Spiderchick

Gränslös humor och konstant stimuli
 
 
 
 
I det här avsnittet snackar jag och Matilda om VeckoRevyn BlogAwards och jag berättar om alla de (tre) gånger jag har varit nominerad och känslan av att ha förlorat varenda gång (damn it). 
 
Sen pratar vi humor. Humor kan vara både superlätt och skitsvårt. I mångt och mycket handlar det om intelligens och social förmåga, anser vi. Varken jag eller Matilda har gemensam humor med våra makar. Direkt. Vi pratar även om hur man anpassar sina skämt efter hur man umgås och skammen man känner när ett skämt inte "går hem" (typ det pinsammaste som finns).
 
Sen snackar vi stimuli och då inte den snuskiga sorten utan den digitala. Vi är så vana vid att ideligen stimulera oss med tv, datorer, ipads och telefoner att vi knappt har någon tid över för informationssortering och reflektion. Eller?
 
Avslutningsvis pratar vi om ett ämne som varit på tapeten i veckan - nämligen kroppar och kroppskommentarer. Jag berättar om en kroppskommentar som jag en gång fick. Det var 15 år sedan men jag minns den som igår.
 
Well. Hope you like the avsnitt.
 
Lyssna här nedan eller via iTunes. Vi finns på Facebook och instagram @spiderchickblogg
 
 
 
Marja - Baka Sockerfritt

Underbar podcast som vanligt! Känner igen mig mycket i ex. att jag ständigt är uppkopplad och alltid ska ha något att göra/lyssna på (tom i toan!).

Elinor

Jaaaa poddmingel, bra idé! :-)

Annica

Jättebra som alltid! Borde berömma er oftare för era poddar men jag lyssnar oftast när jag städar och då blir kommenterandet inte av :) tänkte på en sak när ni pratade om att kommentera andras kroppar osv och hur den där gubben kommenterade hur din kropp sett ut innan du gick ned i vikt och känslan av att vilja gå tillbaka i tiden.. När min pojke var en sådär 18månader gammal kommenterade min svägerska hur han hade gått ned i vikt och såg mycket slimmare ut, han var så knubbig förut.
Chockade över kommentaren stammade jag bara fram något om att ja han springer ju mycket nu sen han lärt sig att gå. I efterhand önskar jag att jag sagt ifrån det faktum att hon kommenterade och ens funderar över en 18 månaders pojkes vikt!! Helt ofattbart. Inte för att det är särskilt relevant egentligen, men han var helt inom de där skalorna de har på BVC. Inget "fel" på hans vikt alls, bara en vanlig go liten pojke. Blir lite arg igen när jag tänker på det,,

Svar: Tack för beröm 😊 och må karma ta alla taktlösa människor som ska kommentera barn och vuxnas utseenden och vikt
Moa DeBruin

Elin

Har hört talas om din blogg - den ska visst vara bra! Ska lyssna!

Svar: Kul hoppas du gillar 😊
Moa DeBruin

Elin

...Jag menar podd såklart!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress