Spiderchick

Så här blir din midsommar
Imorgon är det midsommarafton.
 
Tillåt mig att titta in spåkulan och förutse HELA morgondagen. Jo men visst. Jag kan se in i framtiden.
 
Hur din midsommarafton kommer se ut (nåja):
 
• Du kommer, av en traditionell anledning som ingen egentligen begriper, att befinna dig utomhus hela dagen.
 
• Du är inte säker, men du tror att det kan vara så att det finns en grundlag som säger att all inomhusaktivitet på midsommarafton är förbjuden.
 
• Minst en gång under dagen kommer det regna. Vilket är synd och lite plågsamt med tanke på föregående punkter.
 
• Men pass opp! Närmare än du tror finns det ett noll-väggat partytält att värma sig i.
 
• Minst en person i din omgivning kommer lägga fram det unika förslaget att "midsommarafton borde vara Sveriges nationaldag".
 
• Du kommer tillbringa större delen av dagen vid roten av en blomsterklädd penis.
 
• Vuxna människor i din omgivning kommer vid åsynen av penisen att huka sig ner på marken, placera händerna bak på rumpan och sedan hoppa.
 
• Och jo, det kommer kännas helt normalt.
 
• Kring lunch kommer du förvirrat fara med blicken i jakt efter Arne Weise. Ja menar... Är det jul igen? Eller? Hur kommer det sig annars att din tallrik är full med sill, ägg och köttbullar?
 
• Minst en glädjespridare kommer under dagen att kläcka den sprudlande kommentaren "nu går vi mot mörkare tider".
 
• När du åker hem från midsommarfesten, frusen, förnedrad i femkamp, mätt på julmat och nydansad kring stång, ja då har du trots allt haft en otroligt trevlig dag. Häpp.
 
Glad midsommar allihopa!
 
 
 
 
nathalie - mamma till charlie <3

hahaha du är bäst =). trevlig midsommar ;)

storasyrran

Hahah såååå underbart! Delar den på fejjan! Gla midsommar på dig !

Julia Wilberts

Dessvärre kommer nog inte min Midsommar att bli så i år. Jag flyttade till England som Au Pair i söndags och har berättat om Midsommar och vad man äter för min värdfamilj. De kollade bara förvirrat på mig och undrade om jag menade "Midsummer murders" (Morden i Midsummer)..

Har mosat in några medhavda sillburkar i kylskåpet, men de verkar inte fatta piken, då ingen grädde, potatis eller gräslök är inhandlad. Typiskt!

Svar: Haha aj då 😉 Hoppas du får en fab tid i England!
Moa DeBruin

Emmelie - Mamma till Ebba och Hugo

Haha alltså ÅH va underbar, stämmer på pricken! Tyvärr jobbar jag, missar enligt mig årets största höjdpunkt med barnen :(

maja

Hehe, spot on! Dessvärre är det samma sak för mig som för Julia, jag har flyttat till Sydafrika så inget riktigt midsommarfirande här heller..! :P Har försökt föreslå diverse aktiviteter som involverar en blomklädd penisliknande flaggstång, hoppande dans och rutten fisk. Man kan väl säga att det inte gått hem helt enkelt. Förstår dock inte varför?! Himla Sydafrikaner asså..! Kram från en ledsen och vilsen svensk i ett land där midsommarafton ses som "pagan rituals."

Svar: Hehe! Kram 😊
Moa DeBruin

birgitmaria

*skrattar högt* Midsommar i Sverige :-)

Sandra

Nästan alla våra vänner är bortflugna på annat den här helgen och eftersom vår släkt är väldigt liten och helt barnfri (åtminstone fram till januari :D) blir det "endast" en liten midsommarlunch (inomhus) hemma hos svärmor. Ska bli mycket trevligt! Men nästa år tänker jag minsann fira ordentligt! ;D

Svar: Låter fint och alldeles lagom tycker jag 😊 kram!
Moa DeBruin

Decdia

Haha, du är så bäst!
Ha nu en underbar Midsommar ute i kylan. Det finns inget dåligt väder om man har rätt inställning. :)

Svar: Så är det 😉 kram!
Moa DeBruin

Mella - stolt medlem i PK-maffian

Åh, igenkänningen :') Lika klassiskt som att någon alltid ska göra en dålig imitation av aripappapapadia-fågeln i Kalle Anka på julafton.

Emelie

Så jäkla bra och klockren! Jag har läst den här för hela mitt sällskap här på Midsommarafton och alla håller med och tyckte denna lista var såå bra ;) Den gav en hel del skratt =D

Svar: Kul 😉
Moa DeBruin

Celie

Din spådom brukar stämma bra på mig, men inte i år!
Jag jobbade 06-14, började dagen med att försiva mig. Kom hem och fortsatte med det vi avslutade igår, flytta.
Vid 15 var jag hungrig som ett djur, men eftersom middagen skulle ätas ihop med vännerna fick jag trycka i mig choklad.
Strax efter 19 och trött gick vi hem till värdparet. Där moffsade jag i mig chips och ostbågar och svor över att grillarna aldrig tändes.
21.15 hade jag ÄNTLIGEN ätit middag, inomhus, majoriteten ville vara inne och vi vann den omröstningen.
Mätt i magen, med dånande huvudvärk och en trötthet utan dess like, som hängt över mig precis hela dagen, gick jag hem med barnen och bäddade ner oss.
Klagade till mannen hur mycket bättre det hade varit att fira midsommar hemma, i nya huset, själva, i soffan stirrandes på en tom vägg! Så hade jag helst velat ha det!!
Så för min del var denna midsommar inte trevlig någonstans, bara ett långt maraton, där min sociala begåvning var som bortblåst!

Hoppas din midsommar blev bra och ännu bättre!

Svar: Aj då! Så kan det gå. Hoppas att du har fått ligga raklång i soffan idag å moffa chips i nya huset (nytt hus låter fett najs). Kram!
Moa DeBruin

Åsa

Ingen av punkterna stämde in på mig i år. Vaknade vid 15.00, tog det lugnt inne och åt hamburgare med pommes till middag. (Kan bero på att jag jobbat??)

Svar: Gött 😊
Moa DeBruin

Citris

För att inte glömma när man frågar (en vän, sambo eller ja någon helt enkelt): Kan jag verkligen ha klänningen idag som jag tänkt? Visst är solen är framme ibland men blir det inte för kallt senare?
Men sen utan att ha fått något svar så svarar man själv: Äh, det är ju bara midsommar en gång om året och då ska man ju faktiskt ha klänning!
Men likt fan sitter man där framåt kvällen och fryser så man skakar.

Svar: Men precis! 😊
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress