En sommardag

Idag kom sommaren till stan med buller och brak.
 
Turligt nog hade vi bokat in en dejt hos några kompisar som just köpt hus. Så vi har frodats i deras trädgård hela dagen. Njutit av solen, grillat, badat, fikat och lekt. MiniSpider har även betat kompisarnas gräsmatta. Han är helt tokig i gräs ongen och när vi skulle grilla tiggde han och bad om att få "slänga på" några tusenskönor. Det röstades ner.
 
Man blir trött av bad, lek och obegränsad betesmark för nu sover Mini som klubbad liten ko.
 
Nu: Fredagsmys för den vakna delen av familjen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Trevlig helg kära ni!

Solglasögonperson

Jag ÄLSKAR mina nya solglasögon!
 
 
 
 
 
 
Jag är en solglasögonperson av rang. Har alltid tre-fyra par som jag växlar mellan. Ja något ofrivilligt växlar mellan bör tilläggas. Det är nämligen alltid något par som för stunden är förlagt någonstans och befinner sig i botten av skötväskan eller i bilen eller under vagnen eller hos en kompis eller i lekparken eller på någon av alla de andra platser jag kommer i kontakt med under en dag.
 
Jag handlar även alltid budgetbrillor för då gör det inte så mycket om någon miniperson under ett obevakat ögonblick lyckas vifta isär bågarna eller att glasen plötsligt har gnagspår från färska mjölktänder.

Bungyjump

Det gäller att hålla koll på mr MiniSpider nu för tiden.
 
Igår försökte han knyta datorsladden kring fotleden för att sedan hoppas bungyjump från soffkanten??!!
 
Jag förklarade för Mini att han är på tok för liten för vilda sporter och dessutom är det väldigt lite, för att inte säga NOLL, stuns i datorsladdar. Ja menar elasticitet är ju A och O när det gäller bungyjump. Vill jag påstå.
 
 
 

Döda för en glass

Idag har det varit en tryckande värme här i Skövde. Jag har gått runt och svettats som en gris och varit såååå varm. Tidigare idag hade jag kunnat DÖDA någon, vem som helst, för en svalkande glass!

Eller... Nja inte döda kanske, det är lite väl drastiskt. Men anstifta till mord! Det hade jag kunnat göra.
 
Eller nej okej brotta. Jag hade kunnat BROTTA ner någon för en glass. Boom ner i marken ba...

Knuffa. Knuffa hade jag gjort.
 
Eller putta snarare.

Nej okej fälla krokben. En liten liten krokbensfällning så att personen i fråga liksom tar som ett extra litet hoppsasteg. Och sen ber jag om ursäkt. Så hade jag kunnat göra för en glass. LÄTT!
 
Den här iskrämen blev det till slut:
 
 
 
 
 
Dumt att snåla när suget slår till.

Tränar´n

Jag tror att MiniSpider har börjat träna. Han sitter vid sin byrå och pushar understa lådan ut och in i någon form av armhävning?
 
- BabyStrong is the new BabySkinny, tyckte jag mig höra honom mumla förut men jag kan även ha misstagit mig.
 
Varje dag tränar han med sin låda, Mini. Inom kort kommer han väl bärande på en osynlig tv.
 
 
 
 

En mycket trevlig kväll

Men uj vilken trevlig kväll vi hade igår!
 
Jag och kompis Elin var på invigningen av Esprit i Commerce. Jättefin butik med massa snygga kläder! Tack för att vi fick komma!
 
På väg hem upptäckte vi att Clarks hade kundkväll. Vi klev in och blev serverade rosévin och var sin lott. Tjugo minuter senare hade både jag och Elin vunnit pris. Elin en väska och jag ett halsband. Hej vad trevligt!
 
Efter det kände vi oss allmänt vilda och galna och avslutade kvällen på en uteservering (trots att klockan redan hunnit bli NIO!!).
 
Jag tror inte att ni förstår hur gött det känns att kunna lyxa till det en vanlig onsdag och hur skönt det är att jag inte längre behöver stressa hem för att slänga fram tutten till någon som är vrålhungrig.
 
 
 
Nyöppnat.
 
 
 
 
Snittar och bubbel.
 
 
 
 
 
Suddig El Spidy på Clarks.
 
 
 
 
Uteserveringstider är härliga tider.
 
 
 
 
Väskan som Elin vann.
 

Överrasksningsfesten

Idag tänkte jag tillbaka på min killes 30-årskalas.
 
Jag överraskade ju honom med en fest. Han anade inte alls mina planer. Dagen innan födelsedagen kom han dock på att det "hade varit roligt att hitta på något".
 
- Ska jag ringa morsan och fråga om hon vill komma på kaffe? funderade han.
 
Haha... Mitt hjärta smälter vid tanken på att darling hade nöjt sig med en kaffe med mamsen. Det är fint det.
 
Jag avstyrde dock kafferepet och när dygnet slog över till Spiderpapas födelsedag ringde NOLL personer och gratulerade honom. Hahahaha... Jag vet. Så himla taskigt. Svärmor led svåra kval och Spiderpapps kände sig lite bortglömd kring kvällningen.
 
Men dagen efter (en lördag) kom så överraskningen med buller och bång. Både vänner och hela tjocka släkten hade samlats under största hemlighetsmakeri. SUUUUURPRISE! Oj vad han blev chockad Spiderpapa.
 
Sen firade vi och mufflade tårta så att det riktigt sprutade ur trutarna. Det var en fin dag det.
 
 
 
Buffémat.

Nu får vi dra åt svångremmen

Efter vår tur i Göteborg i vintras har vi nu fått ännu en faktura för trängselskatt.
 
 
 
 
 
8 hela kronor!!
 
Inte sex kronor, inte sju och femtio kronor. ÅTTA KRONOR! Ja ni hör ju.
 
Göteborg stad skrattar hela vägen till banken och i Skövde sitter en stackars familj och tvingas dra åt den ekonomiska svångremmen.

Bästa skämtet

Asså det här med att smeta ut chokladpudding över tänderna och sedan le...
 
 
 
 
 
 
Hahahahahahahahahahahahhahahahaha...

Hihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihi...
 
Hohohohohohohohohohohohohohohoho...
 
Ja jisses. Det skämtet blir aldrig gammalt!! ALDRIG! NEVVA! Det kommer bli år 2094 och chokladpuddingskämtet kommer fortfarande vara det roligaste en människa kan bjuda på. Eller hur? Hihihihi... Va? Inte? Någon? Ingen? Eh... Eller jag menar... Eh... Öh...
 
Vem håller på så?
 
Himla töntigt att låtsas som att man har kass tandhygien. En blind fattar ju att det inte är tandröta.
 
Skulle aldrig dra sånt skämt.

Nattatjut och mänsklig elvisp

Efter febernatten tidigare i veckan har Mini varit frisk men ändå sovit dåligt. Eller han sover, men ligger och tjuter i sömnen och far runt som en elvisp mellan sina föräldrar. Helt plötsligt har jag en häl i njuren, sedan blir jag bitchslappad av en hand som kommer farande för att i nästa sekund få en rumpa uppkörd i nyllet.
 
Jag misstänker att tjutandet beror på drömmar och utvecklingssprång (det händer mycket nu). Elvispandet vet ej sjutton, vi är vana vid Lilleman som mest legat likt ett nystöpt ljus mellan oss.
 
Två frågor eftersom ni är så smarta med massa bra erfarenhet:
 
1. Någon annan som har en nattatjutande 10,5-månaders hemma?

2. Borde Mini få säng i eget rum? Ja det vet vi bäst givetvis, men hur har ni gjort? Mini kanske kommer sova skitbra så och vi märker inte av tjut eller elvispande rörelser... Känns som en ovan tanke bara eftersom Lilleman sov med oss ganska länge. Vi får väl testa oss fram.

En oplanerad kulör

Någon frågade om vi har kvar vår stuga och svar ja! Det har vi.
 
Idag köpte vi träolja för att olja in en dörr i stugan (tydligen sådant man gör). Efter ett penseldrag visade sig oljan inte var genomskinlig som vi trott utan eh... Svart! Det var ju inte riktigt tanken.
 
Men det visste väl inte vi att det finns olika kulörer på sådana där oljor. Jooo jag vet, det kanske eventuellt står på förpackningen vad det är för färg, men vad sägs om en diskret blinkande neonskylt också?! Är det för mycket begärt? NEJ JAG TYCKER INTE DET!
 
Men men. Det var bara att löpa hela linan ut. Nu har vi en oplanerad svart dörr. Tur för oss att vi inte är så knussliga.
 
 
 
 
 

En liten konsert

Idag har jag varit på synthkonsert.
 
En ensam (otroligt flink) synthare framförde sina egenkomponerade låtar. Det lät nästan som att han kom på låtarna för stunden, men vad vet jag. Konserten var trevlig på sitt sätt och sekundvis nästan njutbar.
 
Efter en stund måste dock syntharen ha drabbats av ett blodsockerfall för plötsligt skulle han ställa sig upp i sin stol och börja äta på tangenterna? Någonstans där avbröts konserten.
 
 
 
 
 

Glasögonen

Vi har ett par glasögon här hemma som absolut ingen vill kännas vid. Jag har frågat både familj och vänner - alla nekar till att vara ägare.
 
 
 
 
 
Nu efterlyser jag ägaren här på bloggen.
 
Beskrivning av glasögon: Smala bågar i svart färg. Endast glas för höger öga.
 
Förmodad ägare: Någon med synfel på bara höger öga. Alternativt någon som är blind på vänster öga och av den anledningen inte behöver något glas där. Alternativt någon med bara ett öga. Alternativt nå... INTE VET JAG HUR MÄNNISKAN SER UT! Jeeez. Sluta pressa mig.
 
 

Bebisdusch

Igår hade vi som sagt baby shower och det var jättelyckat!
 
Jag är inte förtjust i traditioner som går ut på att man ska konsumera, men en baby shower behöver inte vara dyr eller påkostad eller bestå av sjuhundra presenter. Det räcker med fika, lite spex och ett trevligt gäng. Jag älskar att ordna lekar! Det bor en lektant i mig och hon behöver rastas med jämna mellanrum.
 
Tips på saker att göra (förutom frågesport):
 
 
 
Ge den blivande mamman en blöjtårta.
 
 
 
 
Servera gott fika.
 
 
 
 
 
Rasta en lektant.
 
 
 
 
Gissa omfång på gravidmage.
 
 
 
 
Jag kom på andra plats!
 
 
 
 
Ta fram en namnlista och gissa vilka namn ni tror att den blivande mamman skulle välja till sitt barn.
 
 
 
 
Gissa bajs.
 
 
 
 
Vi övervägde att göra en blöja autentisk. För spänningens skull.
 
 
 
 
Men sen nöjde vi oss med bara choklad.
 
 
 
Jag föreslog även att vi kunde spela Justin Biebers Baby Baby på repeat under hela kvällen, men det förslaget röstades ner.
 

Baby Shower

Just nu är jag iväg på en "baby shower" som vi har ordnat för en preggo kompis. Det är en överraskning så jag tidsinställer det här inlägget så att inte kompisen hinner läsa (det hade ju varit något FAIL, som ungdomarna skulle uttryckt det).
 
Vi har ordnat fika, en blöjtårta, lite bra-att-ha-presenter och roliga lekar. Jag har även fixat frågor om kändisar och deras barn.
 
Kan ni svaren på de tre första?
 
 
 
 
 
 
Stanna gärna upp och njut lite extra av min vackra handstil.

Brunntapp

 
 
 
Varje gång jag får förbi en sådan här brunn blir jag alldeles svettig vid tanken på att jag skulle råka fippla ner telefonen mellan gliporna eller att mina nycklar på ett förtrollat skulle hoppa ur fickan och ner i avgrunden. HU!
 
Undrar om det faktiskt händer att folk tappar saker i dessa brunnar?
 
Någon med erfarenhet?

Saker gjorda

Saker jag gjort under förmiddagen:
 
• Betalat räkningar
• Ringt viktiga samtal till banken
• Begärt föräldradagar för sommaren
• Ändrat förskoleschema för hösten
• Fixat saker inför en fest
• Mailat vinnare i bloggtävling
• Påbörjat en krönika
 
Nej listan är inte påhittad eller på annat sätt fabricerad.
 
Nu befinner jag mig i chock över min egen effektivitet!!
 
Vad gör jag här näst? Bär ner vinterkläder till källaren, sorterar in kort i fotoalbum eller något annat oberäkneligt och totally crazy?!?
 
 
Effektivitetschockad.

Sömnlös natt

Årets mest sönmnlösa natt just avverkad. HUUU säger jag bara!
 
Mini har haft feber och varit jätteledsen typ hela natten. Till slut satte jag i ren desperation på Babblarna klockan fyra imorse och då slutade han äntligen att skrika. Sedan dess har vi varit vakna. Eller ja nu sover Mini sin förmiddagsnap.
 
Själv har jag för länge sedan gett upp tanken på att sova samtidigt som barnen på dagen. Faktum är att bara tanken på att jag ska ta igen massa sömn dagtid stressar mig, jag kör hellre på som vanligt och lägger mig tidigare ikväll.
 
Så. Vad göra efter årets mest sömnlösa natt? Jo man äter naturligtvis gräddtårta till frukost! Tror att det finns någon slags lag kring det.
 
 
 
 
Lagstadgad bit frukosttårta.
 

Därför är vi mammor så bra

Varje mors dag brukar jag bjussa på en "därför är vi mammor så jädra bra" lista.
 
Här kommer årets version.
 
Därför är mammor så bra:
 
• Vi kan sjunga allt på beställning. Signaturmelodin till Byggare Bob, introt till det där obskyra youtubeklippet från Vitryssland... Inget är för svårt!
 
• Vi kan svänga ihop en middag på mindre än en kvart, med noll händer och ögonen placerade i nacken.
 
• Vi har psyken starka som elitsoldater. Till exempel kan vi bli pepprade med "mamma mammamammamamma" sjutusenfemhundra gånger på en timma och bara förlora förståndet pyttelite.
 
• Vi är väldigt allmänbildade och vet till exempel vad en ninky nonk är och vem i Alvins gäng som har glasögon.
 
• Vi finner oss i alla situationer. Alla! Att klockan 07 på morgonen stå i duschen tillsammans med en nerbajsad bebis och en vardagsrumsmatta som sett sina mindre brunkladdiga dagar = inga konstigheter.
 
• När köket ser ut som en spillra ur sjunde världskriget (och där främsta vapnet verkar ha varit köttfärsås) ja då kan vi konsten att skratta. Och kanske grina lite. Men mest skratta.
 
• Vi är världens bästa lyssnare och hör tålmodigt på när någon omständligt berättar om tjuvgubbar som gömmer sig i en husbil så att inte poliserna ser dom för tjuvarna har stulat en jordglob för dom var precis i fängelset men dom rymde och nu ska dom gömma sig.
 
• Vi kan med ögonbindel och på tre mils avstånd avgöra ifall någon är kissnödig. Även om denna någon bestämt förnekar att så är fallet.
 
• Efter nattning tar vi oss likt inoljade ninjor ut från vilket leksaksminerat rum som helst utan att väcka ett endaste barn.
 
• Vi har en reaktionsförmåga som går från noll till tusen på en hundradelssekund. Vi kan med största sannolikhet ducka för vilken vinande kula som helst och fångar upp vinglande mjölkglas innan vanliga dödliga ens hunnit blinka.
 
 
Kärlek till alla mammor på mors dag ♥
 
 
 

 

Firardag

Idag firar vi mammor hej villt. Mig själv, mormor, mamma, svärmor...
 
Just nu är vi hos min mamma och mumsar smörgåstårta.
 
Jag ÄLSKAR smörgåstårta! Majonnäs och bröd och annat oidentifierbart jox som gifter sig i en salig röra utan minsta tillstymmelse till tuggmotstånd mmm...
 
 
 
Möms!
 
 
 
 
Efterrätten bestod av jordgubbstårta. Lite "tårta på tårta" tyckte mamma, men jag gillar´t.
 
 
 
 
Jag tror att mamma har tagit till sig mitt tips om bländade blomster vid middagsbjudningar.
 

Morsdag idag!

Idag vaknade jag av att det tisslades och tasslades utanför sovrummet och sedan spatserade familjen in med fukostpåsängen, trisslotter och en tidning.
 
- Vi har varit på Stattjåll och köpt present till dig mamma. Jag åt en korv, berättade Lilleman nöjt.
 
En bensinmackskorv klockan 07:30 söndag morgon, ja varför inte?
 
Och jag blev väldigt nöjd över mina presenter. Har skrapat triss (det blev 90 kronor i vinst) (Thailand tre veckor hääääär kommer viiiiiiii) och läst tidning i sängen halva förmiddagen. LYYyyYXxx!
 
 
 
 
 
 
 

Middagsgäster

Ikväll får vi middagsgäster. Mucho trevlich!
 
 
 
 
 
Blommor!
 
Blommor är mitt tips när man bjuder hem folk. Och tända ljus.
 
 
 
 
Ha gärna flera buketter utspridda över hemmet och tänd många ljus! Målet är att gästerna ska bli helt förblindade av blomster och stearin så att dom inte ser fläckarna i soffan eller känner att potatisgratängen är halvfabrikat (vem som nu skulle köpa färdig potatisgratäng hahahaha....) (*svettas*).
 
Fast... Är det goda vänner eller bara helt vanligt fôlk så bryr de sig så klart inte om några defekter vare sig det gäller möblemang eller mat. Det viktigaste vid sociala sammankomster är ett gott humör!
 
Nu: Hoppa in i duschen.

Botad telefonskräck

Matilda skriver om sin telefonfobi, hon avskyr att ringa.
 
Jag led också av telefonfobi under några år. Men sedan började jag jobba på inköpskontor och vips var jag tvungen att telefonera världen runt. Hade samtal varje dag med kineser, thailändare och bengaler på knagglig engelska över en brusig linje.
 
- Hello this is Moa.
- Hiloooo Mååååa håw are yooo?
- Aj äm fine how are you?
- Fine täääänk yoooo.
- I was calling about the klädkollektion.
- *personen i andra änden säger något som jag inte hör*
- *svarar på det jag inte hör att personen i andra änden säger*
- *personen i andra änden säger ytterligare något jag inte hör*
- *svarar igen på det jag inte hör att personen i andra änden säger*
- Okeeeej tank yoooo Mååååa.
- Eh... Okej. Baj baj.
 
Typ så.
 
Samtalen kunde gå hur som helst och det var väl någonstans där som min telefonskräck botades.
 
Där med inte sagt att jag inte skiter ner mig när det ringer från dolt nummer.

Kapad underkropp

Jag har ju berättat för er om vår soffa som är trasig och allmänt miserabel.
 
Idag när vi satt och tittade på morgon-tv tyckte jag att plötsligt att Mini kändes så himla kort. Ja han är ju kort sedan innan förvisso, men nu var han ovanligt kort. Typ bara ett huvud högt.
 
Jag tittar närmre och inser att soffan har kapat hela Minis underkropp!
 
 
 
 
 
 
Schysst gjort av soffan. Verkligen.
 
Mini verkade i och för sig inte sörja sin förlorade underkropp överdrivet mycket.
 
 
 

Jag var världens bästa förälder...

... sedan fick jag barn.
 
 
 
 
 
Haha... PRECIS SÅ ÄR DET! Det är så lätt att uppfostra andras barn. I tanken. På avstånd. Sedan får man barn själv och inser att det inte är så lätt alla gånger.
 
Saker jag tänkte innan jag fick barn:
 
Då: Jag ska aldrig ge efter för tjat.
Nu: Vakna klockan 05:31 en morgon efter att ha nosat på djupsömn cirka en minut (eller om det var 30 sekunder?). Kliv upp till ett hem i kaos, inse att kaffet är slut, ha under dagen en skrikig unge på armen och en annan kring benen som ettusenfemhundrasjutton gånger per minut upprepar orden JAGVILLHAGLASS. Kom sedan tillbaka och säg att du aldrig skulle ge efter för tjat.
 
Då: Mina barn ska aldrig trotsa i mataffären.
Nu: Hoppla! Barn är visst inga robotar! Det kom som en överraskning. Barn kan tydligen hamna i trotsfaser (även kallat utveckling, nyttig sådan) som är svåra att styra över. Vidare kan tydligen även barn ha bra och dåliga dagar. Jasså där ser man. Och så kom det sig att även den bästa föräldern i världen fick uppleva en trilsk tvååring ålande mellan hundfoder och allrengöring på Ica Maxi.
 
Då: Varför uppfostrar inte "den eller den föräldern" sitt barn "si eller så"?
Nu: Barn är människor. Dom är helt unika som personer, precis som du och jag. Bara för att grannens barnuppfostran fungerade perfa för deras ungar, så betyder inte det att det samma fungerar för dina. Eller någon annans. Så länge ovillkorlig kärlek, trygghet och ledsagan är basen - sluta döm.
 

En fin morgon

En del morgnar här hemma består av en alldeles för tidig uppstigning. Barnen är griniga och mamman hetsdricker kaffe i sällskap av en stubin kortare än Minis hår.
 
Andra morgnar vaknar vi en mer human tid med glada barn och en utvilad mamma. Idag var en sådan morgon. Vi låg kvar en stund i sängen jag och barnen. Myste och mornade oss.
 
Sen var det plötsligt någon som bestämde sig för att göra nummer två (nämner inga namn) och en doft av förmultnad korvstroganoff spred sig i sovrummet. Det drog möjligen ner stämningen något. Men annars. Mys!
 
 
 

Intensiv dag och chokladcrejving

Den här dagen har gått i ett kan jag säga. Har knappt varit hemma. Men nu så. Nu ska vi snart sjunka ner i soffan och se en film.
 
Köpte förresten massa choklad tidigare idag inför en grej nästa vecka.
 
Ursäkta liksom?? Exakt vad gjorde jag sa jag??
 
Har jag köpt hem choklad inför en grej NÄSTA VECKA? Vilken hjärnhalva använde jag när jag tänkte ut den briljanta planen? Att ha massa choklad liggande hemma som inte får ätas är ju ungefär som att den 24 december sitta iklädd tomteluva tillsammans med Kalle Anka och hans vänner, med en griljerad skinka i ena knät och Arne Weise på det andra och sedan säga att man inte får fira jul förrän en vecka senare. Eh..? Ja ni hör ju. Det funkar inte. 
 
 
 
 
 
Buss på´t bara.

Måste tänka om

Jag såg det här citatet på instagram:
 
 
 
Den sista personen som man tänker på innan man somnar är den man älskar? Eller vad då? Eh... Igår kväll låg jag och tänkte på vår BVC-sköterska varvat med vaktmästar´n.
 
Note to self: Tänka dundermycket och väldigt fokuserat på min kille när jag lägger mig ikväll (lägga in påminnelse på mobilen??)

MiniSpider informerar

MiniSpider är nu hela 10 månader!
 
Här bjussar han på uppdaterad information om sig själv (och ja det är alltså MiniSpider själv som har greppat tangenterna) (kunde inte ni skriva när ni var 10 månader??):
 
Favoritmat: Eftersom mamma har dragit in på amningen så är min nya favoritmat spagetti med köttfärssås. Och välling. Välling sitter alltid förjädra fint! Särskilt efter en hård dag.
 
Älskar: När pappa spelar gitarr. Då hoppar jag och diggar med hela kroppen. Tyvärr kommer jag ofta i otakt med movsen eftersom mamma envisas med att köra upp en kamera i fejjat på mig. Hon ska tydligen "dokumentera". Vad nu det betyder.
 
Ogillar: Min middagsoutfit. Alla andra i familjen äter mat i sina vanliga kläder, men jag måste ha på mig någon form av regnkappa? Förnedrande.
 
 
 
 
 
Favoritfilm: Babblarna. Fast det kanske är en musikvideo snarare? Fett bra i vilket fall. Blir helt förtrollad när låten börjar spela och stelnar ofta mitt i en rörelse.
 
 
 
 
 
 
Min favvomänniska: Storebrollan!!! Jag skrattar (fortfarande) åt prick allt som han gör. Kommer lätt vilja ha posters föreställande honom uppsatta på väggen i mitt framtida rum.
 
 
Min brolla och jag.
 
 
 
Särskild förmåga: En gång fick jag tre bebisar att gråta under loppet av en dag. Det är något med min viftande (möjligen något närgångna) hand som får alla människor under ett år att bryta ihop.
 
Älsklingssyssla: Att lämna/hämta brollan på förskolan! Ibland får jag lov att nosa på tröskeln in till lekrummet. Magi säger jag bara. MAGI!
 
Annars: Är jag en glad och nöjd prick. Kryper gärna efter min mamma vart hon än går. Tycker om att bada och duscha och rent allmänt hålla hygienen i schack. ÄLSKAR att gunga! Med kittel i magen och vind i hårfjunet, ja då njuter jag av livet.
 

Hustitt

Idag har vi tittat på vårt första hus!
 
Vi kommer inte att köpa det.
 
- Är det inte väldigt lågt i takt? tyckte jag.
- Nej det är normalhögt tak, svarade mäklaren.
 
Jaha ja. Det är kanske bara jag som är van vid en takhöjd á la sekelskiftslägenhet.
 
Men men.
 
I och med att vi inte ska buda på det här huset så kan man ju säga att vi har sparat typ två miljoner idag. HAHA! PLUS att det är löning imorgon! Herreminge. Jag vet en som kommer hänga på låset till shoppingcentret imorgon.
 
 
 

Tre önskvärda personer

 Tre typer av personer som jag önskar att jag hade i mitt liv:
 
1) En frisör
Jag har alltid önskat mig en frisör i bekantskapskretsen! Någon som kan komma hem till mig och uppdatera frillen till kostnaden av en kaffe. Men neeeej då. INGEN av mina vänner och NOLL av mina släktingar bestämde sig för att bli frisör. Typisk livsotur! Istället tvingas jag lydigt att gå till salong och betala för mig som vanligt folk.
 
2) En kock
Varför blev inte min kille kock till exempel, det undrar jag? Hur underbart hade inte det varit? Vi hade kunnat tillbringa hela kvällarna med honom i köket och mig provsmakande massa nya spännande, smarriga maträtter. Vi hade haft SÅ roligt!
 
3) En bilmekaniker
Bilar är ju inte direkt kända för att stryka sina ägare medhårs. Ibland känns det som att jag knappt hinner tänka tanken på en biltur så har bakdörren börjat rosta eller topplocket gett upp och dött. Att känna någon som kan tämja motorfordon hade icke varit fel alls.

Att känna sin kropp

Innan jag fick barn kände jag inte min kropp så värst bra, det har jag förstått så här i efterhand. Jag hade ingen koll på det här med ägglossning och mensen kom mest som en bökig överraskning var månad. A men va tusan nu IGEN??
 
Efter mina graviditeter har jag dock lärt känna min kropps signaler otroligt väl.
 
Ägglossningen ter sig numera som en stor högljudd fest inuti min mage. Jag kan riktigt höra hur äggen bänder sig loss och stånkar sig vidare ner till livmodern. Magen svullnar upp och jag har en molande värk i höjd med ljumskarna.
 
När mensen är på väg känner jag det i hela mitt kroppsliga underrede. "Jaha, nu är den här inom en timma" kan jag tänka och har typ alltid rätt.
 
 
 
 
Lyssnar efter ljudet av ägglossning.
 

Majskorvarna

Vi käkade majskorvar igår. Fick omedelbara flashbacks till barndomen.
 
Jag och mina småbröder älskade majskorvar! Vi låtsades att vi var Musse Pigg (ni vet Musse på julafton) och käkade så snabbt vi bara kunde och pep pling! varje gång vi kom till änden på korven.
 
Jag minns även den dagen då jag förstod att det inte alls heter majskorv utan majsKOLV.
 
Fick omvärdera hela mitt liv.
 
 
 

Pappa pappa bara pappa

3,5-åringen här hemma är inne i en pappaperiod just nu. Det är bara pappa som gäller. Pappa pappa pappa.
 
- Min mamma är SÅÅÅÅ TRÅÅÅÅÅKIG jag tycker att min pappa är MYCKET ROLIGARE! utropade Lilleman på stan idag apropå absolut ingenting.
 
Eh..? Jaha ja. Tack för den. Jag som försöker jag vara en rolig och spexig morsa i leopardbrallor och allt.
 
Tur att jag har MiniSpider, mitt största fan på jorden. Så fort jag bara hintar att vrida ögongloben i riktning åt hans håll skiner han upp större än en glödlampa på 1000 watt. Så där är jag i alla fall poppis. Än så länge.
 
 
 
 
Superspexig mamma ju!
 

Tillåt mig presentera

Tillåt mig att presentera dessa tre herrar:
 
 
 
 
Namn: Erik (han med hjälmen), Samslös (den enarmade) och Kaninbullen (han med solglajjerna).

Jo, det är så dom heter enligt treåringen här hemma.

Vi kan konstatera att Eriks föräldrar tänkte traditionellt vad gäller namn.
 
Samslös och Kaninbullens föräldrar där emot måste ha varit rejält berusade i samband med namngivningen.
Advertisement

Buckelsallad

Om ni undrar varför min sallad ser bucklig ut så beror det på att jag just råkade sätta mig på den.
 
 
 
 
 
 
Det är sådant som händer och ingen har dött av att äta rumpmosad sallad.

