Spiderchick

Gråt kvinna gråt
Ny pod in da air! Extra lång och allt.
 
I det här avsnittet berättar Matilda om sin nya liberala inställning till svenskt regelverk, borde vi verkligen "köpa" alla olika regler bara så där? Sen mäter Matilda Sverige vs Nya Zeeland, hon hänger nämligen med massa (läs: två) Nya Zeeländare nu förtiden. Det kan förresten vara så att det är tack vare Kiwi-vännerna som hon har börjat ifrågasätta Svea Rikes Oskrivna lagar.
 
Vidare pratar vi om känslan av att inte vara värd framgång, det är en jobbig och ganska dum känsla. Jag gräver vidare kring min inbillade (?) mediala förmåga. Jag har nämligen hittat nya "rön" som kan tyda på att jag är klärvoajant (eller inte). Jag berättar även om den första och enda gång som jag har "hulkgråtit". Jag är kass på att gråta! Men tydligen borde jag bli bättre på det för gråt lättar på sorg och ångest.
 
Just det, sen pratar vi inte helt otippat om hus också. Jag berättar om mina senaste husvisningar.
 
Det och mycket mer vill jag påstå att avsnittet består av. Hoppas att ni gillar och gilla oss för all del gärna även på fejjan. Då blir vi glada!
 
Häpp!
 
 
Maja

Du är grym!

Svar: À men tack 😊
Moa DeBruin

Elinor

Bra podd idag! 😃 älskar när ni pratar husvisningar haha 😍
Förstår att ni inte bestämt er än angående vad ni vill bo i för slags hus, förutom att det ska va blåbetong med vita knutar då såklart 😉 Men jag känner ändå att jag vill tipsa dig! Jag är målare, hon som var hemma hos en småbarnsfamilj där sonen älskar ammotrack om du minns? Jaja, hör inte hit haha.
Men, jag har jobbat väldigt mycket med nybyggnation och för ett tag sen innan jag bytte firma så jobbade jag massor med JB-villan. Du kanske redan har hört talas om dem, men dem håller till i Gudhem. Tror dem är ganska billiga (Billiga? Nej billigt är det väl kanske inte men inte lila dyra då) och dem har väldigt hög standard på husen om jag jämför med andra som t.ex. Götenehus och Smålandsvillan. Tänkte bara att jag kunde tipsa ifall ni spånar vidare på att bygga nytt 😊

Svar: Tack för tips 😊 Uppskattar ALL input!
Moa DeBruin

Sara

Åh va skönt att lyssna på pod i kvällssolen på balkongen!
Väldigt intressant med språk och regel pratet tycker jag. Jag har nyss flyttat tillbaka till Sverige efter 4 år i England och min engelske pojkvän kommer om några dagar, så jag känner ju igen det ni pratar om. Det är väldigt mycket regler för honom och som sagt första året är lite knepigt. Allra första gången han var med mig hit på semester så satt han bara och stirrade på all skog, från planet och flygbussen och bil genom landet. Bara skog överallt tyckte han! Sedan andra gången flög vi till Stockholm och när vi flög över Sverige så ser man ju väldigt många små sjöar, något som inte finns i England. Då lurades jag och sa jag till honom att det var heta källor och vattnet bubblade för det var så varmt. "Really?! I thought I saw a bubble!" utbrast han och blev jätteexalterad över detta, men jag kunde inte hålla minen så länge! ;) haha. Just sjöarna är något jag uppskattar väldigt med att komma tillbaka, visst är Sverige lite speciellt och fint :)

Svar: haha... ja men Sverige ÄR väldigt fint. Särskilt nu under sommaren! :-)
Moa DeBruin

JHH

Jag läste tyska i skolan, ända till trean på gymnasiet (tyvärr kan jag inte så mycket som jag borde...) men jag har haft nytta av den när jag varit i Polen/Ukraina samt i Sverige när jag träffat på folk som kommer från Ungern tex. Människor från dessa länder kan oftast bättre tyska än engelska ( om de inte är ungdomar vill säga).

Moa

Måste bara berätta detta asroliga som hände mig på jobbet idag (det har alltså med er podd att göra, det är inte helt random). Satt i kassan i den mataffär där jag jobbar och lyssnade på er med hörluren skickligt undangömd bakom hår och under bhband (jag veeet, jag är en hemsk anställd, men INGEN handlar klockan 8 en lördagmorgon). Hur som så satt jag där i godan ro och lyssnade på er pratandes om regler och husvisningar tills ni kommer in på hur mycket färg det är i affärerna här i Sverige varpå jag då konstaterar i mitt stilla sinne att "jo, rätt mycket färg är det, jäklar vad röda våra hyllor är! Måste typ ha blivit målade inatt!" Varpå nästa kommentar av er är att "det är väldigt mycket rött i våra affärer...". Där och då i min ensamhet i en mataffär i mellersta Sverige tyckte jag stt det var asroligt, i skrift ser det inte alls lika kul ut. Men jag har skrivit en aslång kommentar och jag orkar inte sudda så jag skickar den ändå! :) kram

Svar: Haha... Vad roligt! Älskar att du lyssnar på oss när du jobbar, high five på den! 🙏😄 Kram!
Moa DeBruin

lovisa - mångsysslare

Jag håller inte alls med om att så många jobbar ihjääääl sig. Jag tycker snarare jag mest märker av en mentalitet av bortskämda anställda som ställer orimliga krav och kräver tacksamhet av chefen för att de över huvud taget dyker upp.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress