Spiderchick

Body pump - jag glömmer aldrig
Publicerar här en krönika som jag skrev för Skövde Nyheter för ett tag sedan.
 
Jag har börjat träna bodypump. Det går ut på att vuxna människor samlas i grupp och självplågar sig själva frivilligt under en timma. Man kan även beskriva det som att man tränar med skivstång och vikter, men jag tycker att det förstnämnda känns som en mer målande sanning. Tillåt mig att beskriva hur det gick till när jag tränade mitt första pass:
 
16.30 Passet börjar.
 
16.35 Jag känner mig stark. "JAG ÄR FÖDD TILL ATT BODYPUMPA" vill jag skrika. Svetten lackar på mig. Jag har så roligt! Verkligen. Det är kul att träna!
 
16.36 Nej okej så kul är det inte. Borde inte passet vara slut snart?
 
16.40 "Då var uppvärmningen klar" säger instruktören. "Nu kör vi igång på riktigt".
 
16.41 Eh? På rikigt? Gulp. Vad som sedan sker kan närmast beskrivas som att jag är tillbaka på förlossningen av mina söner. Varje övning känns som en värk. Dock utan målet av en gullig bebis på andra sidan smärtgränsen.
 
17.00 "TA I NU! SNART HAR VI GLÖMT DET HÄR" peppar instruktören. Ursäkta? GLÖMT?? Jag kommer aldrig glömma det här. Jag kommer ligga i kistan på min egen begravning med en lapp på brösten och texten "bodypump 17/2 2014 - jag glömmer aldrig".
 
17.10 Jag överväger om jag ska lägga mig ner på golvet och spela död redan nu men tänker att det måhända skulle dra åt sig onödigt mycket uppmärksamhet.
 
17.15 Jag utför passets hundrafemtioelfte svidande benböj och fantiserar samtidigt om att bruka våld på någon. Förslagsvis personen som bestämmer alla övningar.
 
17.30 Passet är slut. TACK GODE GUD.
 
Om jag kommer att träna bodypump igen? Självklart! Träning är ungefär som en förlossning, du glömmer snabbt det jobbiga och kommer bara ihåg det roliga. Om inte annat känns det himla skönt i kroppen efteråt.
 
 
 
En bodypumpare.
 
 
Tommy

hoppas det går bra

Emma

ÄLSKAR bodypump, men det finns ingen träning som ger värre träningsvärk om man har haft ett uppehåll eller är nybörjare :-)

Svar: jag gick på alvedon i tre dagar efteråt ;-)
Moa DeBruin

Anonym

KLOCKRENT ÄLSKAR'T

Susanna

Åh, jag älskar bodypump! Så kul och bra träning! :)

Svar: det är jätteroligt, nu har jag kört ett tag :-)
Moa DeBruin

Cilla

Haha!! Precis så är det!

Emmelie - Mamma till Ebba och Hugo

Haha EXAKT så känner jag! Skillnaden är att jag inte gick dit någon mer gång eftersom jag fick sådan sjuk träningsvärk :P

Svar: Haha auoch 😖
Moa DeBruin

Sophie

Haha... Känner så väl igen mig fråm de första gångerna jag träna bodypump för ca 6 (!!) år sedan. Men numera är det bara roligt och får ju nästan kämpa för att få träningsvärk..

Hanna Karlsson

Kul det låter. Jag har aldrig testat bodypump. Kör mest löpning och styrketräning.

Maria

Haha! Underbart!
I högstadiet tränade jag och tre kompisar bodypump för första gången. Dagen efter ringer min kompis mig och ber mig ta med lite skolböcker hem till henne. "Åh, nej är du sjuk?" frågar jag. Då får jag svaret: "Nej, jag har bara så ont i kroppen så jag kommer inte ner för trappan."
Haha! Sen hade hon svårt att gå i trapporna på skolan i säkert tre dagar efter. Ett minne jag ALDRIG kommer att glömma.
Sjukt bra, men jobbig, träning!

Svar: haha :-)
Moa DeBruin

V

Hahahaha exakt SÅ går det till i min hjärna också. Plus att jag blir så sjukt irriterad på instruktören för att hon har en massa energi och hatar henne en stund. Men sen när det är slut så släpper även den känslan å jag planerar redan nästa gång haha. Roligt det där med
Bodypump, äkta hatkärlek!!!
Kramis!!!!

Svar: Indeed 😊 kram!
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress