Spiderchick

Rutiner i vår familj
Några av våra familjerutiner:
 
Då vaknar vi: Fyraåringen studsar med en avundsvärd energi upp ganska exakt 06:40 och utropar JAG VILL SE PÅ BOLIBOMPA! Ettåringen vaknar cirka 07:00 och mamman ligger kvar i sängen till 07:01. PRICK! "En principsak" brukar hon deklarera inför noll intresserade barnaöron.
 
Det här är vår morgon: Vi börjar med att äta frukost. Alla stoppar sin mat i munnen utom ettåringen som smetar in den på kroppen. "Maten smakar bättre om den först får marineras ihop med huden" menar han. Efter det kanske vi duschar, sen klär vi på oss. Fyraåringen väljer alltid kläder själv och matchar som... Ja en fyraåring. Mamman lägger sig inte i klädvalen utan klämmer tappert ihop sin estetiska ådra. Efter påklädning leker barnen en stund. Ibland går det jättebra. Ibland går det inte alls bra och mamman tänker att hon borde "klicka hem" en sådan här tröja:
 
 
 
 
 
 
Efter lekstunden har vi antagligen en kompisdejt inbokad eller så ska fyraåringen till förskolan, något han äääälskar. Ettåringen äääälskar också fyraåringens förskola och längtar hett och innerligt till den dag då han får springa in i lekrummet utan att omedelbart bli utburen igen.
 
Då lägger vi oss: Barnen och pappan i familjen somnar klockan 19.00. Typ alla dagar i veckan. Kring 19:15 tassar mamman in i sovrummet och väcker pappan och väser något i stil med "vuxna", "tragiskt" och "måste ha ett liv".
 
Det äter vi: Pappas Carbonara, korv eller laxbiffar går alltid hem. Men när mamman rullar sina köttbullar och kokar den brunstiga brunsåsen då är det FÄST! På riktigt. Fest. ALLA älskar köttbullar och ja, efter den middagen är det okej att slicka tallriken (för det har mamman bestämt) (hon slickar eventuellt ivrigast).
 
Så fredagsmyser vi: Vi äter hämtmat, mumsar daim (fyraåringens favoritgodis) och myser till en film. Typ Modig eller Sune i Grekland. Ettåringen, a.k.a den självutnämnde vaktmästaren, cirkulerar hemmet och inventerar de sedvanliga lådorna. "Fredagsmys är ofog" brukar familjen höra honom mumla när han går sin runda. Fast ibland avbryter han sitt arbete och myser han också.
 
 
 
 
 
Trevlig hälg kära ni!
Alexundra Kakansson

Fredagsmys är ofog, hahahahahahahhaahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa skrattar i min ensamhet!

heycherryberry.blogg.se

Vad härligt och roligt era rutiner låter när du beskriver dem. Hoppas ni får en skön helg.

Svar: Detsamma :-)
Moa DeBruin

Malin , Gravid med tvillingar

Trevlig helg till er också!
kramar

/ Gravid med tvillingar http://Malinhedblom.blogg.se

☕️

Men nu vill vi ju ha receptet på laxbiffarna också! Sluta läskas!

Svar: Förlåt! Jag postar det imorgon :-)
Moa DeBruin

Anonym

Hej!:) hade vart jätte kul om du O Matilda kunde prata om skolan i en pod! Typ skolpressen och ge lite tips och så till tonåringar som mig;)
Tack för en jättebra pod!:)

Svar: Bra tips! Tack för feedback :-)
Moa DeBruin

Elina

Haha, vilken snygg tröja! ;)
Och hörni, vill ni hjälpa mig, en 13-årig tjej att uppnå sin dröm? - Klicka dig då in på min blogg och hjälp mig på traven! Kram! :D

Nayomi

haha låter som en mindre cirkus, cant wait ;)

Johanna

Å, önskar också recept på laxbiffar! Mums!

Helena

Haha den lilla vaktmästaren, underbart 😂 du är riktigt duktig på att skriva, älskar sättet du skriver på! Och älskar er pod, det är en av höjdpunkterna på veckan när det kommer ett nytt avsnitt hehe :)

Svar: Vad roligt tack :-))
Moa DeBruin

Hemmakatten

En sådan där liten söt vaktmästare hade inte varit fel att ha här hemma ;)

Frida in Thailand

Haha du är så rolig du!

krulli

Haha, tjejen i get-along-tröjan har tårar i ögonen som håller på att rinna över. Ok kanske inte egentligen så roligt men ändå, du fattar? Ja?

Jimmy

Jag skulle också vilja somna 19.00 ibland ... Är oftast übertrött då men ska ÄNDÅ tvinga mig uppe till spöktimmen är slagen, baraföratt.

Sandra

Hej hej! Tror inte jag lämnat nått spår tidigare så nu när jag hittat din och Matildas pod så tänkte jag att det är väl dax.
Jag vill mest bara säga tack! :)

Svar: tack själv :-)
Moa DeBruin

mikaela

Du har en sån härlig blogg, är man lite deppig så kan man gå in på din blogg och så får man alltid ett leende på läpparna och de känns mycket bättre :D Ha en fin helg!

Svar: vad roligt, tack snälla :-) kram!
Moa DeBruin

Sara

Haha, du skriver så himla roligt! Er vardag verkar underbar, även jag förstår att den är "småbarnstuff" ibland :)

Svar: jo men den är underbar mitt i allt småbarnstuffhet, barnen är bara små en gång sägs det :-)
Moa DeBruin

pubes

hahaahaha 1 åringen! love it! xD

Siggerasmus

Hahaha du är underbar. Fattar inte varför du inte vunnit alla bloggpriser än

Svar: Tack snälla :-)
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress