Spiderchick

Sporter jag inte vill ägna mig åt
Jag är sugen på att börja röra på mig! Använda musklerna till mer än att bara bära ungar och evenetuellt trycka på en datatangent lite för hårt.
 
Jag börjar med att rensa ut sporter jag INTE vill eller bör ägna mig åt:
 
• Orientering
Hu! Är värdelös på att läsa karta. Alla beskrivningskluttar ser likadana ut. Jag och mamma var med i en orienteringstävling för femton år sedan och tydligen hade arrangörerna aldrig varit med om så långsamma kartläsare någonsin för när vi kom i mål hade alla funktionärer gått hem för dagen? Vi fick aldrig någon slut-tid. Vad tävlingsarrangören anbelangar är vi fortfarande ute irrar i skogen, jag och mamma.

Handboll
Jag är visserligen gammal handbollsmålvakt men har med tiden blivit extremt bollrädd. Akta miiiig skriker jag och flaxar med ögonlocken som besatt bara någon slänger en strumpa mot mig.

Ishockey
1) Är kass på att åka skridskor. Hasar mig fram med fötterna innåt.
2) Är antagligen för otränad för att ens orka bära upp alla tusen skydd.
3) Hockeypuckar är inte mjuka som bomull direkt.

Gym
Been there done that. Det är något med dyra träningskort som gör att jag i samma stund som jag binder upp mig ett halvår tappar allt vad träningssug heter. Motivationen försvinner liksom iväg med pengarna som dras från mitt konto.

Rida
Lantliga stall, gröna hagar, snygga ridkläder, frisk luft, härlig gemenskap... Ridsport verkar skitkul! Om det inte vore för själva hästen. Jag är rädd för hästar.
 
Så. Jag återkommer när jag vet vad jag faktiskt VILL viga mina muskler åt.
Emma

Simning? Förutsatt att du kan simma förståss. Annars var jag och min svägerska på vattenaerobic i höstas, sjukt roligt! Och inte så farligt dyrt heller :)

Svar: simma kan jag men tröttnar snabbt hehe. Vattenaerobic har jag testat en gång, det var roligt och inte så jobbigt fast det var jobbigt om du förstår ;-)
Moa DeBruin

Mim

Du kanske ska hålla dig till något stillsamt som typ schack?
Haha, nä men försök bli av med dina rädslor?
Andra tips på trevliga sporter är simning, yoga, pilates, golf, badminton, tennis(kanske ej är lämpligt med din bollrädsla), kickboxning, judo(kan komma väl till pass med 3 killar i familjen)

Svar: schack! där har vi det! hehe. Judo och boxning låter läskigt. Badminton är jädrigt roligt! Mjuk "boll" och lätt att hinna med om båda är på samma nivå ;-)
Moa DeBruin

Saga

Zumba!!! Det är jätte, jätte roligt och det spelar ingen roll vilken nivå man ligger på! Man känner knappt att man tränar så kul är det! :)

Svar: Det låter skitkul :-) jag har kollat lite på det tidigare och tyvärr verkar det som att det då är gymkort som måste införskaffas. Men det kan ju vara värt det... :-)
Moa DeBruin

Anonym

Men du körde du power walk för nåt år sedan. Du verkade trivas med det, så kör hårt

Svar: Jo men jag powerwalkar ngr gånger i veckan nu också, men får nog köra hårdare och kanske med lite träningsövningar. För mer effekt :-)
Moa DeBruin

Borran

Gud vad skönt med någon annan som inte är bäst på att åka skridskor! Jag suger på det! Låter bli helt enkelt, det blir bäst så, för alla :) Mig själv för jag slipper bli sur för att jag inte kan, och då slipper min omgivning utsättas för min surhet och så sparar jag sjukvården, som inte behöver gipsa mina ben och ta hand om min hjärnskakning. :)

Jag tränar yoga och vanliga friskis och svettis pass, precis så "lätt" att man INTE drar sig för att åka till gymmet. Men ändå blir svettig och tränas. Annars verkar Zumba roligt, men inte kommit mig för det ännu. En sak i taget ;)

Svar: Gött :-)
Moa DeBruin

Tilde

Friskis & Svettis! Gå när du vill, kom som du vill, var dig själv och träna på din nivå. Billigt och bra då det är en ideell förening. Själv tränar jag jympa och trivs bra med det, men många föreningar erbjuder även spinning, gym och annat roligt - som fuego (typ zumba), yoga, core eller box.

Svar: Tack för tips :-)
Moa DeBruin

Malin -Änglamamma

Köp hem en Zumba-dvd! Superkul! Så kan lilleman vara med också! :)

Hemmaträning är bra!! Fast du kanske vill komma iväg?

Tycker som någon tidigare: badminton!

Svar: Jo det klart det är gött å komma hemifrån fast det lät som ett kul förslag ändå, det ska jag kolla upp :-) Som du säger då kan ju barnen vara med ;-)
Moa DeBruin

Veronica

Jag går mycket, till och från jobb/dagis t.ex, och kör på crosstrainern vi har hemma kombinerat med lite styrketräning hemma (man kommer långt med ett par hantlar och några appar!). Jag känner att jag inte har tid att springa på gym även om jag skulle vilja, så jag kör hemma. Finns ju även en massa olika träningsdvd'er, som Zumba, pilates, osv. Bara att prova sig fram! Heja!

Svar: Låter som en bra balans :-)
Moa DeBruin

Monica-Gravid med nr 1

Varför inte börja på barngympa med lilleman? Finns ju inget roligare än typ 'spökboll' och 'skeppsbrott' :)

Svar: Får man vara med själv som förälder?? :-)
Moa DeBruin

Isabelle

Ha ha, kände igen mig på varenda punkt! När jag var barn började jag grina när jag fick skridskor i julklapp och jag gillar fortfarande inte att åka. Och hästar är lite läskiga, tyvärr har jag nu döttrar som hemskt gärna vill börja rida...

Svar: Vill mina barn rida får dom åka till stallet med pappa ;-)
Moa DeBruin

Anna-Maria

Jag har prövat på lugn yoga (tillsammans med mamma!) och det blev jag faktiskt inte helt avskräckt ifrån! :) Lagom lugnt men ändå varierat, och jag fick galen träningsvärk efteråt. :P

Mia

Spring! Det kostar inget så du kan behålla din motivation, du bestämmer helt själv när du vill träna och hur länge. Jag gillar flexibiliteten. Fixa lite skön musik och ta dig ut i solen :) Har sprungit endel med vagn också när lillkillen sovit.

Johanna Alla har en blogg

Jag började på rugby under min universitetstid när jag ville hitta ngåot att göra. Jag var livrädd i början men jädrans vad skoj det var. Vårt lag blev dock aldrig tillräckligt bra för att spela några matcher haha!

oprofessionell

Jag har ju så länge klurat och fnulat på att börja med klättring. Och Skövde har ju tydligen en klättervägg någonstans, bara inte riktigt fattat vart?? (punkt ett på listan är tydligen inte min starka sida heller). Så bara jag hittar dit vill jag ju också ha en klättringskompis. Höjdrädd much? Annars kan vi klättra ihop :) haha!

Svar: Haha, hittar du vägen till klättringen kan jag absolut tänka mig att testa det :-)
Moa DeBruin

heycherryberry.blogg.se

Jag föreslår långa härliga promenader, bara du och eventuellt den musik du väljer att lyssna på. Du hinner tänka, bränner fett och får frisk luft och egen tid. Toppen!

Svar: Låter inte fel :-)
Moa DeBruin

matilda

Jag köpte faktiskt ett par skridskor på ÖB för 74 kr så jag har varit ut på isvägen och försökt mig på att åka, riktigt kul även fast jag ser ut som bambi på hal is och har absolut inga kunskaper i att stanna på skridskor! :P

Svar: haha vad roligt :-)
Moa DeBruin

Pyttianna

När vädret tillåter kan vi ju köra ett par badmintonmatcher uppe på kolonin. Fan, vi skulle köpt den där lotten bredvid, upp med ett nät bara! :)

Precis så. Bloggen för himla mycket roligt med sig och mer ska det bli! :)

Kram kram!

Ronja

Testa på crossfit! Både kondition och styrka i ett pass :) superroligt och oerhört växlande!

Tess

Dans?
gå en kurs i någon kul dans grej, typ Showdans?
eller pardans?
kanske lite bugg eller vals?

någon gång kan du ju bjuda med killen också :)

brukar ju finnas lite här och var, och dom flesta har ju nybörjargrupper där man kan vara hur dålig som helst, tillsammans
på vissa gammelgårdar/kulturhus har dom ju danskvällar, där man kan komma och bara dansa och umgås som man vill

Dansa kan man ju göra hemma sen också, och barn brukar ju älska om dom får vara med och lära sig ett nytt move ^^

Dans kräver ju egentligen bara bra skor
det är varken bollar, tunga lyft (iaf inte för tjejer) eller tar särskilt många timmar i veckan (eller ja, tiden går ju fort när man har roligt)

Emmelie- Mamma till Ebba och Hugo

Haha de där med orientering känner jag lika för, har vart med om exakt samma sak som du :P

Sandra

Friskis o Svettis!! Jag kör det och det är verkligen skönt-jobbigt. Man får välja de pass och ledare man tycker ger mest (dvs där msn jobbar mest och blir heeelt slut) ;)
Om man är som jag, tävlingsmänniska, blir man så peppad av ledaren. Plus att det är lättare att köra när nån säger till dig vad du ska göra :)

Emma Elfstrand - hästblogg

Då borde du träffa våra hästar, de är snälla som små lamm :) Till och med mamma som är typ världens hästräddaste människa kan klappa vår stora Bopp på 182 cm i mankhöjd ;)

Josefine

Såg att Tilde hade tipsat om Friskis & Svettis och jag kan inte annat än att hålla med henne. Det finns något för alla där. Visst, gymkort behöver införskaffas, men du kan själv välja om du t.ex. bara vill ha kort för gruppträning. Själv föredrar gruppträning, så som spinning, skivstång, box, step, yoga, cirkelgym och gympa. Tränade på Friskis i Skövde förut, men sen flyttade jag till Örebro för plugg. Här finns det både familjegympa, knattegympa och juniorgympa. Såg även att det i Skövde finns familjegympa för 2-6 åringar tillsammans med vuxna :)

Yohanna i Las Palmas

Jisses! Det där är ju jättesvår.
Jag HATAR att röra på mig. Vill hellre ligga hemma i soffan med en bok eller glop på TV. Fast det alternativet existerar ju inte längre ;)

Jag har börjat gått och det funkar för mig. Inget fjuttit promenerande utan ta i ordentligt. Nu ska jag komma igång med att ta med mig hantlar ut också och försöka få till lite armar i gången.


Hälsningar
Yohanna
som skickar med en länk om nån skulle bli sugen på att vara med:
http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2013/march/real-life-badrumsskapet.html

Nomaden

Haha känner igen mig i många av dina beskrivningar. Jag är också dålig på kartläsning och har på det även dåligt lokalsinne, så jag kan inte ens gissa vilket håll som borde vara rätt. Och det där med en kastande strumpa känner jag igen allt för väl. Ibland räcker det att någon lyfter på handen för att jag ska få för mig att hen ska kasta något på mig? Helt omotiverat.

Kaffehörnan

Vad roligt och läsa

Alexandra

Kommer ihåg när jag och en vän va i väg på ett militärläger! Vi skulle ha just orientering vilket vi hatade men tänkte ja det kan kanske bli roligt denna gången. Så när det va vår tur så sprang vi iväg glada i hågen och tänkte lätt som en plätt! Detta va en runda på en timme! Vi sprang å sprang och fattade inte varför vi inte kom fram till målet! Så vi satte oss ner och gav upp efter tre timmar kom det några från lägret som hade letat efter oss ! Det hade visat sig att vi hållet kartan upp och ner och sprungit tre timmar från lägret så det blev en dryg runda hem!
Så jag håller mig till pw s med hundarna nu . Kommer jag bort kan dem sniffa vägen hem :-)

Svar: haha ;-) oops
Moa DeBruin

Sofie

Instämmer med tidigare friskis & svettis cirkelfys, skivstång och spinning är skitkul och inte farligt dyrt. Annars tycker jag fotboll är bland det roligaste som finns :)

Lesthis gothworld

Karate är ett tips från mig! Jag började med det förra året och älskar det! jag har aldrig varit intresserad av någon sport innan så jag blev till och med chockad över hur bra jag trivs. Hoppas du kommer fram till nåt kul :)

Svar: kul :-)
Moa DeBruin

R

Jag rekommenderar också zumba, men det kan kännas lite svårt och snabbt och om man inte gillar latinomusik så kanske det inte är helt rätt. Jag brukar köra sh'bam (också dans), ett pass på 45 minuter med remixad radiomusik och stora rörelser. Fantastiskt!

Ehlin

Badminton då!? Det är så sjukt kul, och lätt!!!!

Sandra

Detta är väl ingen direkt sport.. men vad jag har förstått så gillar du promenader och ett tips för att variera dessa lite mer och även få till lite terräng och grejer så kan jag verkligen rekommendera Geocaching. Det är som nutida skattjakt. Allt du behöver är appen till din iPhone och registrera dig (gratis) på geocaching.com. Jätteroligt! Där kan du även involvera åtminstone treåringen din, den lille blir svårt. :)

elin

Simning! :)

Emmy

Zumba, AfroDance, Step, BodyPump... Finns massa sånt på gym också som kanske kan vara värt att testa?

Själv kör jag både latinmove och afrodance/bollywood och så går jag på spinning.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress