Spiderchick

Bröllopsinspo
Vi planerar och spånar för vårt kommande bröllop mest varje kväll nuförtiden. Eller egentligen vill jag se det som att vi planerar för att fira vår kääääärlek. För den kärleken har hållit i TOLV ÅR och det är baske mig värt att firas!
 
Vi vill som sagt inte ha något klassiskt bröllop. Vi kommer gifta oss med bara vår familj närvarande och så bjuder vi in till en stor fest för alla våra vänner i efterhand. Det känns mest "oss" och på så vis känner vi inte att vi heller behöver har några restriktioner vad gäller inbjudningarna till festen. Vi kan bjuda alla! Typ.
 
Festinspo:
 
 
 

Festen vill vi ska kännas bröllopig (även om vi då redan har gift oss några veckor innan) men ändå avslappnad. Som en stor lyxig (asrolig) hemmafest, med massa ljusslingor och levande ljus! För det älskar jag. Inga långbord, mer mingel och sköna sittplatser där man kan socialisera sig, chilla och vara swag (googlade swag häromdagen ja).
 
Sen planerar vi att fråga två kompisar (en av Spiderpapas barndomsvänner och en av mina) om de vill vara toastmasters. Även om vi inte gifter oss just samma dag som festen är det ju roligt om någon annan än vi håller i trådarna. Med Spiderpapas musikkontakter är liveband givet.
 
Nu är den stora frågan bara vart vi ska hålla festen? Jag ser en lada framför mig. Alternativt ett stort partytält som vi inreder efter våra önskemål.
 
Decdia

Nr vi planerade vårt bröllop så sa jag till mannen att vi nog var tvingade till att gifta oss typ 34 gånger, jag ville ha alla typer av bröllop (förutom ett i Las Vegas med Elvis som präst och plastblommor i handen och neonljus i bakgrunden). Hahaha!

Nu blev det ett supertraditionellt bröllop för oss så nu är det bara de "galna" kvar. ;)
Nåt jag nog hade gjort idag var att möblera om med gästerna under kvällens gång. Kanske att de fick kort från en kortlek vid entrén och sen får alla ruter och spader byta plats efter förrätten osv osv.

Fia

Min syster gifte sig i somras och festen hölls just i en lada. Vi var alla något skeptiska när vi såg lokalen innan - mörk och kall. MEN! När vi fått i ordning allt, med dukning, några lakan och en massa ljuslingor så blev det den allra mysigaste lokalen. Så det kan jag verkligen tipsa om!

SÅ kul med bröllop!

Svar: Mys :-)
Moa DeBruin

Tin

Vi har en lada! Eller okej, maskinhall. En timme från Skövde :)

Svar: Tack för tips! Lite långt från stan dock :-)
Moa DeBruin

C

Åh! Håll oss uppdaterade här! Jag planerar mitt bröllop på bonnalandet strax utanför Skövde å jag behöver tips på festlokaler i närheten! Jag ser också en lada på landet, men då tillkommer ett visst logistikproblem för gästerna känner jag...mina gäster kommer från typ alla platser förutom just Skövde å de behöver ju nånstans där de kan övernatta. Så fest i Skövde hade gjort deras liv lättare, där finns ju flera olika övernattningsmöjligheter i närheten. Men lada på landet...det låter ju så fint liksom. Berätta gärna mer å ge inspo och tips på hur ni tänker!

Emilie a

Ni ska ju ha det på vilhelmsrogårdscafe i Falköping!! De har en jättefin lada. Dock måste det vara på sommaren, då det inte är isolerat utan har en naturlig ventilation;-).

M

Ett tips är att kolla upp Ruders Egendom. De har en loge bakom det stora huset i två våningar. Dock inte isolerat så det kan bli lite kallt om det inte är mitt i sommaren ni tänkt er festen.

Jättefin miljö! Min kompis hade sin 20 års fest där ute. Sedan dess har jag drömt om en bröllopsfest där ute. :)

Svar: Ska kolla tack för tips :-)
Moa DeBruin

Evelina

Kör på med toastmasters, det är så bra!
Vi gifte oss nu i augusti och lämnade i princip hela festen till dem, förutom dekorationer och mat förstås. Och det var så skönt, dels för att det gjorde oss mindre stressade och dels för att festen verkligen blev ett överraskningsmoment av rang. Vi hade ju ingen aning om vad som skulle hända.

Tack för fantastisk blogg och lycka till med planeringen!

Sandra

Kolla med villhemsro gårdscafé!

Svar: Ska göra det, tack för tips! :-)
Moa DeBruin

Camilla ♥ 130510

Jag har nog missat nåt..
Hur kommmer det sig att bröllopet och festen är olika dagar? :)

Svar: Vi vill ha en dag med familjen (då vi gifter oss med tillhörande middag) å en dag med vänner (då vi kör mer fest). Känns som en perfekt uppdelning för oss :-) om vi nu inte hinner ändra det tänket...
Moa DeBruin

Anna

Åh så skönt att höra att det inte ska vara någon traditionell trög bröllopsfest! Förstår inte varför man vill ha det så uppklätt, uppstyrt och högtravande! Vi gifte oss i kyrkan med bubbelmingel FÖRE vigseln vilket gjorde stämningen avslappnad och sorlig. Sen hade vi byggt ett stort garage (får ju passa på och slå två flugor i en smäll) där vi satt och åt utan tråkiga tal (vi fick bara roliga tal) med en skön stämning runt småbord dukade i varsin personlig stil. Och så vart det dans mellan buffé och tårta och efter tårta till bästa dj som bara spelade gamla sköna hits. Det enda jag ångrar är att bussen till gästerna beställdes med för tidig avgång. Men man ska väl sluta när det är som roligast.. :)
Lycka till och kör på!

N

Jag och min sambo tänker precis som er! Vi gifter oss snart och har hållt det hemligt för alla som inte är bjudna, det blir bara familjen. Men sen ska vi ha en stor fest nästa sommar med ALLA! Mina föräldrar har en lada där de haft fester tidigare så vi tänkte köra på det :)

Em - mamma på NZ

Låter som en toppenidé! Vi valde att hålla vårt bröllop ganska intimt med bara familjen, nära släkt och närmsta vänner. Det blev 45 gäster vilket ändå ses som ganska litet i bröllopssammanhang. Sen funderade vi på att ha en fest på NZ när vi kom tillbaka för dem som (av förklarliga skäl) inte kunde komma hela vägen till Sverige. Men det blev aldrig av, däremot så blev vi överraskade med en välkommen -hem-drink på en pub i stan där våra närmsta vänner samlats. Det räckte gott och väl kände vi efter all bröllopsstress i Sverige. För mycket planering blir det alltid, hur enkelt men än har tänkt sej! Mitt tips är att verkligen stanna upp och njuta på er stora dag, för tiden går så snabbt! Flertalet av våra gäster sov kvar på ön där vi gifte oss vilket gjorde att firande liksom kändes längre - vi kunde äta frukost tillsammans dagen efter! Och lite samma blir det ju för er också med först familjen och sen vännerna, ett toppenupplägg tror jag! Kommer följa dej här med spänning :) Lycka till och länge leve kärleken!

Mija

Jag och Karln gifte oss för ca 3 veckor sen och vi hade vigseln samma dag som bröllopsmottagningen. Däremot så hade vi bara närmsta familjen närvarande på själva vigseln och sedan på kvällen hade vi själva festen med middag, tal och alkohol. ;)

Mycket skönt att dela upp det på det sättet faktiskt. Och vi hade faktiskt festen i en gammal lada som är omgjord till café. Lantlig miljö med massa värmeljus och ljusslingor, har lite bilder på min blogg.
Så vill du ha tips så är det bara hojta till. Det var skitskoj att planera inför den stora dagen! :)

Kram!

carro

Kolla den här bloggen: http://lovelylife.se/arkiv/tant-johanna/Br%C3%B6llop Dom hade ett jättemysigt bröllop och festen var i en lada. :)

Svar: Ska kolla tack :-)
Moa DeBruin

Camilla ♥ 130510

Vilket smart tänk :D Tack för svaret!

kamelmor

Lada, jaaa!
Vi hade vår bröllopsfest i en lada med våra hästar och kameler lufsandes utanför. Massor av fotogenlyktor, ljus och halmbalar. Alla lät skeptiska innan men ingen gnällde när det såg resultatet.
Lycka till!

Svar: Haha härligt :-)
Moa DeBruin

http://rosabingo.nu

väldigt fin inspiration, Sjäv inne på år 7 med tjejen och funderar starkt på att ställa frågan. 12 år är lång tid :) när förlovade ni er?

Svar: Vi förlovade oss i augusti :-)
Moa DeBruin

Mella - stolt medlem i PK-maffian

Gud vad kul att planera bröllop! Tycker uppdelningen mellan själva vigseln och festen låter bra, då blir ju inte själva bröllopsdagen sådär superstressig kanske?
Med tanke på att du funderar på partytält så antar jag att det kommer att ske när det blir varmare tider igen? Det ska hur som helst bli jättekul att få följa det genom bloggen!

Svar: Jo men jag tänker också att dagen blir mindre stressig om man delar upp det. Japp festen blir till våren :-)
Moa DeBruin

jenny - mammaliv i Nashville

Så roligt att få läsa lite om brölliset! :)
Vi gifte oss helt utan familj men dock med några vänner & hade en mindre fest den kvällen på en bar i Manhattan. Sedan hade vi en STOR pampig fest ett par månader efter, utan sitta-ner-middag, för massa familj etc. Perfekt tycker jag då vi inte tycker om att stå i centrum.

Verkligen värt att fira 12 år av kärlek!!

Svar: kul :-)
Moa DeBruin

Alex - en småbarnsmamma på kreta

oh vad kul att läsa om era bröllopsplaner! Håller på att planera mitt (vårt =P) bröllop nu så är lite insnöad på detta. Även om vi kommer ha motsatts till ert bröllop (ganska traditionellt kretensiskt jättebröllop) så är de så kul att höra om andras och få lite inspiration!

tycker för övrigt lada låter bra, tror att man kan få de super mysigt!

Svar: kul grattis till bröllopet :-)
Moa DeBruin

Carolina

Hej!
Aspö gård hyr ut det gula huset som lokal till fest. Finns då även kök i direkt anslutning. Och det är en ganska stor lokal med plats för liveband. Nära stan men ändå mitt på landet :)

Svar: Det är sant, jag har varit på fest där :-)
Moa DeBruin

heycherryberry.blogg.se

Kul! Att vara gift tillför ändå något. Ett statement, liksom.

Anna

När jag såg bilderna i inlägget kom jag att tänka på en svensk bröllopsfotograf som bor i Australien (har jag för mig), och som ofta fotar lite mer udda och personliga bröllop. Jag brukar kika in på hans blogg ibland för inspiration, och för att det alltid ser så mysigt ut helt enkelt, så jag tänkte att jag kunde dela med mig! Det kan ju hända att ni får lite tips och idéer, och annars så är det kanske bara kul att titta lite :)
http://jonaspeterson.com/ är adressen.
Lycka till med planerandet! :)

Svar: ska jag kolla, tack!
Moa DeBruin

Anonym

Kolla kavelbron event!
En omgjord lada. Ligger mellan tibro och Skövde! Perfekt plats!!!

Svar: tack för tips!
Moa DeBruin

Sofia

Hej! Såg bilderna och tyckte det påminde lite om detta brölopp: http://www.youtube.com/watch?v=p0RJsMsY8tM FRUKTANSVÄRT fint, särskilt "the reception" som syns i sista halvan. Tänkte som lite ytterligare inspo :)
Lycka till!

Svar: ska kolla, tack :-)
Moa DeBruin

karolina

låter som en mycket bra plan. vi gifte oss i smyg med bara två vänner som vittnen och sedan fick alla andra veta genom inbjudningskort till festen. är så nöjd över att fest och vigsel inte var samma dag. en lugnare och mysigare bröllopsdag kan jag inte tänka mig!

Evelina

Åååhhh låter helt lovely!! Mysigt OCH kärleksfullt OCH kul!!

Kramar

madelen

vilhelmsro gårdscafe i falköping borde ni verkligen hålla till, efter bröllopet o köra middag/fika med familjen o sen party party i ladan med kompisarna. Tror du har koll på stället men kolla annars på instagram!

nayomi

Åhh vad mysiga bilder! man får lust att kasta sig ut med kameran i högsta hugg själv! fast de blir ju aldrig såhär till min besvikelse ;)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress