Spiderchick

När barnen gör livet till konfetti
Jag tar mig friheten att publicera en krönika som jag skrev för Skövde Nyheter i november förra året.
 
Jag läste ett utdrag ur författaren Lotta Lundgrens bok Tio lektioner i matlagning som löd "barn kommer till världen med uppdraget att stampa sönder ens liv och göra konfetti av det man trodde var viktigt, men det är ett mycket rimligt pris med tanke på allt fint man får tillbaka".
 
Åh vad jag träffades av dessa rader. PRECIS SÅ känner jag. Mycket i livet har sannerligen blivit till konfetti sedan barnen kom. Vissa dagar känns det som att jag deltar i en enda lång fars regisserad av Stefan och Krister.
 
Ena ungen ligger på golvet och moffar i sig rester från förra veckans middag. En annan har trotsat alla överlevnadsintikter och balanserar helt livsfarligt på toppn av en pall och en tredje unge ropar FÄÄÄÄÄRDIG från toalatten. Alltså, vi har inte ens tre barn? Vart kom den tredje ifrån? Ja ja det har jag inte tid att fundera över för nu har ungen på pallen visst tillverkat en bungyjump-lina av två gummiband och en hårklämma och kiddet på köksgolvet är i full färd med att svälja ner en legogubbe i fel strupe. Pjuh!
 
Men så var det det där med att få något tillbaka. Det får jag som förälder. Massor. Varje dag. Det kan vara att fyraåringen sparar sin sista godis i tablettasken för att ge till sin vän (åh! han tänker på andra). Eller så kan det vara när ettåringen kryper upp i min famn och lägger sig tätt intill (mys). Det kan också vara när fyraåringen säger "jag tycker så mycket om min pappa, han har en fin röst" (att fadern i vår familj berättar sagor för sonen varje kväll BETYDER verkligen något).
 
Så det här med att dagarna ibland går ut på zickzacka mellan bajsblöjor och rädda övermodiga småmänniskors liv, det är ett rimligt pris med tanke på allt fint man får tillbaka. Och den där konfettin kan jag förresten kasta tillsammans med barnen. Dom skulle älska det!
 
 


 
Ida

Det är verkligen så. <3

Mamma Karin

Vilken fiiin och härligt bra krönika!

Svar: 😊
Moa DeBruin

Singelbloggaren

Hahaha, "var kom den tredje ifrån?" Haha...

Maria

Så bra skrivet. Precis så är det. Ena stunden är man villrådig men så säger fyraåringen: du är så fin mamma. och man smälter direkt!
Jag kastar gärna den där konfettin med mina sötnosar :)

Svar: ❤️🎉
Moa DeBruin

Sandra

Men åh så fint skrivet! Haha som jag skrattade åt det tredje icke-existerande barnet, precis så kan det kännas ibland - och då har jag bara ett ännu!

Annrika

Det gäller att se de små glimtarna vissa dagar och välja att skratta istället för att gråta! Att ha barn kan vara otroligt krävande och man hittar nya sidor av sig själv, sin partner och en trötthet man inte trodde var möjlig! Men all kärlek det medför väger upp allt tusen och åter tusen gånger om! Att få vara en del av dessa små människors liv och få uppleva livet tillsammans med dem går i slutet av dagen aldrig beskriva på något annat sätt än ren och skär lycka! När barnen föddes fann jag helt klart meningen med livet!


Jag kastar hellre lite brokig konfetti tillverkad av livet tillsammans med min familj än att stå ensam och få konfetti kastad över mig av någon annan!

Svar: Gud ja! Precis så 😊🎉
Moa DeBruin

Miranda

Åh vad fin krönika!

Marit

Men åh, jag ryser i hela kroppen av dessa ord.. De träffar totalt trots att jag (i hela tre månader till) bara har en unge.. dock känns det som fyra ibland ;) Speciellt meningen med förra veckans middag på golvet, innebär det att det är fler än jag som faktiskt inte har tid/prioriterar att dra fram dammsugaren efter varje måltid? Är jag inte ensam?

Tack för ett, som vanligt, härligt blogginlägg! ♥

Svar: tack själv :-)
Moa DeBruin

heycherryberry.blogg.se

Vad fint skrivet.

Lovisa

Mitt i prick som vanligt Moa!

Fanny Lindborg

Vilket helt underbart inlägg, precis så är det ju - mitt i prick!!
Tack Moa, du satte huvudet på spiken och satte ord på mina känslor <3

Svar: ❤️
Moa DeBruin

Lina

Alltså... detta behövde jag läsa idag.

Tack. <3

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress