Tio saker ni inte visste om mig

Tio saker ni inte visste om mig:
 
1. Jag har aldrig tyckt om smaksatt yoghurt. Sådan med jordgubb är värst.
 
2. När jag var 12 år fick jag min mosters gamla skrivmaskin. Lycka! Jag satt hemma på mitt rum alldeles salig och tryckte tappert på de stenhårda tangenterna, skrev halvsides noveller och drömde om en författarkarriär.
 
3. Jag är rädd för gäss. Verkligen livrädd. Ogillar att gå förbi dammar där det finns gäss. Dom känns så opålitliga på något vis plus att deras tänder ser läskiga ut.
 
4. Fakta om gäss hittat på nätet:
 
 
 
5. Jag har blivit jagad av kalkoner. På en släktings gård.
 
6. När jag tänker efter är jag rädd för alla fåglar förutom möjligen gråsparvar.
 
7. Jag anser att meningen med livet är relationer, kärlek och pirr i magen.
 
8. Meningen med livet är eventuellt även att fundera över just meningen med livet. För på så vis håller vi oss "på tå". Om ni förstår.
 
9. I början av mitt föräldraskap, med min första bebis, hade jag ett askass mammasjälvförtroende. Men sen började jag inse att jag duger och nu känner jag mig som en superbra och stark mamma. I fix the biff så to speak.
 
10. Jag drömmer om att i framtiden ha ett flashigt kontor med högt i tak, stationära mac-datorer (viktigt) och en gul (eller rosa) kaffemaskin. Då kommer jag trava lycklig till jobbet varje dag.
 
 
 
 

Kommentera gärna!
Mella - stolt medlem i PK-maffian

Det där med gässen var spännande tyckte jag! Själv är jag livrädd för dinosaurier. Möts inte av så mycket förståelse från omgivningen eftersom de inte ens finns längre...

Svar: haha... ja fast man vet ju aldrig när fossilerna kan uppstå på nytt!
Moa DeBruin

2014-02-26 ♥ 20:14:54 » URL: http://mellas.se
maria

haha, känner alltför väl igen punkt 2! fast du är ju då så många miltals närmare den drömmen än jag nånsin kommer =)
ps. är inte heller stormförtjust i att passera för nära typ ankdammar, vem vet vad de kan hitta på liksom...

2014-02-26 ♥ 20:53:29 » URL: http://mariabergstrom.blogg.se
Sofia

En gås med tänder?

Svar: Typ tänder ja, ngt vasst i alla fall
Moa DeBruin

2014-02-26 ♥ 21:33:59
Lesthis gothworld

Åh äntligen en annan person med fågelskräck! Jag tycker näbbar är obehagliga :<

2014-02-26 ♥ 21:37:32 » URL: http://lesthi.blogspot.se/
Hanna

Åhhh jag måste bara fråga, vart kommer koftan/kimonon(?) du har på dig på bilden ifrån? Dösnygg jue! kram!

Svar: Tack, H&M 😊
Moa DeBruin

2014-02-26 ♥ 21:49:00
Mia Elisa

Och jag som älskar gäss! De är ju så söta och klumpiga när de vaggar fram. Dessutom - gäss med tänder!? Vad har du sett för monster egentligen? :D

2014-02-26 ♥ 22:32:10 » URL: http://miaelisa.blogspot.com
Linnet

Jag är också skiträdd för fåglar. Fiskmåsar till exempel, bara sveper ju fram redo att hacka på en. Jag har dessutom blivit biten av en gås på ett barnzoo en gång (OBS! i vuxen ålder). Det hjälpte ju inte upp så att säga (fast nu är jag iofs rätt säker på att gäss inte har vassa tänder, det är ju alltid nåt!).

2014-02-26 ♥ 23:28:00
Karin

Glöm inte svanar!! Det finns inget läskigare än svanar! Är nästan säker på att de skulle kunna svälja en liten människa som mig hel!

2014-02-26 ♥ 23:32:08
Mli

Åååh, fåglar är det läskigaste nånsin!! Haha. Värsta är när man tvingas gå nära dem och de plötsligt flaxar iväg preciiiiis när man passerar... Fy! Hade för övrigt en fiskmås som bajsade rakt i min handflata en gång. Blä. Ogillar nog dem mest ;)

Svar: haha näe vilken taskig mås! tur att fågelskit betyder lycka ;-)
Moa DeBruin

2014-02-27 ♥ 08:34:23
Emma

Ja fifasen jag håller med dig om allt med fåglarna. Jag har också blivit jagad av höns och attackerad av Canada Gäss m.m så jag kan skriva under på att jag också är livrädd! Tog mig mod till att bevisa det där med deras tänder också - det är värre än vad man först anar för de har tänder PÅ TUNGAN!!!!!!! Maj gawd liksom, klart man är rädd.

http://media.tumblr.com/tumblr_ma61chix8S1qhwxg6.jpg

2014-02-27 ♥ 10:38:56
Tommy

men skrivmaskiner är ju så mycket bättre för författare tänk annars sitter de å klickar in den där lilla internet rutan :P

2014-02-27 ♥ 10:47:13 » URL: http://tomatens.blogg.se/
Johanna

Haha älskar att du fyller ens vardag. Du fick mig att googla gäss tänder. Bilderna som kom upp fick mig också rädd för dom faktiskt :s hojj haha

2014-02-27 ♥ 11:55:56
michaela- mamma till tre 💗

förstår dig helt med gässen. otäcka själar!

2014-02-27 ♥ 12:42:10 » URL: http://minahjartanochjag.webblogg.se/
Therese

Åh! Älskade, bästa, coola, insprerande, roliga, kloka (och allt annat som beskriver en person på ett positivt sätt) Moa aka Spiderchick. Fick precis ett litet kärleksrus när jag kom in på din blogg och läste de senaste inläggen. Jag älskar att du skriver om sådant där som är viktigt och känns blandat med sånt som är tramsigt men kul. Tack för världens bästa blogg och podd! Massor av kramar till dig! och skåklart till Matilda :)

Svar: Men åh nu blev jag helt tårögd! Vad gullig du är! Tack för fina ord. Många kramar tillbaka till dig! :-)
Moa DeBruin

2014-02-27 ♥ 13:12:21
Christel

Och jag drömmer om att frilansa som skribent och fotograf en vacker dag, funderar på att addera en dröm till redan pågående drömmeri om att få hyra in mig på ditt flashiga kontor när jag sitter och hamrar på tangenterna. 😄

Svar: haha om vi drömmer riktigt starkt och aldrig ger upp slår det nog in!
Moa DeBruin

2014-02-27 ♥ 13:34:14 » URL: http://www.underminhud.wordpress.com
Paula

Haahaa! Känner så igen mig på punkt 10.

Svar: 😊👍
Moa DeBruin

2014-02-27 ♥ 18:20:09 » URL: http://www.ylvali.com
Maja

Läskigt det med gässen!

2014-02-28 ♥ 07:17:49 » URL: http://majamosen.blogg.se
Jenny

Jag har en gång (ja ja två gånger) blivit jagad av en tjäder tupp. Intressant att bo i skogen. Och jag är livrädd för ballonger! Sådana som man själv blåser upp. Huj!

2014-02-28 ♥ 17:41:43
Malin

Haha, 10 saker ni inte visste om mej, punkt fyra är ju ingen fakta om dej? Hihi

Jag avskyr också stora fåglar, skitläskiga, tror att det grundar sej i vildvittrorna med magrutor i Ronja Rövardotter, bläk!

2014-02-28 ♥ 17:57:10 » URL: http://malinolofssons.blogspot.com
idan

jag hakar på er fågelfobiker, obehagliga djur alltså. jag har blivit jagad av gäss, dödshotad av en fiskmås (hen dök mot mig flera gånger på badstranden, hade ägg inte långt ifrån tror jag) samt blivit blängd på av ett otal. förstår inte hur folk kan ha fögglar boende hemma hos sig, inne? hu. nä, vill inte ha med dem att göra varken i eller utanför min kropp, för att citera emma knyckare. fast hon syftade nog på samtliga djur hon. nä håller sig fåglarna på sin kant så kan vi hålla oss på vår.

2014-03-01 ♥ 13:43:38
Elin

Ja gäss usch! Blev jagar av en flock(?) gäss när jag var ungefär sex år. Ville klappa dem. Det var såhär [------------------------] nära att greppa tag i min kjol och typ döda mig. Håller mig på avstånd sedan dess. Gillar din meningen-med-livet-filosofi!

2014-03-02 ♥ 18:04:04 » URL: http://alfonx.blogg.se
Ina

Hej! Nu ska jag överösa en gnutta fina och ack så sanna ord som jag inte tagit mig tid att skriva förrän nu :) Läste punkt 9 och måste berätta!

Jag började läsa din blogg när Lilleman inte var så värst gammal. Jag kommer inte ihåg exakt när det var men ganska så ny till världen var han. Jag kommer heller inte riktigt ihåg om jag VAR gravid med min första redan eller om jag VILLE bli gravid, men det är ju egentligen petitesser :) Poängen är ändå att du alltid legat "steget före" och jag läste din blogg om hur du hade det i situationer jag snart skulle komma att finna mig själv i. Och redan därifrån från början har det gett mig jättemycket att läsa om allt vad du har skrivit. Du skrev nu att du hade kasst mammasjälvförtroende med första -du hjälpte ldå mig igenom mitt med bloggen måste jag säga då :D En av alla de saker som du skrev som var så viktigt för mig var att det aldrig kändes som att du dömde. Eller försökte vara pretto och bäst på allt. Eller uppmanade oss andra läsare till att vara si och så eller göra ditt och datt, det kändes som att som läsare till den här bloggen så fick man vara som man är och det kändes som att du lät dig vara som du är också. Så jävla bra! Jag har fått ut massor av pepp och stöd genom att ta mig hit och läsa och få följa med. Tack för att du låtit oss göra det!

Nu idag så har jag en alldeles nybliven treåring och en sexmånaders här hemma, och känner mig ganska precis där du beskrev det i ett inlägg om att var sak har sin tid, det som du länkade till för ett tag sen? Och det är SÅ skönt att läsa det inlägget och alla andra som kommit därefter, som lite igenkännighetsfaktor samt mental förberedelse på vad som komma skall typ haha :) Och mitt mammasjälvförtroende, ja det är jäkla bra det med. Herre jävlar så o-perfekt jag är, men så sjukt goa ungar jag har, så någonting rätt har jag definitivt gjort där ibland alla rangliga steg på vägen ;)

Ha en bra dag och tack igen för att du bloggar! Nån dag ska jag ta mig tid till att lyssna igenom en podd också :)

Svar: Tack snälla för att du tog dig tid att skriva! Det betyder massa för mig med sådan här feedback, att det jag skriver faktiskt kan betyda något för någon. Wow liksom. TACK! Kram! :-))
Moa DeBruin

2014-03-11 ♥ 09:49:21

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback