Spiderchick

Jag vill inte sitta på toppen av ett topplåneberg
I veckan var vi på ännu en husvisning. 
 
Huset var fint men priset stack iväg. Budgivningarna trissas upp något helt otroligt i den här stan och husen blir superdyra! Jag vill inte leva mitt liv längst upp på ett topplåneberg. Jag vill kunna göra något annat än att bara sitta hemma och amortera dagarna i ända (med möjligen paus för toalettbesök). 
 
Förresten. När jag ändå är inne på det här med budgivningar.
 
Kan inte alla vi som letar hus komma överens om att vi inte hetsbudar mot varandra? Kan inte alla intressenter för ett specifikt objekt träffas istället, slå sig ner över en kopp kaffe och sedan enas om vem som är mest värd huset (förslagsvis en familj med två barn boende i lägenhet utan balkong med en trafikerad väg utanför dörren) (obs bara ett förslag). Sen får den mest värda familjen köpa objektet. För utgångspris. 
 
På så vis blir det mer rättvist och alla kan somna om kvällen med liiiiiite mer över i plånboken. 
 
Bra förslag? Yes?
 
Någon?
 
Ingen?


En som kommer med vettiga förslag.
Ida

Ett litet tips kommer här; om det är nått hus som ni är extra sugna på redan innan ni tittat på det, så försök få till en visning innan visningen. Så gjorde vi när vi fick vårat drömhus (och hade tröttnat på att förlora budgivningar).
Och redan samma dag som vi tittade på huset (en vecka innan visning) så fick vi besked om att hen accepterade vårat bud (som visserligen var lite över utgångspriset).
Då slipper man kriga och säljaren får en snabb affär.

Nu har vi bott här i lite över ett år, och jag älskar det! /fd lägenhetsbo utan balkong.

Svar: Mycket smart!
Moa DeBruin

Linnea

Låter som en toppenide!
När jag köpte min lägenhet (som typ står tom nu, då jag är i princip inneboende hos min pojkvän.. Haha)
Så var det en mupp som började höja med 5000 varje bud. Sen med 1000 kr. Seriöst?! 1000 kr? Blev irriterad och slutade buda. Så muppen fick den för 2000 kr över mitt högsta bud, trodde jag. Mäklaren ringde och sa att säljaren hellre gjorde en snabb affär med mig. Även om mitt bud var 2000 kr lägre!

Svar: Haha... 1000 spänn? Kul att du fick det 😊👍
Moa DeBruin

Anna

Usch och fy. Nej topplåneberg vill man INTE bo på! Höll också på sådär och drömma och kolla men när priserna drar iväg långt över vad husen egentligen är värda blir man frustrerad. Vi valde istället att bygga nytt och betalade ungefär samma som vi skulle gjort för ett gammalt hus som vi ändå skulle behöva renovera... Väl värt tiden det tar att få det klart tycker jag! Men då ska det ju gärna finnas bra och tillgängliga tomter å andra sidan! Lycka till!

Svar: Härligt 😊👍 ja det är ju en tomt vi måste ha då... Vi håller ögonen öppna för allt
Moa DeBruin

Fannie

Jag är helt för din idé! Tur att du finns och ger världen möjlighet att ta del av dina smarta tankar. :D

Svar: A men ja vet! 😊👍
Moa DeBruin

Malin

Fantastiskt förslag! Student i gbg här som oroar sig för vad som händer när jag slutar plugga om tre år...har för kort tid för att få hyresrätt på rimligt avstånd till stan. Och bostadsrättspriserna är lika sjuka som hyresrätternas kötider. Så överenskommelser = ja tack!

Liw - FINA LYAN

Eller att alla gamla som sitter på billigt boende som vi unga med barn vill åt, säljer till samma pris som de en gång i tiden köpte huset för ;)

mycket bättre :)

Svar: Haha... Ja!
Moa DeBruin

Madde

Haha, ett superduperbra förslag tycker jag!!

Hanna

Det är sjukt med dessa budgivningar. Vi bytte stad och därmed ett annat sätt.
Vi sålde ett hus, som det bjöds på sjukt.
Vi köpte en lägenhet, där budgivningen började under utgångspris. Vi vann, och då var det ytterst lite över utgpngsbudet. Och så är det tydligen här! Man börjar alltid under och utgångsbudet är ungefär där det kommer hamna. Otroligt skönt!!

Nea

Hej. Håller tummarna för att ni hittar ert drömhus snart och att ni slipper galna budgivningar! Nyfiken som jag är...hur högt sticker priserna iväg i Skövde? Är det bättre utanför stan? Kan ni tänka er att bo där? Kram /göteborgare med hyfsat höga lån :(

Svar: 1,7-2 milj för ett radhus. 2,5 för enklare hus och ja, sen uppåt. Billigare 10-20 min utanför stan helt klart, men jag vill tyvärr inte bo utanför stan.
Moa DeBruin

camilla å

+1 ✋

Hanna - Träning och min vardag som trebarnsmamma

Det tycker jag är en jättebra idé. :-)

Hanna

Vi var med på budgivning för vårt drömhus. När vi var på 2 500 000 var vi bara två kvar. Vi ökade 25 000 var varje gång. Vårat tak var 2 800 000 miljoner och vi la det...

Hanna

Då svarade de andra med att höja 25 000 och vi fick det inte. Surt just då, men så här i efterhand så är vi sjukt skadeglada över att de fick betala så mycket mer bara för att vi var med, hehe.

Hanna

(nu har vi köpt tomt och bygger ett annat drömhus istället så det blev bra ändå)

Postaknappen försvinner när jag skrev långt, därav uppdelat i tre kommentarer :-)

Svar: Mjehe ja lite skadeglad kan man vara åt sånt 😉
Moa DeBruin

Johanna

Jag bor i Tidaholm och jag och min sambo letar även hus. Dock är priserna betydligt lägre där än i Skövde (trots bara 3 mil ifrån). Ett tips är att leta er strax utanför Skövde. Har märkt att priserna går upp så fort det ligger i själva stadskärnan, men kommer man bara lite utanför blir det genast mycket billigare. Givetvis kan transportkostnader då öka så det gäller att väga för- och nackdelarna mot varandra. Finns massa fina samhällen precis utanför Skövde vad jag förstått :)

Svar: Jag önskar att jag hade kunnat tänka mig att bo strax utanför stan... Kanske kommer jag omvärdera mitt tänk, man vet aldrig. Men som det känns nu är det centrala delar som gäller. Och då är priserna där efter. Vi får väl se vart vi hamnar :-)
Moa DeBruin

Cicci

Och så har vi Stocholm där man är tvungen att bo på topplåneberget för att ens kunna flytta hemifrån (Om man inte har snorrika föräldrar som ger bort en förmögenhet till sina snorungar.. ja jag är bitter).
Så ja, fick punga ut 1,47 mille på min 2:a på 45kvm som jag flyttar in i nästa vecka.. Och nej lägenheten ligger inte i city.. Och nej, det går ingen tunnelbana dit.. Men pendeltåg finns det så är glad för att kunna ta mig till jobbet...
Hej skuldsatt för livet! Men har fått min fina lägenhet iaf och är supernöjd över det :)

Svar: Vad gör man liksom? Galen bostadssituationen över lag i hela landet
Moa DeBruin

Erica

Vi gjorde faktiskt tvärtom när vi köpte vårt hus. Budgivningen drog igång men vi hängde bara med och gav oss inte till känna för att inte trissa upp det ännu mer. Sedan räknade vi ut vårt absoluta maxpris vi kunde tänka oss att betala och la det trots att det blev en stor höjning. Och vi vann! Alla andra blev så chockade att de la ner budgivningen och vi fick drömhuset. Det är ganska exakt ett år sedan och inte ångrat det en sekund.

Kalifornienmamman

Shit alltså, var precis inne på hemnet och kollade runt och det är ju helt galna priser! Vi håller också på att leta hus nu och jag har alltid tänkt att det är MYCKET dyrare här än i Sverige, men det verkar faktiskt inte stämma längre... eller ja, det FINNS ju dyrare såklart, men vår budget platsar inte direkt i Million Dollar Listing om man säger så :P

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress