Skithålor

Aaaaaaaaaj!
 
Jag hatar mina bihålor.
 
Dom är vidriga. Så fort jag blir det minsta förkyld får mina bihålor storhetsvansinne och tror att dom äger hela mitt ansikte. Det gör ont! Varken nässpray eller huvudvärkstabletter hjälper särskilt mycket och när jag böjer huvudet framåt känns det som att hela hjärnan ska sprängas.
 
Borde jag gå och spola rent mina bihålor? Har jag massa smaskigt gegg och var innanför ansiktet som bara väntar på att få komma ut genom näsan och bli beundrat av en som älskar äckelheter? Kan man skölja skiten själv med sån där saltvattenlösning?
 
 
 
Bild från en annan dag då det inte var fullt lika synd om mig.
 

Kommentera gärna!
Emma

Investera i en näskanna! Jag älskar min väldigt mycket och har tvingat alla mina kompisar att prova den. Dock är den inte jättepopulär hos dom, en av dom kan inte andas genom munnen när dom har vatten i näsan... Men jag absolut älskar den och använder den varje dag nu när det är så mycket pollen ute.

Så jag säger köööp!! Om du kan andas genom näsan dvs... Hehe

Svar: Köper man detta på Apoteket? 😊
Moa DeBruin

2014-05-07 ♥ 12:29:28
Hanna

Stackare! Använder du nasonex kortison nässpray? Jag har supertrånga bihålor, så blir jag förkyld så åker jag på bihåleinflammation direkt. Har en gång (och hoppas aldrig mer) behövt spola mina bihålor och det kan vara det obehagligaste jag nånsin gjort. Ett tips om du måste spola är att luta dig fram så slipper du få all snor i halsen ;) jag fick DESSUTOM spola själv hemma en hel vecka för jag hade så mycket snor som ville ut! 😩😷

Svar: Det där lät ju riktigt häftigt om du frågor en äckelfantast som jag 😉 men jo jag har nasonex funkar typ inte
Moa DeBruin

2014-05-07 ♥ 12:37:53
Johanna

ÅÅhhhh du är inte ensam!!
Här är en till vars bihålor just nu faktiskt äger mig. Har gjort det i 6 (?!?!) veckor nu!
Var t om hos fabror D (doktor) & fick 10 dagars penecellinkur. Gnuggade händerna på väg hem & tänkte att nu j*vlar ska skiten ut.

Men tji fick jag för inte blev det bättre alls.
Fick snällt ringa fabror D igen & nu äter jag uttorkande (för bihålorna) & fått special nässpray. Jag hoppas hoppas det blir bra snart. För efter 5 dagar med detta känns det liiiiiite bättre men långt ifrån bra.
Dessutom låter jag som om jag stoppat upp 2 tamponger i näsan när jag pratar. Kul! NOT!

Håller tummarna att ditt inte bli lika långdraget som mitt & uppdatera mig gärna om sköljning hjälpte för då ska baske mig jag oxå testa!

Svar: Nä men usch stackars dig! Hoppas det blir bättre snart, fasen inte kul när bihålorna krånglar😕
Moa DeBruin

2014-05-07 ♥ 12:44:33
Oscar

Läste först armhålor och blev fruktansvärt förvirrad... Hoppas det löser sig i alla fall, med bihålorna!

2014-05-07 ♥ 12:48:04
Yohanna

Köp sån nässköljare, finns på apoteket. Funkar asbra och så läskigt är det inte. Antingen ser den ut som en stor spruta eller som en kanna. Det är a.w.e.s.o.m.e!

2014-05-07 ♥ 12:55:26
Sara

Min nosebuddy är verkligen min bästa buddy när jag är förkyld.
Mina bihålor har verkligen något emot mig för jag har såna fruktansvärda problem med dem så fort jag blir lite snuvig.

Try it!

2014-05-07 ♥ 13:04:20
M

Gå till en doktor och kolla om du kan få rinexin! Det funkar jättebra för mig, hur skönt som helst. Dock har det lite bieffekter som man kanske vill läsa om först men jag har inte fått några problem med det iaf heheh

2014-05-07 ♥ 13:26:07
Eva

hej
använder en nässpruta från apoteket + koksaltlösning bara sputa in snoken
Gudagåvan för mig med bihåler :-)
Ha en bra dag från göteborg

2014-05-07 ♥ 13:52:18
3s

Nässköljarkanna!! Blir knappt förkyld längre, och stora klumpar med äckel åker ut om en skulle råka bli förkyld trots allt! :D

2014-05-07 ♥ 13:59:21 » URL: http://abrighterday.blogg.se
Veronica

Åh vad jobbigt! Jag tar alltid nässpray men det funkar ju inte för dig...

2014-05-07 ♥ 14:01:06 » URL: http://wallgrenveronica.blogg.se
Malin

Hej! Har samma problem men för mig räcker det att ta sinova som är ett naturläkemedel så fort jag känner av det. Funkar inte på alla, lite fifty fifty i familjen men värt ett försök =)

2014-05-07 ♥ 14:41:25
Lovisa

Jag håller med M. Rinexin funkar bra mot trånga gångar. Jag äter det själv för trånga örontrumpetgångar (det är avsvällande). Har en del roliga biverkningar (skumma drömmar tex), men det är framförallt om man äter en längre period. Värt att testa iaf om man har problem.

2014-05-07 ♥ 15:21:21
Linda

Åh jag vet vad du menar! Opererades för mina bihålor förra måndagen. 16 vintrars bihåleinflammationer ska snart vara till ända. Rinexin (förvisso receptbelagt), nasonex och nässkölj skulle jag säga. Finns en fin spruta på Apoteket. Så blandar du till saltvatten o spolar med. Äckligt som f*n men hjälper!!

2014-05-07 ♥ 16:39:15
Jenny

Hej! Jag har haft enorma problem med bihålorna och har opererats tre gånger för det. Jag har också använt nasonex och liknande nässprayer +rinexin + antibiotika ca. 5 gånger om året. För några år sedan fick jag grå starr i en ålder av 26 år och bestämde mig då för att sluta med all kortison, samtidigt fick jag världens magproblem av all antibiotika så den slutade jag också med. Nu kör jag endast koksaltlösning och det gamla goda trixet att inhalera varmt vatten med salt i under en handduk. Detta är skonsamt för slemhinnorna som ofta tar stryk när du använder för mycket nässpray. Tro det eller ej, men jag har aldrig varit så frisk som jag är nu. Bara en förkylning denna vintern och den varade i normala 1 vecka. Det har aldrig hänt mig förut (det normala för mig är kronisk bihåleinflamation) och det är knappt så jag tror på det själv. Jag skall också tillägga att jag jobbar i förskola så det är inte så att jag inte utsätts för diverse smittor.

Mitt tips till alla är alltså att sluta med all nässpray, avsvällande kortison och antibiotika och gå back to basic och inhalera under en handduk. :)

God bedring!

Svar: Tack för tips! Skönt att du mår bättre. Kram!
Moa DeBruin

2014-05-07 ♥ 18:25:59
Annica

Jag älskar min nosebuddy, när man är förkyld och sköljer med ljummet vatten och sedan snyter sig så blir det gott utbyte! :)

http://www.apotea.se/sok/?q=nosebuddy

Svar: Låter fab! 😊👍
Moa DeBruin

2014-05-07 ♥ 19:20:03
emma

det finns en tablett som heter/kallas för rin-i-snoken som verkar avsvällande på just bihålorna,jag fick sånna emellanåt när jag var liten då jag väldigt ofta var svullen i bihålorna, minns dock inte om dom funkade superbra då jag mest var så road över namnet på denna medicin :-)

Svar: Haha 😉
Moa DeBruin

2014-05-07 ♥ 19:24:37
Jennie

Den här näskannan som många rekommenderat åt dig, o som de säger att de använder hela tiden själva,.. Jag hoppas att de har koll på hur de bör använda den o inte alltför ofta? Det har varit en del snack om hur man nämligen kan få in illasinnade bakterier o amöbor i bihålorna om man håller på med dessa kannor, som kan komma in i hjärnan o vara dödliga. Finns även ett house avsnitt om det, efter att det hade blivit uppmärksammat i USA :-) Jag skulle nog tex bara använda den där kannan i absoluta nödfall o se till att ha kokat vattnet man sköljer med... Kanske finns fler säkerhetsåtgärder man kan göra... Inte för att måla fan på väggen, men...

2014-05-07 ♥ 20:31:31
Rebecka

Rinexin tabletter hjälper nästan direkt efter första tabletten och eftersom det är så många i förpackningen kan man ha kvar tills nästa gång det behövs!

2014-05-08 ♥ 12:53:03
Angelica

Jag får ofta problem med bihålorna vid förkylning.
Jag har fått Rinexin utskrivet. Det enda som hjälper för mig.

2014-05-08 ♥ 14:47:45 » URL: http://fifflas.webblogg.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:



Kommentar:

Trackback