Så här spelar du in en podcast

Du har bestämt dig för att det här med radio över nätet - det verkar kul! Grattis. Då är det bara att köra igång.
 
1. Utrustning
Utrustning ja. Det låter kanske som att du behöver någon form av teknisk dräkt? HAHA! Jo. Lite så. Eller i alla fall behöver du en dator, en mikrofon, gärna ett stativ samt ett ljudkort (till vissa datorer). Ljudkortet är för att du ska kunna koppla micken till datorn samt reglera ljudet. Nej jag vet visste inte heller vad ljudkort var innan och jag vet knappt än vad det är nu heller. Jag vet bara att den där lilla boxen är nödvändig för min existens på iTunes.
 
2. Inspelningsprogram samt iTunes
Nu har du en mikrofon, ett ljudkort och en dator. Är det sistnämna en mac? Grattis! På mac finns nämligen iTunes samt inspelningsprogrammet Garage Band. Det går att ladda ner båda programmen även till annan typ av dator.
 
3. Spela in
Öppna Garage Band. Välj  "podcast" och sedan ljudspår. På ljudspåret som heter "jingel" lägger du in dina jinglar. Det finns ett helt biblotek av jingelmelodier. När du är klar med inspelningen väljer du "dela" och sedan "skicka podcast till iTunes". Nu skickar du din fil till ditt privata iTunes-biblotek.
 
4. Publiceringsverktyg
Från ditt privata iTunes-bibliotek kan du nu ladda upp din fil i molnet. Vi använder oss av en sida som heter Libsyn. Vi betalar 137 kr i månaden för vårt konto. Genom det kan vi se en detaljerad statistik samt har direktpublicering till iTunes. Det vill säga när vi har laddat upp filen på libsyn och trycker "publicera" finns vi på iTunes för allmänheten. Här döper du även dina podavsnitt och lägger in den bild som du vill ska synas i bakgrunden.
 
Lycka till!
 
 
 

Kommentera gärna!
Veronica

Hade varit så roligt!

Svar: kör på :-)
Moa DeBruin

2014-05-20 ♥ 11:26:21 » URL: http://wallgrenveronica.blogg.se
Alexundra Kakansson

Heter det inte garage band? Eller tänker vi på olika saker då? :)

Svar: Jo så heter det såklart 😊
Moa DeBruin

2014-05-20 ♥ 12:32:38 » URL: http://www.alexundrakakansson.blogg.se
Linda-Mamma till Alfred

Ah fan vad kul, vill ju podda med! Men hur fungerar det om jag är på en ort (Uddevalla) och den jag vill podda ihop med bor i Sthlm? Det fungerar inte utan man måste vara på samma ställe?
Hur får man ut sin pod, så att andra kan lyssna på den?

Svar: Få ut den gör du ju via iTunes 😊 vet att det går att podda via Skype men har ej testat. Googla 😊
Moa DeBruin

2014-05-20 ♥ 14:08:15 » URL: http://hummingbird.blogg.se
Alice

åh vad kul, älskar podcast!

2014-05-20 ♥ 18:26:34 » URL: http://alix.vionno.se
Alice

åh vad kul, älskar podcast!

2014-05-20 ♥ 18:26:34 » URL: http://alix.vionno.se
Elin Nilsson

Bra!(Y):)

2014-05-23 ♥ 17:14:26

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback