Bitterfittan

Pass opp kära vänner!
 
Ny podcast. Idag snackar vi jämställdhet inom föräldraskapet. Så lätt så lätt att vara jämställda när man har noll barn, så klurigt så klurigt när man har ett (eller fler) barn. Jag tror att många föräldrapar hamnar i skeva uppdelningar utan att egentligen ha tagit ett aktivt beslut eller ens reflekterat över det, föränn man står där och undrar vad som hände? Samhällets normer kaaaaaan ha en del i det. 
 
Jag tycker att jämställdhet är ett viktigt ämne att diskutera. Och det är viktigt att få vara ärlig med att man inte alltid är så himla go, gla´ och happy mama hela tiden, utan att bli skuldbelagd för det.
 
Sen pratar vi musik och våra minnen till specifika låtar (Purple Rain med Prince? Någon?). Jag berättar om mitt senaste tandläkarbesök, tillika mitt första på tio år (jo ni vet ju redan) samt delar med mig att mitt nuvarande livsmotto, ett mycket bra och enkelt motto om jag får säga det själv.
 
Hoppas att ni gillar avsnittet! Gilla oss gärna på facebook också
 
Häpp!
 
 
 

Kommentera gärna!
Lea

Hej! Jag hittade eran pod igår, och började med avsnittet om graviditet.
Jag är själv gravid, och får höra så mycket kommentarer om min mage.

Senast igår fick jag höra att det såg ut som jag skulle spricka när som helst.
I alla fall så blev jag väldigt glad av lyssna på er angående detta för jag kände mig lite mer "normal"
Det är få som pratar om baksidan av att vara gravid, och för min del (även om jag givetvis längtar ihjäl mig efter mitt barn) så är det mer jobbigt än roligt att vara gravid.

Jag vet att det är ett gammalt avsnitt men vill ändå tacka för att ni tog upp det och gjorde mitt liv lite bättre :)


Svar: Tack själv snälla! Jag tyckte i ärlighetens namn att det var mest jobbigt att vara gravid. Även om det samtidigt var fantastiskt, så klart, att få bära på ett efterlängtat barn. Men alla kommentarer alltså... Näää. Inte speciellt roligt. Nå väl, grattis till bullen :-) Kram!
Moa DeBruin

2014-08-24 ♥ 09:31:55 » URL: http://leas.vimedbarn.se
Anna-Lisa

Du är så underbar Moa! Älskar din humor och ironi!

Jag är mamma till 2 små barn och har blivit smått förälskad i skor. Små skor! Har hittat en sida som säljer jättesöta skor i Skinn!

http://babystep.tictail.com

Tycker verkligen ni ska kika på dessa så startar vi en ny trend tillsammans :)

Kram kram!

//A

2014-08-24 ♥ 17:40:19 » URL: http://babystep.tictail.com
Linda

Herregud, jag måste verkligen komma över det där med att jag inte vågar hälsa på dig! Jag stod typ fem centimeter ifrån dig idag, men jag kunde inte med att hälsa. Jag kan inte låta bli att tänka att jag skulle tycka det vore konstigt om någon kom fram till mig och sa: "Hej" Jag älskar din blogg!".

Svar: Tycker absolut du ska säga hej, det tycker jag bara är roligt 😊
Moa DeBruin

2014-08-24 ♥ 20:08:46
D. DeMarkey

Måste absolut lyssna på podden, låter som något jag skulle gilla. Men får ta det i morgon för jag bara mååååste få lite sömn idag känner jag. :)

2014-08-24 ♥ 21:10:22 » URL: http://blogg.alltforforaldrar.se/liveyourdreams/
Sara

Hallå ! När ska ni berätta var man kan se er på matfestivalen egentligen :)? nyfiknar ihjäl mig ju :)

2014-08-25 ♥ 14:01:17
Pauline - Sparkling eyes

Denna underbara bilden fick mig att tänka på dig direkt ;) Undrar varför :P http://www.juliasvitadrommar.se/vackra-detaljer/tavlor-och-ramar/the-a-tavla-house-doctor.html

Svar: haha åh :-)
Moa DeBruin

2014-08-25 ♥ 17:01:09 » URL: http://www.sparkling-eyes.se
Josefin

Gillar verkligen er podd! Började precis som Lea här ovanför med gravid-poddarna och känner igen mig. Folk säger verkligen vad som helst! Är dock lite nöjd över att jag fick till en sån där "svar-på-tal-kommentar" (sån som man vanligen kommer på mitt i natten två dagar senare) till en på jobbet, som sa "Och du blir då bara fetare och fetare". (Kul att höra liksom?!!) Svar: "Ja jag är ju gravid. Vad är din ursäkt?" Efter detta har han inte sagt något mer. Heh.
Hursomhelst så tycker jag att ni tar upp sjukt bra ämnen och är skönt reflekterande över allt möjligt. Heja!

Svar: haha BAAM! bra svar :-) Tack för snälla ord! kram!
Moa DeBruin

2014-08-29 ♥ 20:19:24 » URL: http://nobelprisprojektet.blogspot.se
Anna

Hej! Älskar podden! Jag vill jättegärna höra om hur Matilda hanterar att vara högkänslig? Hur tänker hon när hon har en känslig period och har hon några tips? :-) kram!

Svar: Det ska hon få utveckla 😊 kram!
Moa DeBruin

2014-09-02 ♥ 20:22:12 » URL: http://staffansdottern.wordpress.com

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback