Oförklarligt förklarligt

Jag tror stenhårt på andar (goda sådana) och mediala förmågor, något jag pratar om i ett av min och Matildas podavsnitt som ni kan lyssna på här.
 
Jag ÄLSKAR historier likt dessa:
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har en liknande berättelse:
 
För några år sedan blev min kompis gravid. Den här graviditeten var inte självklar så bebisen i magen var en överraskning, en väldigt glad och efterlängtad sådan. När min kompis 40 veckor-ish senare ligger på förlossningen med sin nyfödde pojke på bröstet får hon plötsligt till sig en stark känsla för namnet Samuel. Det förvånade henne eftersom det inte alls var ett namn som hon och mannen hade pratat om innan.
 
När hon berättade för mig om den där känslan kollade jag upp namnets betydelse och döm då till min (vår) förvåning när jag inser att Samuel betyder "Gud hör bön". Det var som att någon ville tala om för min vän att hennes önskan hade blivit hörd. Hon hade fått den där skatten som hon längtat så efter.
 
Jag tycker att den historien är så fin. Eftersom jag tror på det mediala så tolkar jag det naturligtvis medialt och inte som en "slump".
 
Har ni varit med något om medialt eller något som ni inte riktigt kan förklara? Jag tycker att sånt är superspännande!
 

Kommentera gärna!
AnnaWK

Min mormor gick bort 2004. Ett tag efter drömde jag vid två tillfällen att hon kom och hälsade på. Vi visste båda två att hon var död och jag frågade hur hon kunde komma tillbaka sådär. Hon svarade att hon ville bara säga att hon hade det bra där hon var och att vi inte skulle vara ledsna. Jag har sedan dess träffat henne i en dröm ytterligare en gång där hon bara påminde om att hon hade det bra. Sånt tycker jag är fint <3

Svar: Åh så fint! Jag har drömt det samma om min morfar. Han kom i en dröm och berättade att han alltid finns hos mig. Känns bra 😊
Moa DeBruin

2014-01-30 ♥ 22:18:06 » URL: http://annawk.blogg.se
Kristin och hennes glin

Jag rös över hela kroppen när jag läste. Tycker också sånt är väldigt spännande :)

2014-01-30 ♥ 22:33:52 » URL: http://kristinsandgren.blogg.se
Hanna

Min morfar gick bort för ett par år sedan. Han hade varit sjuk länge så det var väntat.
Natten då han somnade in befann jag mig hemma, 12 mil från morfar. Jag la mig i sängen strax efter ett på natten och låg och tänkte på allt och inget. Så plötsligt, som en blixt från klar himmel tänker jag: "Jag kommer aldrig träffa morfar igen och vilken tur att jag pussade honom på kinden när vi sågs sist". Nästa dag ringer mamma och säger att han somnat in. Dessutom får jag veta att när nattpersonalen tittade till honom tio över ett levde han, men nästa gång de var där, vid tvåtiden så var han död. Så han kom och sa Hejdå innan han for vidare.

Svar: Så fint!
Moa DeBruin

2014-01-30 ♥ 22:34:19
Sanna Olsson

När min farmor blev sjuk i cancer för lit drygt tre år sedan valde jag att ta på mig mina guldsmycken som jag har fått av henne genom åren (har normalt bara de vid festligare tillfällen), och hade på mig de dag och natt, tog bara av mig de när jag skulle duscha och knappt ens då. En morgon bär jag vaknade, några veckor efter vi fått beskedet om hennes sjukdom, så bestämde jag mig helt plötsligt att ta av mig alla guldsmycken och byta det till mina silver/vardagssmycken. Inget konstigare med det, jag gick till skolan, hade föreläsning och satte mig sen med en vän och pluggade. Runt lunch ringer pappa och berättar att min farmor hade gått bort under natten. Jag är övertygad om att det var farmor som fick mig att byta smyckena, ett sätt för henne att säga hej då..
När farfar gick bort vaknade jag och kollade klockan vid exakt den tidpunkten han dödsförklarades, och när min morbror gick bort låg jag vaken halva natten och somnade inte förräns vid fyra tiden, vilket dagen efter visade sig vara tidpunkten för hans död.
Jag har fått höra från medium att jag har en medial förmåga och dessa händelser är alldeles för mycket "sammanträffanden" för att vara en slump. Jag vet att mina släktingar kontaktade mig vid de tillfällena, dock förstår jag inte riktigt varför de valde just mig.,

2014-01-30 ♥ 22:35:05
Jessica

Jag har drömt tre stycken väldigt klara sanndrömmar. Vågar dock inte berätta om dem för någon för det låter som man bara försöker göra sig märkvärdig :(
Den ena har jag iof "bevis" på då den var så stark så jag skrev ner den i min dagbok på morgonen. Drömde den när jag jobbade i new york som aupair. Det var den 11 sept 2000. Bara att drömmen kom ett år för tidigt... Ganska läskigt tyckte jag själv. Inte så trevliga mediala kunskaper jag besitter! Haha

2014-01-30 ♥ 22:35:35 » URL: http://jessicaochlivet.blogspot.com
Lisa

Jag går kontinuerligt på healing och det känns som om den kvinnan ser rakt igenom mig!
Hittills har i princip allt hon sett, haft på känn osv stämt..

2014-01-30 ♥ 22:40:44
Maria P

Jag skrev ett blogginlägg om en dröm jag hade, natten innan. Personen jag bloggar till, och drömmer om, vet vem hon är. Hon är rätt ny i min vänkrets, och vi känner inte varandra jätteväl, men hon har börjat hjälpa mig på vägen mot ett liv utan ätstörningar.

Bland annat skrev jag en liknelse om något jag drömde att jag sprang in i, och jag liknade det vid "barrar", såna som balettdansare tar stöd i med handen. Dessutom skrev jag att jag drömde att vi var hemma hos henne. Det har jag aldrig varit i verkligheten, men jag drömde att jag var det, och att de hade sjöutsikt.
Något jag undvek att nämna i inlägget, var att hon i drömmen nämnde något om vikt; min, hennes, någon annans... det minns jag inte.

Dagen efter mailade hon mig. Hon berättade i mailet att hon hade dansat balett som barn/tonåring. Och hon bor i ett hus med sjöutsikt. Hon fick dessutom sluta dansa, eftersom hon blev så hårt pressad, och lider av kroppskomplex sen dess...

Här finns inlägget: http://mariakpersson.blogg.se/2014/january/inatt-jag-dromde.html

Kram

Svar: Häftigt!
Moa DeBruin

2014-01-30 ♥ 22:46:43 » URL: http://mariakpersson.blogg.se
Mamma Karin

Åh! Jag tror också på andar och sånt medialt, tyckte det var riktigt intressant att höra ditt prat om det i podden! :) I november när min dotter döptes, då hade min farbrors fru träffat ett medium och hon hade sagt att det var en kvinna som kom till henne och pratade om ett nyfött barn. Och att det här barnet hade fått kvinnans namn. Min dotter är döpt efter min farmor <3 Så jag är säker på att min farmor är med oss och att hon vet att hennes barnbarnsbarn är döpt efter henne :)

2014-01-30 ♥ 22:49:06 » URL: http://tjofftjoff.blogg.se
Sara

Jag tror definitivt på det mediala och andar o liknande. Min syster fick detta bekräftat exakt för en vecka sedan. Förra fredagen var det fem år sedan vår pappa lämnade oss efter en tids sjukdom. Han var brandman och en mycket frisk och aktiv man innan cancern tog över hans liv. Han somnade in vid fyra-fem tiden på morgonen för 5 år sedan. I fredags vaknar min syster vid denna tiden av att brandlarmet går! Tjuter som aldrig förr och inte brann det inte. Hon hade nyss bytt batteri på brandlarmet. Helt hundra säker på att det var pappsen som bara ville visa att han fanns i vår närhet! Läskigt men väldigt fint!

Svar: Haha åh vad fint! :-)
Moa DeBruin

2014-01-30 ♥ 22:54:51
POOS

Jag har väldigt mycket kontakt med min mamma som gick bort för lite mer än ett år sedan. Vi brukar snacka en massa och hon är även med mig i drömmar. Känns så skönt att få ha den kontakten med henne trots att hon är borta från det jordliga.
Har haft kontakt även med min bästa väns moster och har nämnt saker som bara hon kan veta.
Rätt sjukt men är nybörjare inom detta men är sugen på att utvecklas :)

Svar: Låter verkligen som ngt du ska utveckla!
Moa DeBruin

2014-01-30 ♥ 23:01:34 » URL: http://www.fames.se/POOS
Sandra

När jag var inneboende på mammas soffa spökade det när det bara var jag (och djuren) hemma, aldrig när mamma var hemma. Det var pet-flaskor som välte, papper som föll ner från bordet osv. En kväll när jag precis gått och lagt mig, mamma jobbade och hunden låg bredvid mig, klirrade det till tydligt i glasskålen där vi lägger alla våra nycklar.

I nya lägenheten hade jag en påse med schampo- och balsamflaskor i. Påsen hade stått på köksbordet i flera timmar orörd när den plötsligt hamnar på golvet medan jag är i vardagsrummet.

Hemma hos mamma har jag ingen aning om vem det kan vara som spökade. I min nya lägenhet gissar jag dock på morfar som gick bort bara några dagar innan det hände. Spännande!

2014-01-30 ♥ 23:02:38
iA

Jag har varit med om massor, och kommer från rad generationer av "häxor"-mediala kvinnor som min gammelmormor, mormor och moster bl.a och vi alla kvinnor på denna sida har sett/varit med om lite olika saker i någon mån.

Men jag tänkte hålla mig till bebisnamn-temat & berätta hur min dotter fick sitt namn,
jag och hennes pappa kunde för allt i världen inte komma överens om ett endaste namn, antingen var det samma som någon jobbig klasskamrat, eller så åminde det om än det ena än det andra, eller så gillade vi det bara inte.

Vi visste inte om det var en flicka eller pojke, men vi kände båda rätt starkt att det nog ändå var en tjej... När jag var höggravid låg jag tre nätter o rad, precis innan jags kulle somna & klappade magen och frågade; Vem är du? Vad är ditt namn?
Och en kväll, precis innan jag nickade till, fick jag från ingenstans namnet ;Minya! Bara snabbt, helt klart, och inget mer, o då visste jag.

Det är inget namn jag själv hade vakt, det är ganska likt min barndomsbästis namn tex, hade aldrig hört det förr heller. Men jag kände att det var ju det hon hette? Hennes pappa var dock fortf lite tveksam, men sa inte helt nej.
Jag hade dock turligt nog sinnesnärvaron att; PRECIS när han sg henne första gången, alldeles nyfödd, fråga; är det en Minya? och tagen av stunden sa han ja hehe.

Och jag Älskar det namnet nu.

Googlade på det och fick upp detta;

Kan komma från det afrikanska namnet Miniya som betyder "mycket förväntas av henne".

Betyder också "den första" på alvspråk (Sagan om ringen).

Minja betyder "något sött,rart något som man har kärt" på serbokratiska,på arabiska betyder det "hopp".

Jag Rös när jag läste det första gången ,för det stämmer verkligen! <3

Svar: Häftigt!
Moa DeBruin

2014-01-31 ♥ 00:13:35 » URL: http://www.iaiam.weebly.com
Ellis

Hemma hos mina föräldrar så har dom garaget kopplat till huset och enda sedan dom flyttat in så skramlar det högt i garaget ungefär 10 minuter innan pappa kommer hem. Det är bara på han det låter, men det låter alltid och så har det varit dom senaste 20 åren. Lite läskigt men coolt ändå

2014-01-31 ♥ 00:34:38
Mille

Vet du hur glad jag är över att ha läst detta inlägg ikväll. Efter hög igenkänningsfaktor i dessa berättelser om hur ett namn "bara kommit till en" googlade jag själv namnet min son fick (senare som andra namn) då han låg på neo. Detta var en svår, traumatisk tid för oss i ovisshet, lillkillen vägde bara kilot och jag stod och tittade på honom där han låg så skruttig och med alla sladdar runt sig. Han ska heta Gabriel sa jag högt till min sambo som satt i fåtöljen brevid. ( aldrig funnits en enda tanke om detta namn tidigare ) och det kändes så självklart! Idag, 3,5 år senare googlar jag namnet - Gabriel - Guds kämpe!

Svar: Men åh! Nu ryser jag... ❤️
Moa DeBruin

2014-01-31 ♥ 01:09:52
Kakan

Min pappa gick bort hastigt för några månader sedan. Natten efter att jag fått beskedet satt jag hemma i soffan med en massa tända ljus, bland annat hade jag tänt ett stort blockljus i min stormlykta när jag kände doften av min pappa. När jag sa "jag saknar dig" slocknade helt plötsligt ljuset i stormlyktan precis som om någon blåste ut det. Var hans sätt att säga hej. Har hänt flera gånger efter detta. Jag har mediala förmågor och kan berätta hur mycket som helst om mina upplevelser.

2014-01-31 ♥ 03:05:19
emma

"jag satt ute på altanen och trädde små fina rönnbär på ett snöre, solen blev allt lägre och luften allt svalare.jag hörde en fågel som skrek till och tittade då upp på himlen, högt högt upp ovan mitt huvud så flyger 3 tranor runt i en cirkel, de svävar omkring där i 5 minuter och glider sedan iväg över de höga trädtopparna.en underlig känsla känns i min kropp och efter en stunds funderande så reser jag mej upp och går upp till min fina lilla pappa som ligger i sin säng.jag berättar om tranorna och deras svävande ring, om känslan som kommit i min kropp.“det var kanske en liten hälsning, precis som fjärilen” sade min pappa till mej. det var en fin stund som jag ofta tänker tillbaka på"


Detta skrev jag för ca 1,5 år sedan när min pappa låg döeende i cancer, min pappa trodde att det var en hälsning från min syster som dog när hon var 6 år.

Det konstiga med detta var att storkar normalt flyger i större flockar på lägre höjder och brukar absolut inte flyga runt i en ring under flera minuter..
Under min pappas sjukdomstid så hände det många små underliga saker som inte riktigt gick att förklara.

Svar: Fint ❤️
Moa DeBruin

2014-01-31 ♥ 07:36:46
Anna

Min farmor gick hastigt bort för några år sedan, jag var bara 13 år och mådde (såklart) jättedåligt. Begravningsdagen var väldigt svår för mig och efter ceremonin hoppade jag över fikat och gick hem till farfar och vilade då jag hade fruktansvärd huvudvärk. Det låg en antik klocka på byrån i farfars sovrum och när jag låg där och skulle vila så började den ticka jättehögt. Den störde, så jag bad mamma flytta på den vilket hon gjorde. Så fort mamma flyttade den så slutade den ticka. När farfar sedan kom tillbaka från begravningsfikat och frågade varför klockan låg i köket och mamma berättade vad som hade hänt så berättade farfar att den klockan var trasig och inte hade tickat på 30 år. På kvällen innan vi gick och la oss tickade den igen tre gånger och sedan dess har den varit tyst.

Några år senare satt jag och jobbade med skolarbete. Det var sent och jag var den enda som var vaken. Jag hade sparat allt på ett USB-minne och när jag var klar så la jag det på hyllan i mitt rum. Jag minns att jag tänkte "Jag borde lägga det i skolväskan annars kommer jag tappa bort det", men tänkte som vanligt att det kunde jag göra senare. Jag gick och borstade tänderna och när jag kom tillbaka till mitt rum var USB-minnet borta. Jag letade överallt, men hittade det inte. Till slut gav jag upp och tänkte att det dyker väl upp så småningom. Innan jag la mig packade jag ner några böcker och pennor i skolväskan och när jag öppnade innerfacket så låg USB-minnet där.

Det har hänt många sådana där saker genom åren, speciellt de perioder då jag mått väldigt dåligt. Jag hoppas och tror att det är farmor som ser efter mig och vill visa att hon fortfarande finns där.

Svar: Åh men det klart är det är din farmor! 😊❤️
Moa DeBruin

2014-01-31 ♥ 08:27:43
Lesthis gothworld

Jag fick en ring från min äldre syster när jag var 10 år.
Jag älskade den från första stund, fast den alltid har varit lite för stor för mina små fingrar. Så tyvärr, en dag 4 år efter att jag hade fått ringen måste jag ha tappat den i soptunnan när jag diskade undan efter middagen. Jag insåg inte det innan någon redan gått ut med soporna.
Jag var så ledsen i flera dagar och ångrade att jag inte hade gått ut och letat i sop-påsarna så även fast det kändes superlöjligt bestämde jag mig för att be till Gud och bad om att få ringen tillbaka. Jag tänkte för mig själv att om detta hände, skulle jag aldrig mer tvivla på hans existens.

En vecka senare gick jag ut till lekplatsen utanför vårt hus där det fanns gungor, innan jag ens kom fram till dem såg jag något som glittrade i solen på min favoritgunga. Döm om min förvåning när jag såg min ring som låg där!
Det kändes verkligen stort och som ett mirakel för mig :)

Svar: Oj! Coolt!
Moa DeBruin

2014-01-31 ♥ 09:07:41 » URL: http://lesthi.blogspot.se/
Mia

Min pappa gick bort när jag bara var 20 år, sedan han gick bort så har det hänt en rad händelser som får mig tro att han verkligen finns där och övervakar oss (mig, min syster och mamma) drygt 10 månader efter att han dog, råkade jag, mamma och min syster ut för en bilolycka, vi körde av vägen i över 110 km/h... rakt ner i ett dike och när ambulans,polis å liknande kom till platsen så trodde dom inte sina ögon utanför bilen stod vi alla tre utan minsta märke å bilen var inte farligt skadad, poliserna sa att ni hade verkligen änglavakt för ni borde voltat å slagit runt. bilen hade oförklarligt studsat över diktet å landad på rätt håll. jag tror starkt på att pappa fanns där och övervakade oss så inget hände.

Svar: Det tror jag med!
Moa DeBruin

2014-01-31 ♥ 11:04:31
Carina

Min pappa dog två månader innan min son föddes, på begravningen spelade vi pappas favoritlåt Knocking on heavens door med Bob Dylan. Två månader senare, i förlossningssalen när jag ammade min son för första gången spelades plötsligt den låten på radion. Oj nu är din pappa är här sa min man och jag är hundra procent säker på att det var så=)

Svar: Åh vad fint! Självklart var han där 😊
Moa DeBruin

2014-01-31 ♥ 11:13:03
carro

För 5 år sedan gick min farfar hastigt bort, ungefär 1 månad efter hans bortgång ligger jag i min säng och är påväg att somna, klockan är väl 00-00.30. Helt plötsligt hör jag hur radion i vårt allrum sätts på och en radioröst börjar prata, det jag hör honom säga är: Jag kommer alltid älska dig, din pappa! och sen sätts en låt på. Jag blir livrädd och springer in till min mamma och pappas sovrum, som också väckts av radion men inte hört vad som sagts. Jag berättar för pappa som också han blir lite skärrad men samtidigt glad, vi tror det var ett meddelande från min farfar till min pappa. Hur radion satts på vet vi inte, kan ha varit någon som råkat komma åt en timer knapp eller liknande, men att rösten säger just detta precis när den sätts på är häftigt och är något jag aldrig kommer glömma :)

Svar: Coolt 😊❤️
Moa DeBruin

2014-01-31 ♥ 11:16:25
Linda

Min farfar gick bort i cancer när jag var 14, och en tid efter det gick min äldre bror på healing hos en bekant till hans sambo. Han är väl ingen som varit direkt öppen för det här med andlighet och healing och liknande, men hans sambo fick iväg honom i alla fall. Efter behandlingen så säger kvinnan som utförde den att det kommit in en man i rummet medan hon höll på, och att mannen visade upp ett slags fiskeredskap och så beskrev hon vad hon sett, varpå min bror på en gång kan förklara vad det var för redskap och att det var något som han och farfar ofta brukat fiska med i hans stuga i skärgården. Jag är helt övertygad om att det var just farfar som kom till min bror och att fiskeredskapet var ett sätt för honom att försäkra min bror om att det verkligen var han. Det känns så fint att veta att han är med oss och att han finns kvar trots att det är många år sedan han gick bort.

Svar: Dom brukar ju ha något slags bevis, de bortgångna, så att vi ska förstå 😊
Moa DeBruin

2014-01-31 ♥ 11:32:32 » URL: http://lindahedberg.blogg.se
storasyrran

Min faster hade med sig sitt barnbarn till kyrkogården för att titta till min farmor och farfars grav. Barnbarnet var bara ca 5 år och hade aldrig innan varit vid den graven( och kunde inte läsa) men så fort hon kom in på kyrkogården så sprang hon bort till den rätta graven, ställde sig bredvid och la handen på stenen. Min faster är helt övertygad om att det var farmor och farfar som visade henne vägen till deras grav. Riktigt häftigt tycker jag!

Svar: verkligen häftigt :-)
Moa DeBruin

2014-01-31 ♥ 11:45:01 » URL: http://storasyrran.blogg.se
Moa

Min bästa kompis dog för några år sedan och natten efter "kom han till mej" i en dröm. Det är lite svårt att beskriva men jag drömde att jag gick i skogen bakom våran gata når det plötsligt kommer massa militärer och börjar skuta mot mej. Jag börjar springa allt vad jag kan till jag inte orkade mer, och gömde mej bakom en stor sten. jag minns att jag tänkte att "Nu dör jag" och blundade. När jag tittar igen ser jag honom (kompisen) stå böjd över mej, han är nästan genomskinlig och kulorna studsar bara bort från honom. Han tar min hand och jag ställer mej upp, varpå han säger " jag kommer alltid att finnas för dej" innan jag vaknar.
Det kändes som att ja hade sprungit ett maraton när jag vaknade :)
Intressanta samtalsämnen på senaste poden förresten, bra jobbat :)

Svar: Vilken fin dröm! Det måste ju verkligen betyda att han alltid kommer finns där för dig och skydda dig mot allt ont, låter det som. Ta vara på den känslan :-)
Moa DeBruin

2014-01-31 ♥ 12:00:25 » URL: http://siemprealgo.blogg.se
Lizette

Jag har en liknande historia. Jag var på konfirmationsläger för flera år sedan. Vi var där i tre-fyra dagar. Efter andra dagen på kvällen kände jag en enorm oro i kroppen. Någonting hade hänt. När jag kom hem berättade pappa att min farfar hade gått bort. På något sätt vill jag tro att jag kände oron för att farfar sa "hejdå"

2014-01-31 ♥ 13:03:25 » URL: http://Lizette.blogg.se
Maria - Ett norrsken i Linköping

När min farfar hade dött skulle jag och min bror sjunga på hans begravning, precis som vi hade gjort på farmors året innan. I kyrkan satt vi längst ut tillsammans med min dåvarande sambo och han pekar helt plötsligt på en av ljuskronorna i hörnet som bara vi såg. Den snurrade åt olika håll och svängde och hade sig. Till saken hör att min farfar var smed och hade gjort ett par ljuskronor till kyrkan, varav det här var en av dem. Ingen annan krona rörde sig. När prästen lade jord på kistan slutade kronan att röra på sig.
För mig var det en känsla av att farfar ville visa att han var där och lyssnade på oss. :)

Svar: GAAAAH! Jag blir helt rys:ig och väl till mods av allt ni alla skriver här. Underbara historier!!
Moa DeBruin

2014-01-31 ♥ 13:20:38 » URL: http://marialindgren.blogg.se
Oz

Jag tycker oxå att det mediala är väldigt intressant. Är övertygad om att det finns "någonting". Bevis för att det finns något har jag fått. Det utspelade sig i vårt förra hus, ett riktigt gammalt hus med lång historia bakom sig. Jag sov aldrig riktigt bra i det huset, kände alltid av närvaro och kunda aldrig slappna av. En sen kväll låg jag och maken och skulle sova. TV:n var avslagen och alla barn sov sött i sina sängar. Jag ligger och tittar upp i taket och hör plötsligt hur det knarrar borta vid trappan. Vi hade vårt sovrum på ovanvåningen. Jag spetsar öronen och blir mer än STEL i hela kroppen. Jag hör fotsteg. Eftersom huset är så gammalt så knarrade det ganska rejält när man förflyttade sig över golven på ovanvåningen. Jag hör hur de kommer närmare och närmare, någon går sakta ända fram till fotändan av sängen. Under tiden har jag krupit ned under täcket och är fullkomligt skräckslagen. Jag hör hur de stannar precis framför mina fötter, jag bara väntar på att någon ska hugga mig, slå mig eller göra något fasansfullt. Inget händer. Till slut vågar jag ta mod till mig och puttar på min man och säger -Det står någon vid sängen. Han sover djupt och reagerar inte. Jag blir till slut tvungen att titta. Det finns inget där, inte en levande själ. Jag var riktigt skärrad efter detta och nätterna blev om möjligt ännu hemskare i det där huset. När vi flyttat kände jag ett enormt lugn, det nya huset hade inte så mycket historia och jag kände att det var rent på "andar". Men, det finns ett "men", de kommer ibland och hälsar på. Jag har sett en gestalt stå vid fotändan, jag har känt dem sätta sig i sängen. Det har hänt att jag sagt till på skarpen att de måste låta mig vara, då har det blivit lugnt. Har även märkt ett samband med hur jag mår och aktiviteten. Mår jag dåligt ökar aktiviteten.
Jag har även den egenskapen att känna när kvinnor blir gravida. Det känner jg även om jag inte träffat personen, jag känner det på mig. Senast var det med en god vän. Vi hade inte pratat på flera veckor, eller träffats. En hel vecka gick jag runt och kände på mig att hon var gravid. Jag ringde henne och vi pratade om allt möjligt, jag sa inget om vad jag känt. En bit in i samtalet berättade hon att hon testat positivt under helgen. Innan dess var det en kvinna jag knappt känner, träffar bara ibland. I höstas "såg" jag att hon var gravid. I dagarna fick jag reda på att det var så. När jag "ser" att de är gravida så är det sååå tydligt. Jag kan inte förklara vad det är, jag bara känner det.
/Oz

Svar: Jag kan precis som du känna tydligt om någon är gravid. Jag har även drömt att vänner dör och några veckor senare är personen i fråga preggo (död betyder ju pånyttfödelse). Du ska inte träffa ett licensierat medium och kolla upp vad den där aktiviteten kan vara? Om det är någon som vill något. Det är ju lite läskigt att behöva vara rädd, menar jag.
Moa DeBruin

2014-01-31 ♥ 13:29:44
f

Min gammelfarmor gick bort förra året. Hon blev snabbt sjuk och gick bort så jag hann inte säga hej då och få ett riktigt avslut. Men hon kom till mig i en dröm och gav mig en stor kram. När jag vaknade visste jag inte ens om det varit en dröm eller verklighet. Hur som helst gav det mig ro, för jag fick mitt adjö.

Svar: Fint :-)
Moa DeBruin

2014-01-31 ♥ 14:00:10
Matilda

Jag har drömt om min Farmor, Mormor och Farfar efter deras bortgång och alla drömmar har handlat om något form av avslut. Efter min farfars död (när jag var 11) tänkte jag mycket på honom och hade dåligt samvete för att jag inte var mycket med honom innan han dog men i drömmen tog han min hand och sa att jag inte skulle ha dåligt samvete och att jag skulle gå vidare. Att han inte var arg eller besvkiken på mig. Sen dess har jag aldrig haft dåligt samvete över det.

Jag har fått höra att jag är medial och när det blev tydligt för mig var när jag under gymnasiet var på väg hem från en fest och fick en stark känsla av att hålla mig borta får tågspåret. Jag var livrädd (bokstavligen) att jag skulle ramla ner på spåret, utan egentligen anledning. Veckan därpå fick jag reda på att en kille i min skola blivit påkörd av ett tåg, samma natt som jag var på väg hem från festen. När rekorn kom in i klassrummet för att berätta poppade hans namn upp i mitt huvud innan hon hann berätta.


Kram, jag diggar er pod

Svar: Det låter onekligen medialt! Tack :-)
Moa DeBruin

2014-01-31 ♥ 14:05:18
Emma

Efter 4 graviditeter som alla slutat med missfall hade jag nästan börjat ge upp tanken på att få barn. Men jag och sambon fortsatte ändå försöka. När jag en vecka efter ägglossning står i badrummet är det som att någon säger till mig: "Du är gravid och får en son den 12:e september". En vecka efter detta gör jag ett positivt gravtest och känner med en gång att jag denna gång kommer att få behålla barnet. Alla andra gånger jag gjort ett positivt test har jag vart fruktansvärt orolig och hela tiden förstått att det ska gå åt skogen. Men, denna gång kändes det som sagt helt annorlunda och jag var inte alls orolig för missfall. Det var ju någon som hade sagt till mig att det skulle gå bra. :-) Det gjorde det också, men, det blev en tjej den 19:e september istället, så, vem det än var som berättade för mig var lite ute och cyklade men fick mig i alla fall att tro på att det skulle funka denna gången. :-)

Under graviditeten dog både min farmor och min farfar. När tjejen var någon månad och jag låg halvvaken på nätterna kände jag flera gånger min farfars närvaro och hörde hans röst säga "Lilla flicka". Om han var där och hälsade på eller om det bara var alla amningshormoner och sömnbristen som spökade låter jag dock vara osagt. :-) Men, det kändes ofta som vi hade besök i sovrummet på nätterna den första tiden, och med tanke på att min mormor och morfar heller inte är i livet längre så var det kanske många där för att se sitt barnbarnsbarn.

Svar: klart dom var där :-)
Moa DeBruin

2014-01-31 ♥ 15:54:41
Idha

Det är jätteintressant med mediala förmågor, dock tror jag att många som hör, ser och känner saker nattetid egentligen är drabbade av sömnparalys. sv.wikipedia.org/wiki/Sömnparalys
Jag har haft ett par riktigt läskiga sådana upplevelser, och det är rätt vanligt.

2014-01-31 ♥ 16:03:22 » URL: http://tellfamily.blogspot.com
Mella - stolt medlem i PK-maffian

Jag tror egentligt inte så "andliga" saker men jag var med om en grej för lite drygt två år sedan som var oförklarlig och väldigt fin. Min pappa dog när jag var sex år och sedan dess har han varit borta. Men han kom till mig i en dröm, då för drygt två år sedan. Jag mådde fruktansvärt dåligt under denna period, och i drömmen kom han, höll om mig hårt och länge och sa att allt skulle bli bra igen. Därefter vaknade jag med ett ryck och kände fortfarande värmen från hans armar runt mig kropp. Sådär som det känns när någon precis har släppt en efter en hård kram.
En liten del av mig både tror och hoppas att han faktiskt var där den natten. Oavsett om det var "verkligt" eller ej så var det fint.

Svar: Jag har träffat ett medium och det hon sagt och beskrivit om mig och andra kan omöjligt vara påhittat. Så jag är helt säker på att vi har energi från bortgångna omkring oss. Det var helt säkert din pappa som var där, det tror jag 😊
Moa DeBruin

2014-01-31 ♥ 17:06:27 » URL: http://mellas.se
Marika

Vilka spännande, läskiga, mysiga, fina historier. Här kommer en av mina:
Min farfar dog när jag var 8. Vi bodde långt ifrån varandra och sågs inte ofta, men när vi sågs var det maxad kvalitetstid. Jag grät hejdlöst på hans begravning, det hela var mycket ofattbart. Åren gick, och när jag var i 14-års åldern hade jag en lite jobbig tid (vem har inte det). En natt drömde jag att jag var ute i en båt på en djup sjö, och ramlade i vattnet. Jag kämpade och var nära att drunkna, men då sitter plötsligt farfar i båten och hjälper mig upp ur vattnet. Det här är enda gången jag drömt om en person som inte finns i riktiga livet och jag tror att farfar ville hjälpa mig genom den svåra tiden.

Svar: Såklart han ville ❤️vilken fin farfar!
Moa DeBruin

2014-01-31 ♥ 18:05:26
tilda

För ca 3 år sen drömde jag att min pappa ringer och säger att jag måste komma till sjukhuset fort för att min mormor och morfar håller på dö. Han säger att de ligger i rum 1 i källaren så jag springer dit och letar rum ett i en lång ljusblå korridor, men kommer fram till en dörr där det står en tvåa. Springer längre fram och på den andra dörreb står en 3:a. Så jag tar mig till början i korridoren och hittar en dörr utan nummer och öppnar den och där ligger min mormor och morfar på varsin bår och håller på dö typ. Dagen efter drömmen berättar jag till alla i min familj o vänner för jag tror ju att något hemskt ska hända. Men iaf sådrygt en vecka senare tar jag ett graviditetstest där det står gravid 2-3 veckor och några veckor senare visar det sig vara en pojke :) (hittade bara rum 2-3 i en ljusblå korridor) lite fränt!

2014-01-31 ♥ 18:14:34
Anna

Aldrig upplevt något sådant. Men jag tror inte heller på andar, Gud osv. Även om jag ibland kan önska att jag skulle göra det.

2014-01-31 ♥ 18:25:54
Emma

Min morfar gick bort för en månad sedan, på annandag jul. Efter det har det börjat hända grejer. Både jag och min bror har drömt att vi träffat honom, han lever i drömmen, pratar på som vanligt och mitt från ingenstans säger han "du ska veta att jag är med dig även fast du inte alltid märker det. Jag orkar mer nu". Dessutom har lampor tänts av sig själv och blinkat, datorn har startat av sig själv och saker ramlar ner oförklarligt.

Min morfar var medial av sig och var aldrig rädd för döden för han visste att han fortfarande fick vara med oss. Samma natt som han dog så ringde min mamma till mig på morgonen och berättade. Men jag visste redan att han var död för jag drömde det under natten, ungefär samma tid som han gick bort. Han sa hejdå till mig i drömmen och gick iväg.

Tycker sånt här är riktigt spännande. Har varit med om så pass mycket tidigare i mitt liv då jag bodde i ett riktigt "spökhus"...

2014-01-31 ♥ 19:23:25
Isabelle

Ojojoj var ska man börja?
Jag har varit med om övernaturliga saker sedan jag var liten, fast mest vanligt sedan tonåren.

Min familj har haft medium i huset flera gånger då det är mkt som händer där och varje gång har mediumet "kollat mig" eller vad man ska säga och jag har alltid haft någon följeslagare, dock ingen jag känner, bara någon själ som tyckte om att hänga med mig typ ;) Mediumet har iaf fått dessa personer att gå vidare och de kommande dagarna brukar jag vara rastlös inuti och det känns tomt och allmänt jobbigt. Men det brukar ge sig efter någon dag, vilket förmodligen betyder att jag då snappat upp en ny följeslagare.

Mormor som dog i cancer när jag var 14 har både jag och mamma träffat ett par gånger i drömmar, precis som någon ovan skrev vet vi båda två att hon är död och bara är på besök.

Även min häst som jag hade i tio år men som gick bort för snart ett år sedan har hälsat på i mina drömmar och jag har vetat att det är tillfälligt. En av gångerna skrittade vi barbacka på en av våra vanliga turer och jag minns att jag tänkte att herregud vad jag kommer sakna det här. Andra gånger har vi bara stått och myst och han pussas precis som han gjorde när han var i livet.

Dessutom fick jag en sådan där känsla som många här beskrivit när nära anhöriga gått bort.
Han blev väldigt dålig på en lördag och fick åka till hästsjukhuset där de skulle behandla och ge honom en chans över natten. På söndag fm pratade vi med veterinärerna och de sa att han verkade bättre. Tidig em bryter jag plötsligt ihop när jag står i duschen. När jag kommer ut ringer telefonen nästan direkt och jag visste vad som hänt innan jag ens svarat.

Dessutom har jag flera gånger sett stalltomtar(!) Jag trodde inte ens på dem först, men måste väl göra det nu om inte annat ;)

2014-01-31 ♥ 19:56:55
Johanna

Jag tror definitivt på andar, tycker det är jättespännande och häftigt.
Jag har drömt om min pappa, i min dröm så kom han tillbaka,vi bara kramades och jag grät, hela floder, tillslut var han tvungen att gå, men lovade att komma tillbaka. När jag vaknade kändes det på riktigt och jag var jätteledsen då med, för de kändes ju äkta, men han är ju död..
Iallafall fick jag en stark känsla av att åka hem, så jag gjorde det, precis när jag kom hem träffade jag pappas barndomsvän som vi träffar allt för sällan, han var precis påväg att åka ifrån oss för ingen var hemma...
Jag tror min dröm innebar att de var pappas bästa vän som kom, för han kommer ju tillbaka. Men mina känslor vill ju såklart att det ska handla om pappa, därför såg jag honom i drömmen.

2014-01-31 ♥ 22:45:16 » URL: http://wilmasmamma.vimedbarn.se
linda

Wow, inser nu hur mycket "medialt" jag faktiskt varit med om utan att riktigt reflekterat över det. Jag har haft en del sanndrömmar som varitomöjliga att förklara (alltifrån flygplanskraschar som sedan inträffat till människor som råkat ut för olyckor) och även uupplevt s.k drömparalys vilket var något av det obehagligaste jag varit med om, trodde att jag höll på att bli kvävd av "något" som sedan flög iväg. Usch! Det vill jag helst inte vara med om igen. Det jag tänkte berätta om hände för några år sen. Min bästa kompis ex-pojkvän gick bort i en överdos och vi var alla i chock och min kompis mådde fruktansvärt dåligt. En tid efter drömmer jag om killen och i drömmer står vi på en kulle/höjd av nåt slag och min bästa kompis står längre ner. Han är helt klädd i vitt och hela han liksom "strålar". Han ser lugn ut. Han tittar ner på min kompis och säger "jag kan se henne, men hon kan inte se mig". Efteråt berättade jag för min kompis om drömmen och hon blev så himla glad! Det kändes som det var hans sätt att förklars att allt kommer bli bra. Kändes fint att få vara "budbäraren" :)

2014-02-01 ♥ 10:18:32
Sara

1997 gick min morfar bort i cancer, han var en riktig skogsmulle som alltid hade kottar och fina kastanjer i fickorna. Hans födelsedag är i april och då brukar de första sädesärlorna komma. Han har alltid älskat den fågeln och vi sa när han gick bort att han säkert skulle bli en sädesärla i sitt nästa liv.

På begravningsdagen i mars går vi alla ut från kyrkan och på kyrktrappan sitter en ensam sädesärla <3 det blev så tydligt för oss alla att det var morfar!

2014-02-01 ♥ 10:43:59
Hanna

Minns fortfarande natten som igår när min älskade mormor gick bort. Hon hade varit sjuk en tid och låg så gott som på dödsbädden. Min mamma och pappa vakade på sjukhuset och jag och min bror sov hos våra kusiner. Jag vaknar runt halv 4-4 tiden på natten av en vindpust som blåser över mig. Sätter mig upp och inte ett fönster är öppet och det är vindstilla. Somnar sedan om. På förmiddagen när mamma och pappa kommer berättar de att mormor gick bort 3.30 samma natt.

2014-02-01 ♥ 12:23:16 » URL: http://haannae.blogg.se
Olivia

Nu blev jag ju alldeles glad över att min upplevelse satte ett spår hos dig. Det mediala är verkligen något häftigt om man vågar släppa det in. Tror att alla har "kraften" men sen är det upp till var och en att utveckla den eller slå bort den.

Svar: Mitt medium säger att alla har en medial förmåga och att alla kan plocka fram den, men att det handlar om vilja. Och tro såklart. Tror man absolut inte på något än vetenskapen så är det klart att man heller aldrig anser sig upplever något över det vanliga :-) Härliga historier alla delar med sig av!
Moa DeBruin

2014-02-01 ♥ 13:39:33
hanna

För 4-5 år sen var vi tvungna att avliva våran katt som jag växte upp med, han fanns alltså med från dagen jag föddes tills det att jag var 15-16 år. Dagen han skulle avlivas var det planerat att jag skulle följa med till veterinären, men jag ändrade mig i sista sekund och valde att inte ens säga hej då för att jag var så ledsen. Den natten drömde jag att jag fick klappa honom en sista gång, sen sa han hej då (bokstavligen) och gick in i ett ljus, därefter har jag aldrig drömt om honom igen. Såhär i efterhand funderar jag lite på om det kanske inte bara var en dröm!

Svar: det var ju han som sa hej då såklart, vad fint :-)
Moa DeBruin

2014-02-01 ♥ 14:53:42
Cissi

Detta är en sorglig historia, men den kan få en att tänka till. Två veckor innan min morbror dog (då var han bara 20 år gammal) var min mormor hos ett medium som sa att liemannen stod bakom hennes son. Läskigt och sant!

Svar: Men usch... Sånt tycker inte jag att medium ska berätta, jag skulle aldrig vilja höra det 😞
Moa DeBruin

2014-02-01 ♥ 22:06:55
Erika

När jag var liten upplevde jag mycket sånt, telefonen ringde och innan vi svarade ropade jag till mamma och sa: det är NN och de hsr fått en flicka osv.
En gång hade jag praktik på ett äldreboende, jag var väl 15-16 år. Jag kom ut efter jobbet och skulle ta min cykel och cykla hem. Men fick en stark känsla av att jag måste stanna. Så jag ställde mig vid entrén. Tio minuter senare kommer min pappa vinglandes med bilen (ingen fara mitt ute i obygden det här) med en sån astma attack stt han är blå om läpparna. Kunde springa in och hämta ut sjuksköterska som fick ur pappa ur bilen och kunde hjälpa honom.
Tillslut var det så mycket händelser så jag minns att jag ställde mig och skrek: jag vill inte veta mer!! Efter den dagen har det minskat drastiskt. Antar att det är för stt jag stängt av min uppmärksamhet.
(Visste dock exakt vilken dag jag skulle bli gravid och en gång på casinot fick jag några nummer i huvudet, gick till bordet o så prickade jag fyra av fyra nummer i rad hehe...)

2014-02-02 ♥ 05:24:50
Fröken

Alldeles efter att min älskade morfar hade dött så drömde jag om honom. Han var klädd i vitt och befann sig i ett ljussken. Jag sträckte ut handen mot honom varpå han sa "det är inte din tur på många år". Nu är jag övertygad om att det var på riktigt.

Förra året hann snön komma innan mina nya vinterdäck hade kommit. Så en morgon innan plogbilarna hade hunnit ut på vägarna fick jag sladd, när jag var på väg till jobbet. Jag fortsatte över i motsatt körfält utan att få stopp på bilen. Jag var övertygad om att antingen skulle någon av de mötande bilarna köra in i mig eller också skulle jag fortsätta ut på isen. Så jag blundade för jag var så säker på att jag skulle dö. Men helt plötsligt tycker jag att jag hör mina morföräldrar säga: "Du klarar det här". Jag öppnade mina ögon och upptäckte då mot alla odds att jag blundande hade lyckats hävda sladden och styra in bilen i rätt körfält igen. De mötande bilarna hade lyckats köra ut på väggrenen, som tack och lov är väldigt bred på just den här vägen. Nu är jag helt övertygad om att mina morföräldrar hade "ett finger med i spelet". <3

Svar: det tror jag med att dom hade! :-)
Moa DeBruin

2014-02-02 ♥ 13:11:32 » URL: http://www.ettoskrivetblad.blogg.se
Rebecka

Jag tror inte på något medialt men på Gud och Jesus och allt dedär som alla blir så negativa till plötsligt eftersom det är kyrka ;) men har hur många övernaturliga historier som helst att berätta, bönesvar och helanden och allt, och ja, Gud hör bön! Det håller jag absolut med om.

Svar: *tummen upp*
Moa DeBruin

2014-02-02 ♥ 14:39:15
Rita

Min farmor gick bot i cancer i oktober förra året. Jag har vuxit upp med farmor och bott hos henne sedan jag var ett litet barn, idag är jag 24 år. Jag var hos henne på sjukhuset stunden då hon tog sitt sista andetag. Ögonen var stängda och hon andades tungt, sedan spärrade hon upp ögonen..som i en skräckfilm, och stirrade på mig, därefter tog hon ett sista andetag och somnade in. Bilden av min farmors blick försvinner inte, jag blev livrädd och kunde inte sova på många veckor.
Inatt såg jag henne i drömmen. Jag drömde att hon satt i mitt kök och jag ropar till mina föräldrar att farmor sitter där!! Då kollar hon på mig och pratar. Jag svarar inte på henne utan fortsätter skrika att hon sitter där, men dom ser inte henne. Till slut säger farmor "du, jag vet att du inte svarar på mig för att du är rädd för vad du såg, var inte det, jag öppnade ögonen för att jag såg änglarna som kom och hämtade mig"

Svar: men åh... nu blir jag helt tårögd här
Moa DeBruin

2014-02-02 ♥ 14:46:52
Ulrica

Jag köpte ett hus 2010. Ända från början trivdes jag inte riktigt i huset, och en natt vaknade jag av att jag hörde steg på sovrumsgolvet. Jag vet inte om detta var en dröm eller inte, men sen dess trodde jag att det var andar i huset och att det var dessa som skapade den negativa energin i huset. Det gick så långt att jag inte ville bo där och hyrde ut huset och flyttade till en lägenhet. Sedan försökte jag sälja det, men det var svårsålt så jag flyttade tillbaka. Jag sökte på nätet efter hjälp och hittade en tjej som gjorde andeutdrivning på distans. Detta tog hon bara 300:- för så jag tyckte det var värt ett försök. Jag skickade över en massa bilder och hon gjorde utdrivningen. Redan när jag steg upp på verandatrappan efteråt så kände jag en annan känsla, och efter att ha varit en stund i huset förstod jag att andarna var borta. Underbart! Nu kan jag bo i mitt hus, trivas och må bra. :-)

2014-02-02 ♥ 14:51:34
A

En av de få konkreta saker jag upplevt (till skillnad från känslor, sömnparalyser och möjligtvis telepati) var när jag och min syster i somras satt vid trädet där vår katt ligger begravd. Han hade gått bort ett år tidigare i en ganska konstig och såklart sorglig olycka, eller vad det var. I alla fall så begravde vi honom vid ett träd i vår trädgård och planterade en vit rosbuske ovanpå graven (ja, vi körde all in, han var ju trots allt en familjemedlem). När vi satt där så ser jag plötsligt något svart som går bakom min systers rygg (vår katt var svart), men jag reflekterar liksom inte ens över det, bara noterar det lite halvt. Min syster däremot flyger upp och skriker till att något hade strukit sig mot hennes rygg. Hon kände det klart och tydligt trots att hon hade ryggen fri. Tänkte efteråt att det såklart bara var vår lilla katt som ville hälsa.

Svar: ❤️
Moa DeBruin

2014-02-03 ♥ 14:17:01
Elin

Min mammas arbetskompis berättade att en gång när hon körde bil så lossnade säkerhetsbältet och for upp. Det slog till henne på hakan, så pass att hon var tvungen att tvärbromsa. Precis när hon bromsat brummade en stor lastbil förbi, tvärs över hennes körfält, som körde mot rött. De hade alltså krockat om hon inte hade stannat. Precis när lastbilen kört förbi kände hon en doft av sin pappas rakvatten. Denna doft hade hon inte känt på länge eftersom hennes pappa varit död i många år men hon kände väl igen den. Hon har dessutom prova att få säkerhetbälten att lossna sådär kraftigt igen men det har aldrig gått.

Svar: Vilken skyddsängel :-)
Moa DeBruin

2014-02-03 ♥ 17:02:05 » URL: http://alfonx.blogg.se
Cecce

Min gammelmormor som dog för snart 14 år sedan vet jag att är med mej på ett eller annat sätt varje dag. Hennes födelsedag var 19 april (19.04) (Jag bor i Finland - vi vänder datumar den vägen). Jag tittar på klockan nästan varje kväll när klockan är 19.04. Eller när jag ska se hur många grader det är inomhus... så är det väldigt ofta 19,4 grader. Till en början tyckte jag det var konstigt att det nästan alltid var 19,4 grader eller klockan var 19.04. Sedan kom jag på det.. gammelmormors födelsedatum. Jag tror att vi människor inte alltid förstår de "tecken" som andarna ger oss att de faktiskt är med oss. Samma sak när jag ställer en fråga jag vill ha svar på så kan jag få svaret utan att jag till en början förstår det. Svaret kan komma i en dröm eller så kan jag läsa det i tidningen dagen efter... Andarna kan vara lite luriga ibland :)

2014-02-03 ♥ 21:52:25
Jeanette

För några somrar sedan så var jag med om en läskig grej. Jag var på väg hem från jobbet efter att ha jobbat kväll. Går alltid samma väg hem, men just denna kvällen så fick jag en känsla av att jag skulle ta en annan väg än jag brukar. I vanliga fall skulle jag strunt i det, men jag kunde inte skaka av mig känslan att något var fel så jag tog en omväg hem istället. Kvällen efter så blev en tjej våldtagen och misshandlad där jag skulle ha gått och då blev jag riktigt skraj för tänk om...

Svar: Fy... Man ska lita på sin magkänsla. Tragiskt med tjejen som drabbades :-( Kan alla folk snälla sluta våldta tack!
Moa DeBruin

2014-02-03 ♥ 23:16:38 » URL: http://nettanbutterfly.bloggplatsen.se/
Thea

Vår stuggranne har sett min mormor och vår gamla hund gå tillsammans på en väg. Precis där dom alltid gick för att hämta tidningen på sommaren. Jag tycker att det är fint att dom fortfarande är ute och går med varandra.

2014-02-04 ♥ 01:08:44 » URL: http://theam.blogg.se/
Amanda

2009 gick min farfar bort i cancer, det gick väldigt snabbt. På sommaren var han på min student, fullt frisk, och i december gick han bort. Jag kände många saker när farfar hade gått bort. Det första var att jag frågade om han kunde fixa lite snö när han kom till himlen, två dagar senare vräkte det ner och det var den första vargavintern på länge. Jag drömde även om honom. Min farfar väl väldigt troende och en man som skojade mest hela tiden, i drömmen låg han på en kyrkbänk och sa att "nu har jag så mycket att göra att jag till och med har träningsvärk i näsan!", kändes härligt!

I huset där vi bodde när han gick bort hade vi också ett rum där vi hade inrett med farmor och farfars gamla möbler. Det var i juletider och julstjärnor hängde i fönstren. Alla var släckta när vi gick till jobbet, men när vi kom hem lyste stjärnan i "deras" rum, kontakten låg precis på uttaget så att det kunde lysa, det tror jag också var farfar

2014-02-04 ♥ 09:26:37
Ida

När min morfar gick bort i cancer så fick jag en dröm kort därefter. I drömmen satt min morfar på en stol i köket. Jag la märke till att stolen hade utan dyna, för det var viktigt. Och morfar sa att jag skulle ha en klocka han gjort till mig. Dagen efter berättade jag det för mamma och hon blev helt paff. Innan han dog så kunde han inte sitta på en stol utan dyna för då gjorde det ont. Och året jag föddes hade han gjort en klocka som han ville att jag skulle få. Inget av detta visste jag (jag var vid detta tillfälle 13 år tror jag). Så han kom till mig i drömmen för att säga att han har det bra och personligen säga till mig att han vill ge mig klockan. Blir alldeles rörd när jag tänker tillbaka på detta. <3

Svar: vad fint :-)
Moa DeBruin

2014-02-04 ♥ 14:46:24
elin

Intressant inlägg. Och intressanta kommentarer. Är väldigt hänförd av detta tema. Kan också känna av folk som är gravida. Och har en vän 60 mil bort som plötsligt skickade sms och hade "kännt av" att jag var gravid. Då hade jag precis fått plus på stickan med lillebror. Har många exempel då jag upplevt "onaturliga saker". Visste t.ex vad mina barn skulle få för karaktäristiska drag utseendemässigt innan de var födda.
Tack för trevlig läsning!

2014-02-05 ♥ 11:36:01 » URL: http://wordsbyelinoise.blogspot.com
lina

Det är en hel del nära och kära som gått bort de senaste åren. Och för några månader sedan blev jag helt plötsligt så himla ledsen. Jag bara grät och saknade alla som gått bort. Då kände jag hur min ena handrygg blev kall, och jag tror det var någon som höll på min hand, för att trösta mig. Jag vet inte, men jag tror det, det kändes så. kram

2014-02-05 ♥ 13:19:03
Linnéa

En vecka i februari för ett år sedan var jag på jobbet och fick en sådan brutal ångestattack att jag knappt kunde andas, helt utan anledning. Det hade aldrig hänt tidigare och jag blev så förvånad då jag inte kunde hitta en enda anledning till detta. Tvärtom mådde jag väldigt bra.
Sex dagar senare är det kväll och jag kan inte sova. Bara gråter och gråter och somnar till slut utmattad 06.00 på morgonen. Det var något som var väldigt fel och jag fattade inget.
På kvällen ringer min pappa och berättar att min lillebror har varit med om en olycka i skidbacken och svävar mellan liv och död. Han hade kört in i ett träd exakt samma tid som jag fick ångestattacken en vecka tidigare.


(Vill bara tillägga att det gick bra, efter två veckor på intensiven och några till på andra avdelningar. Han är frisk idag)

Svar: Vilken tur att det gick bra!
Moa DeBruin

2014-02-05 ♥ 20:40:05
Elin

Hej! Är också en beliver. Men när du skrev detta så slog det mig för första gången att jag varit med om precis samma sak, jag själv.

Min son föddes i juli 2010 och innan han ens var född (kollade inte kön) så kändes "Vincent" som ett självklart namn. Vet inte ens vart vi fick det från egentligen.

Vincent visade sig vara sjuk och vi spenderade några månader i Uppsala, många operationer senare och med årliga kontroller är han nu en överlevare - en fighter. Oövervinnelig. Precis som hans namn betyder. Detta visste jag inte ens om förrän min bästa vän talade om det för mig (namnets betydelse) i ett sms på namnsdagen för Vincent.

Ville bara dela med mig!

Svar: vad fint :-)
Moa DeBruin

2014-02-06 ♥ 23:05:34

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback