börja äta så småningom så jag har struntat i att lirka i skeden. Utan hon har fått bitar av gurka, mjukkokt mat o annat att pilla med. Mkt hamnar på golvet (o hunden älskart!) men ett o annat hamar i munnen o u kan hon till o med tänka sig ett par skedar burkmat..

Svar: smart tips :-)
Moa DeBruin

2013-03-18 ♥ 22:24:48 » URL: http://mariasbokliv.wordpress.com
Fanny

Jag brukar köra 50/50 på skeden.
Päronpuré med torsk och grönsaker är en riktig hit ;)
Ha en fin dag spider family, gillarej!


Svar: haha smart! tack :-)
Moa DeBruin

2013-03-19 ♥ 08:20:49
Mej, mamma till enya 1 år

Haha, sötaste chill-stilen ;) är nog både för o "nackdelar" med att amma länge... Själv blev jag väldigt snopen när lillan plötsligt vägrade amning vid typ 5.5mån ålder - plötsligt dög jag inte?!?! :p

2013-03-20 ♥ 19:38:14 » URL: http://hallongaffel.blogg.se
Frida

Gaaah! Samma visa här hemma hos oss :/ Malkin är lite yngre än Mini (född 22/8) men jag tyckte ändå att sex månader med helamning var nog och tänkte försöka få in lite annan näring nu efter halvårsdagen men ungen vägrar. Suck och bööööl! Jag rasar i vikt och känner mig som en urvriden disktrasa mest jämt...

2013-03-23 ♥ 21:45:07 » URL: http://minx.blogg.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback