Gravidkommentarer och sexiga partners

Ny pod in da house.
 
Vårt publiceringsverktyg libsyn har krånglat i veckan därför kunde många av er inte lyssna på senaste podden här på bloggen. Det har varit samma för alla poddare som har libsyn, men nu ska det vara löst. Hoppas jag.
 
I veckans avsnitt snackar vi om alla olika kommentarer man får som gravid. Men OJ vad stor du är... Är du säker på att det inte är två..? Det måste vara dags PRECIS när so... Ja, ni kan väl tugget lika väl som vi vid det här laget.
 
Sen pratar vi om vården vilket ju låter som ett otruuuuuligt sexigt ämne. Not. Men ändå. Matilda berättar om bemötandet hon fick när hon trodde att hon hade fått missfall och jag berättar om det samma. Ja inte om Matildas upplevelse då, utan min.
 
Avslutningsvis pratar vi om att se din partner i en ny härlig, säxig dager.
 
Hoppas ni gillar.
 
 
 

Kommentera gärna!
Lilly

Åh, vad jag gillar er! Och denna pod! Tack för att ni tar upp det här med gravidmagar och kommentarer... Jag har fortfarande lite ångest över min gravidmage, snart två år efter förlossningen... Det känns inte helt hälsosamt.

Svar: Supertråkigt att vi och många med oss mår dåligt över alla kommentarer. Tack för snälla ord! Kram
Moa DeBruin

2014-05-18 ♥ 09:02:56
Lilla Lii

Haha, vilken rolig historia det där med schäfern! ;)

2014-05-18 ♥ 10:18:51 » URL: http://www.lillalii.se
Lin

Ja vad mysigt!
För ett bra tag sen lyssnade jag på ett avsnitt av er podd men slutade (vet ej varför).
Härromdagen var jag sååå uttråkad och då gav jag er podd en chans till and i löv it. Suttit och fnissat på bussen, nickat medstämmande och göttar mig i hur många avsnitt jag har som jag kan lyssna på.
Tack!

Svar: Vad härligt, tack själv 😊
Moa DeBruin

2014-05-18 ♥ 10:56:10 » URL: http://kickassunicorn.blogg.se
Veronica

Måste lyssnas på :)

Svar: Gört 😊
Moa DeBruin

2014-05-18 ♥ 11:27:44 » URL: http://wallgrenveronica.blogg.se
Ida

Ska lyssnas på nu! Jag är i vecka 37 och får hela tiden höra hur liten min mage är, och frågor om hur mycket jag gått upp. Gäsp!

Svar: Blä på alla kommentarer 👎 hoppas du gillar avsnittet 😊
Moa DeBruin

2014-05-18 ♥ 12:52:32
Shanna

Låg här nerbäddad med feberfrossa och tyclte sååå otroligt synd om mig själv. Nu efter ha lyssnat på detta mår jag en stor smula bättre en innan! :)
Era kloka ord och tips berör mig. Tar mig till vart ända ord.
Ha en trevöig söndag!

Svar: Åh vad härligt att du gillar podden, vad glad jag blir 😊 krya på dig! kram!
Moa DeBruin

2014-05-18 ♥ 13:08:36 » URL: http://sannamedh.blogg.se
Lina

Jag måste tillägga folks frågor om "hur kroppen har förändrats". Det är bara män som frågar på det viset och jag kan tycka att det är lite intimt. Vad vill de höra? "Jo, tack, jag läcker ju råmjölk och måste panikbajsa varje morgon. Tackar som frågar!" Ännu ett tecken på att inga gränser finns och man är allmänhetens cirkusdjur.

2014-05-18 ♥ 15:26:13
Matilda Lundhagen

Guuuud så bra! Må ha några (flera!!) år kvar till graviditet så var det fortfarande väldigt underhållande. Hoppas att du haft en fin helg i övrigt, kram på dig!

Svar: Kram 😊
Moa DeBruin

2014-05-18 ♥ 17:37:12 » URL: http://entilda.blogg.se/
Sara

Har ej lyssnat än men ska. Tänkte bara ang missfall. Har ett svårt missfall/abort i bagaget som gör min nuvarande grav otroligt ångestfylld. Livrädd för att samma sak ska hända igen, är inte ens i 12 än. Haft små blödningar i snart en vecka, ständiga ångestattacker och kan knappt äta eller sova för jag mår så psykiskt dåligt. I veckan fick jag äntligen tid för att titta om fostret levde eller inte hos den mest okänsliga läkare jag nånsin mött. Fostret levde och fick strängt förklarat att små blödningar är vanligt, likaså missfall, så det ska jag inte bli förvånad över om det händer igen. Onödigt av mig att "tjata" mig till en tid med endast blödningar då jag ej haft extrema smärtor i nedre delen av mage. Tillsagd att i princip endast återkomma om jag får riktigt extrema smärtor och blöder MYCKET..
Känner mig som den största bördan i världen och vet inte vart jag ska vända mig, blöder fortfarande precis som tidigare.
Vart vänder man sig när vården i princip sparkar ut en för ens problem är för små i deras ögon?

Svar: Fy farao vad arg jag blir! Du är INTE en börda för vården. SJÄLVKLART ska du få kolla upp blödningen om du är orolig, i synnerhet om du har ett svårt missfall i bagaget. Det är en mänsklig rättighet, anser jag. Man avfärdar inte människors oro på det okänsliga sättet. Att det är vanligt med missfall gör väl inte saken lättare för den som drabbas eller den som oroas över det? Du har ingen bra barnmorska som du kan vända dig till med din oro? Som Matilda berättar i podden gick hon också med blödningar en tid och det var ingen fara, ut kom ett friskt barn. Men du ska ju inte behöva gå med ångestattacker. Kram!
Moa DeBruin

2014-05-18 ♥ 19:10:51
Flysan

Det är otroligt hur ens kropp blir allmän gods så fort en blir gravid. Det ska kännas, kommenteras, värderas. En gång sa jag ifrån, en kollega frågade hur mycket jag hade gått upp. Mitt svar? Jag pratar inte om min kropp och vikt i vanliga fall, varför skulle jag göra det nu?

En av de mest sårande kommentarerna kom från min bästa vän. Jag hade kommit halvvägs i första graviditeten och vägde mig. Fick en chock! Redan 10 kg plus. Kompisens kommentar? Äsch, du kan knappt ha gått upp någonting - bara på lår och rumpa. Jo, jag tackar, ja.

Svar: Bra att du sa ifrån!
Moa DeBruin

2014-05-18 ♥ 19:44:56
Jennie studerar i Los Angeles

Kul :D

2014-05-18 ♥ 19:50:45 » URL: http://jsjolin.blogg.se
Jonna

Jag fick hela tiden höra hur liten mage jag hade under min graviditet. Typ enda gången som jag har kännt mig smal var som gravid ;) Till saken hör att jag hade väldigt ont av både foglossning (från v. 7) och ryggvärk (från v. 20) men fick kommentarer som "men du kan väl inte ha ont med den lille magen!". Nä men det är väl klart att jag inte kan, dumt av mig! 😕

2014-05-19 ♥ 02:10:58
Camilla

Hej!
Väldigt bra att ni tar upp detta då jag faktiskt inte hade någon aning om att det kunde vara jobbigt att höra! Nu har jag dock aldrig kommenterat någons mage än då ingen i min närhet varit gravid (är lite för ung än, höhö). Men ska komma ihåg det här!

Also dat button name, "push it baby". I will push it. I will.

Svar: puuuush it :-)
Moa DeBruin

2014-05-19 ♥ 10:24:44
Anonym idag

Väljer att vara anonym för en gångs skull eftersom detta blir lite för utelämnande annars. Men jag har precis haft min mysiga måndagstradition där jag äter frukost och lyssnar på er pod.
Tyckte väldigt mycket om när ni pratade om vården. För ett tag sedan tog jag äntligen mod till mig och sökte hjälp för min psykiska ohälsa. Fick ett jättebra bemötande på vårdcentralen och fick en remiss till en psykolog. Dit gick jag fyra gånger. Första gången pratade bara han. Andra gången fick jag prata lite. De två sista gångerna hann vi knappt med någonting alls för han skickade ut mig efter bara en kvart. Jag försökte verkligen öppna upp mig och berätta om mina problem, men hans reaktion på allt var typ bara "okej" och sedan inget mer. Gick alltid därifrån och mådde dåligt och kände att han inte ens försökte förstå mig eller ta mig på allvar. Sista gången jag var där sa han att jag nog inte behövde komma tillbaka. Jag gick därifrån och grät så mycket att jag knappt kunde andas. Jag kände mig som en värdelös person som hade slösat bort hans tid typ.
Efter det träffade jag min läkare igen som ville att jag skulle testa en annan psykolog, men jag kände mig tveksam. Men efter att ha lyssnat på er känner jag mig mer säker på att jag verkligen ska försöka igen. Tusen tack för peppen!

Svar: Ursäkta men den där psykologen låter som en idiot. Försök igen! Du har rätt att få träffa någon vettig som tar dig på allvar. Kram!!
Moa DeBruin

2014-05-19 ♥ 10:40:06
Bintan

Åh det måste jag lyssna på! Precis avd jag behöver :-)
Tummen upp för att ni tar upp ämnet.

Jag är förbaskat trött på att höra hur STOOOR jag är. Jag har till och med hört att det kanske är tre bäbisar... Jag får höra något sådant tråkigt varje dag. Nu vill jag knappt gå till affären för jag är så rädd att träffa någon som ska ställa frågan hur lång det är kvar. Och när jag berättat att det inte är dags förens i augusti så kommer jag få en kommentar i stil med -VA du skojar, man kan ju tro att du ska ha när som helst!

Svar: Känner verkligen igen mig! Fy. Du får göra som jag gjorde och sluta svara på när det är dags. Kram!
Moa DeBruin

2014-05-19 ♥ 18:21:06 » URL: http://bintan.bloggsida.se
Petra

Jag har faktiskt aldrig någonsin lyssnat på en Pod, men jag tror banne mig att jag måste börja lyssna på eran. Verkar grym, både rolig, intressant och seriös! Ni verkar ju väldans vettiga också!

Appropå vården och oro över missfall… Jag kontaktade 1177 när jag var gravid i vecka 14 för att jag blödde. Fick prata med en dam som var väldigt otrevlig och avfärdade allt jag sa med att det var urinvägsinfektion och att jag inte skulle åka till gynakuten.
Trots att jag blödde relativt mycket och inte alls hade de uvi-symptom samt att det var helt uppenbart att det inte var blodblandad urin det handlade om. Jag märkte ju varifrån jag blödde liksom.

Men hon hade bestämt sig bara och ville inte lyssna på vad jag sa.
Sen avslutade hon med att ja, skulle det vara missfall så finns det ändå inget att göra åt saken så det är ändå ingen poäng att åka in. Och visst, så är det kanske men jag blev ändå väldigt ledsen.

Allt framfördes i väldigt snäsig ton också, som att hon tyckte att jag var dum i huvudet.
Ringde istället gynakuten direkt och de var raka motsatsen, tyckte absolut att jag skulle komma in och tog mig på allvar och ansåg mig inte alls vara löjlig som blev orolig.
Det var såklart inte urinvägsinfektion och tack och lov inte heller missfall. De visste inte riktigt vad det berodde på. Lättnaden när jag fick se att bebisen rörde sig var total!
Hoppsan, vilken roman det blev här!
Ska lyssna på er pod nu! :)

Svar: Bra att du ringde vidare! Och tack för fina ord 😊 kram!
Moa DeBruin

2014-05-19 ♥ 22:12:49
Lina

Vilka bra ämnen ni tar upp! Jag har inga barn själv så jag inte inte alls insatt i "gravid-världen". Blev smått chockad över hur man kan bli bemött som gravid. Fy sjutton vad jobbigt!

2014-05-28 ♥ 14:47:07

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback