Granen i sin skrud

Vi har klätt vår gran. Den är i plast, rätt sned, rätt gles och rätt tråkig. Men det är en gran.
 
Jag vägrar för närvarande att ta in levande natur i hemmet. Speciellt natur med barr på. 
 
1) Har inte tid att mecka med granköp och tillsågning. Framför allt har vi inte tid att frakta bort granen efter jul. Eller tid och tid. Jag känner bara att det är meckigt att hålla på med allt det där när vi bor i en lägenhet mitt i stan utan en uns av trädgård eller ens någon extra yta.
 
2) Pallar inte dammsuga barr fram till midsommar.
 
Att plocka upp en gran från förrådet och låta barnen gå loss med pyntet känns smidigast. Förra året var minstebarnet rädd för granen men med lite stöttning från familjen övervann han sin rädsla. I år har han klätt julträdet med glädje och lust.
 
Den med ett tränat öga kan se att det ligger en pruttkudde på en av grenarna. Pruttkudde är det nya glittret! Om ni inte visste. Mjehe. 
 
 
 
 

Kommentera gärna!
Louise

Så fin gran :)

2014-12-19 ♥ 15:31:50
Anonym

Gött med en pruttkudde, säkert en ny trend.
Vår gran var iprincip osynlig under allt pynt när våra pöjkar var små.
Fick väl bita sig i tungan när alla saker alltid skulle va i granen.
Men nu med en grabb utflugen å en i tonåren å totalt ointresserad av pynt.
Så SAKNAR ja vår vrölpyntade gran...
Go jul på Er!

Svar: God jul 😊
Moa DeBruin

2014-12-19 ♥ 18:22:17
Maria Lilja

De har superfina plastgranar på Rusta för 200-300 kr beroende på hur hög du vill ha, tänkte bara om du fick ett infall att köpa ny :)

Svar: Hear hear 😊
Moa DeBruin

2014-12-19 ♥ 19:49:57 » URL: http://mlilja.webblogg.se/
Tommy

snyggt :)

2014-12-20 ♥ 00:47:50 » URL: http://investerasmart.blogg.se/
mormodern

Tur att ni ska fira jul här då. För vi har en riktig Kungsgran!! Men vi har ingen pruttkudde..så kanske den inte är så fin ändå..?

2014-12-20 ♥ 20:22:31
Felice

Granförsäljaren sågar ju till granen innan en får bära hem den, så det behöver en inte göra själv :) och det bästa av allt, Kungsgatan barrar inte :D

Svar: Förr förra året hade vi ett himla sjå att såga till stammen på grankraken, det gjorde inte försäljaren åt oss. Och kungsgran har vi haft men den har barrat ändå. Och sen ska vi få uuuut granen efter jul och nä... Nä tack ;) Men när vi bor i eget hus med trädgård och garage och mer plats då ska vi def ha riktig gran :)
Moa DeBruin

2014-12-20 ♥ 21:39:07
Moa

Tjapp! Du som har lugg (och därmed också förstör ångesten över att någon annan ska få röra den med sax och hur oerhört fel det kan bli ok man inte klipper den exakt pråm längden) kanske har någon idé på hur jag ska rädda det jag nu har kvar av den sk. luggen... Var till en ny frisör (ve och fasa...) pga. flytt och instruerade noggrant om att deg absolut inte får bli kortare än ögonbrynen, hellre något för lång än något för kort och att den skulle vara väldigt "flikig". Här missförstod visst frisören mig och trodde att jag sa "jag vill väldigt gärna se ut som Gustav Vasa!" Vilket nu resulterat i att min lugg går ungefär 3 centimeter ovanför ögonbrynen (exakt så snyggt som det låter..). Att gå till någon annan frisör finns tyvärr inte med i budgeten för en stackars student, så jag tänkte att du kanske har något förslag på hur man bäst reder ut sin situation vid sådana katastrofala missöden... Mössa? Rakapparat? Öppen för det mest! allt är bättre än nuvarande

Svar: haha å nej! Min enda tröst är att påminna om att luggen växer ut :) Tills dess en snygg hatt kanske? Eller så bara rockar du skiten ur Gustav Vasa-looken! :) Kram!
Moa DeBruin

2014-12-21 ♥ 05:23:44

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback