BVC-damer som slutar

Vår BVC-sköterska har slutat. Vi kom till vårdcentralen häromveckan och möttes av en ny person. Tråkigt. Jag gillade den gamla.
 
Varför måste mina BVC-damer alltid sluta sina jobb? Det var samma sak när vi bodde i Göteborg för några år sedan. Där hade vi världens bästa BVC-lady. Hon hade tvåhundra års erfarenhet av barn trots att hon bara var 62 år. Hon hade upplevt ALLT.
 
• Jag hade precis fått vår första son.
BVC-lady hade tre söner. 
 
• Vår son hade kolik.
BVC-ladys tre söner hade alla haft kolik.
 
• Vår son hade ljumskbråck.
BVC-ladys tre söner hade alla haft ljumskbråck.
 
Man kan säga att vi "bondade" rätt hårt, jag och BVC-lady.
 
Tyvärr hade hon den dåliga smaken att gå i pension just när vi behövde henne som bäst. I ersättning fick vi en människa som inte var fullt så erfaren.
 
- Eh... Jag vet inte. Jag får googla, var hennes standardsvar på alla frågor (som förstagångsförälder har man MÅNGA frågor) (till exempel "är det farligt för bebisar att nysa?") (svar: nej) (det är det inte) (kan jag meddela) (inte för att det var jag som frågade det) (ehh).
 
Nå väl. 
 
Den nya BVC-damen som vi fått den här gången är säkert bra.
 
 
 
 
Bild från en dag då vi inte var på BVC.
 

Kommentera gärna!
Sandra

Jag har inga som helst krav på att folk ska kunna precis allt inom sina yrken, en del saker kräver erfarenhet för att kunna. Jag är en ganska nykläckt förskollärare och får ofta frågor jag inte kan svara på. Men, mitt svar brukar vara "Jag vet inte, men jag ska kolla med mina kollegor så återkommer jag." Även om jag googlar fram svaret så behöver inte frågeställaren veta det. Att stolt använda google som säker källa till svar är inget sätt att framstå som professionell :P

Svar: Håller med dig. Jag har verkligen heller inga krav på att alla ska kunna allt inom sina områden. Där emot tycker jag att man kan kräva någon slags bas-kunskap kring barn om man är utbildad BVC-sköterska. Vi hade definitivt bytt person om vi hade bott kvar i Göteborg. Sen är det säkert personkemi också. Jag var en ytterst skör förstagångsförälder, med prematur kolikbebis som skulle opereras, jag behövde verkligen någon kunnig och trygg person att bolla mina funderingar och tankar med.
Är säker på att du är en superbra pedagog som kommer kunna ALLT med tiden :-) kram!
Moa DeBruin

2014-07-30 ♥ 18:38:53
Längs en grusväg

Som att ringa sjukvårdsupplysning och de endast kollar i FASS... Tack, det jag just gjort skälv...

2014-07-30 ♥ 21:06:52 » URL: http://langsengrusvag.blogg.se/
Annica

Ja...tanken är ju att man ska ha en viss baserfarehet, även när man påbörjar ett nytt yrke. Det är ju det man förhoppningsvis utbildats för :) ingen skulle tycka att det är ok med en läkare som sätter sig och googlar hehe.. Fråga kollegor är givetvis en annan sak, det utvecklar ju ens kunskaper vidare! :) ingen kan veta allt men googla kan jag göra själv tänker jag ;)

2014-07-30 ♥ 22:03:26
Hanna - Träning och min vardag som trebarnsmamma

Vet man inte tycker jag inte att man ska säga det utan mer att "jag ska ta reda på det så återkommer jag". Tycker det låter mer professionellt.

2014-07-30 ♥ 23:30:09 » URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Sofie Nordberg

haha, tråkigt, hoppas ni får en ny som ni tycker lika mycket om ! :)

sofienordberg.se

2014-07-31 ♥ 14:42:55 » URL: http://sofienordberg.blogg.se/
Sofie Nordberg

haha, tråkigt, hoppas ni får en ny som ni tycker lika mycket om ! :)

sofienordberg.se

2014-07-31 ♥ 14:43:04 » URL: http://sofienordberg.blogg.se/
Erika Kvarnlöf

Min nuvarande barnmorska på MVC gick i pension nu mitt i min andra graviditet. Trist då vi verkligen klickade. Fast den nya verkar jättebra också så det känns bra.

Kan meddela att JAG var en av dem som frågade om det är konstigt att bebisen nyser mycket, har kalla fötter och sover mycket med min första son :)

Dessutom höll min man på att skratta ihjäl sig när han läste min Google-historik som nybliven mamma:

Bebis snarkar
Bebis grymtar
Bebis låter konstigt
Bebis nyser
Bebis har kalla fötter
Bebis har prickar
Osv, osv

Kram Kikan

Svar: Haha... Ja det är mycket man undrar 😊
Moa DeBruin

2014-07-31 ♥ 21:56:44 » URL: http://hemmahoskikan.se/
Anonym

Vi hade en uuuunderbar BVC-sköterska de 8 första månaderna av lillemans liv. I slutet augusti förra året slutade hon, det kändes väldigt ledsamt men jag tänkte att ja ja, den nya blir säker toppen hon med. Ja det kanske det hade blivit om vi hade fått en ny! Nu har det nästan gått ett år och vi har fortfarande inte fått någon ersättare utan har fått komma till olika tillfälliga BVC-sköterskor som såklart inte vet något alls om vår son. Nu är han över 1,5 år så besöken är ju inte så frekventa längre och jag själv känner mig säkrare som förälder så det får vara så, känner mig tacksam för att vi i alla fall fick en fantastisk kontakt de första 8 sköra månaderna :)

Svar: Trist. Men skönt att det var bra första månaderna när man för det mesta är som allra mest osäker
Moa DeBruin

2014-07-31 ♥ 22:33:34
Sandra

Hoppsan, jag blev visst anonym där, det var inte riktigt meningen :)

2014-07-31 ♥ 22:34:31 » URL: http://glagla.blogg.se/
Louise

Kan du berätta mer om ljumskbråcket? Min lilla har det också och är tänkt att han ska opereras om ett par månader när han fyllt ett. Usch det oroar mig nå kopiöst så skulle bli så glad om du kunde informera hur det gick för er lilla 😘

Svar: jo det kan jag absolut berätta mer om! kan göra det i ett inlägg. du ska inte oroa dig :-)
Moa DeBruin

2014-08-01 ♥ 10:52:38 » URL: http://www.louiseomalltochinget.blogg.se
Eleonor

Nu saknar jag ju vår gamla BVC-brutta också... Åh Kari, vart äääääääär du?!?!

2014-08-01 ♥ 13:04:44 » URL: http://mamafashionella.se
kaffehörnan

Vad tråkigt

2014-08-01 ♥ 21:26:12 » URL: http://www.kaffehornan.se
Erika- familjeliv, träning och inredning

Neej vad typiskt! Jag äääälskar vår BVC-tant! Hon är så himlans bra och jag känner mig så trygg med henne. Jag har dessutom kunnat prata med henne om mina nybliven-mamma-problem och inte bara om lilleman. Då sa hon att hon finns lika mycket för mig och min man som för vår son. För hela familjen liksom. Fint tycker jag. Tumme upp för henne! :)

2014-08-02 ♥ 10:22:10 » URL: http://erikasblogg.se/
Louise

Usch nu har vi fått operationsdatum för att åtgärda vår lilles bråck. Kan knappt sova om nätterna... Fy är såååå orolig. Hur gick det för er lilla när han opererades? Hade han ont efteråt? Vart han rädd r han skulle sövas? Hur gick det att fasta inför operationen? Bröl vad jag är nojjig inför allt. Själva ingreppet, före efter... Öh usch jag vill spy, karva i mig istället för min unge :o

Svar: Det kommer gå jättebra ska du se! Våra fick lite morfin efteråt och sen alvedon i en vecka ungefär. Jag märkte inte av att dom hade ont. Vi fick inte vara med när dom sövdes utan lämnade över till sköterska. Det var jobbigt men personalen är så fantastisk och sååå vana vid barn (och ledsna föräldrar). Jag grät som en gnu men operationen gick fort och snart fick vi vara med vårt barn igen :) Fastan innan gick över förväntan bra. Det var som att någon la en hand över hela situationen och inget av våra barn var ledsen innan eller skrek efter mat. Det kommer gå bara fint för er! Men jag vet precis hur oron känns, det är ju naturligt för man älskar sitt barn. Kram!
Moa DeBruin

2014-10-11 ♥ 21:42:33 » URL: http://www.louiseomalltochinget.blogg.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback