Spiderchick

Att ta en omväg fram till lösningen
I lördags köpte jag en ny dator, en macbook air (min gamla mac är helt kaputt). Jag kontrollerade med säljaren att datorn innehöll garageband och det gjorde den. Garageband är nämligen det inspelningsverktyg som jag och Matilda använder för att spela in och redigera vår podcast. 
 
Jag kom hem. Öppnade garageband och insåg... Den nya versionen av Garageband (som min nya macbook air har) innehåller ingen podcast-inspelning! VF?!?!
 
Förstår ni paniken? Vi. Kan. Inte. Spela. In. Vår. Podcast.
 
Vad jag gjort sedan dess:
 
1. Panikat.
 
2. Grottat ner mig i engelska datanördsforum.
 
3. Svurit.
 
4. Hatat allt som har med teknik att göra.
 
5. Hatat livet.
 
6. Suttit i telefon med datakunnig kompis.
 
7. Suttit i telefon med Apple-support.
 
8. Försökt bryta ner datorns brandväggar för att ladda ner gamla versionen av Garageband.
 
9. SMS-trakasserat Matilda (det kommer aaaaaldrig lösa sig brööööööl!!!)
 
10. Via Blocket varit hemma hos okänt folk och undersökt deras datorer i jakt på gamla garageband. 
 
Inget har hjälpt.
 
Till slut gav jag upp. Det blir ingen mer pod tänkte jag. Det blir inga roliga samarbeten i höst. Vi får tacka nej till allt. ALLT! Bye bye roliga roliga höst, det var trevligt så länge jag hade dig på vittring. 
 
- Nu skiter jag i det här! sa jag till Matilda. 
 
- Fast vi skulle ju kunna testa att googla "hur man gör en podcast i nya versionen av Garageband", föreslog Matilda.
 
- HAHAHAHAHA! skrattade jag rått. Som om det skulle hjälpa?
 
Det hjälpte. 
 
 
 
 
 
 
Okej med facit i hand kanske jag gjorde det lite svårt för mig. Jag kanske tog några, få onödiga omvägar. Men utan mina svordomar, hat till livet, telefonsittningar, sms-trakasserier, ändlösa scrollanden i utländska dataforum, försök till nedladdningar och ring på Blocket-annonser så hade vi garanterat ALDRIG kommit på att vi skulle Googla.
 
Matilda kan faktiskt tacka mig. Ja det kan hon. 
 
 
Den proffsiga omvägs-lösarinnan.
 
 
Sara

Hahaha åh men skönt att det löste sig!

Svar: ja väldigt skönt :-)
Moa DeBruin

Moa

åhh! Google är min bästa vän när det gäller sånna här saker! Skönt att det löste sig! :)

Venice

Hahaha! Ibland tänker man för långt :D

maria

haha! jaherreminje vad gjorde vi före google liksom? tänk när man typ behövde gå till SKOLBIBLIOTEKET för att SLÅ UPP saker i Bra Böckers Lexikon... =)

Malin

Varför måste man ha just garageband?

Svar: Det finns säkert andra inspelningsprogram också men GarageBand är väldigt bra, smidigt kopplat till iTunes osv. Vi planerar dock att lära oss en backup
Moa DeBruin

Borran

Åh,jag älskar Google!:)

Pauline

Det där känner jag igen. Man tror allt ska lösa sig relativt enkelt i början, sedan medan tiden går får man mer och mer panik och överväger att köpa en helt ny dator. Igen.
Skönt att det löste sig dock. :)

Förresten, för er som är intresserade har jag en liten tävling på min blogg just nu, och alla som vill får vara med. Ville bara tipsa. :)

Marja - Baka Sockerfritt

Hm... Jag känner igen mig, för jag har också bara nya versionen. Det har vi löst med att min vän fått släpa med sig sin dator varje gång. Kanske också ska googla med andra ord?

Svar: Ja! Här: http://timmyhoward.com/2014/05/how-to-create-a-podcast-with-garageband-10-0-2/
Moa DeBruin

yasmine mamma till dennis

skönt de löste sig

Tina

Hehe, jag har jobbat med itsupport under två år och google hjälper mot ALLT!

KRAMIS!

Hildur - fixa&dona

Känner igen problemet till 110%. Gjorde exakt samma obehagliga upptäckt i sommar med nya datorn. Att det kunde vara såå stor skillnad på ett och samma program - det hade jag aldrig gissat. Men till sist, tack vare lite hederlig googling så löste det sig hyfsat bra till slut. ;) Google är oslagbart - har svar på det mesta. ;) Heja er och podden!

Elinor

Hahahaha! Ibland brukar jag fundera på vad fan man gjorde innan google?! Ja, här har jag svaret avart på vitt kan man säga :) Tur det löste sig, längtar efter ny podd :)

Elisabet :)

Underbart att du delar med dig av detta! Jag tror att vi är många som kan känna igen oss! teknik är ju fantastisk när den fungerar och det är fullkomligt hopplöst när det inte går som vi tänker oss...

Tack! Och lycka till med jobbet vidare...

Karin O

Haha skulle reagerat lika...

Linnea

Haha, vad bra att det löste sig :)
Jag är nyfiken på hur stort minne du köpt på din dator? Har du lust att dela med dig? Jag köpte en nyss men har ångest över om jag valde rätt minne pga kan inget om datorer och vet liksom inte vad man behöver? Alltså fattar ju att det beror på vad man ska använda den till men aaaa ;)

Svar: Oj jag vet inte vad jag har för minne... Jag köpte inget särdeles stort sådant utan körde på standard typ. Som du skriver själv beror det ju på vad man ska använda datorn till. Bilder och film tar ju i regel mycket plats. Jag har allt mitt jobb på nätet typ och inte så mycket i själva datorn så jag behöver väl inte så stort minne, i guess :-) Hoppas du köpte rätt!
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress