Att känna sin kropp

Innan jag fick barn kände jag inte min kropp så värst bra, det har jag förstått så här i efterhand. Jag hade ingen koll på det här med ägglossning och mensen kom mest som en bökig överraskning var månad. A men va tusan nu IGEN??
 
Efter mina graviditeter har jag dock lärt känna min kropps signaler otroligt väl.
 
Ägglossningen ter sig numera som en stor högljudd fest inuti min mage. Jag kan riktigt höra hur äggen bänder sig loss och stånkar sig vidare ner till livmodern. Magen svullnar upp och jag har en molande värk i höjd med ljumskarna.
 
När mensen är på väg känner jag det i hela mitt kroppsliga underrede. "Jaha, nu är den här inom en timma" kan jag tänka och har typ alltid rätt.
 
 
 
 
Lyssnar efter ljudet av ägglossning.
 

Kommentera gärna!
Camilla

Jag upplever precis samma sak. Har oxå två barn, min yngsta är 10 mån. Efter jag fick henne så känner jag allt som händer i kroppen mycket mer!

2013-05-22 ♥ 14:22:06
Mamma Brötis - bland bönor och ankungar

Nä, jag har inte lärt mig ett dugg utan fick världens överraskning idag - den här månaden också.

Svar: hehe ;-) samma samma
Moa DeBruin

2013-05-22 ♥ 15:47:56 » URL: http://www.brotisen.blogspot.com
POOS

Jag har inte fött ett endaste barn, men jag upplever det som du beskriver varje månad i alla fall :)
Dessutom har jag sådan SJUK mensvärk att jag får gå på starka smärtstillande..
Har du fått mer/mindre smärta vid mens efter du fick barn?
Jag har hört att det ska bli bättre efter man har fått barn men vet ju inte om det är sant :p

Svar: jag har fått mer smärta faktiskt, får gå på en icke sinande dos alvedon :-/
Moa DeBruin

2013-05-22 ♥ 16:40:34 » URL: http://www.fames.se/POOS
Mathilda

Du roar mig jordling!

2013-05-22 ♥ 16:47:02
Hanna

Poos och Spajdan; min mamma fick reda på ifjol att hon har endometrios, för några år sedan började hon få väärldens mensvärk så hon fick receptbelagda smärtstillande. Och så konstaterades endometrios. Så det är värt att kolla upp, det kan fixas på dagkirurgi om det inte har blivit så mycket ännu!

Svar: hu... Det får jag ta och googla och läsa mer om!
Moa DeBruin

2013-05-22 ♥ 18:19:26
Ida

Känner igen det där! Men nu för tiden så har jag en mens-app, den är underbar för nu ha jag mer koll på mensen. Helt klar bäst!

Men det jag vill komma till är att det står en beräkning för när jag har ägglossning, runt den tid appen säger att jag har ägglossning blir jag som en brunstig honkatt. ALLA killar på stan skannar jag av, mina tankar handlar endast om sex och jag skulle lätta kunna sätta på ett träd om jag inte hade lika mycket mycket vett i skallen!

Vem sa att man inte kan lära gamla hundar att sitta, finns alltid nått nytt att lära :P

Svar: haha...
Moa DeBruin

2013-05-22 ♥ 19:02:08
Malin -Änglamamma och gravid

Hahaha!! Så roligt! :D

2013-05-22 ♥ 20:05:57 » URL: http://josefinaelma.blogg.se
Frida

Allt du skriver är det extrem igenkänning på för mig :) Mkt är väl iofs för att mina pojkar är lika gamla som dina. Lillebror har nog samma namn dessutom :)
Men alltså det här med ägglossningen - har aldrig reflekterat över det innan jag fick barn, men nu, herregud! Jag sa sist till min kille när jag hade ägglossning att vill vi ha fler barn så är det nog bara att köra på nu :) Fast fler barn blir det nog inte på ett tag iaf ;)

Svar: haha samma här, ska vi göra fler barn så vet jag exakt typ på minuten när det är läge om man säger så ;-)
Moa DeBruin

2013-05-22 ♥ 21:45:58
Kajsa

Jag har visserligen inte några barn, men känner ändå min kropp väldigt väl, och har gjort ett par år nu. Det är ganska skönt tycker jag, man vet varför man kanske är extra grinig eller chokladsugen ;)

2013-05-22 ♥ 23:45:13
mariekarolina

Samma här! Innan barn var jag clueless, nu känner jag av minsta lilla med råge! Ägglossning - ljumskarna, aj aj aj.. Hej PMS! Dagarna innan så kommer ett godissug utan dess like och avsaknaden av godis ger nästan en deprimerande känsla. Och då ska vi inte ens börja med humöret..

Däremot har jag mycket mindre mensvärk, nästan så jag vågar säga att de knappt gör ont överhuvudtaget (oj vad jag kommer få äta upp de där nästa gång). Innan kunde jag ligga som en klubbad säl och be till gud att någon kom och sågade ut allt vad kvinnliga delar hette ;p

Svar: haha... skönt att det inte gör lika ont nu!
Moa DeBruin

2013-05-23 ♥ 09:29:24 » URL: http://mariekarolina.blogg.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback