BVC-damer som slutar

Vår BVC-sköterska har slutat. Vi kom till vårdcentralen häromveckan och möttes av en ny person. Tråkigt. Jag gillade den gamla.
 
Varför måste mina BVC-damer alltid sluta sina jobb? Det var samma sak när vi bodde i Göteborg för några år sedan. Där hade vi världens bästa BVC-lady. Hon hade tvåhundra års erfarenhet av barn trots att hon bara var 62 år. Hon hade upplevt ALLT.
 
• Jag hade precis fått vår första son.
BVC-lady hade tre söner. 
 
• Vår son hade kolik.
BVC-ladys tre söner hade alla haft kolik.
 
• Vår son hade ljumskbråck.
BVC-ladys tre söner hade alla haft ljumskbråck.
 
Man kan säga att vi "bondade" rätt hårt, jag och BVC-lady.
 
Tyvärr hade hon den dåliga smaken att gå i pension just när vi behövde henne som bäst. I ersättning fick vi en människa som inte var fullt så erfaren.
 
- Eh... Jag vet inte. Jag får googla, var hennes standardsvar på alla frågor (som förstagångsförälder har man MÅNGA frågor) (till exempel "är det farligt för bebisar att nysa?") (svar: nej) (det är det inte) (kan jag meddela) (inte för att det var jag som frågade det) (ehh).
 
Nå väl. 
 
Den nya BVC-damen som vi fått den här gången är säkert bra.
 
 
 
 
Bild från en dag då vi inte var på BVC.
 

Ni kan kalla oss övernattningsligan

Vi har som sagt bott i min mammas hus under några dagar, medan hon har varit iväg på semesterresa. 
 
Min lillebror bor också hos mamma just nu. Han pluggar i Karlstad annars men jobbar i Skövde under sommaren. Lillebror hade antagligen sett fram emot några sköna dagar ensam i huset när mamma var iväg men hoppla! Då stövlar storasyrran innanför dörren med hela familjen i släptåg. SURPRISE!
 
Jag antar att min bror tänkte något sånt här: 
 
 
 


Han hade för övrigt fått i uppgift av mamma att vattna blommor och tomatplantor. 
 
- Lev nu för fa-an blommor LEEEV! gick han runt och muttrade för sig själv med vattenkannan. 
 
Det var med andra ord inte med någon villkorslös kärlek som han skötte om växtligheten. Men ändå.
 
 
 
 
 
 
 
MiniSpider ville dra sitt strå till trädgårds-stacken. Och ja, det blev nog bokstavligen bara ett enda strå. 
 
 
 
 
 
 
Igår packade vi ihop och lämnade mammas hus. Vi åkte hem, packade om och sen åkte jag och barnen till kompisar för övernattning. Jag och min vän lyckades natta en 1,5-åring, en 2-åring, en 3,5-åring och en 5-åring. I samma säng!! Det tog inte ens lång tid.
 
Vi gjorde high five i bästa hybrisanda. Sen firade vi med vin och tända ljus till alldeles för sent.
 

 
 


 
 
Påminn mig för all del om att jag ska ha en veranda/inglasad altan i vårt kommande hus. Finns typ inget trevligare.
 
 
 
 

Vi har gått under jorden

Jag vet inte om jag behöver uppdatera er på vädret?
 
Det. Är. Så. Varmt.
 
Jag kollade just tillbaka på bilder från vår semester i Göteborg och ser att jag bär jeans. 
 
 


 
JEANS! Det känns oerhört långt borta i den här värmen. Helst av allt skulle jag vilja klä av mig själv mitt kroppsskinn och sedan bosätta mig vid något slags vattendrag och känna brisen fläkta invid mitt bara skelett. Aaaah...
 
De senaste dagarna har vi tillbringat vid olika sommarstugor samt till sjöss. Jag har badat. Massa! Och grillat. Massa! Antagligen två helt unika sysslor. 
 
 
 
 
En liten strand på en ö i Vänern.
 
 
 
Kollar slussning.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fullpackad strandskrinda.
Sedan har vi flyttat hem till mamma. Hon är iväg på semester i Värmland och vet eventuellt inte om att vi huserar här i hennes hus. Men har hon satt en dotter till världen och i förlägningen två barnbarn samt fått en svärson på köpet, ja då får hon helt enkelt stå sitt kast och dela med sig av sin boning. Det går nämligen inte att vistas i vår lägenhet just nu på grund av extrem hettma. Mamma där emot bor i sutteränghus vilket betyder att undervåningen är under jord, typ. Och där är det svaaaaalt. 
 
Så ja, man kan säga att vi har gått under jorden.
 

Nyblivna föräldrar

Det är med stort intresse som jag följder Josefin och Angelica just nu. Båda är nybilvna föräldrar med allt vad det innebär. Så häftigt! 
 
Jag kan känna ett sug (såååå töööööta små bebbar nuffinuffsnuffisnuff gulligull) samtidigt som jag inte längtar tillbaka speciellt mycket till min tid som bebismamma (snälla lilla chefsbebis är det okej om mamma tar en stund och läser en bok? Inte? Ett kapitel bara? En sida? Baksidetexten? Snabbskummar utgivningsåret? Inte det heller? Nähä nä).
 
Jag tycker visserligen att MiniSpider fortfarande är min lilla pluttbaby men så träffade vi en fyra dagar gammal bebbe igår och jag insåg att Mini ser ut som en fullvuxen karl i jämförelse. I veckan gick jag och pojkarna ner till stan, alltså vi GICK hela vägen alla tre (Mini vägrar nämligen att sitta i något som helst vagnfordon). Sen tog vi bussen en bit och det kändes så stort att inte ha med någon barnvagn! Jag har ändå haft den fastvuxen i nävarna de senaste fem åren. 

Well, vi är ju fortfarande mitt uppe i småbarnsåren men bebistiden, den är över.
 
Snart är det väl jag som kör upp näsan i nyllet på nyblivna föräldrar (som sitter där med ringar under ögonen lika omfattande som årsringarna på en hundra år gammal ek med matchande flottigt hår på grund av tre veckors utebliven duschning) och väser NJUUUUUUUUT se till att NJUUUUUUUUT!
 
Tiden går sannerligen fort. Även om det inte känns så alla perioder.
När inget av barnen längre vill sitta i vagnen.


Gråt kvinna gråt

Ny pod in da air! Extra lång och allt.
 
I det här avsnittet berättar Matilda om sin nya liberala inställning till svenskt regelverk, borde vi verkligen "köpa" alla olika regler bara så där? Sen mäter Matilda Sverige vs Nya Zeeland, hon hänger nämligen med massa (läs: två) Nya Zeeländare nu förtiden. Det kan förresten vara så att det är tack vare Kiwi-vännerna som hon har börjat ifrågasätta Svea Rikes Oskrivna lagar.
 
Vidare pratar vi om känslan av att inte vara värd framgång, det är en jobbig och ganska dum känsla. Jag gräver vidare kring min inbillade (?) mediala förmåga. Jag har nämligen hittat nya "rön" som kan tyda på att jag är klärvoajant (eller inte). Jag berättar även om den första och enda gång som jag har "hulkgråtit". Jag är kass på att gråta! Men tydligen borde jag bli bättre på det för gråt lättar på sorg och ångest.
 
Just det, sen pratar vi inte helt otippat om hus också. Jag berättar om mina senaste husvisningar.
 
Det och mycket mer vill jag påstå att avsnittet består av. Hoppas att ni gillar och gilla oss för all del gärna även på fejjan. Då blir vi glada!
 
Häpp!
 
 

Badutflykt med missat mål

Ni gillar ju när jag beskriver saker och ting i punktform så jag tänkte att jag kunde beskriva vår senaste badutflykt.
 
Den var mysig!
 
Verkligen.
 
Tillåt mig punktera upp förloppet:
 
• Familjen får tips av en bekant om en bra badstrand några mil utanför Skövde. Dit ska vi åka!
 
• Mamman och pappan packar ner badkläder, handdukar, picknickfilt, lunch, frukt, vatten, saft, kaffe, solkräm, simpuffar, solskyddsfaktor, spadar, hinkar, barnvagn, extrakläder, kepsar, servetter... *avbryter listan på grund av att den här punkten annars skulle bli lika omfattande som Sveriges Rikes Lag*
 
• In i bilen.
 
• "Ska vi kolla på gps:en var stranden ligger?" frågar pappan. Mamman avfärdar förslaget med att deras bekanta faktiskt har nämnt att stranden ligger "strax norr om Skövde". Hur många ställen kan det ens ligga strax norr om en liten stad? Hahaha...
 
• Svar: Väldigt många ställen ligger strax norr om Skövde. Tydligen.
 
• "Men det måste ju vara skyltat på vägen dit" enas mamman och pappan unisont när de passerar ut ur staden.
 
• Faktum är att "det måste vara skyltat" är familjens mest slitna utflykts-fras någonsin.
 
• Tyvärr är mindre platser sällan så värst skyltade. En plats norr om Skövde till exempel, kan mycket väl vara vägvisad endast på en höft via skylten "STOCKHOLM 342 km".
 
• Familjen åker och åker. Länge länge på den västgötska landsbyggden. Irrar runt på små, smala, slingriga, vidriga vägar som någon förvirrad kossa trampade upp för 100 år sedan (och som en, antagligen ännu mer förvirrad, kommunperson beordrat asfaltering av) (vad hände?).
 
• Barnens mungipor börjar vridas nedåt. Simpuffarna på deras små armar slokar.
 
• Pappan, som sitter i baksätet, fipplar fram sin mobil och försöker få in någon slags GPS men inser att han inte har någon som helst mottagning.
 
• Nähä nä.
 
• Barnen börjar bli hungriga.
 
• Mamman svettas.
 
• Pappan håller ut mobilen genom bilfönstret i jakt på mottagning.
 
• "JAG ÄR HUUUUUUUNGRIG" tjuter störstebarnet.
 
• "OSSÅ HÖÖÖÖÖÖÖNGRI" tjuter minstebarnet.
 
• Mamman beodrar pappan att packa upp och servera picknicken i bilen.
 
• Barnen nöjda.
 
• Mamman blir matad med ostkuber och gurkstavar av pappan, samtidigt som hon kör.
 
• Stranden står ingenstans att finna!!
 
• Irriterade över den bristfälliga skyltningen bestämmer sig familjen för att vända hem igen.
 
Ja.
 
En timma och sju mil senare badade vi i parken som ligger på gångsavstånd från vårt hus. Och nej, vi kanske inte är så himla planerande alla gånger men det brukar bli bra ändå.
 
 
 
O-planeraren.
 

Bloggsemester och stigande husintresse

Bloggkommentatorerna noterar att bloggare nu förtiden kostar på sig att ta ledigt från uppdateringar under sommaren.
 
Faktum är att jag inte har haft sommarledigt från bloggen på sex år. Men i år så. I år tar jag helt ledigt några dagar här och där. Unnar mig att bara vara utan att tänka på att fota och fila på möjliga inläggsvinklar. Det här betyder dock att podsläppet dröjer några dagar extra, tyvärr. Jag och Matilda har helt enkelt latat till oss ordentligt så här i julihettan och inte hunnit med någon inspelning. Men ledighet får vi unna oss för i höst har vi massa jobb inbokat och ni kan lita på att vi kommer sända podcast varje vecka precis som vanligt. 
 
Tack för all input kring husköp förresten! Dela gärna med er mer om era hus/husplaner. Just nu slukar jag ALLT som har med det att göra.
 
Min topp-sju-lista över absolut mest intressanta saker i livet just nu:
 
1. Hemnet
2. Husgrunder
3. Radonvärden
4. Pantbrev
5. När kvällssolen försvinner i olika delar av stan.
6. Mina barn
7. Min man
 
Allt i inbördes ordning, ja.
 
 
 
 
 

Husköpartagen

Vi har varit på flera husvisningar den senaste veckan.
 
Jag är så himla ambivalent.
 
Ena stunden vill jag bo mitt inne i stan. Bara tanken på att bo en meter utanför centrum gör mig helt vilsen och jetlaggad i sinnet. Nästa stund kan jag absolututantvekan tänka mig att bo i ett område i utkanten av Skövde, med naturen precis vid knuten. Gud vad härligt! Nybyggt! Eller nej förresten ett gammalt charmigt hus vill jag ha. Eller radhus! Åååå vad mysigt med radhus och massa härliga grannar. Fast näe en fristående villa är mycket bättre. Slippa bo andra människor. Fast ett radhus är lättskött och tänk om vi får världens bästa grannar som vi kan ha grillsäsongen med från mars till december? Fast näe... En egen trädgård med stor altan är att föredra. Jo så är det. Fast näe... Fast jo... Fast nej fast jo fast nej fast jo nej jo nej jo nej jo nejjonejjonejjonejj...
 
GAAAAAH!
 
Betyder det här att jag kan tänka mig att bo precis hur och var som helst?
 
Kommer jag någonsin känna att något hus känns precis rätt?
 
Mvh // Osäker trädgårdsträngtare


 
 


Att vara synsk för en stund

Jag lånade en bok häromdagen.
 
 
 
 
 
Jag läser baksidan på boken: Vad bra den verkar! Den här boken ska jag läsa med en gång.
 
Jag börjar läsa.
 
Efter tre sidor: Den ÄR verkligen bra.
Efter fyra sidor: En typisk "Moa-bok".
Efter sju sidor: Jag känner verkligen igen huvudkaraktären. Hon måste ha varit med i fler böcker som jag har läst.
Efter åtta sidor: Lustigt, för varje gång jag bläddrar i boken inbillar jag mig att jag vet precis vad som ska stå på nästa sida.
Efter nio sidor: ... och varje gång stämmer det! Jag vet verkligen vad som ska stå på nästa sida.
Efter tio sidor: Ha! Jag visste det. Jag är synsk!
Efter elva sidor: Jag har alltid anat att jag har något medialt inom mig och här är beviset.
Efter tolv sidor: Bara tolv sidor in i boken vet jag exakt hur hela historien slutar. Det här ju läskigt!
Efter fjorton sidor: Ehum...
Efter femton sidor: Alltså...
 
Ett ljus går upp: A men va fa-an. Jag har redan läst den här boken en gång.
 
Typiskt.
 
Jag är med andra ord inte det minsta synsk. Jag är snarare högst o-synsk och dessutom väldigt glömsk.
 

Hotellhelg

I helgen har min käre make varit ute och spelat med bandet. Jag tog sålunda mitt pick och pack och barn och åkte hem till Hotell Pappa. Min pappa alltså. 
 
 
 
 
Jag försökte sitta i en solstol och läsa Elle men plötsligt, utan att jag vet hur det egentligen gick till, stod jag BAKOM solstolen och läste tidningen över axeln på mina barn?!
 
 
 
 
 
Sen satt vi på varandra en stund i solstolen. FamiljeHÖGtid som en fyndig Instagramföljare skrev.
 
 
 
 
 
Jag tog kort på den här kaffeburken som ALLA bildförevigade för två år sedan. Minns ni? Det gick inte en vecka utan att en bloggare sörplade överprissatt Starbucksblask. Inklusive jag själv.  
 
 
 
 
 
Storebror smorde in lillebror och sparade inte på solkrämsdropparna.
 
 
 
 
 
Vi kilade över till granngården och gav fåren nackmassage. Oj va di njöt! Dom såg lite ut som jag gör när jag får fotmassage av min man.


 
 
 
 
 
På kvällen tittade vi på fotboll på pappas altan. Mys!
 
 
 
 
 
Storebarnet fick vara uppe till sent. Han bäddade ner sig under täcket i en stol och blev serverad nattamacka och mjölk. Han behövde inte ens hålla i glaset själv. 
 
 
 
Hotell var det ja.MiniSpider två år

Den lille har som sagt fyllt 2 år.
 
Dags att låta MiniSpider fylla in en faktalista om sig själv. Ja det är alltså han själv som har svarat på frågorna här nedan.
 
MiniSpider bjussar på fakta om sig själv:

Yrke: Profesionellt förskolebarn. Fick i början av året, efter mycket längtan,  börja på samma föris som brorsan.
 
Favoritsyssla: Att duscha (fortfarande), speciellt  när jag får lov att själv hålla i duschmunstycket. Jag njuter oerhört av ljudet av vattenstrålar som träffar allt i badrummet utom min egen kropp.
 
Älskar att: Förutom duscha... Bada! I våras var vi på en strand vid Vättern. Mamma sa att vi inte skulle bada eftersom det var kallt och vi hade kläder på oss. Men jag chocka tanta´ (mamma alltså) genom att kliva rakt ut i Vättern med byxor, skor och hela tjottabaletten. "Det finns inget dåligt badväder, det finns bara badkrukor". Det är vad jag brukar säga.
 
Hobby: Musik. River gärna av en låt eller femton på pappas gitarr.
 
Mest frekvent använda ord: "Osså" (också). Cykla på vuxencyklar och klippa med sylvassa saxar är exempel på saker som jag OSSÅÅÅÅÅÅÅ vill göra!
 
Busar gärna med: Kompisen Ian. Så fort vi ses börjar vi tjuta och vifta exalterat med armarna. Ibland bråkar vi så att hårfjunen flyger och ibland sitter vi lugnt bredvid varandra och tittar på youtubeklipp ("traktor gräver", längd: 14:03, är bästa youtubeklippet evvah).
 
 
 
 
 
Favoritmat: Får man säga glass? Vispad grädde? Paj och vaniljsås utan paj? Bullar? Nähä nä. Då säger jag korv.
 
Det gör mig glad: Min bror. Andra barn.
 
Det gör mig arg (ibland): Min bror. Andra barn.
 
Då skrattar jag högt: När jag blir jagad. Det ligger något oerhört kittlande i att ha en annan person i hasorna.
 
Särskild förmåga: Jag kan prata låååååånga meningar utan att någon förstår ett endaste ord. Men liksom, hallå? Till exempel "Shoshonunnonen", det betyder FLYGPLAN. Det fattar väl vem som helst med minsta lilla öra för språk.
 
Annars: Är jag en glad, social och gosig liten kille. Jag är bestämd och vet vad jag vill. Jag älskar utmaningar och om det inte vore för att min mamma ständigt dyker upp när jag minst önskar det (ibland misstänker jag att hon förföljer mig) skulle jag redan vara både erfaren dykare, bergsbestigare och bungyjump:are.
 

Gravid för två år sedan

För ganska så exakt två år sedan stod jag på en badstrand utanför Tibro och var ganska så exakt HÖG-gravid. Helskotta vad gravid jag var. Jag tror inte att någon har varit så gravid någonsin som jag var då.
 
Magen var stor och ännu större var mina stackars fötter som på bara några veckor gått från storlek 37 till en svullen 42:a. Jag kände mig inte det minsta gravidglänsande utan bar snarare på en känsla av att jag hade förvandlats till en beigefärgad Barbapapafigur. "Barbavätskefylld" hade jag antagligen kallats om jag vore en karaktär i sagan.
 
Jag stod i alla fall på den där stranden och kände mig aningens otymplig samt trött vid tanken på att jag skulle vanka runt i samma tillstånd i minst en månad till. Vad jag inte visste då var att vattnet skulle gå bara 24 timmar senare (i v.35) och 27 timmar senare skulle jag vara tvåbarnsförälder och mamma till ännu ett välskapt, älskat och alldeles underbart litet barn (här har ni den korta och koncisa förlossningsberättelsen)
 
Och ja, vad vill jag då säga med det här. Jo, imorgon fyller MiniSpider två år. TVÅ ÅR!! Tiden går galet fort.
 
 
 
Världens cirka goaste unge.
 
 

En våningssäng har äntrat vårt hushåll

Förra veckan införskaffade vi en våningssäng till barnens rum.
 
Tillåt mig punktera upp förloppet:

• Våningssängen fraktas hem till hushållet i två platta paket, vilket direkt får mig att misstänka att sängen inte är färdigmonterad.

• Mycket riktigt. Som jag befarat. Vi snittar upp paketen och finner ett plockepinn av brädor och skruvar.

• Jag tänker att plockepinn-röran kan sluta precis hur som helst. Det kan sluta i en enkelsäng, en dubbelsäng eller ingen säng.

• Det kan även sluta i skilsmässa.

• Alltså, jag hatar att läsa bruksanvisningar. Jag ogillar hela grejen med att lappar ska tala om för mig hur jag ska sköta min business.
 
• "ABSOLUT INTE" svarar min man på frågan om vi inte kan skippa anvisningarna och istället "freestyla lite".
 
• Allt skruvas ihop ordentligt. Till och med plankorna i botten på sängen ska sitta fast med skruvar på båda sidor. Ursäkta men hur noggrann måste man vara?
 
 
 
 


• I våningssängen jag delade med min bror som liten satt plankorna i botten minsann inte fast. Min bror sov på överslafen och jag brukade ligga i min nederdel av sängen och knuffa isär plankorna på lillbrollans överdel. När han senare kröp upp för att lägga sig, intet ont anande, var det ett stort hål i sängen som han trillade igenom tillsammans med madrassen. 

• Hahahahaha...

• Ja det var tider det. Men så roligt ska vi alltså inte ha nu. Nähä nä. 

• Sängen är färdigmonterad. Den liknar ett medeltida fort snarare än en säng.
 
• Faktum är sängen är så robust att det ser ut som att den monterades först och sedan byggdes själva huset runt om sängen.

• Vi kommer aldrig få med oss sängen vid en flytt. Jag ser framför mig hur den blir kvar i generationer och till slut K-märks.

Nå väl.
 
Nu hoppas jag att barnen får många utsövda nätter i sin nya säng samt att personen under tre år inte missbrukar klättring på stegen.
 
(Ni får se färdiga resultatet vid ett senare tillfälle på grund av att barn sover där just nu)

Sommardrömmar

Pass opp! Den är här. PODDEN!
 
Ett avsnitt om heta husdrömmar (jag har varit på husvisning idag), fantastifulla promenader och tankar om ett annat liv. Matilda listar tre olika människotyper som hon avundas och jag lyckas pricka in två av dessa. HAHA! (känner mig lyckad)
 
Vi ger även våra bästa och mest smarta boktips för lata sommardagar.
 
Det och mycket mer skulle jag vilja påstå. Avsnittet är nästan en timma långt vilket är något slags rekord. Vi hade mycket att avhandla idag.
 
Hoppas att ni gillar!
 
 

En vecka i Göteborg

Nu är vi hemma efter en vecka i Göteborg. Vi har haft det SÅ bra! Det är perfekt att låna en lägenhet, särskilt när innehavarna i fråga har barn i samma ålder som ens egna = allt finns serverat.
 
Göteborgveckans bästa:
 
1. Vi hann träffa nästan alla Västkustkompisar. Mys!
 
2. Barnen har haft så fullt upp med alla "nya" leksaker i den lånade lägenheten att dom helt har glömt bort allt vad syskongnabb heter och familjen Spiderchick har där med haft den längsta fredsbevaringen i modern tid (läs: i alla fall längsta på ett tag).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3. Vi har sovit till kl 08 varje morgon. Galet länge för att vara vår familj! I och med det har jag tydligen drabbats av pigghets-hybris och lägger mig numera efter midnatt.
 
 
4. Jag har hunnit läsa fyra böcker vilket är mer än vad jag brukar hinna läsa på ett år. Dras nu med sviterna av en intellektuell chock.
 
 
 
 


 
 
 
5. Jag har gått power walk varje morgon. Jag ÄLSKAR att promenera i andra städer. Det är meditativt för mig. Jag går runt i olika områden och glor så att nacken nästa dras ur led och fantiserar om hur livet skulle vara om jag bodde just där. Eller där. Eller där.
 
 
 


 
 
Göteborgveckans mindre bra:
 
1. I Skövde är pizzorna så generösa att kanterna viks in ända till mitten och pålägget kan föda en skolklass i en hel vecka. På pizzorna i Götet (eller i alla fall där vi beställde) är det långt kvar till några invikta kanter. Just sayin'.
 
 
 
 
 


2. Vi beställde glass i en kiosk. När kioskbidrädet radat upp hela beställningen med mjuk och kulglass visar det sig att dom inte tar kort (seriöst?) och vi har inga kontanter. Skammen! Vi fick snällt backa hela bandet och jag tackar min lyckliga stjärna för att ingen av ungarna (eller mest troligt den glupska mamman) hunnit äta på beställningen. 

 
 
 
Summa summarum: En mycket fin vecka!
 
 
 
 


Att "odla" hår

Krönika publicerad i Skövde Nyheter i maj.
 
Ingen har väl missat att Conchita Wurst, med klänning, läppstift och skägg, vann Eurovision. Inte bara en seger för Österrike utan en seger för hela Europa, skulle jag vilja påstå. Det är konstigt att hårväxt idag är så stigmatiserat, i synnerhet kvinnors. Jag såg en intressant kommentar angående just det på twitter häromveckan. En man var förbannad över motsatta könets hårväxt.
 
"Istället för att bry er om viktiga saker så odlar ni hår på de mest obegripliga ställen. Som ett statement"
 
Så stod det.
 
Kommentaren var så orimlig att jag inte kunde låta bli att skratta. "Odla" hår? Ungefär som att kroppshår är en växt vars liv man aktivt jobbar för underhålla? Ja men visst. Jag odlar mitt hår. Istället för att göra "viktiga saker" ligger jag hemma i soffan och vattensprayar mina ben samtidigt som jag riktar en sollampa mot vaderna. Jag gödslar och sår med förhoppning om att håret ska växa ut på de mest obegripliga ställen, så som armhålor och ben.
 
Eller?

Kan det kanske vara så att jag inte alls odlar något hår som ett statement? Kan det istället vara så att det är evolutionen som har fixat håret på min kropp? Utan att jag har behövt investera i varken gödsel eller sollampor? Utan att jag  behövt lyfta ett endaste finger eller ens ge det sekunden av en tanke? Jo så är det.
 
Det är intressant att kroppshår på kvinnor idag  ses som ett ställningstagande, när det egentligen är det mest naturliga i världen. Mycket mer naturligt än att smeta in sig själv med ett högst onaturligt lödder för att sedan skrapa ett rakblad mot skinnet för att på så vis bli mer som en nyfödd. Fast med vuxenkropp.
 
Varje människa är naturligtvis fri att göra vad hen vill med sin kropp, utan att andra ska lägga sig i. Vill man raka bort varenda strå mellan huvud och tå? Ja men visst, raka på! Vill man låta håret på benen lurva sig till en värmande matta? Gör´t! Vill man stå på Eurovisionscenen med läppstift och helskägg? Go for it!

Sommarlista

Snottade en sommarlista från Matilda.
 
Hur ser dina planer ut för sommaren?
Planerar att springa naken på en strand, mot solnedgången. Oklart ännu på vilken strand detta ska ske.

Inbokat resmål:
Mauritzius och Brasilien. Göteborg och Sunne.

Vilken är din bästa sommarfrukost?
Croissant och kaffe latte. Över lag äter jag gärna bakverk till frukost.

 

Bästa sommarlåten?
Radio Active med Soul Marathon. Rekommenderar Spotify:ing av den låten bums.

 

Ska du åka på någon festival i sommar?
Nix. Jag ska inte åka någonstans. Där emot ska jag GÅ ner till matfestivalen här i Skövde, vilken infaller varje år i slutet av augusti.

 

Vad vill du helst grilla?
Saftigt, naket lammkött. Mmm... Nä jag skojar. Nu försökte jag bara låta lite häftig och pervo. Vi grillar orimligt mycket korv i vår familj. Totalt olyxigt.

 

Vilket är ditt favoritplagg för sommaren?

 

Den här klänningen:

 

 

 

 

 

Älskar'n!

1. Perfekt längd

2. Perfekt passform.

3. Perfekt, fladdrigt material.

4. Fickor!! Den har fickor! Perfekt för en småbarnsmamma med alldeles för många småpryttlar going on.

 

Annars planerar jag att ha den här klänningen  igen:

 

 

 

 

Jag har nyttjat den flitigt varje sommar sex år i rad nu. Den har också perfekt längd, passform och fladdrigt bomullstyg. Och fickor.

Moas Måsten

Ny krönika på webben.
 
Läs om när MiniSpider missade sömntåget och wailade Lilla Snigel här.