Spiderchick

Vad gör man när gravtestet plussar?
Jag fick den här kommentaren av Annelie, appropå att ringa fel när man just blivit gravid.
 
 
 
 
Jag hade heller ingen aning om vad att göra som ny-befruktad? Det var ingenting som jag hade funderat på innan. Men så stod jag plötsligt där med kissfuktig sticka i handen som visade plus och hade ingen aning om vem jag skulle kontakta. Vårdcentralen? BB? Polisen? Mamma? Brandkåren? Staten?
 
Efter lite funderande gjorde jag så här:
 
1) Filmade graviditetstestet. Som en extra bevisbörda. Så att jag kunde efterkontrollera att stickan verkligen hade visat ett plus. Det vill säga jag hade inte inbillat mig och jag var inte skengravid.
2) Berättade för pappan till barnet. Lika bra att involvera honom liksom.
3) Ringde inte till MVC (tydligen).
4) Ringde till MVC.
5) Berättade för min mamma.
6) Berättade för svärmor
7) Berättade för övrig familj
8) Berättade för vänner
9) Berättade för arbetskollegor
10) Skrev på bloggen = hela världen fick veta. Typ.
 
 
Med första bebben i magen.
 
Josefin

Nejmen, alltså, varför går man inte igenom hur man gör i skolan? En annan vågade inte ens ringa MVC utan la det projektet på sin kille. :) Jag pratade inte med barnmorskan förrän vi hade vårt första möte, pga så förvirrad. Heeelt normalt.

Svar: haha ja men precis man borde få lära sig detta i skolan! En hel kurs gärna ;-)
Moa DeBruin

Catrine

Och tänk att det är nästan exakt fem år sen du skrev det där inlägget på bloggen och jag typ satt och bölade pga hade bf typ några veckor för dig med mitt första barn. Fast din lilla hann ju ändå först :)FEM ÅR sen. Sjukt.
/ Nostalgikern ;)

Svar: haha... ja det är sjukt. Tiden FLYGER fram. Låter klyshigt men det gör ju verkligen det.
Moa DeBruin

Bitte

Bra info, har tänkt på det flera gånger och ändå är jag inte ens med barn. Men den dan då vet jag;)

Mella - stolt medlem i PK-maffian

Vad skönt att du skrev om detta! Jag har faktiskt grubblat över var man ska ringa i flera år nu, men eftersom jag inte är gravid så känns det lite overkill att börja undersöka saken redan nu. Men nu vet jag och har en sak mindre att fundera över den dagen det blir dags. (Kommer dock vara livrädd för att ringa fel).

anna svensson

Fick mig ett gott skratt när jag lästa denna tråden! satt med morsan på en fik som bara skakade på huvudet! - Vad sjutton lärde ni er i skolan egentligen?

Svar: Haha 😉
Moa DeBruin

Veronica

Undrar hur jag kommer reagera när man får ett plus. Känns som jag kommer bli förstelnad och inte veta vad jag ska säga, hehe

Singelbloggaren

Haha, har en känsla av att jag skulle primalskrika och börja rusa runt som en skollad höna tills jag slutligen körde huvudet rätt in i en vägg. Så jo, att ringa ens nära och kära är kanske en lite mer konstruktiv handlingsplan. ;)

Svar: Haha 😂
Moa DeBruin

Karin

Måste vara en helt obeskrivlig och ofattbar känsla!

anonym

Inser att guuu va länge jag läst din blogg!! Och nu har lilla JAG nyss plussat!! Hoppas jag blir en "spajdermama" ocksåå, du verkar ju så himla.. ja vad ska man säga!? Du! (Obs obs positivt)

Svar: Grattis vad roligt 😊
Moa DeBruin

Marielle

Jag var bara sjutton när testet visade plus efter mitt första sex någonsin. Vem har egentligen sån otur att hon blir gravid i samband med sitt första (dessutom skyddade) samlag? Huvudet var redan fullt av tankar och känslor haha! Det vände verkligen upp och ner på allting. Eftersom jag var såpass ung kändes det naturligt att ringa jag ungdomsmottagningen och där hjälpte de mig vidare. De gav mig ett nummer till MVC och ett annat till en abortmottagning. Väldigt bra att den hjälpen finns för yngre men som flera redan skrivit borde man lära sig själva processen i skolan.

Cina

Härlig historia! :) Jag var med om något liknande när jag skulle föda mitt första barn. Hade samlat mig länge och väl för att ringa in till förlossningen för att fråga om vi skulle komma in. När jag väl ringde så var det upptaget! Minns att jag blev helt förvirrad och bara stod och tittade på telefonluren. Det var ju ingen som hade berättat vad man skulle göra då! :D

Svar: Haha näe det är mycket man får lösa på vägen 😊
Moa DeBruin

Malin - tvillingmorsan

Åh<3 Känns som igår jag plussade.. Va 1 juni förra året! :) Kändes otroligt. Den 26 augusti fick vi reda på att det va tvillingar! Nu är dom tre månader gamla! Mina skruttisar <3

Svar: Vad roligt 😊 grattis!
Moa DeBruin

pubes

jag kommer ihåg när du la upp den bilden. jag GRÄT. jag blev SÅ glad för din skull! :') Sen stod jag också där och funderade. Vem skulle JAG ringa till och berätta om att spiderchickan blivit preggo?! fick bli min pojkvän som inte fattade ett dugg om vem jag pratade om.

Svar: Haha söt 😊
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress