Släktnamn

Bloggkommentatorerna ställer frågan huruvida läsarna har döpt sina barn efter släktnamn?
 
Vår fyraåring döpte vi efter min morfar. Ja han fick heta min morfars namn i mellannamn. Det kändes fint att hedra morfar med det. Jag har många härliga minnen av honom, han var väldigt snäll och väldigt barnkär. Det enda han pratade om sina sista år i livet var sitt barnbarnsbarn. Jag är så glad att dom hann träffa varandra!
 
När fyraåringen blir äldre och undrar över sitt mellannamn kommer det kännas kul att få berätta om min morfar och på så vis lever hans minne vidare.
 
1-åringen heter ett namn som både min man, min bror och min svärfar heter. Där kändes det roligt att mellannamnet liksom vävde ihop båda sidorna av familjen.
 
Hur har ni gjort med namnen?
 
 
Min morfar som håller sin namne i handen. Det skiljer 90 år mellan dessa händer.
 

Kommentera gärna!
Nathalié - Mamma till Charlie <3

dottern har mitt och sin farmors namn som mellannamn =).

2014-01-29 ♥ 20:04:29 » URL: http://livetomyarp.com
Annica

Vår dotter heter som min mormor i mellannamn. Tanken var hela graviditeten att hon skulle ha det namnet som tilltalsnamn, men när hon kom ut så gick det bara inte att döpa henne till det. Hon aåg inte på några vis ut som en Ingrid så det fick blir Maja istället, och det ångrar jag inte! Mina fina underbara mormor är ju iaf med på en hedrande lite hörn :)

2014-01-29 ♥ 20:09:51
A.E.M

Mitt äldsta barn är dels döpt efter min älskade mormor, som tyvärr gick bort alldeles för tidigt, dels efter min farmorsmor och min mans farfarsfarmor (tilltalsnamn)och slutligen har hon även släktnamnet som ALLA kvinnor i min släkt på mammas sida heter i tilltalsnamn eller andranamn - tre namn alltså.
Mitt yngsta barn har fått släktnamnet som ALLA pojkar heter på min mans pappas sida :P och till tilltalsnamn fick han ett namn vi tyckte var väldigt fint men som inte finns i släkten på någon sida, otippat nog - två namn alltså.
Så har vi gjort. Jag tycker det är fint att kunna hedra släktingar man tycker om genom att namna barnen efter dem, om man gillar namnet alltså :)

2014-01-29 ♥ 20:22:15
stina

Vår sons andranamn hade min farfar som tilltalsnamn, min pappa och systerson har det som andranamn och sonens morfar hade det som andranamn...många med andra ord :)

2014-01-29 ♥ 20:25:22
Isabella

Min dotter är döpt efter min sambos farmor. Sen är det ett namn jag har älskat sen jag var liten. Hon har två namn till, det ena är mitt namn och det tredje ett namn som alla tjejer i min släkt har, utom min mamma. Men både min farmor och mormor har det namnet, som mellannamn.
Sambons farmor blev väldigt rörd när hon fick veta namnet. Vi var lite oroliga att hon skulle tycka att det var konstigt. Men då vi båda älskar namnet så blev det så :)

2014-01-29 ♥ 20:26:02 » URL: http://isabellapalmberg.blogg.se
Isabella

Vill tillägga att min dotters kusin heter likadant som min sambos mormor. Det är alltså min sambos brorsbarn. Så både farmor och mormor fick ett barnbarnsbarn kallad efter sig. Skiljer 9 dagar på flickorna dessutom

2014-01-29 ♥ 20:28:02
Nathalie

Min första son fick namn från morbror och farbror. Min andra son fick namn efter morfar o farfar. Och blir det en 3 e så får det nog bli efter min morfar och min mans farfar haha;)

2014-01-29 ♥ 20:28:43 » URL: http://nathaalliee.com
Anna-Karin

Sonen har sina mellannamn efter min morfar och bror som hade samma namn, samt efter sin far och hans morfar.
Dottern har sina mellannamn efter min morfars syster, samt efter min gammelmormor samt gammelfarmor som hade samma namn. sen är deras tilltalsnamn helt egna.

2014-01-29 ♥ 20:50:20
emma

Båda mina barn har förutom sina tilltalsnamn fått två mellannamn, ett från min sida och ett från sin pappas sida. Fint, men långt ;)

2014-01-29 ♥ 20:52:18
Nina

Vilket vackert foto! Min dotter har ett mellannamn som jag, min mamma, min mormor och dotterns farmor har gemensamt. Min son har mellannamnet efter min mans farfar, som var som en extrapappa åt min man. Han gick tyvärr bort för några år sedan men hann träffa sitt barnbarnsbarn en hel del! Skulle vi få ett barn till (en pojk då) så skulle han få ett namn efter min morfar.

2014-01-29 ♥ 21:00:15
Lenkan

Vi valde att inte ha med några släktnamn alls i vår sons namn. Dels för att vi inte ville att någon skulle känna sig förbisedd, dels för att ingen av våra släktingars namn passade på honom och dels för att vi ville skapa egna namn. Så han heter Charlie Loke med Loke som tilltalsnamn

2014-01-29 ♥ 21:22:53 » URL: http://lenko.blogg.se
Kristin och hennes glin

Vide har mellannamn från båda sidor Stig efter svärfar samt att det är ett namn som går i deras släkt och Håkan eftersom min pappa heter det (och sambon då höhö)
Vincent har mellannamn Anders efter min bror samt att det är ett namn som går vidare på pappas sida (både min pappa och farfar heter Anders i andranamn. Sedan heter han Erland samma som min morfar hette i andranamn. Tyckte det var ett fint och annorlunda namn helt enkelt. Jag tycker det är kul med namn som går vidare i generationer :)

2014-01-29 ♥ 21:30:00 » URL: http://kristinsandgren.blogg.se
Anita

Min morfar dog en timme innan han skulle få reda på att han skulle bli gammelmorfar för första gången, att vi skulle ha barn. Det känns såå orättvist att han inte hann få veta! Han skulle ha blivit så glad! Då bestämde vi att om det blev en pojk så skulle han få heta Gert i mellannamn efter honom. Nu blev det en tjej och hon heter Ingrid efter både min och sambons farmödrar. Men sen fick vi en son och han heter Gert :)

Svar: Tråkigt att höra om bortgången 😞 Din morfar vet ju ändå, för han finns ju där hos er fast ni inte kan se 😊❤️ (det är min fasta övertygelse) kram!
Moa DeBruin

2014-01-29 ♥ 21:42:46 » URL: http://anitaq.blogg.se
Karin

Storpojken har 2 mellannamn, ett efter sin morfar och ett efter sin farfar. Lillpojken var planerad att födas samma dag som min mormors förstfödde (som sorligt nog endast 9månader), jag tyckte att det kändes fint att ge min son samma namn, dock som mellannamn

2014-01-29 ♥ 21:54:53 » URL: http://frubacklund.blogg.se
Hanna Linnea

Vår dotter har sitt ena mellannamn efter min farmor och det andra efter mig. Hennes tilltalsnamn, fick vi efter att vi bestämt vad det skulle bli, veta att det fanns i både min och min sambos släkt. Känns kul att det finns en koppling även om det inte var det som gjorde att vi bestämde oss för det namnet, utan att det var ett namn som vi gillade och tyckte passade bra på vår lilla skrutt.

2014-01-29 ♥ 21:59:26
Jonna

Min son heter Olle Sixten med Olle som tilltalsnamn. Olle fick han efter sambons morfar och Sixten efter min morfar :) Lite spännande är ju också att vi har kunnat räkna ut att lilla Olle kom till i samma veva som min morfar gick bort (+-någon dag)!

2014-01-29 ♥ 22:13:44
Johanna

Min dotter heter Elisabeth i mellannamn, min mamma heter det i mellannamn, dotterns faster i mellannamn med, samt min svärmors döda syster. De binder samman familjen :)
Om jag får en son ska han heta Peter i mellannamn, från min pappa som dog 2006 och fick tyvärr inte uppleva att bli morfar.

Svar: Vad fint! Kram!
Moa DeBruin

2014-01-29 ♥ 22:19:50 » URL: http://wilmasmamma.vimedbarn.se
Bella

Mitt barn fick bara släktnamn, tilltalsnamn efter pappans bortgångne bror, sen både min fars och pappans fars namn som Mellannamn - ett alldeles för långt och lite knasiga namn och trots att jag absolut inte ville döpa mitt barn till släktnamn så kändes det fel att välja något annat när han väl var på gång. Familjen är ju viktigast!

2014-01-30 ♥ 06:50:54 » URL: http://backstageimodebranschen.blogspot.se/
Emma - Hörselresan

Dottern heter Kristina i mellannamn, samma som min gammelfarmor, faster, kusin och syster. Sonen fick namnet Frank efter sin daddy och grandfather, som dog i alldeles för unga pr. Vi hoppas att barnen väljer att föra dessa namn vidare.

2014-01-30 ♥ 08:04:05 » URL: http://horselresan.blogspot.se
carro

Vår son har ett mellannamn och det är hans pappas namn Daniel. Så han heter Daniel Alexander. Väntar en tjej nu som kommer få ett mellannamn efter mig och ett namn som finns på båda sidor. så tilltalsnamn blir Julia och mellannamn Anna Elisabeth.

2014-01-30 ♥ 08:12:01 » URL: http://www.lifeisjust.blogg.se
Katta

Båda mina barn har hela 4 namn var.
De har varsitt ovanligt namn.
Dottern har ett namn efter mig.
Sonen har min pappas första namn som sitt första nman(ej tilltalsnamn)min bror och min systerbror också samma(ej heller tilltalsnamn)
Känns fint att ha med det och det var bestämt från början på båda barnen om det blev pojkar då..och det blev ju nummer 2 då :)
Min pappa dog 2007.

2014-01-30 ♥ 08:41:25
E

Min son fick tilltalsnamnet efter en vän till sonens far som dog för snart 20 år sedan. Vi klämde in två mellannamn också och då valde vi våra fäders tilltalsnamn.

2014-01-30 ♥ 08:43:38
Ida

Jag gill all-in med släktnamn:

Signe Harriet Rebecka heter min tös.

Signe, som min gammelmormor hette men som också visade sig finnas på hennes pappas sida av släkten också.

Harriet, efter min farmor.

Rebecka, efter min dotters faster.

Jag gillar tydligen släktnamn ;)

2014-01-30 ♥ 08:55:33 » URL: http://www.skaraborgsbygden.se/index.php/blog/4
Monika

Vår son har samma tilltalsnamn som sin mormors morfar!
Plus två mellannamn. Ena efter sin pappas farfar och det andra efter min farfar.
Nu väntar vi nummer två och han kommer också få släktnamn i mellannamn. Men tilltalsnamnet är bestämt och det är bara taget ur luften =)

2014-01-30 ♥ 09:25:41
Linda

Våran son har ett mellannamn från sin pappas sida, Karl, och från min sida heter han lillebror efter min farfar som jag saknar ihjäl, han hette Bror och då valde vi lillebror som variant <3

2014-01-30 ♥ 09:31:47
Malin

Är en trogen läsare av bloggen men första gången jag kommenterar, tror jag :-).
Min son, på 7,5 år, har sin pappas mellannamn som sitt mellannamn (som i sin tur fått det efter sin farfar tror jag). Tilltalsnamnet var det som blev över när vi betat av min lista över favoritnamn och pappan till slut hittat ett namn som gan inte kunde förknippa med nån av alla odrägliga elever på skolan han jobbade på då, haha.

Hörrö, jag har en nyfiken fråga, kanske har jag missat det men vem är det i Ammotrack som är din man?
Grattis till giftemålet förresten!

Svar: Tack! 😊 sångaren är min man
Moa DeBruin

2014-01-30 ♥ 09:37:35 » URL: http://www.ettaravmittliv.blogg.se
Snart tre barn på under 3,5 år

3- åringen har eget tilltalsnamn och sedan två mellannamn från äldre släktingar. 1,5- åringen har likadant så barn nummer tre som väntas till påsk kommer få samma konstallation av namn.
Tyker det är ett fint sätt att hedra de äldre i släkten och jag brukar ofta få berätta för 3-åringen varför hon heter som hon gör :)

2014-01-30 ♥ 09:45:25
Caroline

Min äldste son har sin morfar och farfars namn som mellannamn och min yngste har min brors namn som mellannamn. Känns som att det är ett sätt att visa att de är betydelsefulla. Och känns skönt nu när min bror hastigt gått bort i unga år att hans namn lever vidare.

2014-01-30 ♥ 09:50:30
Agnetha

Jag är jättesläktkär! Det märks inte minst på våra pojkars namn. Den älste har samma tilltalsnamn som hans farmorsfar. Han har samma mellannamn som hans pappas tilltalsnamn. Den yngre har samma tilltalsnamn som hans farfarsfar. Och mellannamnet från morfarsfar. Hänger du med? ;-)

2014-01-30 ♥ 09:56:55
Frida

Vår nyfödda son (5 veckor) får sitt tilltalsnamn efter min farfars far och som mellannamn får han två namn som är släktnamn på min sambos sida.

2014-01-30 ♥ 10:47:45
Ems

Min dotter har min mormors namn som mellannamn.
Hon var nämligen 1,24 minuter ifrån att bli född samma dag som min mormor ( som inte lever längre).

2014-01-30 ♥ 11:05:05
Alex - en småbarnsmamma på kreta

Här i grekland (iaf på kreta) är de inte ens en fråga. Man SKA döpa efter sina föräldrar (eller framför allt efter mannens föräldrar). Dessutom har man bara ett namn

Jag ville dock inte de eftersom min svärmors namn är SÅ vanligt. Så efter att jag pratat med henne innan jag ens blev gravid, och sen lite tajfs med sambon så fick jag igenom att ha hennes som mellannamn.

Så de blev en Isabella ("eget" namn) Maria (Svärmor) Elisabeth (jag, min mamma och mormor har de alla som mellannamn).

Blir de en son kommer jag dock aldrig komma ifrån att döpa efter svärfar och inget annat. Så jag hoppas på ev kommande barn blir flickor ;)

Svar: haha kul att höra Greklandstraditioner :-)
Moa DeBruin

2014-01-30 ♥ 11:17:59 » URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com
Stina-Lee

Vackert, snyft!! <3<3

2014-01-30 ♥ 11:24:41 » URL: http://stinalee.se
Beatrice, mamma till Robin och Jennifer

Robin har mellannamnen efter sin pappa och morfar, Jennifer har sina mellannamn efter sin gammelmormor och gammelfarmor :)

2014-01-30 ♥ 11:58:26 » URL: http://blogg.alltforforaldrar.se/mamabeatrice/
M C

Min store son har mellannamn efter sin pappas farfar, han betydde mycket för honom och jag gillade namnet... gammalt, fint och riktigt svenskt... bra kontrast till förnamnet - Joey Sture.

Lillen fick sitt mellannamn efter sin farbror som också är en utav hans gudfäder. Tyckte dessutom det passade bra till förnamnet som inte är så vanligt här i Sverige - Frode Mikael.

2014-01-30 ♥ 12:00:23 » URL: http://lyckligagatans.webblogg.se/
Rebecka

Min son har sin pappas bortgångne morfars namn i mellannamn. Han är född på hans födelsedag så det kändes liksom lite som ett tecken. Får jag någon gång en flicka ska hon heta Maria i mellannamn eftersom nästan alla kvinnor i min släkt heter det. :)

2014-01-30 ♥ 12:23:01
only

Blev döpt efter min farmor :)

2014-01-30 ♥ 12:39:20 » URL: http://onlyfp.blo.gg
KataM

Vilket underbart foto, det gör mig alldeles varm om hjärtat. :-)

Jag har inga barn själv, men har fått mitt tredjenamn efter min biologiska farmor som dog när pappa var liten. Jag har alltid varit så glad över det och tänkte föra det vidare om jag fick en flicka. Nu blev det ju inte så, men min systerdotter fick namnet istället, det känns fint.

2014-01-30 ♥ 13:38:25 » URL: http://katarina12.bloggproffs.se/
Elin

Alltså, den sista bilden på händerna fick mig att börja storböla så här på eftermiddagskvisten (tur att kollegorna är på lunch fortfarande!) Så otroligt fint. Jag har fått ett av mina namn efter min gammelmormor, och det andra efter min farmor. Tyvärr fick jag inte träffa någon av de här fräsiga damerna innan de dog, men genom namnen känner man sig ändå nära dem på något vis!

2014-01-30 ♥ 14:19:54 » URL: http://bookablog.tumblr.com
GOS TreMirakel

alla har mellan namn från släkten
1: har morfars mellan namn
2; har farfarfars och morfarfars som mellan namn
3: har mormorsmors farmorsmors som mellan namn

2014-01-30 ♥ 15:01:33 » URL: http://tremirakkeel.blogspot.se/
Ingrid

Eftersom jag inte har barn då jag själv tycker att jag är för ung så kan jag ta mig själv som exempel. Jag heter Ingrid, vilket även min mormor gjorde :) han dessvärre aldrig träffa henne då hon dog innan jag föddes :/

2014-01-30 ♥ 15:14:41 » URL: http://ingridhedstrom.blogg.se
Patrik

Alltid roligt att hedra folk man älskar genom att ta deras namn. Tror även det ger en extra samhörighet för barnet genom hela livet.

2014-01-30 ♥ 17:00:25 » URL: http://www.kontantinsats.se/ica-banken/
Sandra

Första sonen fick mellannamn från min morfar. Andra sonen fick sitt mellannamn från pappans farmor. Ja, hon kallades för Kalle av oklar anledning som liten. Alla tror att jag skriver/säger fel när jag skriver/säger farmor. Fast sonen själv tycker nu att han är döpt efter kungen eftersom de har namnsdag samma dag :)

2014-01-30 ♥ 17:34:35
josefine

Första dottern, eget namn+namn efter min släkt+namn efter pappans släkt=Malva Signe Maria. Sedan kommer vi till andra dottern, och där var vi så påhittiga... så hon fick syrrans andranamn som tilltalsnamn, alltså min släkt+mitt namn+pappans släkt = Signe Josefine Rosali (bytte till Rosali när hon var ett år då vi hittade detta släktnamn, tidigare hette hon Timotej från pappans favvogrupp (för att dom visst råkar va snygga. Blomnamnet skulle ju liksom in för att matcha syrrans Malva))

2014-01-30 ♥ 17:45:04 » URL: http://josefinkans.blogg.se
Olivia

När vårat första barn låg i magen hade vi bestämt både tjej och killnamn beroende på vad det skulle bli. Ut kom en tjej, och jag fick till mig att hon skulle heta Wilma. (vilket jag inte alls förstår för det är egentligen inte ett namn som tilltalar mig, men jag bara visste när jag såg henne att hon var en Wilma).
Min mamma som är medial (och många i min släkt) har sagt till mig hela graviditeten att jag behövde inte vara orolig inför förlossningen för hennes farmor Ester var barnmorska när hon levde och kommer hjälpa mig från himmeln. Och i efterhand har vi fått reda på att farmor Ester hette Wilhelmina (och kallades Wilma av vänner) när hon var ung, men hade bytt namn till Ester när hon var i tjugoårsåldern och detta visste alltså inte jag eller min mamma. Förens min morfars syster berättade detta efter Wilma hade fått sitt namn.
Jag tror gammelfarmor hjälpte mig och någonstans gav mig namnet Wilma. Så himla fint, och jag är så stolt över det.
Sen har mina barn mellannamn från släktingar.
Förlåt för långt inlägg ;);)

Svar: Ååååå älskar historier likt dessa :-))
Moa DeBruin

2014-01-30 ♥ 19:25:57
Marja - Baka Sockerfritt

Vilken underbar bild, den är helt fantastisk! Jag skulle själv gärna vilja ha ett släktnamn som mellannamn till ett barn i framtiden.

2014-01-30 ♥ 20:00:22 » URL: http://bakasockerfritt.se/
Lenore

Jag har själv inga barn och inga släktnamn, min storasyster har dock ett namn från både mammas och pappas sida; Maria.
För övrigt finner jag det mycket komiskt att rubriken längst upp i bloglovin blir "Slaktnamn" ;)

Svar: haha :-)
Moa DeBruin

2014-01-30 ♥ 21:00:08 » URL: http://lenoresmakeup.blogg.se
Sofie W

Vilken vacker bild!

2014-01-30 ♥ 21:26:45 » URL: http://sofiewir.blogg.se
AnnaWK

Dottern har eget tilltalsnamn och sedan två mellannamn. Ett efter barnmorskan som var med under förlossningen (för hon var så himla bra och hade ett fint namn) och det andra är efter min mormor (jag har det också som mellannamn). Kravet var att namnen skulle fungera internationellt då min karl är amerikan och så fick det bli (även om tilltalsnamnet är väldigt nordiskt).

2014-01-30 ♥ 22:11:28 » URL: http://annawk.blogg.se
Tess

Mhe! :O
jag som precis tänkte gå in på din blogg och fråga vad du tänkte om våran sons ev. namn! :D

jag har BF den 28e feb
min sambo vill gärna att våran son får hans pappas namn i mellannamn, vilket är Robert
men jag vill hellre att han får ett mer eget namn, så jag tänkte att vi lägger till något eller bara tar ett liknande namn, efter att bollat det fram och tillbaka så fastnade vi för Kaj-Robert

min styvpappa (som var/är mer som min pappa) heter kaj och hans son, min halv lillebror heter Kaj i mellannamn

och hur gulligt låter inte Kaj-Robert!?

sen förnamnet har vi haft en massa olika favoriter
men en av mina systrar gav förslaget att ta våra tre första bokstäver och kombinera
jag heter Therese och min sambo Daniel
Danthe - Dante!
sen kom sambons pappas fru med det förslaget utan att veta om att vi redan tänkt på det!
så slumpen säger nog att han ska heta det

Dante Kaj-Robert

vad tycker du?

Svar: Jättefint ju! Och Danthe är ju klockrent! Då blir han en blandning mellan er på fler än ett sätt 😊❤️
Moa DeBruin

2014-01-30 ♥ 22:24:16
Jennie

Vi väntar en bebis just nu o har väl inte namnen helt spikade än, men det lutar åt är Maya Elin om det blir en tjej o Sigge Sten om det blir en kille. Elin för att både min o min sambos syster heter så, fint namn att binda ihop familjen med. Sten heter min sambos farfar och Sigge tänkte vi som en lite modernare form av Sigurd som min pappa o farfar o flera på pappas sida hetter/hette. Maya är nog det namn vi är mest osäkra på men det kommer från att jag alltid tyckt om det namnet och stavningen med y skulle kunna symbolisera min bror+fru (Marcus o Yana).

2014-01-31 ♥ 08:56:06
Cassandra

Jag har inga barn än men för mig och min kille är det en självklarhet att kommande barns mellannamnen ska vara familjenamn. Tycker det är så fint att hedra kära familjemedlemmar på så vis. Mina egna två mellannamn är efter min mamma och min moster, känns fint :)

2014-01-31 ♥ 10:01:01 » URL: http://cassandra87.blogg.se
Rebecka

Jag har fått berättat för mig att jag var beräknad att födas på min gammelmormors dödsdag (föddes dock några dagar sent) och hon födde tydligen en död flicka i början av 1900-talet som fick det namn jag har idag, Rebecka. Allt detta utan att mina föräldrar visste om det dödfödda barnet eller hennes namn vid tidpunkten. Ganska coolt ändå :)

2014-01-31 ♥ 21:30:50
Martina

Jag har inga barn men den dagen jag får några (för det hoppas jag ju i alla fall) ska de definitivt få släktnamn åtminstone som andranamn. Själv är jag döpt efter min mammas mormor, som också hette Martina som tilltalsnamn. Hon dog långt innan jag föddes, men jag tycker det känns fint att ha en liten extra anknytning till en äldre släkting.

2014-02-01 ♥ 11:23:58
Ina

Min dotter ha min farmors namn som mellannamn. Det hade vi bestämt innan hon föddes som en liten hyllning till min farmor som inte lever längre. När dottern föddes visade det sig att hon hade bruna ögon. Underligt tyckte vi då jag har blå och hennes far gröna. Vi undrade länge vad detta kom ifrån tills min far kom på att farmor hade bruna och är den enda i släkten vi kan komma på som haft det. Så nu känns det extra bra att hon fick hennes namn, känns som ett litet tecken att hon lever vidare :)

2014-02-02 ♥ 09:49:43 » URL: http://hemmahosina.blogg.se
Cilla

Mina mellannamn är släktnamn, ett efter pappas moster och ett efter min mormor. Min syster har ett efter farmor och ett efter mormor.

I brist på egna barn skrev jag om mina och systerysters namn istället, men när jag får små knoddar ska det rotas i släktträden efter namn :)

2014-02-02 ♥ 12:35:36
Sofia

Vår lilla person i magen kommer heta som min farfar hette i mellannamn. Fast det visste vi förrän min mor berättade det när vi "släppte" namnet.

2014-02-03 ♥ 12:29:00 » URL: http://hockeyproffs.vimedbarn.se/
Maria sjömansfru och mamma

Min ena dotter heter Sonja Linnéa. Efter min farmor och min morfar då han hade födelsedag på Linnéadagen. Min andra tjej heter Sigrid Madicken. Sigrid fanns i släktträden på min mammas sida och Madicken är istället för Margareta som både min mamma och svärmor heter men inte gillar alls

2014-02-04 ♥ 16:42:34 » URL: http://eninvanaretillibyn.blogg.se/
Therese

Vi har givit båda våra barn tre namn. Det första deras tilltals namn som ingen av oss hade någon relation till, ett nytt namn för oss. Det andra ett namn som betyder mycket för oss på ett eller annat sätt. Det tredje ett namn efter släkting som även givit dom en varsin namnsdag :-)
Resultatet blev Thelma Florens Linda och
Wilson Atlas Kenneth

Så gjorde vi :-)

2014-02-06 ♥ 09:47:56 » URL: http://www.atlas.blogg.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback