KRIS!

Idag startade jag min morgon med en smärre kris.
 
07:30 Jag står vid köksbordet och brer mackor till barnen när jag ser något svart skymta i ögonvrån. Jag vrider på huvudet och inser att det är en MUS SOM SPRINGER UTMED GOLVET!!!!!!
 
07:31 AAAAAAAAAAIIIIIIIIIIIIIIOOOOOOOOOOOOOO...
 
07:40 IIIiiiiiiOOOOoOOOOOOOOAAAAAAAAAA...
 
07:45 ... AAAAAAAAAAAAOOOOOOOOOOOOOIIIIIIIIIII
 
07:50 Jag vrålar som om det gällde livet samtidigt som jag ser den skräckslagna musen klättra upp och ta sig in genom en springa under diskmaskinen.
 
07:51 Jag kommer aldrig glömma åsynen av den lilla musrumpan som hänger och viftar hotfullt i luften.
 
07:52 Aldrig glömma! ALDRIG SÄGER JAG!
 
07:55 Jag ringer krissamtal till vår vaktmästare (har direktnummer). Han kommer omedelbart över och sonderar terrängen.
 
08:00 Ingen mus hittas. Anticimex rings.
 
08:05 Överväger att låsa in mig och barnen i sovrummet, men inser att det bästa ändå är att hålla uppsikt över fienden.
 
08:30 I väntan på anticimex sitter jag i ett hörn av köket under ett kamouflagemönstrat tält. Med björkris på huvudet, grönmålat ansiktet och kikare runt halsen (nåja). Ingen mus i sikte.
 
Och nej jag har fortfarande inte sett till någon gnagare.
 
Hoppas att den ligger och smaskar på en kotte någonstans. UTOMHUS!
 
 
Zebra-kamouflerad.
 

Kommentera gärna!
Kristin och hennes glin

Usch!
Det kommer in möss i vårat slaskskåp ibland(!!!!!)
gillrar ni en råttfälla så använd inte ost (den mumsar dom bara i sig utan att fastna i fällan) men med en kletig ahlgrens bil eller vinigum så fastnar dom små asen.

Svar: russin testar vi med ;-)
Moa DeBruin

2014-03-04 ♥ 15:21:25 » URL: http://kristinsandgren.blogg.se
Decdia

Paniiik!
En mus sprang in i vår lägenhet via altanen när vi var nyinflyttade. Gissa vem som fick äran att kasta ut den? Jodå, jag. Mannen var inte mycket till hjälp då. :)
Jag har också fått fixa ut fladdermöss och lite annat otrevligt.

Svar: cred! Jag är så där fjantigt livrädd för möss, fladdermöss och allt det där
Moa DeBruin

2014-03-04 ♥ 15:33:09 » URL: http://decdia.blogg.se/
maria

hahahahahaaaaaa! skrattar högt åt erat elände, men du är ju så störtskön! :)

Svar: jo men det är ju rätt komiskt när man tänker efter ;-)
Moa DeBruin

2014-03-04 ♥ 15:38:37
Angela

haha förlåt om jag skrattar men jag fick världens mentalpicturers haha =) Hopas att han/hon inte dyker upp inne igen =)

2014-03-04 ♥ 16:55:47 » URL: http://angelasand.blogg.se
Linnéa

Jag tycker möss är söta! När jag var liten drömde jag om att ha en skogsmus som husdjur... Haha, sedan var det ju den gången när katterna hittade en mus i mitt sovrum och jag utan att tänka tog upp den med händerna för att rädda den undan från dem. Vet inte om det gjorde musen mindre rädd, direkt... :/

2014-03-04 ♥ 16:58:40
Mella - stolt medlem i PK-maffian

Usch! Minns när jag bodde fortfarande bodde hemma och träffade på en mus i källaren för första gången. Jag skrek så min stackars styvfar trodde jag var döende.
Det kom ofta möss in i den källaren men vi brukade bara stänga in någon av katterna där under natten så var problemet löst sen. Vill du låna en katt så hör av dig.

2014-03-04 ♥ 17:10:07 » URL: http://mellas.se
pubes

skaffa musfälla och fyll den med nutella, dom älskar det!

2014-03-04 ♥ 18:29:26 » URL: http://pubes.blogg.se/
iA

Haham, och här var det tvärtom- jag matade "mina"möss som kom direkt utirfån och in i soputrymmet under vasken, de hade annars Ändp tuggat sönder påsen med kompost-ELLER ännu värre- tagit sig ut i köket för att komma åt skafferiet~ Tyckte de var söta ja!

De försökte sig på det där med att ta sig in i köket två ggr, vilket resulterade i att två medlemmar av deras lilla musfamilj mistade livet innan de hunnit säga hurp! Mina hundar är Natural Born Killers och tog de på två sekunder!

Svar: kanske ska skaffa mig en hund... ;-)
Moa DeBruin

2014-03-04 ♥ 19:39:01 » URL: http://www.iaiam.weebly.com
Mej, mamma till enya 2,5

Hahha, igenkänning! (Om det är ett ord). Inte för att jag egentligen är så jätterädd för möss...men jag blev NÅGOT överraskad häromåret när det trillade ut en MUS ur köksbänksskåpet o sprang iväg efter golvet. Inte okej inomhus!! Och inte okej när man har sin då bara några månader gamla bebis på golvet!! Blä

Svar: nej fy! Möss är söta, men inte inne tack :-/
Moa DeBruin

2014-03-04 ♥ 19:49:10 » URL: http://hallongaffel.blogg.se
Motvilliga Mamman

....du vet att möss äter zebror till kvällsmat väl?

Svar: hehe *byter om till min leopardmönstrade tröja*
Moa DeBruin

2014-03-04 ♥ 20:55:14 » URL: http://blogg.skanskan.se/motvilligamamman/
Louisefoto

Skaffa en musfälla :)

2014-03-04 ♥ 22:13:44 » URL: http://Louisefoto.spotlife.se
Jonna

Möss bryr jag mig inte så mycket om. Katten drar in stackars små näbbmöss med jämna mellanrum. Men den gången då han släpade in en orm då skrek jag i fallsett, kutade in i sovrummet, smällde igen dörren och stod och hoppade i sängen och lämnade min stackars sambo att lösa problemet!!

Svar: Haha äh fy!!!
Moa DeBruin

2014-03-04 ♥ 22:36:01
Celie

Möss är helt ok. Värre är det att hitta en stor, halväten råtta under barnens trampolin! Eller när katten släpar in levande fåglar, att jaga ut en panikslagen skata är 1000 ggr värre än en mus som springer runt i huset.

Mitt råd är att skaffa en katt så är saken ur världen, om den dödar ohyran så att säga och inte tar in levande presenter som vår katta gör!

Hoppas musen fortsätter hålla sig borta.

Svar: Haha fy... När vi flyttar till hus vill jag gärna ha katt!
Moa DeBruin

2014-03-04 ♥ 22:53:37
Maggie

Haha, när jag var liten hade vi också en mus i köket som kommit in på nåt sätt. Min mamma var livrädd och ringde morfar som fick komma och hjälpa till, själv ville jag ha den som husdjur för den var ju så liten och söt.

2014-03-04 ♥ 23:46:40
Agnes

Uäk jag är så himla rädd för smådjur jag med. Häromveckan var jag på väg hem från mitt universitet då en liten mus sprang förbi trottoaren där jag gick. Min reaktion: gallskrik följt av panikgråt... Inte alls pinsamt att som 20åring stå och storgråta ensam på campus pga en liten mus:)

2014-03-05 ♥ 00:51:45
Ida

Hahahahaha!Bra kamouflage!! och jag som blev rädd för en fjäril häromdagen!

2014-03-05 ♥ 09:07:44 » URL: http://www.skaraborgsbygden.se/index.php/blog/4
Anne

Men råttor är väl inte äckliga? :p De är ju bara söta och ganska så harmlösa! Förutom om de äter på ens mat (usch) eller tuggar sönder sladdar..

Jag är väldigt härdad när det kommer till möss eftersom jag är uppvuxen i ett gammalt hus som var/är ganska fullt av möss.. De blir ens vänner ;)

Skulle dock kännas väldigt obehagligt att ha möss inne om man har små barn, så jag förstår dig. De kan ju bli bitna, och det kan ju vara riktigt farligt (typ harpest/sorkfeber)! usch!

2014-03-05 ♥ 09:10:27
Tommy

Hahahaha, underbart. Jag skrattar så tårarna sprutar, skadeglädje.

Så pass roligt att jag var tvungen att länka inlägget på bloggensfacebooksida!

Tack för dagens bästa.

2014-03-05 ♥ 10:45:20 » URL: http://tommytott.se
Eleonor

Haha.. jag förstår precis! Jag såg en i garaget för ett år sen och jag tycker fortfarande att det är obehagligt att öppna garageporten.. haha! :)

2014-03-05 ♥ 10:50:38 » URL: http://mamafashionella.se
Caroline

Ååååh!! Jag hade reagerat likadant! Usch... Jag vill inte vad som finns i det här huset, under diskbänken och på vinden.... Men på tal om möss. Vårt bröllop hade vi på Böda Sands camping och då på restaurangen där. Mitt under middagen och under ett tal så skriker någon, "det är en mus här inne!" Så kommer det en liten en springandes bakom ryggarna på mig och min nyblivna man. En servitör och best mannen lyckades få in musen i ett litet rum där presenterna låg och fångade den till slut efter mycket hopp och skuttande! Musjakten inne i det lilla rummet kunde följas genom fönstren som vette mot rummet där vi var. Sjukt roligt var det!

Men mushistorien tar inte slut där. När jag och min man skulle åka hem till Linköping dagen efter så krånglade bilen och vi blev stående på vägen ca 1 mil kvar hem(full bil med presenter och tårta!). Våra toastmastrar som åkt hem tidigare och hunnit somna fick komma och hämta oss... När vi senare lämnade in bilen så upptäcker verkstan att det minsann varit någon och bitit på kablarna.. De jäkla mössen bet sönder våra kablar på bilen! Dessutom hade musen på själva bröllopsmiddagen hunnit snaska på ett ballerinapaket som låg i presentrummet! Kul historia att berätta för barnbarnen ;)

Svar: haha ja sannerligen en kul historia :-)
Moa DeBruin

2014-03-05 ♥ 15:19:45 » URL: http://www.socionomenbinder.wordpress.com
k

Jag har SÅN FOBI!! :(
Säg inte att ni bor i en lägenhet?!
På vilken våning bor ni? Hur faan tar de sig in?
(Panikkänsor här..)

Svar: vi bor i lägenhet, några trappor upp... Men va inte rädd, jag tror att det är rätt ovanligt med möss i lägenheter, har aldrig hört någon råka ut för det samma :-) Vi bor i ett supergammalt hus
Moa DeBruin

2014-03-05 ♥ 17:29:33
Madde

I December 2012 stod jag på en stol höggravid och skrek för glatta livet när vår katt kom in från vår inglasade balkong på fjärdevåningen med en mus i munnen. Jag har fruktansvärd möss och råttfobi! Hur den musen kunde ta sig dit upp är ett mysterium. Jag klarade inte av att sova eller vistas själv i lägenheten som tur va hade vi precis köpt hus och flytta därifrån. Får hoppas hon inte släpar med sig mer råttor och möss eller att det kommer in nån då får vi nog sälja huset!

Svar: Hu! Hoppas du slipper se någon mus eller råtta igen :-)
Moa DeBruin

2014-03-06 ♥ 18:43:59

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback