Spiderchick

Laddaren del 276
Laddaren till min dator alltså... Den är som sagt HYFSAT opålitlig för tillfället.
 
Först måste jag vicka liv i den. Vick vick vick vick. När lampan förhoppningsvis, efter många idoga vick, lyser röd (det vill säga den laddar) då måste jag fortsätta att hålla fast den i samma postion i ungefär en minut för att på så vis fixera strömmen in i datorn.
 
Efter fixeringen för jag sakta sakta ljusstaken mot laddaren. Försiktigt försiktigt låter jag de två objekten möta varandra i en ömsint stöttning. Sedan släpper jag. Och hoppas på det bästa. Oftast fungerar det.
 
 
 
 
 
Jo jag veeeeet. Jag ska köpa en ny laddare. ELLER så bloggare jag om den trasiga i några veckor till. Jag får se.
 
Emma

Det roligaste är ju att du uppenbarligen provat dig fram en stund innan du hittade det "vinnande" konceptet! :)

Svar: haha ja men så är det!
Moa DeBruin

curiouscat

Fastnade på det där "vicka liv i...", och associerade det hela med "väcka liv i". Jag fick hela förloppet, inklusive störtningen med ljusstaken, som en bild för mitt inre, och tanken att vakna så nästa sovmorgon känns, well, en aning inte alls speciellt lockande ;)

Jenjo

Mest fascinerad över hur du kom på att du ska låta ljusstaken och laddaren mötas för att det ska fungera... ;)

Sara

Hej! Jag är en trogen läsare sen många år, läser allt, men tar mig aldrig tid att skriva ngt. Imorse när jag gick ut i strilande regn för att min lille skulle få sova i vagnen så lyssnade jag på gravidpodden. Så bra! Tycker ni har prickat rätt på så mkt. Har en son som är ett o ett halvt o kände igen mig i mkt. Hoppas på fler poddar o tack för en grymt bra o framförallt väldigt rolig blogg. :) Kram.

Svar: Tack snälla :-) det kommer fler poddar! :-)
Moa DeBruin

Anna

Jag tipsar om att inte vänta med att köpa en ny kabel, jag hade samma problem med glapp i internetkabeln (funkade utmärkt med en tjock bok som tryckt in den dock) och det slutade med att jag nu inte kan använda det uttaget alls eftersom den trasiga kabeln förstörde det. Det kanske inte är samma sak med el, men i vilket fall som helst så är det ett väldigt störigt och i grunden onödigt problem att brottas med!

Fråga Ugglan | Klok som en coffeetablebok

De senaste veckorna har två datorladdare och två mobilladdare i familjen lagt av. Coincidence? I think not. Efter att noga undersökt dem insåg vi att kopparen inuti är grön, ärgad. Vilket den blir om man har på vatten eller, säg, saliv, med jämna mellanrum. Vilket 'man' har om man har en bebis som stoppar sladdar i munnen så fort han ser en ligga på golvet (vi försöker ju stoppa honom, men han är snabb...). Den ena mobilladdaren lyckades jag rädda medelst skrapning med ett örhänge (visste väl att de var bra till nåt), de andra var körda.

Pärlan

Tejpa fast den i rätt vinkel, allt som går att laga med eltejp får inte kallas trasigt!

K

Haft samma problem, tillsist slutade datorn fungera. Väl inne på reperationen hade jag tydligen knäckt något inuti - strömtillförselns kontakten mellan laddaren och datorn. Allt detta pågrund av mitt vick, vick :) betyder inte att det är samma problem är ingen dataexpert men om vick vick är nödvändigt är det nog något som är fel - frågan är om en ny laddare löser problemet :)

Jeanette

Det där känner jag igen alltför väl! För ett par mobiler sedan så hade jag det problemet fast då var det glapp i mobilen som var problemet. Tills slut var det bara att inse att mobilen gjort sitt... :P

Emelie

Min laddare slutade också fundera och alla orginal var ju svindyra, fyndade en till min Mac på tradera för ca 150 kr! :) Finns massor!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress