Spiderchick

Pepp-podden
Nu pod ute! Tjoho!
 
Den här gången pratar vi kropp. Vi skulle ju egentligen snacka förlossning men det har varit så mycket kroppssnack i sociala medier den senaste tiden att vi kände att det var dags för en pepp-podd. Hoppas ni inte blir besvikna, det blir förlossning nästa vecka.
 
Idag pratar vi tjejtidningar som "vill väl", ätstörningar, att utvecklas från flicka till kvinna, synen på kroppen efter barnafödande med mera. Sen tipsar vi även om hur du får den ultimata bikinikroppen - ledtråd:
 
 
 
 
 
Lyssna på podden här nedan eller via iTunes, sökordet är då moa&matildaspod. Det går även att lyssna via androidtelefon.
 
Sandra

Tänkte PRECIS att jag saknade er podd - och då skriver du det här! Ska lyssna på en gång :)

Angelica

Hur gör man när man har en android?
Sökningen fungerade inte.

Svar: har du testat appen podkicker? :-)
Moa DeBruin

POOS

Ser verkligen fram emot att åka bussen hem så jag kan lyssna!

T

Det här är precis vad jag behövde!
hälsningar dyster 15åring med hjärnan proppfylld utav kroppskomplex.

Svar: pepp pepp till dig! kram!
Moa DeBruin

14 årig tjej!

Hej! Vilken trevlig podcast, uppskattas! Jag var super duper tidig i puberteten , brösten kom nog smygandes när jag var 9-10 och jag var längst och rätt kurvig. Jag tyckte inte alls om mina bröst! Ville dölja de och blickarna man fick i omklädningsrummet gjorde ju att man ville försvinna. Det blev mycket skitsnack bakom ryggen tyvärr. Nu sådär i efterhand förstår jag att det var avundsjuka! Jag hade C kupor i sexan och de var platta. Det förstod jag förstås inte då.
I sexan började jag bli sjukligt osäker på min fina kropp. Jag läste olika anorektikers bloggar som " varnade " för sjukdomen och alla tråkiga effekter tex förstörd strupe , tappa hår, förstörda naglar, inte orka någonting. Jag läste och blev lockad?! Usch...
Sedan på något sätt tog jag mig ur det. Jag tror det var för att jag fokuserade på att jag var frisk! Jag hade en fantastisk kropp som gjorde allt för att jag skulle må bra. Vem är jag då som ska misshandla den genom att dra ner på maten? Näe, inge vidare sätt att tacka kroppen tycker jag!
Mina tips är :
Var tacksam över att din kropp är frisk, tänk vad många som skulle göra vad som helst för din fina kropp?
Tänk på de fina positiva delarna och TA ÅT dig av komplimangerna du får! :)
Alla kroppar är olika, man har olika gener , olika livsstilar. Men visst är det kul med olika kroppar? Variety!
Sträva efter en sund kropp! Träna och ät bra för hälsans skull , mata hjärnan och själen.
Praaaata med någon om du känner dig deppig och behöver pepp!
Hmmm... Det var väl det min lilla hjärna hade att säga den här gången. Som sagt, great podcast <3
Ps. Sorry om min svenska är halv bra, är engelska som flyttat hit :)

Svar: Oj vad bra du skriver om svenska inte är ditt modersmål! Mycket bra tips också! kram till dig!
Moa DeBruin

QUEENEILEEN

Jaa va bra! Så himla viktigt :)

Minst

Jag har skrivit ett inlägg om just det här med bikinikroppar! :D Här finns det:

http://houseofminst.blogg.se/2013/april/angaende-allas-vara-bikinikroppar.html

Ammi

Hej Moa! :) Vill först och främst ge er all beröm i världen som tar upp ett sådant viktigt ämne och initiativ till att starta en rolig och väldigt intressant podd. :) Tänkte komma med lite annan feedback också: försök att slappna av mer när ni pratar! Tänk inte så mycket på att det ni pratar om spelas in - och sitt inte med manus (om ni nu gör det, har nästan en känsla av det..) Tänk igenom på ett ungefär vad ni tänker ta upp, var inte så strikta i att följa ert "manus", och prata på, tjoa och ha er (med måtta), som om ni är två entusiastiska bästisar på ett fik. Det blir bara ännu roligare att lyssna på er då :) keep up the good work! :)

Svar: Hej höpp! Vi har inte manus, men vi ska absolut försöka att slappna av mer. Det känns lite konstlat när man sitter med en mick framför nyllet, men vi ska jobba på det! tack för feedback :-)
Moa DeBruin

f

åh tack!! legat hemma i 1 år med social fobi osv. Alltså inte vågat gå ut= viktökning. Får sån ångest då ja ser alla smalisar. Mina kläder passar inte längre ens. Önskar att allt tjat om kroppen skulle sluta, man mår så djukt dåligt av det.

Svar: Håller helt med att kroppstjatet borde läggas ner. Ta hand om dig, du är värd att må bra! kram!
Moa DeBruin

Anonym

I Sverige har det blivit en sån "trend" att gå emot vikthetsen nuförtiden att man glömmer all överviktigt och otränade kroppar som faktiskt inte är hälsosam!? Varför uppmuntra folk till att ALLA kroppar är fina (se ut hur du vill) istället för att uppmuntra folk sitt ett sunt ideal? Självklart MÅSTE man tänka på sin kropp Mycket (men inte hela tiden) , Inte då endast utseendet utan även välmåendet. kropps"tjatet" Bör aldrig läggas ner, däremot kan man "tona" ner på punkten "hur man SKA se ut" och inrikta sig åt hållet "hur man bör ta tand om sin kropp"

Svar: Vem ska bestämma vad som är en fin och en ful kropp? Så länge man mår bra får man se ut precis hur man vill anser jag. En bilring runt magen och gropar i låren är inte lika med att vara ohälsosam. Sjuklig övervikt där emot, det känner jag är en helt annan diskussion. Jag håller med dig om att vi bör prata om hur vi MÅR. Inte om hur vi ser ut eller bör se ut. Kram :-)
Moa DeBruin

Karolin

Vilken galet bra bild! Jag vet inte vems den är men får jag "sno" den och sprida nyttigheterna på facebook?

Svar: ja visst snotta på, det inte heller vem den tillhör från allra första början :-/
Moa DeBruin

Cajsa

Asså tjejer. Wow! Tack:)
Jag har en dotter på 17 månader och jag förstår inte de mammor som lägger all energi på att äta rätt och träna blir jag irriterad. Sen att man jämför sig med Carolina Gynning som är supersnygg är ju dumt för hon har ju nannys för att hinna träna men jag är hellre rund och go och spenderar tid med min tös. Sen tränar jag oxå lite för att må bra. Inte för att bli smal. Trevlig helg!!

Rebecka

TACK!!!! Regnet faller utanför och jag fick en alltför chockartad start på bad-säsongen igår...

angelica

sv: tack för tipset, fungerar utmärkt!

Anna O

UNDERBAR podd som jag precis lyssnat på på väg till jobbet. Nu kommer hela dan gå som en dans för jag blev varm i hjärtat av att lyssna på er. Jag har själv alltid varit "överviktig" (hatar ordet eg), men har sen jag födde min älskade dotter minskat ca: 20 kg i vikt. Absolut inte genom någon bantning men det har gått av sig själv med bra mat och barnvagnspromenader. Det jag vill komma till är att jag nu känner mig frisk och sund (behövde gå ner för att orka mer) och känner att jag SKITER i att min mage är sladdrig och blek. Den har burit min dotter med bravur och är fin som den är! Ska ha bikini i sommar när jag leker med dottern för att lyckas få någon färg (hatar att sola ;-)). Tack ännu en gång för fantastisk podd och blogg!

Svar: Tack snälla för fin kommentar! Kram!
Moa DeBruin

Asa

Tack för en underbar pepp-pod! Detta var verkligen något jag behövde höra.
Tack!

Svar: tack själv :-)
Moa DeBruin

daniel

Jäkla bra Moa !
farbror danne

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress