Spiderchick

Musjakt
Igår tyckte sig Spiderpapa höra mystiska prasselljud från skåpet under vår diskbänk.
 
Eftersom vi sedan tidigare har traumatiska erfarenheter involverande en mus under just diskbänken ställde sig alla våra sinnen genast i givakt! Vid en närmare undersökning kunde vi dock inte finna någon insmiten gnagare.
 
Men detta gjorde mig inte mer lättad än att jag den här morgonen var tvungen att göra om samma undersökning. Ja menar musen kanske hade klamoflerat sig kvällen innan? Vem vet vilka osynliggörande dräkter gnagarsläktet kan åstadkomma med klibbiga makaroner och fredagsmysrester.
 
- Vi har en potentiell fiende i hemmet, deklarerade jag till ungarna. INGEN går in i köket förrän mamma har minröjt (musröjt?). Är ni rädda om livhanken stannar ni här i vardagsrummet! OKEJ?
 
Nej jag sa kanske inte exakt så, men ändå.
 
Sen la jag mig ner på köksgolvet och krålade sakta, sakta, sakta mot det minerade skåpet. Väl framme satte jag örat mot den stängda luckan och höll andan. Schyyyyyy... Hörde jag något? Ett prassel? Ljudet av en mus festandes på kycklingrätt nummer 30 med extra cashewnötter från Thai Thai?
 
Nej jag kunde inte höra något. Inget alls.
 
Sakta krålade jag tillbaka igen, baklänges med blicken fäst mot luckan (gud vet vad som kan hända om man vänder ryggen till en potentiell inbrottsgnagare).
 
- Det verkar som om hotet var ett falsklarm, meddelade jag barnen. Ni kan återgå till att leva precis som vanligt. TILLS VIDARE!!
 
Tur för min familj att dom har en mamma som tar mushot på allvar.
 
 
Har för säkerhets skull blockerat skåpet med en pall.
matilda

Visste du att en mus bara behöver 6mm stort hål för att ta sig igenom nått? Det är helt ofattbart! Det var åtminstone det Anticimex sa till oss och det borde ju stämma. Läskigt!

Svar: Jag vet! Dom är GALET smidiga!
Moa DeBruin

E

Ha ha ha. :-)

Mella - stolt medlem i PK-maffian

Usch, när jag bodde hemma hade vi möss i källaren ibland. Men då låste man bara in katten där över natten. Fast helt säker var man ju aldrig, för katten kunde ju inte direkt svara på om den hade fått tag i musen eller ej.
Men vill du låna en katt så hör av dig!

mormodern

Hahaha!!! Jag ser hur den lilla musen sitter i full stridsmundering. Med överkokt spagetti på sitt lilla huvud, allt för att ni inte ska upptäcka stackarn. Möjligtvis har han även en mini handgranat i sin lilla "hand":)

Svar: Haha :-)
Moa DeBruin

Trebarnsmamman Liselotte med ett mirakel till i magen

Åh fy! Är det något jag är löjligt rädd för är det råttor/möss. Jag får en sån himla panik så det är löjligt. Skriker son en liten tjej och springer iväg. Hua! Får panik bara jag hör djuren i väggen eller i skåpen. Tur det finns råttgift säger jag bara.

Ingrid i Karlsborg

Usch och tvi! Jag har också anfallits av objudna inkräktare, men tyvärr hade jag en glipa mellan dörrarna under diskbänken, så när soppåsen var utburen så marscherade de vidare in i köket under natten. Käkade upp hälften av mitt goda olivbröd som låg i en plastpåse på bänken. Fortsatte med att käka upp tummarna på mina grillvantar (mycket gott fett där) och passade sedan på att uträtta sina behov ovanpå mikron innan de återigen försvann in i dimman. Två av "bestarna" infångade i musfälla och saligen avsomnade. Dessutom har utförts snickeri-/tätningsarbeten runt rören under diskbänken, så hittills har jag fått vara i fred, men stänger numera ALLTID köksdörren på nätterna.
Jag kan tipsa om att det finns elektriska råttskrämmor att köpa, men jag tror att de är dyra. Jag såg att du hade diskmaskin, så då borde elkontakt finnas i närheten.
SYMPATI! Hälsningar Ingrid

Svar: Äh fy! Feel ya sista!
Moa DeBruin

Evelina

Kul att du skrev om detta. Känner igen mig direkt.

Putzi

Usch och fy för möss, är löjligt rädd för möss och kan ligga vaken en halv natt om jag hör de krafsa i väggarna eller springa på loftet. Har elektrisk råttjägare och det rekommenderar jag skarpt.
Kram Putzi

Elinor

Hahaha! Du skriver ju för roligt :) usc så jäkla läskigt när man får in möss!!

Lina

Hu! När vi bodde i hus med spannmålseldning hade vi sjukt mycket möss! En låg och luktade under diskbänken när jag var gravid så jag kunde inte gå in i köket. Blä! Pappsen fick rycka in, med gasmask och allt, och dammsuga upp den. Sen slängde han dammsugaren. Han kan han!

Hilda

Kul att du skrev detta!

Autopiloten

hahaha men åh vad bäst du är som skriver såna här roliga små historier, jag skrattar så jag dör lite varje gång :)

Svar: :-)
Moa DeBruin

Fröknarna Falun

Hahaha! Feel free att låna vår katt!

sandra - 3 barns mamma <3

På något lustigt sett får du det att låta skoj med musinvation ;) men jag hoppas att ni slipper det hädan efter :)

Harry & Morgan

Vi kommer gärna och undersöker ditt musproblem. Matte och husse har inga möss för tillfället:(

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress