Spiderchick

Brunntapp
 
 
 
Varje gång jag får förbi en sådan här brunn blir jag alldeles svettig vid tanken på att jag skulle råka fippla ner telefonen mellan gliporna eller att mina nycklar på ett förtrollat skulle hoppa ur fickan och ner i avgrunden. HU!
 
Undrar om det faktiskt händer att folk tappar saker i dessa brunnar?
 
Någon med erfarenhet?
Linnea

Har samma känsla..! Fast det har inte hänt mig heller. Det ändå bäst att gå runt såna brunnar och inte stiga över, så känner man sig lite säkrare. :)

Sofia

Jag tänker också så jämt!! Även när jag går i trappor eller dylikt, "tänk om jag ramlar ner!!!" :)

Tessa

Jag har lyckas slänga ner mina nycklar i en sån. Skulle kasta till en som stod nedanför balkongen. Fick stå och fiska upp dem och lyckades:) kastar aldrig mer:)

Vicky - mamma till Caspian

hände mig en gång när jag va liten.
Tappade ner ett racket på något vänster och skulle försöka lyfta bort gallret varpå jag klämde mina fingrar rejäl och var därefter en nagel fattigare.
Är huvudet dumt får kroppen lida. ;)

Sara

Tänker exakt samma sak. Samma känsla när jag kliver av tunnelbanan eller pendeltåg och håller mobilen i handen. Där vet jag faktiskt flera som tappat ner den mellan glappet på tåget och perrongen.

Själv har jag faktiskt tappat mina nycklar på en sån där brunn när jag var liten men de hamnade precis på kanten och åkte inte ner. Pjuuh.

Cissi

Ja! Jag har en riktig värstinghistoria!

Några vänners vänner, ett nyförlovat par, var på väg hem i november, en riktigt kall kväll..
Hon säger "det är så kallt att om jag gör så här så kommer jag tappa ringen" hon skakar till händerna och ringen flyger av fingret och i en perfekt båge ner i en sån brunn...

Efter ett tappert dykförsök från en kompis (olagligt) kom polisen som lyckades få tag på nån som rensade brunnar och kunde komma på måndag (det här var fredag natt)
Men som av ett mirakel hittade de ringen i botten på brunnen.

Hon skyndade sig att ta in ringen sen ;)

Riktig mardrömssituation eller hur?!

Svar: haha herreminge ;-)
Moa DeBruin

Frida

Jag och min syster tappade min mammas nycklar en gång där i, men den var inte så djup så vi kunde fiska upp dem!

Anna

När jag sommarjobbade på ålderdomshem för ett par år sen använde vi ibland, på natten, huvudnyckeln ( som vi absolut inte fick använda). Denna nyckel går till alla pensionärer och till huvudbyggnaden som låser sig automatiskt så fort man stänger den.
Denna superviktiga nyckel tappade min kollega ner i en sådan brunn halv tre på natten!
Svettigt? Jo det skulle jag vilja påstå men vi lyckades faktiskt fiska upp den! ( tog BARA en timme)

Olivia

Ja!
Jag lånade jobbebilen och körde hem på lunchen för att titta till min lilla kattunge jag hade hemma. Jag tappar nycklarna 7 meter bort från en brunn (på riktigt), så STUDSAR de 5 gånger, lyckas vända sig på längden (de var för tjocka på bredden) och trillar plöfs ner i brunnen. Väldigt surrealistiskt. Såg framför mig hur jag fick sparken och aldrig mer skulle kunna få ett jobb för jag var "den som kastade bort bilnycklar". Som tur är hade jag världens bästa vaktmästare som hämtade en kratta, grävde runt i en kvart och som av ett mirakel lyckades han få nyckelringen till bilnycklarna att fastna på en av krattans tänder. Lyckan! Nu för tiden hänger jag fast alla nycklar på mina fingrar, oavsett om jag är i närheten av en brunn eller ej.

Nomaden

Haha så brukar jag tänka när jag går över broar! Håller stenhårt i väskan, och undviker att gå för nära kanten.

Elin

En vaktmästare som jag brukade slänga käft med på mitt förra jobb hade alltid sina bilnycklar, jobbnycklar och hemnycklar i samma nyckelband. Han hade varit på mitt kontor och skulle åka vidare därifrån, sa nåt lagom snäsigt till mig och skuttade ut mot bilen, glatt svängandes på nyckelbandet. Tappar hela nyckelknippan rakt ner i en riktigt djup sån brunn - gissa om jag skrattade?! Vi fick ringa kommunen som fick komma dit och gräva efter nycklarna, som de faktiskt hittade efter en timme eller så! Fick aldrig berätta det för någon, men kan fortfarande skratta gott åt det :)

lina

Hur gick det med eran sommarstuga? Har ni kvar den? :) Googlade faktiskt "spiderchick sommarstuga" men fick inte fram nån vettig information ;) Liv man har!

Sofie

Jag brukar få den tanken när jag går över broar.
Sen brukar jag vilja ha telefonen i väskan eller en stängd ficka när jag går nära allt den kan tänkas åka ner i. Tappade min gamla under bussen som såklart lyckades köra över den med bakhjulet när det åkte iväg...

Rebecca

Jag har gjort mycket konstigt. En gång råkade jag glömma min telefon i bakmaskinen och sen komma på det när brödet nästan var färdigt. En annan gång tappade jag nycklarna i en sånhär låg vägskylt du vet? Fick till slut upp dem (och tusen sniglar) med hjälp av en sovplats som jag skruvade fast en krok i...

Rebecca

Fast sopkvast skulle det ju stå.... Gissa om jag skriver på iPhone eller dator? :)))

Titti

Haha jaa, min mamma jobbar på hemtjänsten och skulle handla åt en farbror. Gick över ett sånt där brunnslock och klantigt nog tappade hon ner bankkortet (hans) mellan spjälorna.. I full panik ringde hon sina tjejkompisar (de är som en kalkonfarm tillsammans) och så irrade alla tre runt det där locket och funderade på hur de skulle ordna till det hela. Tjejkompisarna fick stanna kvar och mamma sprang till kontoret för att hämta en sån dära extralånggrabbatagisakerpågolvetgripklo och de lyckades med att få upp det. Men sen hann hon inte handla åt honom ;)

Sessan

Haha åh, nu fick du mig att tänka på en rolig händelse från min barndom.

Vi bodde i ett radhus i början på 90-talet, samma veva som det var väldigt poppis att åka skateboard. Min bror tränade nya tricks (som vanligt) och ramlade av skateboarden som for iväg en bra bit och sen hördes bara ett *ploffs*. Någon hade lagt av gallret till en såndär brunn och skateboarden fick precis plats att tippa ner över kanten, haha.

Angela

Nope har aldrig hänt, men jag håller extra hårt i mina grejer när jag går förbi en sådan brunn haha

Titti

Haha jaa, min mamma jobbar på hemtjänsten och skulle handla åt en farbror. Gick över ett sånt där brunnslock och klantigt nog tappade hon ner bankkortet (hans) mellan spjälorna.. I full panik ringde hon sina tjejkompisar (de är som en kalkonfarm tillsammans) och så irrade alla tre runt det där locket och funderade på hur de skulle ordna till det hela. Tjejkompisarna fick stanna kvar och mamma sprang till kontoret för att hämta en sån dära extralånggrabbatagisakerpågolvetgripklo och de lyckades med att få upp det. Men sen hann hon inte handla åt honom ;)

Eva

Tappade ner nycklarna i en sådan brunn när jag cyklade en gång.

Lisa s

Haha minnen säger jag bara! :D. Lånade min mors nyckelknippa en gång för ett x antal år sedan.. Var nog runt 11-12års åldern.. Knippan innehöll hus nycklar, nyckel till mormor och morfar, gammel mormor samt JOBBETS nycklar det vill säga till en förskola med 6 avdelningar.. Givetvis råkar jag cykla precis över ett sådanthär lock.. Och nycklarna glider ur fickan och rätt ner genom spjälorna. Usch! Vad jobbigt det var att berätta.. Som tur är har jag en väldigt händig far som fäster fast en magnet samt någon hake på ett långt smalt järnrör och på något vis lyckas hab få upp dem.. Vilken lycka!! (Efter denna händelse blev min mamma något rädd för att låna ut sina nycklar till mig, lustigt tycker jag, tycker inte du det?)

Sara

Satt på ett café ute på en gata i finland en gång. Hade en långkofta med med grunda fickor...hör *klonkidiklonk*. Iphonen studsad alltså UR fickan. Studsar på gallren men lägger sig PRECIS någon pyttemilimiter ifrån att dippa mellan gallren.
Var helt darrig efteråt. Buhu!
Satt ömt med telefonen i handen en stund och lovade att aldrig tappa greppet om den igen<3

Dainty Decibel

När jag gick på dagis så tappade jag min älsklings ring i en sån brunn...
En snigelring som ändrade färg efter humöret, blir fortfarande ledsen när jag tänker på det :P

tess

Jag tryckte ner en spade i en när jag var liten för att se om det gick ;p men har nog aldrig tänkt tanken på att man faktiskt kan tappa saker ner där :o

curiouscat

Kanske dags att gå över till de gammelmodiga modellerna, med tjocktelefon och stora smidesnycklar. Som liksom kan fastna i gallret som jag antar att det är menat till. Ja, utöver att hindra små barn och fulla vuxna att ramla ner såklart!

Angelica

Jag har en historia! Den handlar om hur heeela min barndom blev förstörd pga en brunn! Jag var 9 år och hade önskat mig en diabolo och fick till slut en *lycka*. Senare på kvällen samma dag så tar min lillebror pinnarna och trycker ner i en brunn! Detta kommer jag aldrig sluta tjata om så när jag fyllde 21 fick jag en ny av min bror (bättre sent än aldrig?)

Sonja

Något som är ännu värre än tappade nycklar hände när jag var liten. Lillsyrran lyckades stoppa ner fingrarna och fastna. Det slutade med att vi fick ta in hela brunnslocket och tillslut fick vi loss henne.

Sarah

Japp! När jag var liten (runt 7 år) lyckades min kära mor tappa nycklarna i just en sån brunn. Hur vi löste det? Mamma lyfte av locket och jag fick sticka ner mitt lilla barnaben och ta upp nycklarna med tårna. Det var äckligt och massa gojs i brunnen men vad gör man inte för mamma liksom.

Så summa summarum: Ha alltid med dig en liten unge med smidiga tår som kan plocka upp eventuell tappad pryl i brunnen.

Evylyn

Haha jaaaa! Usch haha jag har en rätt rolig historia..

När jag var typ 14 så satt jag på en bänk med några kompisar, och under bänken var exakt en sådandär brunn. Jag satt och kastade (får lov att erkänna att jag hade fingerdamp när jag var mindre..) lite med min telefon (3310i) när jag helt sonika tappade den på brunnen?! Usch fick en smärre hjärtattack men den ramlade inte igenom, den landade platt som tur var... Idiot som jag var så undrade jag om den hade kunnat falla ner ifall den landat på längden? Jag testade och det var DÅ jag tappade den ner i brunnen. Fuck.

Malin-Änglamamma och gravid

När vi var små slängde min lillebror i mammas bilnycklar i en såndär! :) när vi var påväg till dagis och sen skulle mamma cidare till jobbet, men det gick inte så bra! :D

Emmelie - Mamma till Ebba och Hugo

Haha åh jag tänker exakt samma tanke!

Anonym

Haha hade mobilen i knät när jag klev ur bilen, som stod parkerad med min dörr precis vid en sådan brunn. Så när jag klev ur bilen föll den där sablarns telefonen rakt ner.

Jenny - nagelterapeut

Oh Jesus, får ångest bara jag tänker tillbaka på detta. När jag var yngre så testade jag om min mobil gick ner i en sån brunn. Jag satt och höll den i ena hörnan och resten var nere i brunnen. Varje gång jag går förbi en sån här brunn tänker jag på denna situationen. Var fanns min hjärna på den tiden?? Hur lätt hade det inte varit att jag tappade greppet på den lilla minihörnan jag höll i. Riktigt korkad :p

Bettan

I nian tappade jag ner mina nycklar i en sån brunn på skolgården. Den sura vaktmästaren var INTE nöjd och fick lägga en hel del tid på att få upp dom igen. Gud, vad sur han var och åh, vad jag skämdes!
Ett lyckligt slut blev det iaf :)

Frida

Haha evylyns historia fick mig att tänka på när jag skulle visa en kompis hur jag nääästan tappat iphonen i Fantaglaset och så tappar jag den när jag visar haha. Åh livet :(

Malin Aurora

Haha jag brukar vara rädd att gallret ska gå sönder och jag ska ramla ner i brunnen och typ falla neråt för alltid.

Karin - med pluttis i magen

Haha jag tänker bara på serien Ebba & Didrik när Didrik säger att han tappat Tovas present i ett avlopp.. och att det var en telefon. Hahaha ååh..

N

Min mobil tog faktiskt just ikväll ett litet äventyr som tack och lov inte slutade med ett bad iaf. Jag skulle slänga ner en fimp i en brunn så jag böjer mig ner och då ser jag hur telefonen flygerur min koftficka, studsar på asfalten lägger sig liksom på långsidan av telefonen precis på en gallerdel innan den slutligen faller pladask med displayen ner tvärsöver gallret. Där var det bara ren och skär tur att den inte föll emellan! Blir lätt panikslagen nu med när jag tänker på det! Jag vet inte om jag hade *vågat* säga nå till min man om den verkligen hade slunkit igenom.... ;) Det är nämligen bara drygt 2 veckor sedan jag tappade samma telefon i golvet här hemma och spräckte hela displayen och fick nysss tillbaka den efter att ha haft den på reparation.

Annalena

Jag har faktiskt lyckats tappa körkortet....
vilket jag i övrigt i ett stressat läge också lyckats stoppa i den gula postlådan när jag skulle posta brev.
Eftersom hela jag är ett mindre strukturerat kaos så händer sånt hela tiden. Min vardag så att säga.
Ha en fin dag

Elin

Tappade min favoritleksak i en brunn på dagis när jag var liten. Traumatiska minnen. Den lilla plastdalmatinen blev dock räddad av en snäll fröken som la ner sin själ i att få upp den igen..

Mli

Japp. Jag och min bästa barndomsvän tappade ett mynt (10 kr) där i när vi var runt 6-7 år gamla... Det hela slutade med att vi låg på asfalten runt brunnen med ett snöre fäst i tuggat tuggummi för att försöka fiska upp tiokronan med "klistret" (vi skulle ju köpa GODIS för sjutton!!!)... Vi lyckades dock aldrig. Buhu. :(

Anonym

Jag tappade mina nycklar i en brunns som barn. Sen vågade jag aldrig säga något till mamma utan sa att de var borta.

Frida

Hej!

Jag har en alldeles färsk historia om en sån här brunn (det är dock inte jag som är huvudpersonen i detta, utan min syster. som glatt låter mig dela med sig av hennes historia).

För ett par månader sen när det fortfarande var kallt och isigt på gatan skulle min kära syster åka och gratta sin son som fyllde år (han var hos sin pappa). Hon gick upp extra tidigt, för att kunna vara där när han vaknade. Så runt halv 6 gick hon ut, famnen full av paket och väskor, nycklarna i ena handen. När hon ska låsa upp bilen råkar hon tappa nyckeln och ska precis plocka upp den igen, när hon ser att den glider ner i en sån här brunn. Det roliga är att det var is över hela brunnen, utom just en liten hörna och precis DÄR trillar nycklarna i!
Hon ringde mig i panik och jag fick göra en hjälteinsats och köra henne. Senare under dagen lyckas hon med hjälp av ett snöre som var knutet runt en påse, i påsen låg en magnet, få upp nycklarna!

Det blir extra roligt när man vet att några månader tidigare när hon skrapade rutan på bilen, som stod igång, gick den i baklås. I bilen låg hemnycklar, mobil osv...

Lotta

Jag är likadan, plus att jag är livrädd för att gå på en brunn med risk för att jag ( hur nu det ska gå till ) ska ramla ner i brunnen själv!

Julia

Min bror skulle, under inte helt nyktra omständigheter, svara i telefonen eftersom det ringde. När han precis fått upp den ur fickan slank den magiskt ur hans hand och vips, så trillade den ner i en såndär brunn. Mycket roligt!

Rachel

Nej, har inte tappat ner något vad jag minns men sonen har pillat ner nån spade eller så i en. Skräcktanken jag har ändå när det handlar om såna brunnar är att ramla ner i en med huvudet före! Med armarna längst sidorna. Hade man kunnat komma upp? Hur djupa är dom egentligen? Hemska tanke!

Mej, mamma till enya 1,5

Tänker också ofta på detta läskiga!

Johanna Magnussons

Där vi bodde under tiden jag var tonåring hade vi en brunn precis vid våran brevlåda och en dag när jag just tänkte på hur olämpligt den brunnen var placerad kom en vindpust som tog tag i bunten med post som jag hade i handen och vipps så flög ett brev ner i brunnen. Efter mycket om och men lyckades jag få upp kuvertet med räkningar i =)

Svar: haha ;-)
Moa DeBruin

E

Min svägerska tappade sina bilnycklar förra året. Som tur är så jobbar hon jämte gatukontoret så dom kunde ringa och be dom fiska upp nycklarna.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress