Spiderchick

Melering
Okej nu spånar vi bara här.
 
Låt säga att någon råkar (av misstag alltså) toppa en vit tvätt med en orange filt (eh...). Antag att denna någon där med har råkat melera en annan persons favorittröja från Bondelid och att nämnda plagg nu skiftar liiiite liiiite aningens i rött. Ponera att så vore fallet - ska man då berätta om sitt misstag eller bara totalmörka och förneka all sin inblandning in i det sista?
 
 
 
Gulp.
Daniela

Här följer potentiella förslag till förklaringar (aka frånskyllningar (jag tror jag uppfann ett nytt ord precis))
1: "Vad har du gjort med den här egentligen?" (håll upp tröjan och visa förstörelsen)
2: "Det var Mini-Spider som gjorde det!" (om han ser tveksam ut: lägg till "jag lovar!")
3: "det kom in en rånare och tog din älskade bondelidtröja, men jag fixade en ny på stan åt dig eftersom jag vet att du älskar den så mycket. Tyvärr fanns den bara kvar i färgen blårandig-orangemelerad , men orange är verkligen så snyggt på sommaren!"

Hör gärna av dig och berätta vilken du väljer att använda!

Angelica

"Vilken tröja? Nää jag har inte sett någon tröja!" Det är den som gäller! I bästa fall behöver du inte ens ljuga "VIT tröja? haha nä det har jag verkligen inte sett"

Anna - If you can dream it, you can do it

Skyll allt på Mini! Han kan ändå inte säga ifrån än. :D

Saga

Haha ojdå! Ser ut som att någon har gått lös med en överstrykningspenna... Men det är ju perfekt! Skyll på barnen och sätt en överstrykningspenna i näven på dom!

farmor

Var det inte Mini som myglade in den bland övrig tvätt?!?

Theresia

Jag skulle testa att bleka tröjan med klorin och vatten. Ränderna kanske tappar lite färg men det lär inte bli sämre. =)

Ida

Man tvättar igen och hoppas på det bästa!

yvonne

hahaha jag skulle slänga den och hoppas att någon inte frågar efter den!

Marie-Louise

OM det nu inte funkar att förneka.... Köp Vanish och blötlägg efter deras rekommendationer, kan fungera. Ett annat bra framtida tips är att tvätta det igen när det fortfarande är blött- kan gå bort då. Man lär sig av sina misstag.

Ingrid

Eller ville du bara vara snäll och pimpa till den med lite batik?? Jag menar hur fräsigt är det inte på en skala!?

Marie

SÅPA!! min son åt köttfärssås, och fick tomatfläckar över HELA sin vit-gröna tröja. Försvann inte med varken Tabort eller Vanish. Han fick då ha den som "hemmatröja". Efter att ha använt den & tvättat den minst ett 10-tal gånger läste jag om såpan. Smorde in fläcken med citronsåpa (gul såpa till ljusa plagg) och lät det verka 1 timma. Sen körde jag ett vanligt tvättprogram och tröjan blev som ny! Kanske funkar även på din tröja, testa vettja! :)

Svar: Oj! bra tips tack :-)
Moa DeBruin

mormodern

Om din underbart snälle sambo, mot förmodan skulle säga något, eller överhuvudtaget notera att tröjan inte är riktigt sig lik. Säg bara med tårar i ögon o darr på rösten: "Tror du verkligen att jag gjorde detta med flit" Funkar i alla lägen, hälsar en erfaren;)))

Svar: haha...
Moa DeBruin

Emma

Köp Color catcher på ica (tvättdukar som suger åt sig överflödig färg) och stoppa i maskinen - tvätta om. Jättebra grej som gör att man kan tvätta vitt o färg ihop :) Du hittar dem bland fläckborttagning o tvättmedel.

ahmenduvet

Ja, testa med såpa! Eller galltvål. Funkar på de flesta fläckar. Och om inte det fungerar så får du nog smöra för honom som faan! Kör på med hela baletten, köp blommor, laga favoritmaten, hyr en film som han gärna vill se osv.

Sara

Förneka i all oändlighet! Självklart är det ju tröjägaren själv som måste råkat göra detta utan att märka det!

Knatti

Jag skulle spelat på kortet "att jag försökte bara vara snäll och tvätta dina kläder", man ska inte få skit när man försöker göra nåt som är snällt. Så det så! I kombination med de som "mormodern" skrev ovan så blir det nog en ganska klockren undanmanöver.

Dagens Eko

Galltvål! Jag säger bara galltvål!!!

Tess

Prova med galltvål. Jag kör alltid med tvålen, inte den flytande. Tar de envisaste utav barnmatsfläckar med :-) är de riktigt envisa så gnuggar jag på lite extra och låter de ligga över natten och sedan in i tvättmaskinen :-)

Sanna

Kalorin och vanish. Det funkade på min vita soffa som jag råkade spilla ett stort glas med blåbärssoppa på. Den blev som ny.

Anonym

Brukar totalmörka, brukar inte funka;)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress