Husdrömmar

Om tre år (fast helst imorgon) hoppas jag att vi bor i hus. Gärna ett radhus med en altan och en liten gräsplätt utanför. Det behöver inte vara mer än så.
 
Radhuset får gärna ligga i ett barnvänligt område med närhet till både stad och till natur. Jag ser hur kidsen är ute och leker och cyklar och grejar hela dagarna. Förhoppningsvis är det nära till skola och gärna cykelavstånd till far/morföräldrar... Hå hå ja ja.
 
För några år sedan drömde jag om karriär i storstan, bromsmediciner mot bakfylla och en platt mage. Nu drömmer jag om radhus, gräsplättar och glada barn. Livet ändras.
 
För tillfället sparar vi pengar som fäsen jag och Spiderpapps. Vi hetssparar ihop till en insats kan man säga och hoppas att drömmen om ett hus en dag blir sann.
 
 
 
Husdrömmar´n.
 

Kommentera gärna!
J

Samma här... I Göteborg. Gud vad mycket pengar man måste spara. Även för de mindre väl ansedda förorterna... Men- om ett och ett halvt år hoppas vi äntligen vara där. Känns som en evighet.

Ni har åtminstone kolonilotten så länge- måste vara härligt! :)

Svar: Jo det är skönt att ha en stuga att åka till, grilla å ha en gräsmatta där barnen kan löpa!!! Men ett hus... Mmmm... Lycka till med ert husletande :-)
Moa DeBruin

2013-05-14 ♥ 15:56:41
Queeneileen

Du kanske kan ordna med nån typ av sponsring? Typ trädgårdsstaden kanske är intresserade av att du får ett hus gratis - mot att du bloggar om hur underbart det är att bo där. Värt att kolla upp i alla fall, tycker jag ;)

Svar: Haha... ;-)
Moa DeBruin

2013-05-14 ♥ 16:10:54 » URL: http://queeneileen.blogg.se
Anna

Härliga drömmar! Hade demsamma för nåt år sen, innan vi valde att flytta till nuvarande bostaden. En hyresradhus. Lite prova-på-innan-man-bestämmer-sig. Vi har betsämt oss för att inte skaffa större. Inga gröna fingrar i vår familj och kidsen har ändå en liten gräsplätt på baksidan, jag har min lilla altan (dock utan tak) och lekplats, förskola och litet centrum inom räckhåll. Jag kan inte vara mer nöjd just nu!
Lycka till med sparandet och husletandet :)

Svar: Låter fint :-) Tack! :-)
Moa DeBruin

2013-05-14 ♥ 16:11:36 » URL: http://lillalitenjag.blogg.se
f

Haha jag känner mig gammal.Jag levde ut mina yngre år i tonåren till fullo kan man säga, jag gjorde ALLT man inte ska göra.Tittar jag tillbaka känns det som att kolla på en film. Jag drömmer om hus, egen kattuppfödning och ett jobb där jag får hjälpa människor. Och barn någonstans där också. Jag är 18 liksom, och jag har ingen "vildhet" kvar i mig. Känner mig som en trött gammal tant haha:)

Svar: Låter son härliga drömmar :-) Åldern är bara en siffra vettu :-)
Moa DeBruin

2013-05-14 ♥ 16:54:09
EvaP

Ett tips.

Jag går också i husdrömmar och har till insatsen, men säljarna vill aldrig bestämma sig. Nåja, det var inte det jag ville skriva om.

När jag var hos banken för lånelöfte visade det sig att jag hade sju krediter! Min tanke var "det är inte möjligt". Men det var det! För mer än 25 år sedan tog jag kredit hos Ikea, Lindex och jag köpte en dator som blev billigare om jag tog den på kredit och betalde efter en månad.

Trots att jag inte utnyttjade krediterna så låg de mig till last, för bankerna resonerar att jag kan utnyttja alla dessa krediter så fort jag fått lån hos dem. Därför avslutade jag alla, det är gratis hos UC.se en gång om året att be om de uppgifterna.

Dessutom har stor-bankerna bett att krediterna hos UC ligger kvar i ett år efter att de avslutats.

Alltså, ett tips - kolla hos uc.se, be om att de skickar hem utdrag.

Svar: Oj där ser man! Vad sjukt. Vi har varit hos banken och fått lånelöfte och vi har inga sådana grejer liggande. Men kan tänka mig att det är många som inte tänker på att det kan ligga till last. Hoppas du får köpa ditt hus snart! :-)
Moa DeBruin

2013-05-14 ♥ 17:37:00 » URL: http://eva.monkeytoys.com
e m m a n y s t r ö m

fin du är på bild!

2013-05-14 ♥ 17:46:36 » URL: http://emmasblogg.blogg.se
Luucy

Exakt så bodde vi när jag växte upp! Himla mys :D Ramlösa vid helsingborg, kanonställe! Radhus med gräsplättar, natur, lekplatser, skolan runt hörnet, nära till helsingborg :D hoppas ni kan skaffa huset snart :D

2013-05-14 ♥ 19:16:29 » URL: http://lauhinglouise.bloggplatsen.se
Linda Cathrine Liljemalm

Drömmer också om ett litet hus i framtiden, med plats för barn och hund :) Hoppas era drömmar slår in

2013-05-14 ♥ 19:38:24 » URL: http://lindacathrine.se/
Madame hoffa-En roligare mammablogg

För bara några år sedan trodde jag aldrig heller att jag skulle bo i hus, tills vi hittade en bank som tillät oss att ta hela lånet hos dem, även insatsen. Någon månad senare var vi husägare :)

Svar: härligt, grattis :-)
Moa DeBruin

2013-05-14 ♥ 19:39:19 » URL: http://madamehoffa.se
Emilia

Härligt med husdrömmar :) Man blir ju sådär extra sugen just den här årstiden!!
Kram Emilia

2013-05-14 ♥ 19:39:30 » URL: http://eemiliaas.blogspot.com
Lovisa

Vi körde också värsta sparar-racet innan vi köpte vårt radhus. Vi gjorde det till en sport att spara så mycket vi bara kunde. Delar med mig av mina bästa snikar-tips här. Gratis att efterapa.

1. Ladda alltid mobilen och övriga tekniska prylar någon annanstans än hemma. Sparar el och är inte uppenbart snyltigt.

2. Köp bara presenter till folk i butiker där du sparar poäng som blir bonus till dig själv.

3. Och den värsta, här måste man hålla tungan rätt i mun för att inte bli avslöjad. Bjud hem på folk på fika men se alltid till att bli bjudna på minst middag tillbaka.

Inga sätt är dåliga. Håll fokus på målet ;-)

Svar: haha älskar dina spartips, tack ;-)
Moa DeBruin

2013-05-14 ♥ 19:57:01 » URL: http://lattearlivet.blogg.se
Ida

Vi med!! Drömmer om att öppna bakdörren och släppa ut ungen... Såklart sitter han fast i en lina på en tjugo meter. B-)

2013-05-14 ♥ 20:01:57
Tackan

Det är värt all väntan! Sen är det ju lite enklare och billigare i vissa delar av vårt land. Men snart dyker rätt hus för er upp det är jag övertygad om

2013-05-14 ♥ 20:32:26 » URL: http://farhuset.blogg.se/far/
Lisa

Radhuset du beskriver låter PRECIS som det vi bodde i när jag var 14-20 år! Altan, gräsplätt, nära skola, nära mormor och morfar osv...

2013-05-14 ♥ 20:41:21
Sofia

Du beskrev precis huset jag har bott i under mina nästan nitton år! Jag bor i ett kedjehus med nära till dagis, ICA, lågstadieskola, mellanstadieskola och högstadieskola, allt inom radien av en kilometer. Det är tio minuter med buss in till stan och vi har en altan på baksidan,en större gräsplätt bak och en mindre fram. Jag bor bredvid en skog men ändå inte.

Välkommen till en förort i lilla Örnsköldsvik!

Svar: dit vi ska flytta alltså! ;-)
Moa DeBruin

2013-05-14 ♥ 23:47:38 » URL: http://consultingflatmates.tumblr.com/
Julia

Flytta till Skintebo i Billdal utanför Göteborg. Har allt du precis beskrev (eeh kanske inte cykelavstånd till mormor och farmor) samt nära till havet! Kunde inte fått en bättre uppväxt än här ute i lilla Billdal :) kramar en trogen läsare

Svar: låter fint :-)
Moa DeBruin

2013-05-15 ♥ 12:26:46 » URL: http://biggs.blogg.se
J

Billdal är superfint men radhusen kostar ju typ 3,5 mille! 525' i insats och så typ 150' till insatser och pantbrev, mmm. Då kan vi snacka hetssparande- åtminstone för oss :D.

2013-05-16 ♥ 22:40:45
Linda

Kan du tänka dig att prioritera om lite med avstånd till tex mor/farföräldrar så finns det finfina små radhus i Ardala på andra sidan skara :) Dit ska jag och sambon flytta om en månad och det finaste av allt är att vi slapp nästan sparandet över huvud taget för insatsen var fjuttiga 30 000 (Det finns de som säljs ännu billigare) för vår 4a på 104 kvm :D Gräsplätt och altan inkluderad ;)

Svar: Men sluuuuuta! Nu vill jag flytta dit!! Fast det skulle nog tyvärr bli för långt till jobb familj osv :-( Ha det underbart i nya huset! :-)
Moa DeBruin

2013-05-18 ♥ 16:43:26
s p i n d e l t j e j e n (mammaliv, fotografering, resor och sånt där)

Spännande! Det får du berätta om nästa dejt :)

2013-05-18 ♥ 17:37:59 » URL: http://www.spindeltjejen.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback