Första advent

Idag har vi embrejsat första advent.
 
Vi började med att träffa några kompisar vid stans enda snödriva. 
 
 
 
 
 
 
 
Under eftermiddagen var pappan i vår familj nere i källarförrådet (som är så överbelamrat att det torde klassas som en nationell säkerhetsrisk) för att hämta upp julgrejerna. Övriga familjen stannade kvar i lägenheten och hoppades att pappan skulle komma tillbaka levande och möjligen intakt men allra helst i sällskap av en stjärna. Det gjorde han. 
 
Stjärna på plats:
 
 
 
 
 
 
 
Vi hittade förra årets smällkarameller och käkade upp innehållet eftersom vi tydligen hade glömt att göra det år 2013?? Bättre sent än aldrig.
 
 
 
 
 
 
 
Sen ville femåringen gå igenom leksakskatalogen och kryssa för vad han önskar sig i julklapp vilket snabbt visade sig vara ungefär allt i hela katalogen. Eller ungefär och ungefär - EXAKT allt hela katalogen. Tomten kommer hamna i Lyxfällan om han ska uppfylla alla dessa önskningar. 
 
 
 
 
 
 
Tvååringen ville också kryssa med en penna men fick nöja sig med att sätta random kryss i förra månadens Buffétidning. Han var lika glad för det. "Bara jag får göra typ som min storebror" är tvååringens livsmåtto. 
 
 
 
 
Nu tittar vi på Årets Sockerbagare på barnkanalen, vår söndagstradition.
 

Det bidde inget hus

Japp då var hustrasslandet över. 
 
Vi var alltså med och budade på ett hus, vann budgivningen och var superglada för det! Gick en hel helg och svävade på moln och messade (typ) alla vi känner att vi hade köpt hus. Tjohoooo!
 
Sen kom måndagen, vi skulle titta på huset en sista gång och då kändes det som bekant inte bra längre. Plötsligt såg vi massa negativa bitar med huset som vi inte hade sett på första visningen. Vi såg det stora renoveringsbehovet i båda badrummen, vi såg att tvättstugan var alldeles för liten och vi såg hur vi skulle behöva flytta väggar för att göra rum åt barnen. Nä. Det kändes inte rätt. Så vi drog oss ur. 
 
Dagen efter ringde mäklaren och sa att vi kunde få köpa huset billigare. Vi blev djärva och bjöd ett ännu lägre pris och plötsligt hade vi dragit igång en budgivning nedåt i pris istället för uppåt?? Trevligt som omväxling.
 
Idag fick vi dock veta att ägaren väljer att sälja huset till någon med bud snäppet över oss. Det känns bra faktiskt. 
 
Jag är glad att vi inte skrev på några papper när det inte kändes helt hundra. 
 
 
 
 
 

När jag ville vara Linda Skugge

Ny tvodd in da air hääääär kan ni titta. 
 
Jag och Matilda snackar mode. Vi är ju sådana OERHÖRDA modegurus! Hehe.
 
Vi snackar om kändisar som har inspirerat våra klädstilar genom åren, vi pratar om när Matilda promenerade staden runt med sin kamera och fotade sig själv med självutlösare liggandes på olika grästuvor (hon var före sin tid med selfies) och jag visar en bild på hur jag såg ut när jag lajvade Linda Skugge. 
 
Vi listar även olika modepersonligheter/livsstilar som finns i Skövde. Med mera med mera. 
 
Vill ni helst av allt inte se oss går det naturligtvis bra att bara lyssna också. Så här:

1. Ladda ner SVT-play-appen (gratis).Mu
2. Sök på Moa och Matilda.
3. Klicka gång tvodden.
4. Tryck på skärmsläckarknappen på telefonen.
5. Tryck play igen - voíla!
 
Hoppas ni gillar!
 
 
 
 
 
 
 

Min plikt och min dröm

Ni har länge sagt åt mig att testa Häagen Dazs Salted Caramel och nu har jag gjort min plikt. Jag äter den just nu.
 
Jeeeeezez vad god den är!
 
 
 
 
 
 
Till detta betar jag va några avsnitt av Real Hosewives of Beverly Hills. RHOB är mitt favoritprogram näst efter Keeping up with the Kardashians. Jag bara ÄLSKAR att grotta ner mig i husfruarnas överflödigt lyxiga liv. 
 
Min dröm är att se ett RHOB-maraton liggandes i en pool fylld med Häagen-Dazs Salted Caramel och små öar av Ben&Jerry Peanut Buttercup (eventuellt skulle jag vara naken i poolen). Jag kan inte tänka mig något bättre!
 
Jo... Möjligen skulle det vara att ligga under palmerna på en kritvit strand i något varmt land...
 
Eller nej förresten.
 
Jag föredrar reality-tv och glasspoolen.
 

En skamsen husletare med ångest

Ja jisses... Jag tror inte ni anar vilket töcken av ångest som jag har framlevt idag. 
 
Vi har alltså ett hus på G, som ni har förstått och även glatt er åt tillsammans med mig. Allt har känts helt rätt fram tills igår då vi var och tittade på huset en sista gång (på mäklarens inrådan vill jag påpeka) och efter det kände vi att... Näe. Det kändes inte helt rätt. Tror vi. Eller. Nä. Jo. Fast...
 
Hur mina tankar gått:
 
Mitt ångesttänk: Vi måste köpa huset för annars kommer mäklaren att svartlista oss och kanske även blocka oss från Hemnet.
Mitt sunda tänk: Fast mäklaren måste väl ändå förstå att husköp är en av livets största investeringar och känns det inte helt rätt i magen så ska man självklart lyssna på det. 
 
Mitt ångesttänk: Vi måste köpa huset för det är så många som har glatt sig med oss. 
Mitt sunda tänk: Eh... Fast vi kan ju inte ta ett miljonlån för att göra andra glada?
 
Mitt ångesttänk: Vi måste köpa huset för tänk om vi ångrar oss sen?
Mitt sunda tänk: Fast tänk om vi ångrar oss när vi sitter där med topplånet i knä och så kanske det blir svinjobbigt och svårt att sälja, hitta ny bostad och så vidare. Det är ju och sätta sig i en onödigt dum sits.
 
Mitt ångesttänk: Vi måste köpa det här huset NUUUU för annars kommer vi aldrig hitta något annat hus!
Mitt sunda tänk: Jo visst. Risken finns. Men möjligen ändå en dålig och något stressande motivering till att investera i ett objekt som inte känns helt rätt. 
 
Jag skäms för att jag känner så här! Jag skäms för att jag är så ambivalent. Jag skäms typ för att jag tycker att det här är en så stor grej och under tiden som jag skäms köper folk hus hejvillt och verkar må helt bra av det. 
 
*går i ide*

Min mamma

Tvååringen är noga med att påpeka att jag är hans mamma - ingen annans mamma. Innan han ska sova brukar han försäkra sig om släktskapet en extra gång. 
 
- Du är MIN mamma! säger han.
- Ja jag är din mamma, bekräftar jag.
- Inte Astrids mamma.
- Nej.
- Inte Max mamma.
- Nej.
- Inte Ians mamma.
- Nej.
- Inte Hedvigs mamma. 
- Nej.
 
Och så fortsätter vi så tills vi gått igenom alla barn som vi känner/känner till. 
 
Jag antar att han inte vill riskera att det plötsligt dyker upp halvsyskon som från ingenstans. 
 
 
 
Mamma till dessa.
 

Mina dagdrömmar och bästa egenskaper

Jag coppade en lista från UnderbaraClara

 

 

1. Vad är din stora, ständiga mat-craving? Ingen direkt. Jag tycker visserligen om mat (särskilt den som andra lagar) men blir jag sugen på något är det snarare socker. Choklad, kakor och efterrätter. Men om jag ska nämna något skulle det nog vara min pappas köttgryta med kokt potatis, gelé och grönsaker. MUMS!

 

2. Vad brukar du dagdrömma om? Ska jag vara helt ärlig? I mina dagdrömmar är jag en himlans lyckad karriärrist. En person som framgångsrikt driver företag, är ett aktat namn och som inte är beroende av någon! Varken ekonomiskt eller karriärmässigt. Snarare är jag den där person som folk ÄR beroende av. Och så drömmer jag vidare om hur jag får chansen att ge andra människor chansen. Åh... Vilken dröm!

  

3. Vad är din stora guilty pleasure? Keeping up with the Kardashian. Alla säsonger. ÄLSKAR!

 

4. Vilken kvinna skulle du vilja ge en dos med virtuell kärlek och pepp?  ALLA kvinnor som tvingas dras med gamla, unkna föreställningar om hur en kvinna "ska" se ut, bete sig och bemötas. Blä. Var precis den du VILL vara! Bemöts du på unket sätt, våga vara obekväm och stå upp för dig själv!

  

5. Hur är du som vän? Öppen, social, pratsam, påhittig. Inbjudande. Tror jag. Även flyktig, ytlig och möjligen svår att komma inpå livet.

 

6. Vilken TV-serie/film/bok citerar du allt som oftast? Räknas Svenska Hollywoodfruar? Jag och Matilda lajvar även Nasse och Nalle Puh, ett långlivat skämt oss emellan som aldrig blir gammalt eller tråkigt. 

 

7. Vilken egenskap hos dig själv är du mest stolt över? Att jag är osentimental och hela tiden ser frammåt. Jag tror mycket på mig själv och har ofta en "jag kan" känsla i kroppen. Med undantag då jag hamnar i ångestperioder och istället lider av svåra bluffkänslor (men dom perioderna brukar turligt nog vara ganska kortlivade). 

 

8. När känner du dig som starkast? När jag ensam fraktar barn, vagnar, väskor och diverse från plats A till plats B. Gärna i trafikerade områden. Då känner jag mig som en tålmodig och seg tiger med tusen starka armar (tassar?).

 

 

 

 

Svara gärna på frågorna ni med och länka i kommentarerna, kul å läsa!

Framtidskänslan

Nu har vi tid att podda igen. Känns jättekul! 
 
I det här avsnittet pratar vi om vardagsgnabb vs vardagsromantik. Vi pratar om störande sopberg, gnäll om smutstvätt, närhetstörst och fotmassage. Matilda berättar om den gången då hon tillverkade en dödsfälla åt sig själv på hallgolvet samt återger en morgon från eh... Ja en inte så bra morgon. Helt enkelt. 
 
Sen pratar vi om att visualisera sig en inre känsla för att på så vis urskönja vad det är man vill göra med sitt liv. Min visualisering innefattar takeaway-latte, flashigt kontor och kreativa möten med härliga kollegor...
 
Hoppas ni gillar!
 
 

Tommy tycker om mig

Idag har vi varit hos min mamma hela dagen och julat oss.
 
Alltså, vi har inte hjulat och gjort cirkuskonster, utan vi har haft feeling på julen. Vi har pimpat pepparkakor och knådat julgodis. Jag har ätit så mycket glasyr och marsipan att jag nu sitter här med lättare halsbränna. 
 
 
 
 
 
 
Well.
 
Vi tittar på Så mycket bättre. Det är Carolas dag 
 
 
 
 
 
 
Jisses vilka flashbacks jag får! Främling och Fångad av en stormvind är ju inga konstigheter men nu minns jag plötsligt fler av Carolas låtar. Tommy tycker om mig, Mickey, Det regnar i Stockholm, Tokyo, Säg mig var du står, Gloria...
 
Jag minns när jag var 8-9 år och hade Carolas kasettband. Jo. KASETTBAND! Det fanns inga CD-skivor på den tiden och absolut inget Spotify. Jag minns att jag spolade det där bandet fram och tillbaka, fram och tillbaka, fram och tillbaka i kasettbandspelaren och jag kunde alla låtar utantill. 
 
- TOMMY TYCKER OM MIIIIIIG OCH JAG VET ATT DET ÄR SANT. SA-A-A-A-NT, skrålade jag och låtsades att fläktvindarna ven i min platta pagefrisyr. 
 
 
 
 
 

Härdmsälta

Hur går det med huset undrar en del av er.
 
Jo det börjar reda upp sig. Men inget är klart ännu. Det har dragit ut på tiden på grund av olika saker vilket jag i och för sig tycker är rätt skönt. Vi har fått tid att tänka en extra runda.
 
I slutet av förra veckan var jag ett vrak och förstod inte hur folk GÖR när dom jobbar, livspusslar och köper hus samtidigt?!? Ursäkta, men det borde införas någon slags lag att man får ta tjänstledigt (betalt) medans man letar och möjligen köper bostad. Det tar skitmycket tid! Ärenden till banken, visningar, kontakter med mäklare, beslut som ska fattas, mentala härdsmältor som ska redas upp... Det är inte EN grej. Inte för mig i alla fall. 
 
Nu ska jag inte tjata mer om det här. Nästa gång jag skriver om ämnet igen, då ska saker och ting vara klara. Oavsett typ av besked.  
 
 
 
 

Rörelsemönster som blir en vanesak

Det ligger ett nytt tvoddavsnitt på SVT-flow, med mig och Manny. Varje måndag närmare bestämt, släpps det ett nytt avsnitt för er som vill ligga i framkant. Den här gången pratar vi om Lyckojakten. 
 
Hääääär kan ni titta. 
 
Jag börjar för övrigt att vänja mig vid att se mig själv i rörelse. För det är ju en vanesak. 
 
- Men guuuuuud ser jag UT så där??? var min reaktion när jag såg första tvodden. 
 
Jag var helt övertygad om att producenterna måste ha förvrängt mig på något vis. Animerat delar av mig för att spexa till det. Men nej. Det var visst jag! Gaaaaaaah!
 
Men nu har jag sett glimtar av flera avsnitt och börjar vänja mig vid mina minspel, ögonuppspärrningar, guppningar med huvudet, knip med munnen och knyckar på nacken. 
 
Även podcasten är en vanesak. Första gången jag hörde min röst ville jag grina för att jag tyckte att jag lät så konstig. Inte alls så som jag låter i mitt huvud! Men efter ett par avsnitt vande jag mig och nu är min röst inget som jag reflekterar över. 
 
 
 
 
 

Budgivningen - the status

Ni är många som undrar hur det går med huset. Jag får sms och meddelanden hela tiden. 
 
Hur går det?
Hur långt är det gånget?
Har det blivit något ännu?
 
Det känns nästan som att jag är havande, redo att föda barn vilken dag som helst. En rätt trevlig känsla faktiskt eftersom jag fött båda mina barn flera veckor för tidigt och aldrig fick uppleva människors längtan och nyfikenhet.
 
Men i alla fall. Huset då.
 
Det är inte klart ännu. 
 
Det vore heeeeelt fantastiskt om det blev klart imorgon och att vi då har vunnit. I så fall kommer jag kollavippa av lycka. På riktigt. Det här huset är liksom helt perfekt. Jag vet att vi skulle trivas! Att få ge mina barn möjligheten att bo så, det kommer kännas så himla bra i föräldrahjärtat. Ååååh hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas...
 
Så ja, det är helt enkelt vidare tummhållning som gäller så återkopplar jag till er när jag vet något mer.
 
 
 
 
 

Firar att jag är hel

Idag har jag lagat en tand. Den andra håliga tanden i raden. Nu är jag toalbedövad i vänster sida av ansiktet. Känns måttligt... Eh behagligt. Men! Efter det här har jag inga fler hål att laga vilket känns festligt. Jag är hel!
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu tänker jag fira mina lagade hål med Paradischoklad!
 
Matilda tyckte att jag kunde ha tagit med mig chokladasken till tandläkaren. Efter färdig lagning skulle jag på ett käckt vis ha singlat upp en pralin i luften, fångat den med munnen för att sedan fortsätta ut i korridoren och dela ut choklad till alla jag passerade.
 
Det hade varit en festlig idé!
 
Men möjligen lite slöseri på choklad som jag kan äta själv. 
 
 
 
 
 
 

Nedräkning till nedräkningen

Femåringen har fått lov att köpa en leksaksjulkalender. Han har suktat och suktat och suktat och igår köpte vi med en hem från affären. 
 
Det var dock med stor besvikelse som barnet förstod att han nu måste vänta i två veckor innan han får öppna den första luckan av totalt tjugofyra.
 
Så nu har vi ritat upp en nedräkning fram tills vi kan börja med den riktiga nedräkningen. 
 
 
Första krysset sattes igår.
 
 
 
Tidigare idag undrade femåringen hur långt det är kvar tills han får kryssa över nästa ruta så jag överväger om jag även ska göra en nedräkning till nedräkningen som leder till nedräkningen?
 
Kan dock vara överkurs. 
 

Oklarhet blir snart till klarhet

Vi vet inget mer kring husköpet. Vi ligger fortfarande med högsta bud så rent krasst har vi varit husägare hela helgen :)))))) 
 
Men.
 
Budgivningen drar med största sannolikhet igång igen imorgon.
 
Jag kan bli lite nedslagen när jag tänker på att vi lyckats pricka in typ sämsta tiden ever att crejva ett hus. Det finns ju inga hus! Typ. Men a ja. Vi håller modet uppe! Just nu inreder vi hela det tilltänkta huset. Vi har bestämt vem som ska ha vilket rum, vi har googlat vitrinskåp och även bestämt praktiska så som hur vi ska rodda flytten. 
 
Igår höll jag och Matilda en föreläsning på högskolan och jag hade inte ens vett att vara nervös eftersom jag bara tänkte på huset. Övervägde vid någon tidpunkt att avbryta vad vi höll på med och istället bolla budgivningstaktik med publiken. Men a ja.
 
Vi märker i veckan hur det blir. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hittad på pinterest.
 
 

VI ÄR HUSÄGARE!

Eller... Eh... Kanske inte. 
 
Idag har jag jobbat och samtidigt budat på hus. Det har känts hyfsat konstigt att jobba med dagliga arbetsuppgifter och samtidigt bolla hela min och min familjs framtid i svettiga händer. Budgivningen har varit ganska hetsig (tycker i alla fall jag) (kan inte alla bara lugna ner sig några hekto?) vilket innebär att jag har haft tät telefonkontakt med mäklare och min kära man. 
 
Det innebär också att vi har behövt bestämma vad som känns som ungefär cirka LIVSAVGÖRANDE beslut på vad som har känts ungefär som EN SEKUND. GAH! Jag har lätt huvudvärk nu. Kan jag meddela. 
 
Well. Just nu ligger vi i alla fall högst i budgivningen. Därför skulle man kunna säga att just precis nu denna fredagkväll är vi tillfälligt möjligen temporärt hyfast luftslottsmässigt husägare. HA!
 
Känns mycket bra. 
 
Oklart hur länge det varar.
 
Är det meningen så är det. 
 
 
*försöker spana in i husägarframtiden*
 
 
 

Dispyter

Två olika dispyter som mina barn har just nu:
 
1. Kan Turtles flyga eller ej?
På jasidan - en tvååring som bestämt hävdar att Turtlesgubbarna kan flyga och som för att bevisa detta låter Donatello sväva högt och vingligt över vardagsrumsparketten. 
 
På nejsidan - en realistisk femåring som bestämt hävdar att NEEEEEEEEEEJ han har aldrig sett en sköldpadda flyga. I synnerhet inte en muterad sådan. 
 
På njasidan - en mamma som å ena sidan håller med om att sköldpaddor inte har vingar IRL men som å andra sidan anser att det mesta bör vara möjligt i en fantasivärld. 
 
2. Vem är babyface?
Här diskuteras det fram och tillbaka vem av syskonen som egentligen är mest babyface. För er som kanske aldrig har hört talas om den här typen av dispyt tidigare så kan jag tillägga att det alltså inte är positivt att vara ett babyface.
 
???
 
Jättekonstigt. Jag vet. 
 
 
En mamma som tycker det är märkligt att man inte vill vara ett lent litet babyface.
 
 

Ny tvodd

En ny tvodd har landat på SVT-flow. Häääääääääär.
 

I det här avsnittet pratar vi jobb och karriär. Matilda berättar om när hon tvingades battla om ett kylskåp (så förnedrande), jag berättar om min dödsroman, vi ger våra bästa arbetsintervju-tips samt ställer oss frågan - går det göra karriär i en småstad?

 

Ni får gäääärna titta på oss men det går även bra att bara lyssna.

 

Vill du lyssna via mobilen? Ladda ner SVT-play-appen, sök på Moa&Matilda, klicka gång tvodden, tryck på skärmsläckarknappen på telefonen, tryck på play igen. Klart.

 

 

 
 
 
 
 
 

Näringsrik 90-tals nostalgi

Här ligger höjden av näring och glänser på ett litet fat.
 
 
 
 
 
Joråsatte... Det blev en enkel lunch för min del idag. Det var länge sedan jag åt panpizza. Jag äter sällan halvfabrikat nuförtiden. Jag vet ju bättre.
 
Annat var det på 90-talet. Jag var barn och hemma hos min bästis var hela frysen full med gorbispiroger och panpizza. Jag tyckte att det var SÅ lyxigt. Som värsta restaurangen. Vi gick alltid hem till henne efter skolan och så fick jag välja om jag ville ha en pirog eller en pizza till mellanmål. Efter maten gick vi till frysen igen och så fick jag välja vilken glasstrut jag ville ha. Och det var inte vilka galsstrutar som helst. Det var Klings, inhandlade direkt från glassbilen. Ibland, inte alltid, kunde jag med och ta den största struten. Basse tror jag att den hette. 
 
Sen låg vi hela eftermiddagen och tittade på tv. Huset Fullt, Fresh Prince in Bel Air, Love Boat och Lilla Huset på Prärien.
 
Ja det var tider det.

Lussebullsmätt

Så här tio timmar efter första lussebullen kan jag riktigt känna hur saffranet pluserar i mina vener. Jag har ätit upp typ HELA satsen med bullar. Så går det när samhällsnormen säger att man bara får äta lussebullar en fjuttig säsong per år. Då tappar jag människor fattningen. Så är det bara. 
 
*mår lätt illa*
 
*känner mig ändå nöjd*
 
Nu ska jag kila över till Matilda och förbereda en föreläsning som vi ska hålla nästa vecka. Vi ska prata inför 200 ekonomistudenter på högskolan!!! Enligt källor kommer studenterna eventuellt att vara ganska trötta och möjligen även bakis så vi får försöka att spexa till det lite. Spela hög musik, ordna koffeintablett-regn och så där. 
 
 
 
 

Världens godaste och mest saftiga lussebullar

Fars dag idag!
 
Jag och barnen klev upp i tidig otta och började baka lussebullar, som en överraskning till pappan i vår familj.
 
Med anledning av det tänkte jag här tipsa er om det bästa lussebulle-receptet EVVAH! Jag har tipsat om det förrut men det är värt att göra igen. Ni kan inte misslyckas med dessa bullar.
 
Här:
 
 
Från Icas buffé.
 
 
 
Trickset är alltså att blanda smör, mjölk och jäst kallt. Även att blötlägga russinen innan. Det gör hela bullen mer saftig. Jag brukar även baka ut bullarna med så lite mjöl som det bara är möjligt, degen ska med fördel vara kladdiga och nästan lite svåra att rulla (för mycket mjöl tynger bullen).
 
Följer du dessa råd så lovar jag dig att du snart sitter och tuggar en ljuvligt saftig bit saffrans-molntuss.
 
 
Dagens skörd.
 
 

Två typer till

Ni la till två ytterst träffande hustittar-typer under föregående inlägg.
 
1. Den osäkra, som går på visning med hela familjen
2. Den överentuastiska, som älskar allt med huset från första stund. 
 
Jag är båda!
 
Vid första anblick är jag den överentusiastiska. Jag älskar alla hus vi tittar på. 
 
- A MEN ÄR DU SÅ MYCKET SNYGGARE SJÄLV DÅ? fräser jag irriterat åt min man när han påpepkar att badrummet från -57 kan behöva en makeover.  
 
Någonstans känner jag att jag måste försvara huset eftersom jag såååå gäääärna vill att det ska vara drömboendet. Jag lever ju på hoppet, liksom. 
 
Går vi sedan vidare och överväger att lägga ett bud förvandlas jag vips till den osäkra. Jag MÅSTE se objektet en gång till och denna gång släpa med mig hela familjen. Jag vill ha ALLAS input. Helst vill jag lajva ett släktkalas för att riktigt, riktigt, riktigt känna om jag får feeling för huset. 
 
Förresten! Vi ska kolla på två hus i helgen.
 
Håll tummarna. 
 
 
Husjägarinna som pekar ut sitt barn.
 
 

En jag-lista

Jag kan skriva på datorn utan att kolla på tangenterna/skrämen. Brukar stila med det inför Matilda rätt ofta (edit: det jag menar är att jag kan titta rakt fram, eller titta på en annan person och prata samtidigt som jag skriver på datorn. Testa! Det är faktiskt rätt klurigt) 

 

Jag vill åka till New York! Måtte denna dröm bli verklighet inom mycket snart!

 

Jag har tränat spinning idag. Vi cyklade upp för en jädrans massa backar, enligt instruktören. Guuuuu vad tungt det var! Jag förstår inte varför jag inte bara klev av och ledde cykeln istället? Men a ja. Lätt att vara efterklok.

 

Jag skulle gärna vilja skriva en bok. När jag var liten skrev jag en dödsroman på tio A4-sidor om en familj med tolv barn där alla dog. Ända sedan dess har jag närt en dröm om att bli författare. Möjligen skulle jag inte skriva om döda barn igen. Men ändå. En dröm. 

 

Jag gillar starka, coola kvinnor som inte tar någon skit. 

 

Jag älskar att jag har världens roligaste jobb. 

 

Jag får ståpäls på armarna när jag kollar på videos med Beyonce. 

 

 

 

 

Jag borde rensa i prylskåpet i köket. Det svämmar över av kvitton, gamla räkningar och limstift som sett sina klistrigare dagar. 

 

Jag har inte tagit mig tid till det bara. Att rensa skåpet alltså. 

 

Jag måste inte göra det idag heller.

 

Jag vill inte så är det bara. 

 

Slut på lista.

Tvodden avsnitt två - vänskap

Nytt avsnitt på SVT-flow. Häääääär
 
Ni kan titta på oss men även välja att bara lyssna om det passar bättre. För att lyssna i mobilen - klicka dig in på tvodden via SVT-play-appen, sätt på tvodden, tryck sedan på skärmsläckarknappen längst upp på mobilen, tryck på play igen. Klart!
 
I det här avsnittet pratar vi om vänskap. 
 
Vi listar normer som finns kring vänskap. Normer av typen - dina vänner ska veta allt om dig, barndomsvänner är de finaste vännerna (lite som årgångsvin), du ska umgås mycket och ofta och gärna vara del av ett stoooort frooodigt gäng. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen listar vi "kompistyper" att dumpa (eller förlåta). Jag har själv varit en av dessa typer. 
 
 
 
 
 
Det och mycker mer pratar vi om.
 
Höppas ni gillar.
 
 

Stalker

Jag visste nog inte riktigt vad livspussel var innan vi fick två barn och dessutom började arbeta.
 
Meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen. Nu vet jag. 
 
Idag har varit en sådan där dag då jag och min kära make har pusslat ihop lämning av kids på föris, jobb, hämtning av kids på föris, husvisning, middagslagning (så himla jobbigt att man måste äta mitt i alltihopa), familjeumgänge, nattning av kids, kvällsfika på stan, bodypump-träning och hårdrocks-rep. Vem som gjort vad gällande det sista får ni gissa själva. 
 
Nu har jag just kommit hem och tänker dyka ner i nya boken av Kepler - Stalker. Gaaaaah! Kepler kan verkligen konsten att skriva lärriga böcker. Jag fattar ju att jag kommer behöva sova med lampan tänd och delfinläten på repeat i ett halvår efter sista sidan. 
 
 
 
 

Slapp pastasöndag

Idag har vi besökt våra kompisar i deras hus. Ett alldeles rykande, nyinköpt hus är det. Mycket hus i mitt liv just nu. Som ni märker. 
 
Vi lagade pasta carbonara till söndagsmiddag och äppelpaj till efterrätt. Sedan rullade vi över till vardagsrumsdelen och bara schlappade.
 
Kompisarna har en bebis som våra barn är oerhört förtjusta i. 
 
- Jag tycker så mycket om henne, säger femåringen med bebisen i knät och så sniffar han mjukt mot hennes fjuniga hjässa. 
 
- JAG OSSÅ HÅLLA I DEN! tjoar tvååringen och pekar uppfodrande på bebisen. 
 
Han vill ju göra allting som storebollan gör. Och jo han får hålla i bebisen, under ordnade former. 
 
Nu har barnen precis somnat och vi ska se på en film. Perfekt söndag!
 
 
 
 


 
 
 

Följare och avföljare

Vi hade tänkt att pausa podden eftersom vi spelar in tvodd just nu och har knappt om tid. Men så fick Matilda så oerhört mycket fin feedback på sin instagram häromdagen att vi kände oss superinspirerade och peppade att klämma in en podcastinspelning.
 
Här kommer den.
 
Vi pratar om styrkan i att känna geniun glädje för andras framgång, för det krävs faktiskt en del styrka. Sen pratar vi om Matildas värsta upplevelse i livet (typ). Vi pratar om den gången då jag fick en panikattak i TopSpin på Liseberg. Vi reder ut våra tidigaste barndomsminnen. Vi pratar snoppar och Matildas senaste Gin&Tonic-frukost.
 
Jag berättar även om min nyligen nedladdade app där jag kartlägger alla mina följare (och framför allt avföljare) på instagram, mjehehehe. 
 
Hoppas ni gillar!
 
 
 

Ambivalent husspekulant

Jag trodde att vi hade bestämt var i stan vi ville köpa hus men nu har vi blivit superambivalenta!!
 
Igen.  
 
Alternativ 1: Centralt
Plus: Vi får skola, jobb, mataffär och familj (mormor/farmor) i samma stadsdel. Vi blir inte beroende av bil då i princip allt ligger inom gångavstånd. Vi sparar tid och pengar.
Minus: Det går inte att släppa ut barnen hur som helst. Det blir mindre spontan lek med kompisar, i alla fall när barnen är små. Det är inte speciellt naturnära. Området blir dött på sommaren. 
 
Alternativ 2: Område utanför centrum
Plus: Lugnt och grönt. Många barnfamiljer i samma område. Barnen får massa kompisar. Mer spontan lek. Skolan är naturnära. Drägligt område även på sommaren. 
Minus: Det blir längre till... Allt. Vi blir beroende av bil och kollektivtrafik för att ta oss till jobb, mataffär och familj, vilket blir dyrare men framför allt tar det av vår tid. 
 
Tänker jag bara på mig själv känns alternativ 1 solklart bäst. Jag tycker att det är ren och skär livskvalité att kunna promenera över allt. All tid vi kan spara i det som kallas livspusslet är värt så mycket. 
 
Men sen tänker jag på barnen. Jag ser framför mig hur dom får en mer grön och fri barndom i området utanför centrum. Mer cykla runt, leka dunken och klättra i träd.  
 
Gah!
 
Hur skulle ni välja?
 
 
 
Möe i hövvet just nu.