Sak jag inte visste

Sak jag inte visste innan jag fick barn:
 
Man kan jobba som bajskorv. Och kisstråle.
 
 
Bajs.
 
 
 
 
Kiss.
 
 
 
Biss och Kajs heter dessa nödiga filurer som roar alla Bolibompabarn.
 
Jag bara måste älska tanken på den isbrytare som det antagligen innebär att stå på en fest och berätta att man jobbar som Bajskorv.
 

Hjärntvätt

Varje gång jag pratar med någon i min familj smyger jag in ytterst sluga kommenterarer gällande mitt och Spiderpapas framtida husköp.
 
- Jo brorsan du vet mitt hus som ALLA VI I FAMILJEN ska spara pengar till...
 
Eller:
 
- Mamma visst ska det bli roligt med huset som DU ska vara med och betala...
 
Dessa subtila påståenden hoppas jag nu ska plantera sig som frön i mina familjemedlemmars hjärnor. En vacker dag vaknar dom upp och är TOTALT inställda på att de ska vara med och bidra till vårt hus. Ha! Smart taktik eller vad?
 
Om det känns moraliskt fel att hjärntvätta sina egna? Nej det tycker jag absolut inte.
 
 
 
Hjärntvättar´n

Det spontana

Igår hade vi en fin dag.
 
Vi hade inte planerat något särskilt men så slutade det med trevligt umgänge, barn som lekte, fika i gröngräs och kel med kattungar. Hela min kropp kände att så här vill jag leva mitt liv! Jag är en person som gillar när saker inte är så uppstyrda. Allt behöver inte alltid vara planerat långt i förväg. De bästa helgerna är ofta dom som är blanka och som vi sedan fyller efter hand.
 
Jag tyckte mycket om våra förra grannar (som ni vet, jag tjatar en del om det) för ur dom uppstod det mycket spontant. Någon satte på kaffe och plötsligt hade man tjattrat bort eftermiddagen över en bulle. Eller någon lagade middag och vips bjöds alla barnen in att äta. Ja ni fattar. Spontant. Otvunget.
 
Självklart är det roligt att planera in saker, men inte varje vecka, varje helg, varje dag. För mig har det alltid varit viktigt med luft i kalendern. Att lämna luckor för livet att ta form, på något sätt.
 
 
 

Ulltjuven

Mini har kommit på att han kan dra bort stora lurviga textiltussar från min tröja.
 
 
 
 
 
 
 
Jag har sagt åt honom på skarpen att han inte får tjuva ull från sin mammas fårkofta (eller ja det är väl inte så värst mycket ull utan mest akryl) (jag antar att det finns framavlade akryl-får) men han lyssnar inte på det örat.
 
I värsta fall får jag samla ihop all den bortryckta ullen och karda mig en ny kofta.

Tips till nyblivna föräldrar

Jag har många vänner som precis fått barn / går i väntans tider så jag tänkte slänga in några nybliven-förälder-tips.
 
Spiderchick tipsar:
 
1) Lägg ner sömnprestigen.
Innan bebisen anländer kan du se framför dig hur alla i familjen sover i egna sängar. Hela nätter. Men... Om det inte blir så? Få. Inte. Panik. Det gör inget att barnet sover i dubbelsängen, du i spjälsängen, sambon i hundkorgen och hunden i soffan. Låt alla sova vart de vill, så länge de sover! Sömn är SKITVIKTIGT för att orka med.
 
2) Jämför dig inte
Med sociala medier bara ett telefonklick bort är det försvinnande lätt att jämföra sig med andra föräldrar. Låt bli! Kom ihåg att det bara är en bråkdel av andras vardag som når cyberspace. Bråket om tvätten eller nattningen som tog tjugofyra timmar brukar finnas bland det som aldrig når en statusuppdatering.
 
3) Det är okej att vara trött på´t
Att ha en bebis är alldeles fantastiskt och underbart och ljuvligt och... Asjobbigt. Jo. Ibland är det faktiskt asjobbigt. Och det är okej att känna så. Du är inte en sämre förälder för det och det betyder inte att du älskar ditt barn mindre. Tillåt dig själv att känna alla känslor.
 
4) Sniffa och njut
Att njuta av bebislivet må vara det mest uttjatade tipset sedan lille Jesus på ett förtrollat sätt såg dagens ljus, men det är sant. För även om det ibland känns jobbigt så går bebistiden fort och vips har du en fyraåring hemma som inte alls vill sitta i ditt knä och låta sig sniffas på hjässan dagarna i ända.
 
5) Det finns inga måsten
Slutligen - strunt i hur du inbillar dig att bebislivet måste eller "ska" vara. Följ din magkänsla, den finns där av en anledning.
 
Slut på tips.
 
 
Nykläckt Mini.

Dammvippan

Igår när vi anlände till släktingarna på landet trodde jag mig se en dammvippa springa runt i trädgården.
 
Va falls?!?
 
Just när jag tänkte att jag måste dra ner på användandet av nässpray (överdos???) så förstod jag att jag inte alls såg i syne. Det var nämligen inte en dammvippa som sprang runt på gräsmattan utan en hund. Tessi närmare bestämt.
 
 
 
 
 
 
Ååå!
 
Jag blev omedelbart förälskad. Nu vill jag ha en egen liten dammvippe Tessi här hemma. Vi kan leka och mysa och hon kan damma under elementen varje lördag och så kan vi borsta varandras luggar, jag och Tessi.

Lantliv

Ända sedan vi var på det hysteriska kosläppet i början av månaden har jag tänkt att vi ska åka ut till våra släktingar som har en gård på landet (min mormors barndomshem). Igår var vi där och fullständigt frossade i lantliv!
 
Vi tittade på hästar, lammungar och kossor utan att trängas med hundratals andra människor och Lilleman fick åka traktor utan att köa i en halvtimme innan. LYX!
 
Sen lekte vi med lurviga hundar och kelade med höggravida katter. Ja katten Zilla hade hela magen full med ungar förstår ni.
 
- Skönt att du ska föda snart nu när det har blivit så varmt, väste jag förtroligt till henne. Förstår du hur svullen jag blev av värmen när jag väntade Mini? Mina fötter växte till storlek 45! Jag fick använda min killes skor.
 
Sen frågade jag Zilla om hennes tasstorlek måhända hade växt mycket och om hon i så fall tvingades använda hankatt-skor? Jag fick inget svar.
 
 
 
Zilla med bebbar i magen.
 
 
 
 
Lilleman fick köra traktor.
 
 
 
 
 
 
Titt´ på kossor, VIP-version.
  
 
 
 
Hej hej.
 
 

Inte överdrivet observant

Tack för alla tips hur att slingra sig ur en missfärgning av partnerns favorittröja.
 
Jag har nu avslöjat missödet för Spiderpapa och han brydde sig inte nämnvärt. Det känns ju bra. Hade jag inte sagt något hade han säkert inte märkt det. Han är varken särskilt knusslig eller överdrivet observant av sig.
 
Jag skulle kunna shoppa en helt ny garderob till mig själv utan att han skulle höja på ögonbrynen. Jag skulle kunna byta stil och förvandla mig själv till en kopia av Lisbeth Salander och Spiderpapa skulle inte tycka att något var konstigt.
 
Jag skulle kunna byta ut hela Spiderpapas stil till Lisbeth Salanders och han skulle fortfarande inte märka något.
 
Jag skulle kunna byta ut båda barnen mot Lisbeth Salander och Spiderpapa skulle int... Eller jo det skulle han nog märka förresten.
 
Men i övrigt är han inte så noga eller knusslig av sig Spiderpapps´. Och det tycker jag är rätt skönt.
 
 
 

Förmultning på gång

Jag hittade precis två stycken bananer i korgen under barnvagnen.
 
 
 
 
 
Undrar hur länge dom har legat där? Sedan årsskiftet? Ja alltså, jag säger inte att bananerna är gamla jag säger bara att dom antagligen är en barnvagnspromenad ifrån att förvandlas till ny jord.

Drive-in-religiös

Idag kom sommaren. Pang bom.
 
 
Underbart att lufta fötter som gått isolerade alldeles för länge.
 
 
 
 
Satte Mini till att klippa gräset hos farmor. Han är ju ändå 10 månader nu. Dags att göra nytta.
 
 
 
 
Kan inte gå förbi en spegel utan att ta kort på mig själv. Gammal bloggskada.
 
 
 
Jag blir så glad av solen! Glad, lycklig och en gnutta drive-in-religiös*
 
* Drive-in-religiös betyder att man tror på högre makter lite då och då och lite här och där. Till exempel när ens katt hittar hem efter att varit bortsprungen i tre månader, eller när ens barn föds eller när bilen mot alla odds går igenom besiktningen (i år igen!!).

Pepp-podden

Nu pod ute! Tjoho!
 
Den här gången pratar vi kropp. Vi skulle ju egentligen snacka förlossning men det har varit så mycket kroppssnack i sociala medier den senaste tiden att vi kände att det var dags för en pepp-podd. Hoppas ni inte blir besvikna, det blir förlossning nästa vecka.
 
Idag pratar vi tjejtidningar som "vill väl", ätstörningar, att utvecklas från flicka till kvinna, synen på kroppen efter barnafödande med mera. Sen tipsar vi även om hur du får den ultimata bikinikroppen - ledtråd:
 
 
 
 
 
Lyssna på podden här nedan eller via iTunes, sökordet är då moa&matildaspod. Det går även att lyssna via androidtelefon.
 

Snälla svara på dagens fråga i min blogg

Jag har stött på ett hinder i förmiddagspromenaden.
 
Ta risken eller gå en omväg??
 
 

Kul info om blögga

Mitt bloggverktyg har uppdaterats så nu kan jag se massa spännande statistikinfo för den senaste veckan.
 
Mina mest lästa inlägg är:
 
 
 
 
Ni gillar bröst alltså. Jag noterar.
 
Jag skriver 3,43 inlägg om dagen. Alltså 24 inlägg i veckan. Det är med andra ord nära HUNDRA inlägg i månaden! Hu! *får panik och tänker att jag borde skaffa mig ett liv*
 
 
 
 
 
Mina mest kommenterad inlägg är:
 
 
 
Är saligt tacksam för alla er som tagit sig tid att nominera mig till Blogawards. Tack!
 
Vidare har jag de senaste dagarna haft 4934 läsare från utlandet. Flest från Finland. Kul!
 
 
 
 
- Hei monet teistä täällä! On hauskaa saada olla mukana, säger jag till er och nej jag har inte alls googlat mig till orden och i blindo snickrat ihop meningen själv, neeeeejdåååå.
 
Eh.
 
Över och ut.
 

Melering

Okej nu spånar vi bara här.
 
Låt säga att någon råkar (av misstag alltså) toppa en vit tvätt med en orange filt (eh...). Antag att denna någon där med har råkat melera en annan persons favorittröja från Bondelid och att nämnda plagg nu skiftar liiiite liiiite aningens i rött. Ponera att så vore fallet - ska man då berätta om sitt misstag eller bara totalmörka och förneka all sin inblandning in i det sista?
 
 
 
Gulp.

Strecket nedanför armvecket

Jag såg den här bilden på Karins instagram (Karin är min nya favvo, här hittar ni hennes blogg).
 
Läs vad hon skriver:
 
 
 
 
Jag har ett sådant streck!!
 
Faktum är att jag har streck både nedanför OCH ovanför armvecket. Bevis:
 
 
 
 
Jag är dubbelstreckad!!
 
Betyder det här att jag är extra speciell på något sätt? Extra utvald? Är jag ett unikum? Är jag sällsynt på ett sätt som inte ens går att greppa? Kommer minst två tv-kanaler att vilja göra en dokumentär om min arm?
 
Men framför allt - hur många streck har ni?
 

Knäckt av pressen

Vi ska på vår första husvisning nästa vecka.
 
Jag: Jag vill VERKLIGEN ha det här huset.
Min kille: Men det är ju det första huset vi kollar på.
Jag: Jag vill ha huset ändå.
Min kille: Vi har ju ens varit där ännu.
Jag: Men jag vill ha det här huset.
Min kille: Det kanske inte ens är ett bra hus?
Jag: Spelar ingen roll JAG VILL HAAAA HUUUUUSET BRÖÖÖÖÖL!
 
Vi har alltså varit på hittills 0 visningar och jag är redan knäckt.
 
Känns bra.
 
 

Driftkuckun är det jag det??

Här publicerar jag ett livsviktigt inlägg om att jag önskar mig en stringhylla i födelsedagspresent och vad händer? Jo jag blir omedelbart kontaktad av en släkting och DRIVEN med!
 
 
 
 
 
 
Man levererar alltså SKÄMT på min bekostnad. Man drar min födelsedag i smutsen och behandlar mig som någon slags driftkucku. Inte okej!
 
Jag dubblar nu insatsen och önskar mig TVÅ stringhyllor i present. Som straff.
 
Men visst. Jag och släktingen försonades några sms senare, skämtet till trots. Med det sagt vill jag bara tillägga att släktingen i fråga böööör se upp på julafton i år. Hon böööör vända några extra gånger på klapparna innan de öppnas. Becuz it ain´t gonna be pretty. Så mycket kan jag säga.
 
 
 
 

Önskelista

Jag fyller tydligen 30 år snart (?!?!).
 
Eftersom alla i min släkt och familj läser den här bloggen kommer här några önskningar.
 
Jag önskar mig
1) Stringhylla
2) Tavla
3) Vad som helst som går att sätta upp på en kal vägg
 
Jag önskar mig absolut inte
1) Bodylotion
2) Fotkräm
3) Body scrub
 
Jag vill inte låta i-ländig eller otacksam men jag har fått så många bodylotions, fotkrämer och bodyscrubs den senaste tiden att jag inte hinner använda alla. Själva kulmen nåddes när Spiderpapa på alla hjärtans dag kom hem med tre (3) (TRE!) olika burkar med peeling:
 
 
 
 
 
 
Jag har så många krämer nu att jag skulle kunna smörja in ett mindre lands totala population. Från topp till tå. Inklusive polera och peela alla motorfordon.

Utjämning

Stina-Lee har en lösning för att jämna ut barnvagnsbrännan.
 
 
 
 
 
Mycket smart idé! Varför har jag inte tänkt på det?
 
Nästa promenad går jag naken med vantar på händerna! Jag tror att det räcker med tre-fyra vevor i parken så kommer jag snart vara jämnbrun över hela kroppen.
 
Och ja, folk kommer antaligen att slänga ett extra litet ögonkast efter den nakna mamman.
 
- Har ni aldrig sett någon som försöker jämna ut en barnvagnsbränna förr?? kommer jag då att fräsa med putmagen fladdrande i snålblåsten.

Springhybris

Det var roligt att springa Vårruset igår! Jag gick mestadels, men ändå. Det är kul att bara vara en del i ett hav av massa härliga, trikåklädda kvinnor i olika åldrar.
 
- NU KÖÖÖÖR VI TJÄÄÄÄJER!! ville jag skrika.
 
Men det gjorde jag inte. Det hade eventuellt känts lite märkligt om hon med fladderbyxor i startkategori "strosa" hade börjat gapa. 
 
I vilket fall. Nu har jag tydligen drabbats av någon slags hybris och överväger att anmäla mig till både Tjejmilen och New York Marathon.
 
?
 
 
 
Kunde inte publicera en mindre bild på min medalj - nej.

Vårruset

Jag har tydligen sprungit vårruset i Jönköping ikväll. Tro det eller ej. Jag och 6000 andra hurtiga damer.
 
Goda nyheter: Jag överlevde!!
 
 
 
 
 
 
 
Efter loppet fick vi en stor väska med picknickmat. Det var tanken på picknicken som drev mig runt springbanan. Kan man säga.
 
 
 
 
Är just nu mycket nöjd med mig själv. Som ni kanske förstår.
 

Husdrömmar

Om tre år (fast helst imorgon) hoppas jag att vi bor i hus. Gärna ett radhus med en altan och en liten gräsplätt utanför. Det behöver inte vara mer än så.
 
Radhuset får gärna ligga i ett barnvänligt område med närhet till både stad och till natur. Jag ser hur kidsen är ute och leker och cyklar och grejar hela dagarna. Förhoppningsvis är det nära till skola och gärna cykelavstånd till far/morföräldrar... Hå hå ja ja.
 
För några år sedan drömde jag om karriär i storstan, bromsmediciner mot bakfylla och en platt mage. Nu drömmer jag om radhus, gräsplättar och glada barn. Livet ändras.
 
För tillfället sparar vi pengar som fäsen jag och Spiderpapps. Vi hetssparar ihop till en insats kan man säga och hoppas att drömmen om ett hus en dag blir sann.
 
 
 
Husdrömmar´n.
 

Fullständigt namn

Mini älskar ärtor!
 
Fram med ett gäng gröna kulor och han kan sitta och picka hur länge som helst. Eller i alla fall i en kvart.
 
 
 
 
 
 
 
Nu funderar vi på att kalla honom för Ärtan i andranamn. Han heter redan Arvet efter alla kläder och leksaker som han ideligen får ärva av sin storebror.
 
Vår sons fullständiga namn är alltså Mini-Spider (som dubbelnamn ja) Ärtan Arvet von Chick. Om jag får be.

Vecko Revyn Blogawards

 
Nu är ni massa som har skrivit till mig att ni har nominerat mig till Guldpennan i Blog Awards 2013.
 
Tack!
 
Va?
 
Nä nä okej om vi ska vara petnoga så är ni exakt TVÅ stycken som har skrivit att ni har nominerat mig. Och för detta älskar jag er!
 
Jag har ju varit nominerad två gånger tidigare, men tyvärr förlorat båda gångerna. Första gången mot Alex Schulman och andra gången mot Egoina. Jag. Skulle. Så. Gärna. Vilja. Vinna.
 
Om ni vill nominera mig gör ni det här och då tackar jag allra ödmjukast för engagemanget! Sedan håller jag mina tummar, korsar mina fingrar, kryssar mina tår, kniper mina skinkor, offrar ett lamm, mutar en högre makt, ristar en runsten, går upp i nirvana samt hetsäter tre kilo lyckobringande fyrklöver. Vem vet, kanske är det mitt öde att en gång faktiskt få vinna?
 
Uppdatering: Tack snälla va goa ni är!! Uppskattar mycket att ni tar er tiden!

Byxköp under oklara omständigheter

MiniSpider odlar tänder (IGEN) och det är gnälligt här hemma. Det enda som hjälper är att vi går ut och går med vagnen. Idag har jag promenerat runt med Mini flera gånger.
 
Kring lunch råkade vi av någon anledning hamna på stan och under ytterst oklara omständigheter stod vi helt plötsligt inne på Lindex?? Fråga mig inte hur det gick till. "Här kan vi inte vara" minns jag att jag tänkte men en kvart senare gick vi fortfarande runt i butiken?
 
Just när jag trodde att nu kan det inte hända fler märkliga saker ja då befann vi oss hastigt och ytterst olustigt framme vid kassan för att betala ett par leopardbyxor i bästa pyjamasmodell. Eh..? Jag fattar ingenting. Det enda jag förstår är att jag måste skylla allt på Mini. Det var han som drev ut oss.
 
Jag får dra av byxorna på hans framtida veckopeng.
 
 
 

Småbarnsförälderns ordlista

Spiderchick giver eder här åtta ord ur Småbarnsförälderns Allmänna Ordlista:
 
1) Barnvagnsbränna
Barnvagnsbrännan är en slags solbränna som kännetecknas av att händerna är tio nyanser brunare än övriga kroppen. Ett resultat av att dessa under långa soliga dagar har legat vilande på barnvagnens handtag.
 
2) Intervallsömn
En slags nattsömn, som på grund av olika faktorer, utövas i intervall. Intervallsömn har lite/överhuvudtaget inget alls att göra med djupsömn.
 
3) Gucciväskor
Dessa väskor är ett resultat av intervallsömnen. Småbarnsförälderns Gucciväskor hänger nämligen inte under armen och dinglar, nej de sitter istället stadigt placerade under var öga. I dagligt, och mindre lyxigt, tal kallat "påsar under ögonen".
 
4) Vapenfritt
Annat ord för barnfritt. Myntades av en mobiltelefons automatiska rättstavningsprogram en förmiddag i april år 2013.
 
5) Vuxenvälling
Annat ord för kaffe. Kaffe i sin tur är småbarnsförälderns livselixir.
 
6) Vuxenvälling med fluff
Annat ord för kaffe latte.
 
7) Extremistföräldrar
Föräldrar, med bas på Familjeliv, som via datorskärmen och efter cirka två hundradelars oskarp analys anser sig känna ditt barn bättre än vad du själv gör. Bemöts bäst med tystnad ty i en extremistförälders ögon kan du aldrig göra rätt.
 
8) Spontan-batik
Ett mönster som pryder de flesta småbarnsföräldrars kläder. Finns i många färger men kanske främst kladdgult (majskrok) och gammelvitt (bröstmjölk, välling).
 
Med förhoppnings om att listan ska användas som utbildningsstöd i BVC:s föräldragrupper.
 

Lyxig förtäring

Herreminge.
 
Inatt har jag nosat på djupsömn cirka en minut effektiv tid. Det har alltså varit en sådan natt.
 
Men nu sitter jag här och dricker kaffe ur min nya Starbuckstermos. Detta får mig att känna mig liiiiite glammigare än vad jag möjligen är. Som om jag har en liiiiiten bit lyxigt storstadsliv i näven. Som om jag möjligen vore en tiondels liiiite kompis med tjejerna i Sex and the city.
 
Det får bli dagens tips till småbarnsföräldrar - förtär morgonens vuxenvälling ur termos med lyxig feeling.
 
 
 
 
 
Iscensätter en drickning.

Vågar man tro´t...

Är det verkligen en vanlig måndag imorgon med jobb, förskola och allt?
 
Ingen röd dag? Ingen klämdag? Ingen planeringsdag? Ingen strejkdag? Ingen nationaldag? Ingen demonstrationsdag? Ingen vabbdag? Ingen som planerar att göra sorti från jorden för att färdas upp till himlen? Eller?
 
Vågar man tro att imorgon är något så ovanligt och exotiskt som en eh... Vardag?
 
Känner mig ytterst misstänksam.
 
 
- Jag tror´t när jag ser´t, säger Spiderchick.

Att släppa brösten fria

Anna har bloggat om det här med att släppa brösten fria.
 
Det första jag gör när jag kommer hem innanför dörren är att slänga av mig bh:n. Uuuuuuunderbar känsla att knäppa upp bygeln och släppa ut bröna.
 
- Spring brösten spring! säger jag och så får dom löpa fritt.
 
Ute bland folk har jag dock alltid BH på mig. Dels ger det ju viss komfort, men främst känner jag mig besvärad, nästan naken, utan. Mina bröst kan mycket väl svänga vänster när jag svänger höger. Och vice versa. Jag förstår ju att jag är skadad av bröstbilden som ges i media och på film, där är det knappast något häng eller fladder som når kameralinsen.
 
Som tonåring hade jag push-up BH med extra allt som tryckte upp brösten i höjd med öronen. Jag begrep inte hur min mamma kunde gå omkring i en bh utan bygel och utan stoppning i klass med en gymnastikmadrass? När det fanns något så galant som push up?? Nu förstår jag.
 
Att låta bröna fladdra fritt är med på min topp-tio-lista över det bästa som finns i livet! Tätt följt av Marabou Amigo och Real Housewives of Beverly Hills.
 
 
 
 
 

Tandtråden

En av Minis favoritsysslor just nu är att vispa runt med fingrarna i munnen på mig.
 
 
 
 
 
 
Om jag hade någon tandsten innan är den garanterat bortvispad vid det här laget.
 
Man skulle kunna säga att Mini är min alldeles egna personliga, ytterst flinka tandtråd.

Hemma hos mamma

Jag blev bjussad på 80-tals nostalgi igår (90-tal?). Fläskfilé med mandarinklyftor och curry. Möms!
 
 
 
 
 
 Efter maten var det lördagsmys.
 
- Det här godiset är till ALLA, sa mamma och markerade där med att det inte var okej för mig att öppna strupen och hälla i mig allt snask själv. 
 
Ungefär som att jag hade tänkt göra det? Vem tar hon mig för?? Någon som har som obetalt låtsasjobb att äta godis?? Hahaha... Näe vet ni vad.
 
 
 
 
 
 
Jag har fått höra att jag är stökig av mig. Jag förstår inget?!? Bakom varje klädhög vilar en oerhört ordningsam tanke!
 

Hem till mamma

I eftermiddag har jag och Mini varit på 1-års kalas. Mycket trevligt!
 
Lilleman och Spiderpapa är iväg på äventyr och kommer hem först i morgon. Eftersom jag tydligen är 5 år gammal och mörkrädd så har jag nu langat ner pyjamas och bebis i barnvagnen och travat hem till mamsebamsen. Här ska vi sova i natt. Känns tryggt.
 
 
 
Femåringen.
 
 
 
Femåringens bebis.

Senilsnöre

Jihoooo! Jag har hittat mina solglasögon. Ett par av dom i alla fall.
 
Genast efter fyndet gick jag ner till stan och investerade i ett par stadiga senilsnören som jag nu har kopplat fast solglasögonen i. Efter att ha varit på villovägar i en vecka kommer de aldrig mer att få springa runt okopplade, den saken är säker.
 
 
 

En soft lördag stundar

Hemmet är städat, tvätten är tvättad, kylskåpet är fullt, ungarna är avtorkade, allting är fixat till lill-kompisens kalas i eftermiddag, allt jobb är undanjobbat, inga deadlines hägrar. Inget behöver göras. Jag har absolut inget hängande över mig! Vi fick till och med sovmorgon idag.
 
Vad hände?
 
Minen man får när man inser att man ligger i fas med vardagen:
 
 
with picasion

Brottningsmatchen

Vi har köpt en iPad.
 
Lilleman spelade på den imorse och detta gjorde naturligtvis Mini otrooooligt nyfiken.
 
- Voffo voffo voffo... Får jag äta på den? undrade han och försökte med alla medel att krypmosa sig fram till den smarriga läsplattan.
 
 
 
 
 
- Neeeeeeej, sa Lilleman och motade effektivt bort sin lillebror.
 
 
 
 
- Nej nu jädrar... sa Mini. 
 
Sen kröp han iväg och hämtade sin bulldozer (a.k.a gåstolen).
 
- PASS OPP IPADEN HÄR KOMMER JAAAAAG, tjoade han och tog sats.
 
 
 
 
 
 
Men inte ens det hjälpte. Mini har fortfarande inte fått stoppa iPaden i munnen.
 
- Jag ger mig för den här gången men jag kommer tillbaka! hörde jag honom väsa innan han tog sin bulldozer och rullade tillbaka in i skuggorna.
 
 
Advertisement

Side kick

Jag startade dagen med att side-kicka i Radio Skaraborg. Vi pratade fiske, förebilder, pod cast, Blondinbellas graviditet och unga musiktalanger. Sist men inte minst intervjuade vi Yohio. Roligt som vanligt! Jag älskar att få hänga med alla trevliga människor i radiohuset. Hoppas att jag får fortsätta kicka i höst.
 
 
 
 
Innan sändning drack jag en kopp kemisk latte.
 
 
 
 
Mina läppar matchade soffan. Det var naturligtvis meningen.
 
 
 
 
Funderade på om det här dricksglaset på något sätt var vigt åt mig?
 
 
 
 
Lämnade in mitt löneunderlag cirka tre månader för sent. Stackars lille kuvertet hade hunnit bli både skändat och ärrat. Så går det om man ligger och skräpar på bordet i en hall alldeles för länge!
 
 

Köttfärsdagen

Röd dag idag igen. Kristi Himmelsfärd. När jag var lite trodde jag att den här dagen hade med köttfärs att göra. Ja, skyll inte på mig! Min västgötasläkt brölar nämligen KRESTI HIMMÄFÄRS! Hur kan man inte tro att det handlar om köttfärs?? Jag bara undrar.
 
Har det förresten inte varit rasandes många röda dagarna nu? Det känns som att det är helg mest hela tiden. Jag blir helt förvirrad och alla bloggkanaler hamnar ut balans.
 
- Eh alltså va ska jag blogga nu eller sen eller va eller eh öhhh eller vad är klockan?
 
Ja ja. Vi är ute hos pappa och grillar hamburgare nu. Har det så gött så gött.
 
Glad Kresti Himmäfärs på er!
 
 
 
 
 
 
 

Ett huvud mer i familjen

I väntan på att vi ska komma på vad vi ska göra med symaskinsbordet har jag införskaffat ett huvud som kan sällskapa lille symaskinen.
 
 
 
 
 
 
Jag känner mig ganska ofta iakttagen, ja.

Det här med ångest

Jag har alltid haft ångest till och från.
 
Som barn oroade jag mig lätt. Jag kunde oroa mig inför saker som skulle hända i skolan, ifall jag skulle klara läxförhören eller det där testet i simhallen. Över lag var jag orolig över att jag inte skulle klara saker. Men det gjorde jag alltid. Galant. Vill tillägga att jag aldrig någonsin har haft någon press på mig hemifrån. Tvärt om.
 
Sen blev jag äldre och min ångest tog sig uttryck i en ätstörning. Något som jag, med hjälp, tog mig ur förhållandevis snabbt (två år).
 
Några år senare drabbades jag av panikångestattacker. Jag fick svimningskänslor och hjärtklappning. Hade domningar i armarna och trodde att jag skulle dö. Gick till doktorn och grinade för jag var övertygad om att jag led av hjärtfel.
 
Nu har jag inte haft panikångest på några år men "vanlig" ångest har jag till och från. Det går i perioder. När jag har ångest är det som att en stor klump av oro lägger sig i magen. Och där ligger den. Jag bekymrar mig för ALLT. Varför sa jag så? Varför gjorde jag si? Borde jag gjort så? Vad tycker den eller den om mig? Vad ska jag göra om ett år? Osv osv osv osv osv. Luftrören snörper ihop sig och tankarna mal.
 
Så här i vuxen ålder förstår jag att oro alltid har varit en del av min personlighet. Dock är det först nu som jag tänker att jag kanske borde bearbeta det. Borde jag kanske gå och prata med någon när ångesten slår till?
 
Jag har ju märkt att det alltid känns bättre så fort jag luftar mina tankar med min kille. Bara att skriva det här inlägget gör att klumpen i magen lättar.
 
 

Laddaren del 276

Laddaren till min dator alltså... Den är som sagt HYFSAT opålitlig för tillfället.
 
Först måste jag vicka liv i den. Vick vick vick vick. När lampan förhoppningsvis, efter många idoga vick, lyser röd (det vill säga den laddar) då måste jag fortsätta att hålla fast den i samma postion i ungefär en minut för att på så vis fixera strömmen in i datorn.
 
Efter fixeringen för jag sakta sakta ljusstaken mot laddaren. Försiktigt försiktigt låter jag de två objekten möta varandra i en ömsint stöttning. Sedan släpper jag. Och hoppas på det bästa. Oftast fungerar det.
 
 
 
 
 
Jo jag veeeeet. Jag ska köpa en ny laddare. ELLER så bloggare jag om den trasiga i några veckor till. Jag får se.
 

Ett riskorn

MiniSpider vill helst äta sin mat per egen maskin. Idag blev det lax med ris till lunch (och kokta morötter till förrätt).
 
Antal laxbitar som träffade munnen: Cirka noll.
Antal riskorn som träffade munnen: Cirka ett.
 
 
 
 
Kanske inte jättemättande att äta ett riskorn till lunch men ska man nu bli självständig så måste man ju börja någonstans, resonerar Mini.

Solglajjerna

Just nu har jag slarvat bort typ ALLA mina solglasögon.
 
De enda solglajjor jag kan hitta är mina hjärtformade med strass och det är dom jag INTE tycker om. Detta känner hjärtglasögonen naturligtvis på sig och klamrar sig därför krampaktigt fast med sin existens i mitt liv.
 
Jag har med alla medel försökt att slarva bort dom. Jag har till och med gått så långt att jag har satt dom i näven på Lilleman och hans kompisar och sagt "lek med dessa, OBS var EJ försiktiga". Vad händer? Jo dagen efter ligger hjärtglajjorna prydligt och vinkar från sin plats i hallhyllan. Hela och rena. JAG BLIR TOKIG!
 
Men ja ja. 
 
Nu är alla andra solglasögon borttappade så jag måste ju använda dom.
 
 
 
Ofrivillig användare av hjärtglasögon.
 

Uuuuuunderbar sol och väderklag

Idag har vi varit ute precis hela dagen. Uuuuuunderbara väder! Sol från en klarblå himmel och ljumma vindar. Vi har harvat runt i naturen, njutit av solen och premiärgrillat i stugan (korv förvisso men ändå).
 
Klockan 16:15 (prick) (jag tittade på klockan) kom det så. Klaget.
 
- Det är för vaaaarmt, tyckte någon.
 
Did´nt see that one coming! Eller jo, det gjorde jag.
 
I månader klagar vi på vinter och kyla men när våren så äntligen anländer med dunder och brak, ja då tycker vi att det är för varmt. Väderklaget är svenskare än sillen och midsommarstången tillsammans. Man kan nästan säga att väderklaget är själva vaggan där övriga traditioner vilar. Men vi menar naturligtvis inget illa med det. Det är bara så vi fungerar.
 
Saxat ur dagens bildskörd:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Är det här ett skämt??

Karamellkungen söker en *håll i er nu* SNASKTESTARE!!!
 
 
 
 
 
Seriöst. Det står ju mitt namn stämplat över hela annonsen. Borde jag söka? Eller är jag överkvalificerad?
 
 

Jag tycker inte att det här är okej

Jag brukar följa omslagen till tidningarna Hänt Bild och Veckans Nu med både fascination och fasa.
 
Exempel på rubriker jag minns:
 
"Kändisarna som smygäter" = bild på kändiskvinnor med helt vanlig mat i handen.
 
"Stjärnorna som är för tjocka och för smala" =
 
 
 
 
 
Senast ser omslaget till Veckans Nu ut så här:
 
 
 
 
 
"Bästa och värsta strandkropparna". Verkligen? Enligt vem?
 
Varför detta ständiga recenserande av kvinnokroppen? Kroppsrecensioner likt dessa var exakt vad jag slängde mig över som ätstörd. Jag slukade den här typen av material, gottade mig och närde min sjuka kroppsuppfattning.
 
Jag är så trött på att kvinnor ideligen ska bedömmas utifrån sitt utseende! Kan vi snälla bara utrota det?
 
Till min stora lycka är det fler som har reagerat. Instagramkontot @Kvinnohat (som instagramar vettigt om normer och ideal - FÖLJ!) uppmanar nu att maila till Veckans Nu och Hänt Bild och ifrågasätta hur kvinnor porträtteras i deras tidningar. Den här tjejen startade initiativet. Jag vet att jag ska maila.
 
När vi ändå är inne på ämnet tidningar som förmedlar knepiga saker tycker jag att ni ska läsa det här inlägget av Lady Dahmer, angående ungdomstidningen Frida. Till och med Kissie har reagerat på tidningarnas kroppsbudskap.
 
Nej, nu bojkottar vi sådan här skittidningar tycker jag.

Tre bra saker den här måndagen

Tre bra saker den här måndagen:
 
1) Oljudet i sovrummet är borta.
Det krävdes bara två vaktmästare, en verktygslåda och tre husrannsakningar hos grannen, sedan var ljudet borta. Jag är ljudkänslig ja. Hoppas på att i 30-års present få en isolerad (och gärna madrasserad) kuvös där jag kan sova i stilla ljudlöshet.
 
2) Vår bil gick igenom besiktningen.
I år igen!! Den har sannerligen nio liv, vår Pruttibangbang. Ja det är så vår bil heter förstår ni. Man kan höra hur den kommer åkande på två mils avstånd. "Nu hör jag att pappa startar Prutti och åker från jobbet" meddelar jag barnen var eftermiddag.
 
3) Jag har hittat mina hörlurar till tellen.
Är beroende av att lyssna på dokumentärer och poddar när jag är ute och går så det var med stor fasa som jag en morgon inte kunde hitta mina hörlurar!! Just när jag började hålla utkik i Minis blöja (för att se om han möjligen råkat käka upp lurarna för att sedan bajsa ut svårsmälta delar) ja då låg dom där på köksgolvet och glänste, lurisarna. Yey!
 
Livet är fab.
 
 
 
Ho´ har möe att fira, den dära Spiderchick.

Att gissa rätt lösenord

Är det inte lustigt det där att när någon på film ska försöka hacka sig in i känsliga dataprogram eller mailkonton då lyckas dom alltid, jag upprepar ALLTID, gissa rätt lösenord! Om inte på första försöket så i alla fall på andra försöket. Vad är oddsen för det liksom?
 
Ja menar vi snackar ju inga enkla lösenord här av kalibern bajskorv1, utan krångliga lösenord. Även under tidspress lyckas personen gissa rätt.
 
Ursäkta liksom?
 
För min del låser sig hjärnan bara kassörskan på ICA ber mig knappa in min egen kortkod.
 
 
 
 
 

Moas Måsten

Nu ligger senaste Moas Måsten uppe på webben för er som vill läsa.
 
Den här gången har jag skrivit om vården (lite otippat kanske, men det är ett ämne som berör mig) som verkar vara på väg att kollapsa lite var stans i landet. I Skövde är det enligt rapporter riktigt illa ställt på sjukhuset med en underbemannad och underbetald personal.
 
 
 
 
 
Ni läser hela krönika, plus lite annat här.

Testar´n är i farten igen

På begäran har jag nu testat Lokas nya smak av chokladmilkshake.
 
Först smakade den bubblor och sedan... Vatten. Just när jag trodde att den inte skulle smaka något mer, ja då hade jag plötsligt truten full av chokladmilkshake!? Lite chockartat faktiskt.
 
Jag må älska choklad men nej, det här var ingenting för mig.
 
Betyget blir därför en Chockartad Chokladmilkshake av fem möjliga.
 
Men ha gärna i åtanke att jag inte är speciellt förtjust i bubbelvatten från första början. Jag har aldrig riktigt förstått grejen.
 
 
 
 
 

Föräldralivets bergochdalbana

Föräldralivet väcker många känslor. Varje dag. Hela tiden.
 
En stunden kan jag tänka "snälla ta mig ifrån detta DÅRHUS som kallas hem" för att i nästa stund sitta med moderlig ståpäls och lyckotårar i ögonen. Andra gånger är jag så trött att jag känner mig snudd på bitter på livet, för att i nästa sekund känna hur hela kroppen fylls av kärlek och energi.
 
En del dagar längtar jag som en tok efter att barnen ska somna men när de väl gjort så får jag hindra mig själv från att inte väcka båda igen bara för att tala om hur goa, underbara och älskade dom är (dom ääääj ju tå töööta att man smjäller aaaav).
 
Somliga stunder vill jag ringa alla kompisar som inte har barn och varna för att någonsin överväga befruktning. Bebisar är en bluffbefolkning! Dom må se söta ut men SKENET BEDRAR! Men så vips har vi världens mysigaste dag tillsammans hela familjen och jag undrar varför jag någonsin har känt mig trött?
 
Typ så.
 
Att vara förälder är lite som att sätta sitt känsloregister längst fram i Balder på Liseberg.
 
 
 
Ena stunden...
 
 
 
Nästa stund.
 

Framtandskungen

MiniSpider funderar på att ta värvning som den tredje brodern till Piff och Puff.
 
Han menar att det vore totalt slöseri med framtänder att göra något annat.
 
 

Mamma och lip balmet

Det här lip balmet alltså - det är EPISKT!
 
 
 
 
 
Min mamma köpte det en vinter för att bota sina snustorra läppar. En hel arbetsdag gick hon runt och smorde och smorde. Som ni vet är man inte alltid så noga med lipsyl, man kletar på och det får gärna smörjas utanför eftersom man ofta är torr även runt munnen.
 
Problemet med mammas lipsyl var bara att det gav röd färg. MASSA röd färg!! Som ett läppstift. Något som mamma inte var medveten om utan upptäckte först när hon kom hem. Då hade hon gått runt en hel dag på jobbet och sett ut som en blandning mellan en felsminkad clown och någon med gravt rotad munherpes.
 
Hahahahaha... Gud vad jag skrattar åt den historien. Varje gång.
 
Episkt som sagt.

Språkröjda

- Jag ska nog ta en ice cream när ungarna har lagt sig, viskade Spiderpapa diskret igår kväll.
- JAG VILL OCKSÅ HA EN AJS KRIM!! tjoade Lilleman (a.k.a örnörat) tre rum bort.
 
Japp. Och så var kodordet för glass röjt.
 
Jag har faktiskt sagt till Spiderpapa att ungarna varit oss på spåren och byter vi inte språk är det bara en tidsfråga innan vi röjs. Men nu har Lilleman alltså hunnit lära sig engelska och vi får börja om från noll i någon annan del av språkträdet.
 
Happ.
 
 
 

Goderkvällen!

Idag har jag haft min fårtröja hela dagen. Till och med på lekplatsen hade jag den! Märk väl att den är VIT till färgen. Det kallar jag att leva på den så kallade "edgen". Men så är jag ju även en extraordinärt modig person.
 
 
 
 
 
 
Sen har jag fått påfyllning på bullförrådet. Mormors bullar vettni. Godaste bullarna i världen! Oj oj nu är det släktingar som blir läskade... Kan riktigt höra mina kusiners droppande saliv träffa golvet.
 
 
 
 
 
Just nu har vi barnbiokväll här hemma (Modig) innan vuxenbiokvällen startar (Berättelsen om Pi).
 
Över och ut.
 

Prata i sömnen

I natt pratade MiniSpider sitt allra första lilla prat i sömnen.
 
- Papppaaaappppppaaaapppp aaa tuuutteeeee iiii dddd aaa tooottooo, sa han.
 
Pappa, tutte, ida, totto?
 
Pappas tutte rida totto?
 
Jag tolkar det som att Mini drömde något i stil med att hans pappas tutte var ute och red på en häst?!
 
Hey! Allt kan hända i drömmarnas värld.
 
 
 
Sömnpratar´n.

Segerviss morgon

I det här hushållet har vi gått upp klockan 06 varje morgon de senaste två månaderna.
 
ZZZzzzzZZZzzZZZzzz.
 
Min kropp har nu blivit så van vid detta att jag vaknar med ett ryck varje morgon klockan 05:59. Sedan ligger jag stel som en pinne i sängen och inväntar att någon av de mänskliga väckarklockorna ska ge ljud ifrån sig, vilket de mest troligt gör en minut senare.
 
Ibland - IBLAND - har vi turen att barnen missar att klockan har slagit 06 och fortsätter sova. Då knyter jag segervisst näven under täcket och väser Yeeeees SOVMORGON! Känn er ÄGDA kiddos mjehe....
 
Idag sov barnen ända till klockan kvart över SJU vilket är en helt osannolik seger!!
 
 
Mamman - Barnen
100 - 0
 
 
Dagens segrare.
 

Ärende med längre tidsram

Jag skulle gå ner ett kvickt ärende på stan nu i eftermiddag. Barnen fick följa med.
 
Normal tidsram för kvickt ärende på stan: 20 min.
 
Tid för kvickt ärende tillsammans med två barn: 2,5 timmar.
 
 
Det gick...
 
 
 
 
så himla...
 
 
 
lååååångsamt!
 
 

Det gjorde i och för sig ingenting. Vädret är underbart och vi hade inte bråttom.
 
Nu: Fredagsmys!

Att få lite mer färg

MiniSpider kände sig lite blek när han vaknade imorse så i samband med, eller snarare i direkt samarbete med, dagens lunch bestämde han sig för att smörja in kinderna med citat - "brunkräm" - slut citat.
 
 
 
 
 
 
 
Tjusigt på sitt sätt.
 
Men jag har ändå sagt åt Mini att han bör satsa på en något ljusare nyans.

Träning

Nu är jag och Mini hemkomna från träning i Boulognerskogen. Jag är med i en grupp tillsammans med några andra mammor och deras kids.
 
Tre veckor har jag hållt på nu. Första gången kändes det supernervöst. Jag var övertygad om att jag inte skulle orka någonting! Jag kommer vara den enda i gruppen som inte orkar göra en armhävning, tänkte jag. Träningsledaren kommer skicka in mig till Guinness Rekordbok "Världens absolut svagaste 29-åring, med muskler som överkokta dillstrån". Eller så hamnar jag på löpet "Kvinna hittad avsvimmad i Boulognerskogen, tänkte att hon skulle göra en armhävning".
 
Men hoppla, det blev visst inte så. Min post-gravida kropp orkar faktiskt mer än vad jag tror. Jag måste bara pusha på na´ lite.
 
 
 
Här härjar vi runt, jag och mina träningspolare.

Vapenfritt och fårmode

Nu har jag varit iväg ner till stan och haft det barnfritt en sväng. Eller "vapenfritt" som Annas autocorrect på mobilen ändrade till. Har iPhone aldrig hört talas om barnfritt? Same same kanske.
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen köpte jag en vit, ullig tröja i bästa fårafeeling.
 
 
 
 
 
Älskar´n!
 
Jag vet inte varför men jag har varit supersugen på att klä mig fårigt den senaste tiden. Jag misstänker att det är för att min moderiktiga kompis Marie har en liknande tröja (eller?). Jag har tydligen, mer eller mindre medvetet, börjat coppa hennes stil. Men så är det när man efter två graviditeter totalt har tappat sin egen stil, då får man helt enkelt härma och ta rygg på någon som kan.
 

Hur det går med brösten

Jag antar att ni undrar hur det går för mina bröst så här efter att jag har slutat amma?
 
Inte?
 
Nähä nä.
 
Men i vilket fall.
 
Det går bra!
 
Tuttarna har gått från att se ut som två icapåsar fyllda med cement - till att se ut som två stycken 0,1-liters fryspåsar fyllda med vakum. Förra veckan kunde jag börja använda mina gamla bh:ar och nu kommer jag även ner med bysten i min gamla bikini. Hurra!
 
Känns fint på alla sätt.
 
 
 
 
 
Nu: Frottera mig med vänner i solen på en uteservering. En heeeelt okej torsdagseftermiddag stundar med andra ord.

Vinande och tjutande

I natt vaknade jag med ett ryck av ett väldigt vinande och tjutande. Yrvaket lyckades jag lokalisera tjutet till de rör som löper utmed golvet och väggarna i vårt sovrum.
 
 
 
 
 
 
Dessa rör har aldrig tidigare gett ljud ifrån sig men nu var det dags. Inte ens med öronproppar försvann ljudet (min kille har ju dock förmånen att dras med inbyggda öronproppar, även kallat vaxproppar, mer eller mindre jämt så han hörde ingenting).
 
Nu har vaktmästaren varit här och avlyssnat oljudet och han har lovat att lösa problemet.
 
Det ska bli väldigt intressant att se vart det leder. Senaste gången jag felanmälde något slutade det med en utgrävning av halva husgrunden så jag vågar inte lova grannarna att det här inte leder till grävskopor, bulldozrar, avspärrningar och tillfälliga baracker.
 
Jag återkommer i ärendet.
 
 

Dagens brott

Brottsplats: Köket.
 
Brottsrubricering: Olovlig förfarelse med Saker som Står på Köksbordet. Vållande av Stökigt Golv.
 
Beskrivning gärningsman: Cirka 75 cm lång. Delvis tandlös. Lite/inget hår. Flaxigt rörelseschema. Endast iklädd blöja.
 
Vapen: Flinka nävar.
 
Tingsrättens dom faller under förmiddagen.
 
 
 
Bild som ingår i bevisbördan.

1 maj välkommen

A men tjena vilken underbar dag vi har fått!
 
Sooool!
 
Har i detta nu placerat mina bleka och spretiga fötter på mammas altanbord. 
 
 
 
 
I näven har jag en cocktail, blandad av Lilleman, som jag i längsta möjliga mån ska försöka att inte råka dricka.

 
 
 
För er som tycker att drinken ser läskande ut kan jag avslöja att den består av vatten, mosade vindruvor och barnmat. Ingen alkohol. Jag antar att den på engelska skulle hetta något i stil med Watery Kidsfood Deluxe Extra Mega Virgin.

Utflykt

Vi har varit iväg på utflykt 
 
 
 
 
Man skulle kunna tro att vi har varit på konsert med självaste Bruce Springsteen, med tanke på alla människor och bilar. Men nej. Vi har varit på... Kosläpp! Tjoho!
 
 
 
 
 
 
 
Herre min ge.
 
Det. Var. Så. Mycket. Folk.
 
Tumult uppstod nästan när vi trängdes vid hagen och väntade på att kossorna skulle släppas fria. Efter frisläppningen tog vi barnen under armarna och akutsprang till bilen för att undvika att fastna i en bilkö som antagligen kommer vara ända fram till påska. År 2015.