Tre önskvärda personer

 Tre typer av personer som jag önskar att jag hade i mitt liv:
 
1) En frisör
Jag har alltid önskat mig en frisör i bekantskapskretsen! Någon som kan komma hem till mig och uppdatera frillen till kostnaden av en kaffe. Men neeeej då. INGEN av mina vänner och NOLL av mina släktingar bestämde sig för att bli frisör. Typisk livsotur! Istället tvingas jag lydigt att gå till salong och betala för mig som vanligt folk.
 
2) En kock
Varför blev inte min kille kock till exempel, det undrar jag? Hur underbart hade inte det varit? Vi hade kunnat tillbringa hela kvällarna med honom i köket och mig provsmakande massa nya spännande, smarriga maträtter. Vi hade haft SÅ roligt!
 
3) En bilmekaniker
Bilar är ju inte direkt kända för att stryka sina ägare medhårs. Ibland känns det som att jag knappt hinner tänka tanken på en biltur så har bakdörren börjat rosta eller topplocket gett upp och dött. Att känna någon som kan tämja motorfordon hade icke varit fel alls.

Kommentera gärna!
Anna - If you can dream it, you can do it

Nummer 4, en teknik-Nisse. Hur ofta har man inte problem med datorn liksom? Och är det inte datorn så är det TVn. Eller mobilen.

Svar: just det! En datanisse är bra. Vi har min killes kompis som är duktig på datorer, vi brukar ringa honom
Moa DeBruin

2013-05-22 ♥ 17:28:35 » URL: http://annanykom.blogg.se
Ylva

Jag hade också velat ha en datanisse samt en snickare :)

Svar: Min händige svärfar är väldigt duktig på snickeri, han har renoverat hela vår stuga plus att han är elektriker! hur bra? hehe det är gött att ha en händig i släkten
Moa DeBruin

2013-05-22 ♥ 17:46:22 » URL: http://ylvaberg.shapemeup.se
Tulan

Det där med kock är ju bra i teorin. Min man är utbildad klock, han har i och för sig inte jobbat som det på länge men han hatar att laga mat. Fick han bestämma skulle äta falukorv varje dag. Jag trodde liksom lite fel, det blev jag som lagar mat.

Svar: a men va tusan?? hehe nä men jag kan tänka mig att man som kock privat blir ganska trött på att laga mat? :-)
Moa DeBruin

2013-05-22 ♥ 17:50:08 » URL: http://tulan.blogg.se/
Sara

Min morbrors fru är frisör. Eller var. Hon har gått i pension nu... Hon är den ENDA som NÅGONSIN har klippt mitt hår, vet inte hur jag ska klara mig nu... :(
Kan dessutom bocka av punkt tre med pappa som är bilfantast. ;)

2013-05-22 ♥ 17:51:18 » URL: http://helgur.blogg.se
Louise

Hittade en jättebra artikel för dig på aftonbladet;

"Du blir aldrig för gammal för att skaffa nya vänner - Experternas 7 tips för att skaffa nya kompisar, även i vuxen ålder"

http://www.aftonbladet.se/wellness/article16766371.ab

Om inte annat finns ju alltid kontaktannonser?

Svar: haha...
Moa DeBruin

2013-05-22 ♥ 17:56:04 » URL: http://trampavatten.blogg.se
Mella

Ett alternativ till den där bilmekanikern är att känna någon som jobbar på bilprovningen...
Annars så har jag också drömt om en frisör-kompis. Eller en konditor! Helst en av varje. En som gör mig fin i håret och en som gör goda bakelser till mig under tiden. Inser nu att jag kanske tänker mer "slavar" än "vänner"...

Svar: same same kanske? ;-)
Moa DeBruin

2013-05-22 ♥ 17:58:01 » URL: http://mellas.se
jenny - mammaliv i nashville

Och en massör!!!! Guuud vad jag önskar jag kände en massör som kunde slänga upp sitt massagebord i vardagsrummet mot en köttbullsmiddag & ett glas vin!

Svar: jaaaa en massör!! gaaah!
Moa DeBruin

2013-05-22 ♥ 18:04:54 » URL: http://jennybenny.se
Cherie

Som en annan kommenterade innan mig om kock, bra i teorin men inte praktiken, min man som är kock är borta nästan alla kvällar och helger. En frisör i vänkretsen hade varit det bästa, har en som fixar naglarna och det är inte fy skam (dock kan jag bara utnyttja det när jag är långledig, inte ok med långa klor i mitt jobb). Pappa är snickare och det utnyttjas till max, när han har tid.

2013-05-22 ♥ 18:45:50
sunniva

men carolina då? som i och för sig bor i norge nu va? och så klippte hon dig i ditt öra för många år sedan? det slog mig just att hon kanske inte ens är frisör på riktigt..

annars vill man ju ha en kompis som kör taxi, en som fixar naglar, en som jobbar på någon härlig klädaffär som kan ge en 100%ig rabatt och allt det där du skrev.

Svar: hahaha... justdetja Carro! Hon kanske kan fixa min frill innan hennes bröllop som jag ska på i sommar. Tack för påminnelsen! :-)
Moa DeBruin

2013-05-22 ♥ 18:46:29
Tina

3 personer jag hade viljat ha i mitt liv;
Frisör - instämmer med dig, hade inte varit dumt med en frisör i bekantskapskretsen att fixa med håret då och då.

Gynekolog - pojkvän eller flickvän då, så man slapp fobin att någon annan okänd ska "rota" i ens underliv.

Massör - så man får ömma muskler lite avslappning då och då :)

Vore det inte för att jag varken hade körkort eller bil så är säkert en bilmekaniker rätt bra när man har bil!

2013-05-22 ♥ 18:51:49 » URL: http://photobytina.blogg.se/
Mim

Själv önskar jag att jg hade en bra tränare som var typ bäst på både dressyr och hoppning som bara kände för att träna mig och min häst gratis. Det hade varit ett plus om samma person typ både var veterinär och hovslagare och bara erbjöd sig själv att behandla hästen gratis mot att jag kliade personen bakom örat.

2013-05-22 ♥ 19:04:04
Juliaa pyssligheter

Instämmer! Har varken frisör eller kock i det närmaste. Dock hade vi innan vi flyttade en kompis som var bilmekaniker- guld värt!! Men jag skulle förutom dessa vilja lägga till massör också (som någon ovan skrev). Hur underbart vore inte det? Men släkten består mest av en massa lärare och alla kompisar pluggar till typ samhälls- och beteendevetare. Ovärt liksom! :P Dock ska jag inte klaga då min sambo jobbat på tåg (= gratis tågresor) och numera är systemvetare, dvs kan allt om teknik. Mkt skönt för mig som är oeeerhört ointresserad av teknik och framför allt teknikstrul. :P Sen har faktiskt jag ett jobb som andra kan uppskatta; jag jobbar extra på café och kan ta hem ohälsosamma mängder brld, bullar och kakor (som ska slängas). :) Jag själv har tröttnat för länge sen men grannar och vänner blir glada. ;)

2013-05-22 ♥ 19:09:20 » URL: http://juliaspyssligheter.se
Jess

Snickare och elektriker kan jag bocka av, fast en frisör hade suttit fint alltså. Och haha, läste precis din halvsida i SN och skrattade högt, stackare som blivit ärrad för livet ;) Minns när jag vaknade mitt i natten en gång och det krafsade på govlet, tände lampan och en liten mus kutar tvärs över golvet och in under sängen. Sov i soffan två nätter efter det...

2013-05-22 ♥ 19:09:42 » URL: http://jesskarlsson.blogg.se
meh.blo.gg

Har aaldrig tänkt så men det var ju lite kul.
Frisör kanske hade varit bra, här är hälften av styrkan väldigt långhåriga så det kanske är det vi saknar?

2013-05-22 ♥ 19:30:22 » URL: http://meh.blo.gg/
Malin -Änglamamma och gravid

Och en hantverkare hade varit bra!

2013-05-22 ♥ 19:58:15 » URL: http://josefinaelma.blogg.se
Lilli Nyfiken - Fotbollsfru, småbarnsmama med fotografdrömmar!

Både jag och blivande maken är utbildade kockar... haha

Själv önskar jag en fotograf, en massör och generös miljardär...

Svar: ska vi bli släkt? :-)
Moa DeBruin

2013-05-22 ♥ 20:03:53 » URL: http://curiousme.blogg.se/
Hulda

1) Jag är själv frisör
2) Sambon är utbildad kock
3) Pappa har jobbat som bilmekaniker i över 30 år

Så lite tur ska jag nog ha här i livet ;)

Svar: haha åååå kan vi byta liv plis? ;-)
Moa DeBruin

2013-05-22 ♥ 20:04:54
Therese

Min man är bilmekaniker och jag har inte betalat en enda krona när min bil gått sönder, för däck eller nåt annat bilrelaterat på 14 år, inte så dumt ;)
Sen hade det inte skadat om han hade varit kock också...och frisör...och massör...eller varför inte PT haha!

Svar: a men sluta vad avvis jag blir!
Moa DeBruin

2013-05-22 ♥ 20:29:43 » URL: http://www.atlas.blogg.se
Lise

Jag skulle gärna ha någon liten miljardär som närstående släkting eller så. Hrrmm... (Om man nu får önska alltså.)

2013-05-22 ♥ 20:44:34 » URL: http://instagram.com/larsochlitelise
Tackan

Tandläkare önskar jag, och då hatar jag tandläkare !! Men tänk va bra att kunna ta ett par glas ( läs ett halvt) bli lite lullig ( ja på ett halvt glas) med en vän. Och sen liksom bara somna lire snyggt i soffan och så när man sover med munnen öppen passar kompisen på att laga hela kitet!

Svar: haha smart!
Moa DeBruin

2013-05-22 ♥ 20:58:48 » URL: http://farhuset.blogg.se/far/
Lilli Nyfiken - Fotbollsfru, småbarnsmama med fotografdrömmar!

Whoho släkt med en kändis... Börjar genast fundera ;p

Min äldsta är ett år äldre än din äldsta. Min andre är några månader äldre än din andre.. haha... Kan ta ett tag om man ska gå den vägen...

Även utbildade som fritidsledare respektive behandlingsassistent om det skulle vara något. Han jobbar nu som bohandledare så om man vill ha ny bostad inom Karlstad så är det ju alltid något. hahaha

Svar: haha ;-)
Moa DeBruin

2013-05-22 ♥ 22:32:26 » URL: http://curiousme.blogg.se/
Sanna

Min bror är en fantastisk kock, men efter en hel dag med matlagning är han inte så sugen på att laga mat så det blir ofta hämtmat eller halvfabrikat när han är hemma.

2013-05-22 ♥ 22:50:35
Melisa

Precis som ovanstående är kock bra i teorin men sämat i praktiken. I början använde han alla kunskaper för att vinna över mig. Sen jobbade han 09-22 i sju månaders tid o nu vill han helst inte laga mat.. Meeeen sen när han väl anstränger sig ja då är de som o sväva på moln. Nu var de ganska länge sen, dags o hinta om en hemmadate :)

2013-05-22 ♥ 23:02:13 » URL: http://thissucks.blogg.se
Londonswede - Sara

Haha. Ledsen att paja din vision, men att leva med en kock är ingen hit... Här hemma träffas vi bara söndagar o då sover han mest efter en 90timmars vecka och känner sällan för att laga gourmet mat till mig.
Men en frisör hade jag däremot gärna tagit in i mitt liv igen.

2013-05-22 ♥ 23:22:20 » URL: http://londonswede.wordpress.com
Lina

Ja min sambo är också bilmekaniker och det är ju bra - bara det att halva släkten och bekantskapskretsen redan består av bilmekaniker! Så det hade varit bättre om han varit rik. Eller snickare hade också varit okej. "Jag tror jag skulle vilja ha en liten bänk här."

2013-05-23 ♥ 00:15:08 » URL: http://lillalina.com
Emma

Pojkvännen - bilmekaniker Wo! Skulle inte skada om han lärde sig att laga mat dock... ;)
Pappa - teknisk
Pappas sambo - sjuksköterska = MASSA bra saker om man skadar sig/blir sjuk
Mamma - Byggt 2 hus så borde ju räknas som snickare ;)
Mammas Sambo - Får pilla med el och byggt 2 hus

Men som sagt frisör eller massör hade suttit fint... Tur att ja klipper håret en gång om året, mycket ekonomiskt, plus att jag ger massvis med ensamma kluvna toppar någonstans att bo!

2013-05-23 ♥ 02:01:38
Ellie

När du väl flyttar in i hus så får du lägga till rörmokare på den där listan! När vi hade en rörmokeri-emergency i vårt hus vi bodde i förut så ringde vi akutnumret till en firma och de sa att de kunde komma om fem veckor!

Så medan jag för min inre syn såg hur mitt hus sakta men säkert förvandlades till ett akvarium medan jag väntade på akutrörmokaren funderade jag på att sätta in en annons i lokaltidningen. "Sökes: Ny bästa kompis. Att du är rörmokare är ett krav"

Jag gjorde det inte - det var dumt. Han hade behövts fler gånger! Så nu tipsar jag dig. Do it! Du kommer inte ångra dig! :-)

2013-05-23 ♥ 05:09:34 » URL: http://elliebubban.wordpress.com/
Lisa

Tro mig, du vill inte ha en bilmekaniker som pojkvän ;) bilar, bilar, bilar, bilar och när dt inte pratas om bilar så är han ute med bilen, tvättar bilen, lagar bilen, byter bort bilen.... Haha ja du fattar :P

2013-05-23 ♥ 09:10:05 » URL: http://daintys.blogg.se
Mli

Jag hade velat ha en Personlig Tränare i vänskapskretsen. :-)

2013-05-23 ♥ 09:23:43
Northenlight

Min karl är möbelsnickare och datasnille. Många gånger har jag prisat hans kunskaper. ;) Han har gjort massor med snajsiga möbler hem och fixar datorn om den krånglar. Men skulle gärna haft en frisör också, det hade varit guld! Samt en barnkär granne som kan komma och spontan hämta sonen så man får lite oplanerad egentid.

2013-05-23 ♥ 09:52:52 » URL: http://northenlight.blogg.se
Lesthis gothworld

En frisör vore ju inte helt fel att ha i familjen alltså :D

2013-05-23 ♥ 09:58:53 » URL: http://lesthi.blogspot.se/
Knatti

Min sambo är kock men en frisör hade inte varit fel. Mitt hår växer som ogräs så det hade verkligen varit lämpligt. Min sambo älskar dock att laga mat (fantastisk sådan) även hemma, trots att han lagar mat hela dagarna och många kvällar på jobbet... det enda problemet jag har (varning för rejält i-landsproblem)är att jag blivit otroligt kräsen eftersom jag är så sjukt bortskämd.

2013-05-23 ♥ 16:46:42
Eva-Lena

Håller med! Våra söner kanske kan tänka sig mekanikerbiten...? Eller varför inte frisör?!

2013-05-23 ♥ 22:09:47
Michelle

Är kock så om du fixar en grym deal kanske vi kan hitta en lösning på ditt problem ;) för jag hatar nämligen att laga mat till mej själv jag med efter jobbet :/

Svar: hehe ;-)
Moa DeBruin

2013-05-24 ♥ 21:10:08
Heidi

Du måste dressera dina grabbar! Min bonuspôjk är på väg att bli bilmekaniker. Grannflickan är frisör och min make är "kock" (eller snäppet under kock - ekonomibiträde) och lagar i princip all mat hemma. Du har ju tre grabbar hemma. Använd din kvinnliga list för att få in dem på rätt bana! ;)

2013-05-25 ♥ 18:45:15 » URL: http://livetenligtheidi.blogg.se
L

Själv gifte jag (okej samboade jag) in mig i samma familj som massageterapeut, tekniknörd och säljare (mycket praktiskt med nån som kollrar bort andra säljare, prutar på nya diskmaskiner, tv-abonnemang, räntor på banken och sådär, billigt och bra!). Min rygg mår prima och jag har gratis datasupport 24/7 :)
Har även fotograf och kock till hands inom familjen. Lite överflödigt i och för sig eftersom jag lagar förjäääkla god mat själv ;)
Fortsätt blogga, du är en frisk och opretentiös fläkt i bloggvärlden tycker jag! :)

Svar: tack snälla :-)
Moa DeBruin

2013-05-29 ♥ 14:35:02

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback