Spiderchick

Att trampa i en bajskorv
Krönika publicerad i Skövde Nyheter.
 

Jag trampade i en bajskorv häromdagen. Nej jag skojar inte. Det är sant. Hur gick det till undrar kanske ni som inte sätter foten i avföring speciellt ofta? Jo det ska jag berätta för er. Det började med att jag klev upp på morgonen.

Sömndrucket stapplar jag ut i vardagsrummet där barnen redan befinner sig. Jag gnuggar mig i ögonen och noterar att ettåringens blöja under natten har expanderat och nu ser ut att väga som en mindre spädgris. "Bäst att byta" tänker jag och går fram till honom där han står lutad mot vardagsrumsbordet. I samma stund som jag lossar på blöjtejpen inser min trötta hjärna att jag inte har med bara kiss att göra. Jag skymtar även något... Brunt. AJ DÅ!

Mycket riktigt har barnet under sin knappt 10 minuter vakna tid hunnit bajsa. Innan jag hinner reagera ytterligare på upptäckten har en stor, brun korv rullat ut ur blöjan och ner på golvet. Ops! "Nu får ingen trampa i det här" tänker jag och som svar på min egen varning sätter jag foten rätt ner i bajskorven. Brun, kletig gegga sipprar upp mellan mina tår. Det känns varmt och... Lite mysigt. Som en välgörande lerinpackning mot fotsulan. Men vetskapen om vad det är som min kroppstyngd just har mosat mot parketten gör att upplevelsen inte känns fullt så välgörande.

Jag knycklar ihop blöjan och hoppar sedan på ett ben ut till soptunnan i köket.

- INGEN RÖR BAJSET! ropar jag till barnen för gud vet vad två kids och en mosad korv kan hinna orsaka i ett vardagsrum på några sekunder.

När jag slängt blöjan i sophinken hoppar jag på ett ben vidare ut till badrummet, plockar med mig ettåringen i farten och slänger sedan in honom plus min nedkletade fot i duschen. Efter duschen återvänder jag till vardagsrummet och reder upp i det som bara en halvtimma tidigare vilade i ettåringens tarm.

Och ja. Så gick det till när jag trampade i en bajskorv. Någon gång ska jag väl ha gjort det.

Emelie

hahaha, åå! Det här fick mig att tänka på när jag råkade halka i min lillebrors spya när jag var yngre så jag plötsligt låg där på rygg helt nedkletad... Kunde inte annat än skratta!

Svar: Haha lätt hänt 😉
Moa DeBruin

Nina

Med ett alldeles nygräddat spädbarn så ser jag fram emot såna händelser. Däremot har inget hänt än men jag minns att mamma har en del historier om mig. Bland annat bajsade jag henne i näven under en invägning hos BVC. Snart får jag väl tillbaka med samma mynt.

Svar: Mycket får man vara med om som förälder 😉
Moa DeBruin

Singelbloggaren

Haha, att bajs kan kännas lite mysigt – det är banne mig en insikt jag gärna är utan!

Svar: Haha... Är du säker?
Moa DeBruin

lotta

Herregud, jag har haft mycket närkontakt med bajs i mina dar, men denna text gav mig kräkreflexer :(

Kristin

Bästa.blogginlägget.EVER!! Jag låg precis och tänkte på att "när en läser Moas blogg blir en alltid glad och fylld av värme" (till skillnad från de flesta andra bloggar jag av någon underlig anledning läser) och bjuds av detta, jag frustar av skratt och tänker tvinga alla jag känner att läsa det! Briljant

When Darkness Falls

Hej fina du!

Jag har inte läst här sen fettdebatten du vet? Men jag såg att det hittat läsare till mig från dig och blev nyfiken och scrollade ner till inlägget du skrev efter min twitterrant och nu skäms jag. Jag borde inte ha gått på så som jag gjorde på twitter. Känner mig ännu mer skamsen när jag ser vilka fina saker du skrivit om mig.

Jag skulle ha nöjt mig med kommentaren jag lämnade här. Jag var bara så less och trött just då för det hade varit mycket efter #smalaförtrycker. Och så glömmer jag ofta att folk lyssnar på mig och bryr sig om vad jag säger. Så förlåt, jag ska fanimej låta det här bli en tankeställare. Jag menade ju inte att du skulle må dåligt, jag ville bara kräkas ur mig, men där ser man hur fel det kan bli. TACK för att du tog kritiken så fint och för att du är så ödmjuk! Vi borde alla lära oss av dig!

Stor kram och massor med systerkärlek <3

Svar: haha åh kram tebax kära du och fortsätt precis som du gör! Det du skriver och allt du orkar stå ut med är värt mycket för många! kram!
Moa DeBruin

Ebba

Få har samma självdistans som du! Det är mycket igenkänningsfaktorer i vad du skriver! Jag läser slaviskt dina inlägg och älskar din humor.

Svar: Åh vad roligt att du känner så, tack snälla 😊
Moa DeBruin

Skrivarmorsan

Haha, underbar krönika! Ha en fin dag!

Svar: detsamma :-)
Moa DeBruin

Yllva

Hahahaha tack för att du gav mig dagens skratt! Kanske till och med veckans! :)

Svar: Varsågod 😉
Moa DeBruin

Ina

Haha jag har också trampat i min sons bajs. Bytte dock blöja som vanligt, ungen bajsade på toaletten (jag har satt ungarna där sen de lärt sig sitta vid ca fem månader) och jag la honom på skötbordet, torkade av & satte på ny blöja och gick in i sovrummet för att ta på honom pyjamas. Då hör jag sambon ropa att det är bajs på golvet. "Och du har nog trampat i det" la han till sen. Jo mycket riktigt, under båda fötterna var det bajs och fina spår längs vägen där jag gått. Hade inte märkt nåt alls haha, grät av skratt

Svar: Haha mys 👍
Moa DeBruin

Elina Pettersson

Herrejävlar vilka snygga glasögon! Var har du köpt dom :D?

Svar: Monki 😊
Moa DeBruin

Eliinor

Hahahaha mysigt! Jag har också trampat/halkat i bajs en gång :) Det var när min lillasyster var liten och jag minns att mamma använde tvättmaskinen som ett skötbord i tvättstugan. Skulle väl springa in och berätta något skojs för mamma medans hon bytte blöja på syrran. Men precis när jag kommer in i rummet så trampar jag rakt i bajsblöjan som mamma lagt på golvet brevid sophinken och liksom kanar en liten bit på blöjan och sedan drattar på röven :) hahaha minns fortfarande hur det luktade och hur halt(!) det var :)

Svar: Haha usch 😉
Moa DeBruin

Sofia

Haha precis när jag läste detta inlägg så känner jag en distinkt bajslukt. Undrar om det nu kommit luktbloggar genom telefonen. Men nej, det var bara katten som lagt en kabel på toan precis.

Svar: haha... bra tajmat.
Moa DeBruin

Lollo

Apropå bajs så slevade(?) min bror upp bajs ur sin bölja en gång. Han satt vid köksbordet och la det fint på tallriken. Min pappa hann fundera över om det var bruna bönor som min mamma var på väg att servera till middag. 😵😬😵😱

Svar: Hahaha...
Moa DeBruin

Malin

Hahahah sinnessjukt roligt. Min lillebror bajsade på mig vid ett flertal tillfällen när han var liten. Kul grej att berätta för nya partners till honom första gången jag träffar dem :)

Malin

Hahahah sinnessjukt roligt. Min lillebror bajsade på mig vid ett flertal tillfällen när han var liten. Kul grej att berätta för nya partners till honom första gången jag träffar dem :)

Emma

Har skrattat så jag gråtit två gånger åt den här. Andra gången jag läste den läste (läs skrek av skratt) jag den högt för min pojkvän. Fick knappt fram ord! Hahahha

Svar: Haha... Gött 😊👍
Moa DeBruin

Lovisa

Haha, du fick mig att verkligen skratta :D

Gretchen

Men fyy, jag lider med dig. Vad är det man säger, livet har ju sina goda stunder ;)

Emma

hahah och här sitter jag och mumsar på chocolate fudge brownie i soffan

Svar: Mmm 😉
Moa DeBruin

Anonym

Haha vad roligt! Våran kille har nyss börjat gå på pottan så springer naken ofta här hemma. En dag så gick han runt som vanligt. Hämtade kökshandduken ( föräldrar upptagna med matlagning). Kommer tillbaka efter ett tag, nöjd och stolt över att ha "tokkat". Han hade bajsat på pottan, han skulle nog gå och länna det till oss och råkat välta ut det. Men duktig som han är går han och hämtar handduken. Bajs ÖVERALLT! På ett PAR minuter max. -Okej om jag slänger den här handduken? Säger pappan. Helt OK hahaha! Ljuva småbarnstid!

Svar: haha oh yea :-)
Moa DeBruin

Erica

Hahah, hög igenkänningsfaktor på detta.
När mitt minsta barn skulle bli blöjfri satte han sig på huk och bajsade mitt på köksgolvet när jag lagade mat och mitt stora barn satte ena foten mitt i högen inom typ loppet av 2 sekunder.
Två ungar med bajs, typ överallt och mat på spisen, det var lite svettigt ett tag. Nu skrattar jag så jag grinar bara jag tänker på det :D

Krista

Gud vad kul, tårarna sprutar hahaha

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress