Spiderchick

En mammas sovstilar
Igår kväll och under halva natten var jag och barnen ensamma hemma (pappan på fest).
 
Eftersom jag är 30 år fortfarande mörkrädd (andar, monster, mördare, tjuvar, svävande Scream-masker etcetera gäckar mina sinnen under mörka timmar) placerade jag mig själv plus båda barnen i vår dubbelsäng.
 
Tryggt och mysigt - men kanske inte helt optimalt för en god nattsömn.
 
Sovstilar som en mamma kan ha när hon sover i samma säng som två små barn:
 
• Sov på liten kant
Här ligger mamman obarmhärtigt utknuffad och balanserar på kanten till sängen, endast ett fel-indraget andetag ifrån att trilla ner på golvet.
 
• Sov under liten bebis
Här har minstebarnet misstagit mammans mage för en Hästenmadrass och han ligger nu och sover gott (och väldigt tungt) ovanpå sin ömma moder.
 
• Sov i litet skruvstäd
Här har mamman plötsligt hamnat mellan barnen vilka i sin tur har borrat in sina kroppar i mammans kött på ett sätt som inte borde vara fysiskt möjligt för så små personer som dessutom sover. Detta med resultatet att mamman ligger formad som bokstaven S (även det på ett sätt som inte borde vara fysiskt möjligt) i något slags mänskligt skruvstäd.
 
• Sov med liten "bitch slap"
Här har det drömmande minstebarnet på något vis hakat upp sig i en svingande rörelse (i sömnen) och slungar gång på gång, med en förvånande pricksäkerhet, sin lilla näve rätt i mammans ansikte. Aj!
 
Tur för mig att imorgon är en ny natt.
 
Louise

Själv "sov" man lika orörlig som en staty med lille Filip 1v gammal tätt tätt tätt intill. Lika tröttsamt som mysigt konstigt nog ;)

Svar: Statyn har jag också kört vissa nätter ;-)
Moa DeBruin

Em - mamma på nz

Hahaha åh vad du beskriver saker fantastiskt bra! Jag skriver under på samtliga sovstilar, har testat (upplevt, stått ut med?) dem alla! Håller tummarna för en ny bättre natt :)

Svar: Tack :-)
Moa DeBruin

Mella - stolt medlem i PK-maffian

Haha, och jag som tyckte att jag hade en jobbig natt med min tax som antingen ville sova med sin nos uppkörd i min rumpa eller liggandes tvärs över mitt ansikte (jag valde ansikts-varianten).

Svar: Haha :-)
Moa DeBruin

Angelica

Sov på liten kant och högravid. Det borde få vara en sport för sig ;-)

Svar: Haha verlkligen! Inget för veklingar :-)
Moa DeBruin

Jimmy

Vår dotter kör nån slags mega-ultra-Pippi-Långstrump-sovelse där hon till slut hamnar tvärsöver ALLA kuddar , så att man blir tvungen att hasa ner och slutföra natten med knäna i golvet, hängandes över sängkanten.

Svar: Haha mys :-)
Moa DeBruin

Cecilia

Själv sov jag oxå som stayn medan bebis agerade igel. Bebis misstar nämligen mamma för napp... Något som mamman inte har någon som helst önskan om att vara ;) Så när hon åtgärdar detta och försöker lura in nappen istället så blir det din sista sovstil! Då bebis övergår till att vifta ilsket istället..

heycherryberry.blogg.se

Ha, ha. Så brukade jag också göra när barnen var mindre och pappa var borta. Du beskriver det så bra att jag verkligen känner igen mig.

iA

Min dotter brukar (de ggr vi sov er ihop) lägga sig rkt på sidan och köra in sina fötter och gräva in sina små tår in i mellan revbenen på mig.

Också mysigt.

Avbryts då och då av en välinriktad spark i ansiktet på mig, så jag inte ska slumra till antar jag?

Svar: Haha, det vore ju dumt om man råkade nosa på djupsömnen liksom ;-)
Moa DeBruin

JunosMorsa

Hihihi Liten Bitchslap va're här! Hur kan denna korta lilla falang uppbringa så mycket kraft? Jag har flugit upp i mörkret flera ggr och funderat om näsan gått av, eller framtanden sitter kvar.. Sedan vi kompletterade vår "Vi-är-nykära-140-cm-säng" med 90 cm till har bitchslappandet iaf minskat avsevärt ;)

Svar: Haha, låter underbart med 90 cm komplement!
Moa DeBruin

Gabriella

Eftersom jag inte är mamma själv än så refererar jag här till mina tolv(!) år mellan mor och far. Saknar tvinnande av hår här och tungt lår kastat över förälder sovande på sidan (för att kapsla in mamma/pappa). Hoppas du slipper dessa ;)

Lulluh

Jättefin blogg och bra innehåll :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress