Spiderchick

Allergisk reaktion de luxe
Igår morse vaknade MiniSpider upp med en allergisk reaktion på grund av att han blivit knottbiten kvällen innan. Och det var ingen liten reaktion!
 
Ena foten var alldeles svullen och varm. Höger ansiktshalva var uppsvullet i klass med en halv fotboll. Vänster öra var tre gånger så stort som normalt och dessutom ilsket färgat i en djupröd nyans. Hu!
 
På vårdcentralen fick vi veta att det inte är farligt och det känns ju lugnande. En del barn är mer känsliga för knottbett än andra, helt enkelt.
 
- Men örat är kanske onödigt stort... tyckte läkaren diplomatiskt.
 
No kiddin! Mini hade kunnat lysa upp vägen till Betlehem för blinda herdar med det örat. Det var bara en tidsfråga innan liv från andra planeter ringde på dörren i tron om att vi försökte skapa kontakt.
 
Skämt åsido, det såg inte roligt ut. Stackars lilla knottbitna onge.
 
 
Tre gånger större än normalt.
 


Idag har svullnaden lagt sig betydligt.
 
Någon som har varit med om något liknande?
 
Mella - stolt medlem i PK-maffian

Jag reagerar så på typ alla insektsbett. Helt ofarligt för min del, men det gör väldigt ont och är minst sagt obehagligt. Stackars Mini!

Elso

När jag var två blev jag myggbiten på ögonlocket och hela ögat svullnade upp som en stor knöl. Blev inlagd på sjukhus, karantän, för de trodde jag fått något super-duper-smittsamt och livsfarligt... Läkarna blev lite snopna när det visade sig vara en allergisk reaktion på myggbett..! :)

Elso

När jag var två blev jag myggbiten på ögonlocket och hela ögat svullnade upp som en stor knöl. Blev inlagd på sjukhus, karantän, för de trodde jag fått något super-duper-smittsamt och livsfarligt... Läkarna blev lite snopna när det visade sig vara en allergisk reaktion på myggbett..! :)

Miss Nekiya

Inte direkt när barn har vart invilverade men för ett par år sedan blev jag stungen av en geting på hösten, och året därpå så fick jag en allergisk reaktion på vartenda ett av mina myggbett, som svullnade upp till kontinentliknande blaffor. Jag hade både afrika och italien på mitt lår, det kunde man åtminstone skratta åt :D

Karoliina

Jajamän! Äldsta sonen har svullnat till både höger och vänster av olika insektsbett. Ser inte alls roligt ut men som tur är försvinner det ju inom några dagar. Turligt nog har han inte kliat så mycket men jag har ju märkt att han har varit besvärad av svullnaden, speciellt när det satt sig på fötterna och så. Hemska små insekter!

Ellinor

Jag har likadant mot många olika kryp (myggor, knott, blinknaggar mm.). Jag får som stora "bollar" när jag blir biten av dessa små kryp. Det jag gör är att jag tar allergitablett och/eller stryker på lite hydrokortisonsalva. Det funkar någorlunda iallafall :)
Kram!

Marike

Jag var väldigt allergisk mot både knott och mygg när jag var liten (hade myggbett som täckte hela smalbenet!), men det gick över när jag var 12-13 år. Mamma brukade smörja in dem med kylbalsam eller liknande och så lade sig svullnaden på någon dag. :)

Amanda

Jag får också allergiska reaktioner på de allra flesta insektsbett.Receptfria allergitabletter funkar oftast på mig. Då brukar sizen gå ner från gigantisk till vanlig storlek. Kommer aldrig glömma när jag vaknade upp med ett bett på ögonlocket - såg ut ungefär som quasimodo haha. Om jag vet att jag ska ut i skogen, eller bara vara ute mycket under en dag, så brukar jag ta en tablett i förebyggande syfte. Då blir inte alla bett så stora iallfall!

Malin

Stackare!! Måste vara jobbigt.
Jag brukar ta en munsönderfallande tablett med en droppe vatten och gnida in på bettet så hjälper det.
Svullnar inte alls så mycket som din lille stackare men däremot kräks jag när jag får för mycket knottbett, inte charmigt eller bekvämt på något vis.

Emma

Ja treåringen fick hela ansiktet tillfälligt deformerat av förmodat myggbett, vi var rätt bekymrade, han såg inte så mycket med sitt ihoptryckta öga...det tog några dagar innan det lade sig. Själv får jag getingstick deluxe i storlek 1 dm diameter och 1-2 cm tjockt.

Emma

Min brorson fick ett precis likadant öra uppe i norra Finland för ett par veckor sen, just av knottbett. Han fick en sån tablett som när man blivit orm biten. Det gick över på ett par dagar. Stackarn!

Isabelle

Jag får alltid allergiska reaktioner mot myggbett, de kan bli uppemot tio cm i diameter och/eller två cm höga. Fick ett vid ögat för ett par år sedan och såg verkligen missbildad ut. När jag var liten fick jag ett getingstick i pannan och såg ut som en utomjording sa min mamma, haha :)

Svar: lite så vår lille sett ut nu ;-)
Moa DeBruin

detnyagula.blogg.se

Svullnar upp jättemycket av myggbett. Fick tipset att testa Kestine(Antihistamin) och det hjälper faktiskt.

Isa Bylund

nej men fy då! vad läskigt, av ett litet knott liksom. Men de är väl extra känsliga de små liven (ja, barnen alltså. inte knotten)

Fia

Fantastiskt hur du kan beskriva något så oroande och jobbigt på ett oerhört underhållande sätt. Skrattade mig igenom inlägger samtidigt som jag såklart lider med honom och er.

Johanna

Jag är känslig not myggbett. Det var värre när jag var liten än nu. Jag fick b.la. ett myggbett på ögonlocket och det svullna upp riktigt mycket och blev varigt. Kunde inte öppna ögat på flera dagar och en gång fick ett på låret så det blev dubbelt så stort. Fick antibiotika båda gångerna.

Anna

Sist min dotter, 8 år, blev myggbiten alternativt loppbiten, vet ej vad det var, så fick hon en rejäl reaktion. Stora svullna blaffar, och fick feber och till slut drog vi till VC. Hon fick antibiotika och sedan var det inget mer med det.
Hon och hennes far har alltid fått stora märken när de blir myggbitna men den gången var det något utöver det vanliga.

Tove

Ojoj, såå bekant. Vår son får grymma svullnader av myggbett i ansiktet.
Första gångerna då han var ett år - ögonen var titt som tätt ihopsvullna. En gång blev han biten mellan pekfingret och tummen - handen svall upp till en enda boll - och stackarn som just då hade lärt sig att äta själv, men nu kunde ju inte "bollen" hålla i skeden :(

Vi hoppades han skulle bli lite mer "immun" mot det med åldern, men nu 6 år senare, så sväller han ännu också upp. Han blev myggbiten högt uppe vid hårfästet och hela pannan svall så han såg ut som ... ja jag vet inte vad.
Det tar ju inte ont, men i denhär åldern så är de medvetna om hur de ser ut och han var väldigt lessen över att barnen på dagis kommer att skratta åt honom (fast det inte hände, de hade bara undrat)...


Svar: näe stackarn :-( vår lille såg heller inte klok ut, men det la sig på bara någon dag som väl var. Kram!
Moa DeBruin

kalifornienmamman

Usch ja! Precis som nagon skrev ovan sa blev jag ocksa allergisk efter att jag hade blivit getingstucken som barn. Minns en sommar nar jag fick ett myggbett pa hogerfoten och ett pa hogerarmen och svullnade upp nat brutalt sa jag sag helt skev ut, men hoger halva av kroppen tre ggr storre an vanster, hahaha!

kalifornienmamman

Usch ja! Precis som nagon skrev ovan sa blev jag ocksa allergisk efter att jag hade blivit getingstucken som barn. Minns en sommar nar jag fick ett myggbett pa hogerfoten och ett pa hogerarmen och svullnade upp nat brutalt sa jag sag helt skev ut, men hoger halva av kroppen tre ggr storre an vanster, hahaha!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress