Husköpartagen

Vi har varit på flera husvisningar den senaste veckan.
 
Jag är så himla ambivalent.
 
Ena stunden vill jag bo mitt inne i stan. Bara tanken på att bo en meter utanför centrum gör mig helt vilsen och jetlaggad i sinnet. Nästa stund kan jag absolututantvekan tänka mig att bo i ett område i utkanten av Skövde, med naturen precis vid knuten. Gud vad härligt! Nybyggt! Eller nej förresten ett gammalt charmigt hus vill jag ha. Eller radhus! Åååå vad mysigt med radhus och massa härliga grannar. Fast näe en fristående villa är mycket bättre. Slippa bo andra människor. Fast ett radhus är lättskött och tänk om vi får världens bästa grannar som vi kan ha grillsäsongen med från mars till december? Fast näe... En egen trädgård med stor altan är att föredra. Jo så är det. Fast näe... Fast jo... Fast nej fast jo fast nej fast jo nej jo nej jo nej jo nejjonejjonejjonejj...
 
GAAAAAH!
 
Betyder det här att jag kan tänka mig att bo precis hur och var som helst?
 
Kommer jag någonsin känna att något hus känns precis rätt?
 
Mvh // Osäker trädgårdsträngtare


 
 Kommentera gärna!
Anonym

Gräset kommer alltid vara grönt även på andra sidan, men hur ni än gör så har ni varandra.

2014-07-17 ♥ 20:33:14
Nathalie

Jag skulle vilja säga: Titta på olika sorters hus, fantisera om erat liv där och gå på känslan! Vi bor visserligen i bostadsrätt men hade inte ens tänkt köpa lägenhet och inte en så stor, men direkt när vi klev in genom dörren kändes det som hemma! Trivs skit bra och nu med en liten plutt i familjen kommer det där extra utrymmet väl till nytta ;)

2014-07-17 ♥ 20:45:01
JUNITJEJ

Det kan inte vara helt enkelt att bestämma sig för hur man vill bo.

2014-07-17 ♥ 20:58:33 » URL: http://www.junitjejen.se
birgitmaria

Det brukar lösa sig tillslut. Men att bo i hus är guld, tyckerjag!

2014-07-17 ♥ 21:11:24 » URL: http://birgitmaria.blogg.se/
Sandra

Vi letade hus i drygt fyra år, innan vi fick köpa en tomt i ett område som enligt mig är perfekt. Då kändes det helt rätt, vilket det inte gjort på någon annan av alla husvisningar vi varit på. Gångavstånd till förskola, skola, mataffär, badhus, sjö, skog, centrum och mormor och morfar till barnen har vi nu.

2014-07-17 ♥ 21:25:15 » URL: http://www.perfectbynature.blogg.se
sandra

Hahhaaa. jag känner igen mig precis. Har varit runt och tittat på lägenheter i två veckor nu varje dag känns det som och var gång jag kommer ut från ett hus känns det jaaa här vill jag bo samtidigt men eller va??
Det handlar ju om såna sjuka pengar!

2014-07-17 ♥ 21:46:45
V

Inte lätt det där hörredu! ;) Själv har jag inte kommit dit än. Men den dagen..

2014-07-17 ♥ 22:05:18 » URL: http://yetonotherstupidblog.blogg.se
Anita

Jadå, tillslut kommer huset med stort H. Jag och min sambo var runt och tittade på 22 olika hus, i alla varianter, innan vi hittade vårt nuvarande hus. Det var direkt "det-här-ska-vi-ha-känslan" och så fick det bli! :)

Svar: Åh härligt!
Moa DeBruin

2014-07-17 ♥ 22:17:35
Lotty

Lugn bara lugn! Vi var precis som ni, fast som lite extra krydda kunde vi inte ens bestämma vilken stad vi ville bo i. Men det löste sig fint, ett slumpmässigt besök på hemnet, ett fantastiskt hus och några dagar senare var det klart. Nu vet jag precis hur jag ville ha det, alltså precis som det blev! Lycka till:)

Svar: Härligt!
Moa DeBruin

2014-07-17 ♥ 22:48:10
Torkel

Skippa Skövde! Flytta till Mariestad. Vänern! Ekudden! Underbart! Kvällssol!

2014-07-17 ♥ 23:53:44
esterii

Det kommer, jag vill på den tomt jag äger med fantastisk utsikt. Nu gäller det att hitta pengar att renovera kråkslottet vi bor i.. Hus är inget värda här i Norra Polcirkeln så bankerna står inte på kö för att låna ut..Lycka till..

2014-07-18 ♥ 00:57:35 » URL: http://www.esterii.blogg.se
Annica

Jag tänker såhär: det kommer aldrig vara 100% perfekt. Strävar man efter det blir man olycklig :)
När jag bott i stan har jag saknat landet. Nu bor jag på landet och saknar stan. Man saknar alltid något ;) men när man åker till "det andra" då njuter man liksom lite extra av just det! Win-win!
Och gammalt eller nytt osv.. när rätt ställe dyker upp tror jag alltid på att det känns rätt. Budar man och någon annan sen får stället i slutändan - då var det inte meningen. Vad ni än väljer och vad som sen faktiskt blir ert i slutändan så kommer det att bli just det som är perfekt :)

2014-07-18 ♥ 01:37:16
M

ROLIGT! Och skitjobbigt. Förstår precis. Men som flera andra säger så strunt i att försöka bena ut vad ni vill ha, så länge budgeten är satt så gå på massa visningar för när ert hus kommer så vet ni!
Själv måste jag flytta 50 mil och vara på plats i vårt nya hus om 105 dagar, måste ju hinna packa upp lite i alla fall innan bebisen kommer. Och måste hinna hitta ett hus. HATAR hemnet i juli, sälj folk! Sälj!!

PS: och skulle ni ångra er, så går det ju alltid att göra om det!

2014-07-18 ♥ 04:11:37
J

Jag skulle nog tänka såhär:

Om du bor i ett villaområde nära grönområde utan grannar inpå väggarna, utan istället på lagom avstånd på andra sidan vägen, kommer du då att sakna lägenhetskänslan i att höra vad de pysslar med?

Jag alltså.

2014-07-18 ♥ 08:18:44
Anonym

Nära till stan och nära till naturen? Nybyggt, lagom stort med egen trädgård (hörntomt)? Det ligger ute ett på kabblagårdsgatan på hemnet? ;)

Svar: 😊👍
Moa DeBruin

2014-07-18 ♥ 10:58:41
Linda Cathrine Liljemalm

Åh vad roligt med husletande ! Jag tror helt klart att när ni hittar ert hus så kommer du veta om det och verkligen känna att det är just ert hus. Lycka till!

2014-07-18 ♥ 13:06:52 » URL: http://lindacathrine.se/
Malin-Mamma o änglamamma

Vi var precis likadana! Hittade tillslut ett parhus med ingen insyn. Blev perfekt första hus för oss!
Lycka till!

2014-07-18 ♥ 15:24:42 » URL: http://josefinaelma.blogg.se
Jenny - gravid & mammaliv i Nashville

Att leta hus är jättesvårt! Låt det ta tid, är mitt största tips. Vi stressade vårt husköp & är förvisso inte missnöjda, men hade definitivt kunnat göra klokare val. Det är jättesvårt att veta vart man kommer trivas innan man bosatt sig liksom. Hoppas ni trillar in i ert drömhus & får en såndär "this is it-känsla"! Lycka till :)

Svar: Tack för tips! Att stressa skulle vara väldigt typiskt oss så vi ska verkligen försöka ta det lugnt!
Moa DeBruin

2014-07-18 ♥ 16:38:29 » URL: http://blogg.alltforforaldrar.se/Jennybenny
Jenny - gravid & mammaliv i Nashville

Att leta hus är jättesvårt! Låt det ta tid, är mitt största tips. Vi stressade vårt husköp & är förvisso inte missnöjda, men hade definitivt kunnat göra klokare val. Det är jättesvårt att veta vart man kommer trivas innan man bosatt sig liksom. Hoppas ni trillar in i ert drömhus & får en såndär "this is it-känsla"! Lycka till :)

2014-07-18 ♥ 16:38:42 » URL: http://blogg.alltforforaldrar.se/Jennybenny
Tina

Vi leta hus i ett år innan vi väl fick nått. Var med på många budgivningar, har varit med om hopp och förtvivlan. Men som någon skrev över här. Kolla runt på olika boenden. Vi bor idag i ett parhus och trivs kanon med våra grannar vägg i vägg. Men ändå känner jag att vi skulle satsa på ett fristående.
Hoppas ni hittar rätt tillslut. Det är en pers att gå igenom alla budgivningar bara. Lycka till

2014-07-18 ♥ 19:55:38 » URL: http://tinatheander.blogg.se
Louise

Jisses, kunde vart mitt inlägg. Är precis lika vilsen jag. sjukt jobbigt. Nu får vi liksom inte arslet ur alla då jag är virrigare än en höna utan huvud när det kommer till husfrågan :(
Vet iallafall att jag vill ha ett äppelträd (fast fallfrukten kanske är Asjobbigt?)trägolv (eller inte om det knarrar i sjuhundraarton decibel), två våningar (eller vill jag ha en, ska ju bli gammal med rullator där hemma ?!?) inte mycket att gå på med andra ord.

www.louiseomalltochinget.blogg.se

2014-07-18 ♥ 21:47:18 » URL: http://www.louiseomalltochinget.blogg.se
Louise

Jisses, kunde vart mitt inlägg. Är precis lika vilsen jag. sjukt jobbigt. Nu får vi liksom inte arslet ur alla då jag är virrigare än en höna utan huvud när det kommer till husfrågan :(
Vet iallafall att jag vill ha ett äppelträd (fast fallfrukten kanske är Asjobbigt?)trägolv (eller inte om det knarrar i sjuhundraarton decibel), två våningar (eller vill jag ha en, ska ju bli gammal med rullator där hemma ?!?) inte mycket att gå på med andra ord.

www.louiseomalltochinget.blogg.se

2014-07-18 ♥ 21:47:31 » URL: http://www.louiseomalltochinget.blogg.se
s p i n d e l t j e j e n

Vi fick våra nycklar idag!! Tycker att ni kan flytta ut till våra nya trakter så kan vi ha en massa lek med barnen, grillkvällar och pladder! :D

Svar: Ja... Vi funderar på't 😊
Moa DeBruin

2014-07-18 ♥ 22:24:52 » URL: http://www.spindeltjejen.se
Sofia

Förstår din känsla!! Jag och min sambo köpte bostadsrätt för ett år sedan men spanade och letade (och sparade!!) i flera år innan. Mitt bästa tips är att läget på huset är det enda ni inte kan förändra, så det är det viktigaste att tänka på! Ett modernt hus går alltid att renovera mer lantligt om ni skulle vilja, en altan kan byggas, väggar kan rivas, ni kan måla om etc men läget går ju inte att göra ngt åt helt enkelt! :) så jag är glad att vi valde det "dyrare" området men det vi trivdes i och nära till stan, gym osv för nu känner jag att jag vill bo här riktigt länge! Lycka till med att hitta ditt favvo-område :) kram

2014-07-18 ♥ 23:04:04
Anna R

Vi letade hus i SEX ÅR innan jag hittade ett hus som jag inte hittade några fel på. Och även på visningen på detta hus så letade och letade jag fel men hittade inga. Blev så snopen! Och så la vi några bud osv osv och nu bor vi här! Men som sagt, sex år.

/mycket kräsen kvinna!

2014-07-18 ♥ 23:46:48
Jessica Online

Det är bra att vara kinkig och ta låååång tid på sig, för då kan man med gott samvete känna sig nöjd när man väl känner att det är rätt. Ungefär som med kärlek. Man ska inte "nöja sig" bara för att, utan låt det ta tid, ni har ju ett hem och det funkar bra tills ni hittar ett hus. Man MÅSTE inte ha hus bara för att man har barn.

2014-07-19 ♥ 14:25:31 » URL: http://jessicaonline.blogg.se
Carro

Jag känner igen mig så mycket i det här! Längtar så jag dör efter att köpa ett eget hus. Lite på landet, men inte för lantligt. Gärna nära stan, men inte för nära en väg.
En tomt där man kan ha tulpanrabatter och hallonbuskar. Där man kan sitta i en gunga under ett träd och titta på när barnen springer omkring och leker på gräsmattan. Jag längtar!

Har precis lyssnat igenom några av dina och matildas poddar och känner igen mig i så himla många saker ni säger. Ibland får man ju för sig att man är den enda i världen som känner på ett visst sätt och det var så skönt att lyssna på er och verkligen inse att det finns fler som tänker som jag! :)

Svar: Kul att du lyssnar 😊 tack för fina ord. Kram!
Moa DeBruin

2014-07-19 ♥ 22:27:03
Celie

Mitt enda tips till dig: titta på alla hus du känner för, när du hittat det rätta huset kommer du känna det i hela kroppen på den visningen!!
Radhus eller ej, inne i centrum eller utanför, friliggande villa med stor trädgård, eller liten.
Jag lovar! När du går på visningen där du känner att du börjat möblera ett hus i sinnet och känner dig hemma, då är det rätt!

Under fyra års tids letande så kände jag så med två hus, sista gången den känslan kom så vann vi budgivningen och nu bor vi i "rätt hus"!
I fyra års tid bodde vi i ett hus vi bara nöjde oss med och fick aldrig den rätta känslan.

Så fortsätt leta, titta, gå på visningar. En dag hittat ni ert nya hem!

2014-07-20 ♥ 01:27:34
Frida

Jag röstar på trädgårdstaden :) flyttar själv dit med min lilla familj om ett par veckor och hoppas på att det blir ett bra ställe att bo på med kids.

2014-07-20 ♥ 07:56:41
Frida

Vi började titta på hus när jag blev gravid förra våren eftersom vi bor i en tvåa. Efter att ha varit med i tre vidrigt jobbiga budgivningar fick vi äntligen skriva på köpekontraktet för en månad sen! I mitten av augusti flyttar vi till ett hus på en lugn återvändsgata, med två uteplatser och stor trädgård. Längtar!

2014-07-20 ♥ 09:55:46
Anders

Känner igen det där så himla väl. I Göteborg får man också lägga in restid till jobbet som en rätt viktig komponent i ekvationen. :-)

2014-07-20 ♥ 10:46:11 » URL: http://www.xn--spavstkusten-jcb.se
Sandra

Blir det någon podd idag ?:)

Svar: Nej tyvärr inte. Vi får inte ihop det med semestrandet. Den kommer på tisdag 😊
Moa DeBruin

2014-07-20 ♥ 12:06:46
Sanna

Vi började med att köpa ett hus i en förort då vi tyckte det va praktiskt. Vi vantrivdes efter 6 mån, flyttade ut till landet till ett 100 år gammal hus. Tyvärr så har vi insett att hus va nog inte vår kopp te men vi älskar landet. Och vi har en sån underbar tur att en 4a (1 av 2 som finns i byn) precis har blivit ledig så vi säljer hus och flyttar till lägenhet

2014-07-20 ♥ 15:41:57
lovisa - mångsysslare

Jag o min kille köpte hus i vintras. Sådär som du skriver att du inte kan bestämma dig, så är jag i allting i livet typ. Förutom hur jag vill bo. Där var jag jäkligt säker, som tur är. Hoho. Vi bor i en by utanför en förort till Jönköping. Ska jag till bussen får jag gå två km men nu har jag äntligen byggt ett hönshus och har en stor trädgård som jag ska fylla med fruktträd. Alltså är jag för hus-på-landet-klubben. Fast samtidigt har vi skolskjutsen precis vid knuten och gatulyktor. Jag hade gärna bott ensam i skogen så länge det varit ljust ute dygnet runt ;) samtidigt har en liten del av mig väckts som blir sugen på att bo tvärtom, i en stor lägenhet i stan. Fast bara en pytteliten del. Ja gud vilket stort beslut att köpa hus. Innan vi skrivit på kontraktet och man inte visste om livet kanske skulle förändras radikalt eller fortsätta precis som vanligt i lägenheten, då hade jag sådan stress inombords att jag knappt kunde andas! Så jag förstår att det exploderar i ditt huvud just nu!

2014-07-21 ♥ 17:40:47 » URL: http://mangsyssleriet.blogg.se
projektgalning

Himla svårt men blir bra när det är rätt! Jag och min sambo bor helt perfekt men oooj vad tveksam jag var först! Lagom stort hus med vääääldigt stor tomt och ett enormt poolbygge som pågår, 100 meter från vägen in på en grusväg, 1.5 mil från stan, nära till sjö och skog runtikring att promenera. Att ta fyrhjuling genom skogen till lilla affären är plötsligt helt normalt. Samtidigt som stan och jobb är nära. Det bästa av två världar enligt mig!

2014-07-21 ♥ 21:00:40
S

Vi kollade länge på renoveringsobjekt för att kunna sätta egen prägel på boendet samtidigt som vi ville köpa till ett bra pris. Tyvärr bor vi på västkusten i en mellanstor stad och huspriserna understiger inte tre miljoner även om det ska bytas tak och dräneras husgrund. Efter tre budgivningar där vi föll på målsnöret och kände att det blir orimligt dyrt står vi nu och bygger nytt hus. Det blev samma ekonomi som att köpa ett renoveringsobjekt! Orimligt tycker jag men väldigt glad att få lyxen att flytta in i ett helt nytt hus i februari. (Dessutom med egen prägel eftersom vi får välja alla material -och någon annan fixar byggandet ;-) j

Svar: ååå... vi funderar också på att bygga helt nytt då det verkar bli samma pris plus att det blir mycket billigare i längden
Moa DeBruin

2014-07-22 ♥ 12:25:49

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback