Söndagspodden

 
 
Ny pod in da air! Hitta på iTunes eller här nedan.
 
I det här avsnittet pratar vi om En Kaotisk Morgon (en sådan typ av morgon kan ju te sig lite hur som helst). Vi pratar om elaka kommentarer, missunnsamhet och det viktiga i att veta vem man själv är.
 
Vilken förälder är vi närmst? Mamma eller pappa? Är det någon skillnad på att vara pojkmamma vs flickmamma?
 
Sen snackar vi människors vilja eller ovilja att ta till sig en förnyelse av språket. Varför är en del öppna att anamma nya ord medan andra stretar emot in i det sista?
 
Det och mycket mer pratar vi om.
 
Om ni inte får nog av oss har vi även en facebooksida som vi uppdaterar med lite smått och gott. Plus att vi finns på instagram. Spiderchickblogg heter jag där.
 
Hoppas att ni gillar avsnittet!
 
 

Kommentera gärna!
Rebecka

Ni är så BRA!! Ni har så mycket vettiga tankar och åsikter, bara det där med dagis/förskola var ju superklokt!! Trots att jag inte har egna barn och har svårt att känna igen mig, är det superintressant att ta del av era tankar kring barn och föräldrarlivet!! Kram på er :)

Svar: Vad roligt att du tycker det, tack :-) kram!
Moa DeBruin

2014-02-02 ♥ 13:39:17 » URL: http://rebeckalindstrom.devote.se
Kusin E

Dagis vs Förskola... Heja er! =)

Svar: yey :-)
Moa DeBruin

2014-02-02 ♥ 13:57:11
Asa

Jättebra pod! :) Lika mysigt att lyssna på som alltid.
Angående hen, jag har läst på om det, men tycker ändå inte man behöver det ordet. Det som startade det hela var just att man inte ska dömas pga sitt kön, och är det könsneutralt kan man inte ha fördomar mot det.
Men samtidigt känner jag att det i sig inte gör någon skada, bara vi uppfostrar barnen att inte behandla varandra annorlunda fast man är olika.
Men om det blir lagstadgad(eller vad det kan tänkas bli) borde man inte ta bort orden "pojke" och "flicka" också och bara säga barn? För annars finns ju könsstämpeln kvar ändå. Go all the way liksom.

Svar: Alltså, jag har aldrig applicerat det på några barn IRL, där emot tycker jag att det är skitbra tex i podden när vi vill prata om folk anonymt, eller när jag skriver. Då använder jag hen jättemycket istället för han/hon. Ett pronomen helt enkelt. Men en del, som du tex, har inte användning för ordet och det är såklart helt okej :-)
Moa DeBruin

2014-02-02 ♥ 17:59:03
Elli

Hej! Läste för ett tag sedan att du valde att ha bloggen som bisyssla.
Vad jag undrar är om du innan hade bloggen som jobb och inkomstkälla?
Hur fick/får du betalt? Och var det en inkomst det går att leva på?
Skulle vara oerhört tacksam för svar.

Svar: Jag hade bloggen som jobb och inkomstkälla ja. Nej jag kunde inte leva bara på den, men det tillsammans med mina frilansjobb utgjorde en skälig inkomst :-)
Moa DeBruin

2014-02-02 ♥ 18:09:14
Linda - floristlärling

Det är så roligt att lyssna på er! Perfekt underhållning medan jag tacklade ett diskberg, med er i lurarna gled diskborsten som en fjäder över muggar och kastruller :)

Svar: haha vad härligt :-)
Moa DeBruin

2014-02-02 ♥ 18:27:24 » URL: http://lindahedberg.blogg.se
Shanna

Hej! Tack för att ni finns och gör denna kväll lite roligare! Bra ämnen!
Jag jobbar själv på förskola och brukar kslla mig för barnpedagog ist för BARA barnskötare ^^

Ha de bra och längtar till nästa poddavsnitt
Kram

Svar: Tack snälla 😊 kram!
Moa DeBruin

2014-02-02 ♥ 23:33:30 » URL: http://sannamedh.blogg.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback