Budgivning

Vi har sett det tilltänkta huset igen. Andra gången tillsammans med pappa, svärfar, svärmor och barnen. Vi var med andra ord ungefär hela släkten där och tittade. Det är så jag vill ha det. Jag vill ha ALLAS magkänsla inräknad. Jag hade lätt kunnat dra med ett gäng kompisar också och iscensatt en middag i framtida köket men det hade möjligen kunnat upplevas märkligt.
 
Efter visningen la vi ett bud på huset.
 
VI LA ETT BUD!!!!!
 
Jag kände eufori blandat med nervositet blandat med pirr blandat med skräck blandat med lycka blandat med glädje. I hela två minuter. Sedan trillade det in ett motbud. 
 
Ursäkta?
 
Jag har redan lagt om golvet i hallen, ändrat knoppar på köksluckorna och bytt tapet i vardagsrummet (i min hjärna) och nu kommer det någon och vill sabba all den här planeringen?
 
Känslotillstånd just nu: Förbannad. 
 
Jag håller er uppdaterade.
 
 
 
 
Funderar över framtida boende (obs! bilden har egentligen inget med inlägget att göra).
 
 

Kommentera gärna!
Gabriella

Håller tummarna för att det går till er ;)

2014-10-09 ♥ 20:16:21 » URL: http://alltidgabriella.blogg.se
C

Håll huvet och magen ISKALL nu! Även om ni vinner en budgivning kan det ändras ÄNDA fram till ni skriver på första köpeavtalet. Vi fick besked att vi vunnit, bokade tid för att skriva kontrakt och EN timme innan hade nån annan jävel lagt sig i och budat över så vi förlorade trots allt. Det var hemskt.

Vi hann buda på flera lägenheter innan vi tillslut skrev kontrakt. Fasen va nervös jag var ända fram till vi plitade ner våra signaturer på det där pappret. Jäkla nervpärs är vad det är.

Svar: äh fy vad taskigt! Gah... det är så nervöst. En PÄRS! :)
Moa DeBruin

2014-10-09 ♥ 20:16:30
Anna

Åh vad jag känner igen mig i exakt precis allt. Men lyckligtvis blev huset vårt för ungefär ett år sedan, trots att vi inte la det högsta budet.

Stort lycka till, jag håller tummarna!

2014-10-09 ♥ 20:27:51 » URL: http://annamopp.spotlife.se
Emma

Hahah asså jag fattar inte hur du lyckas få allt att låta roligt?! Kul att läsa iaf :D Och hoppas det går bra med husköpet nu och att ni vinner budgivningen! :D

2014-10-09 ♥ 20:28:09
ida [fotograferat]

När vi bjöd på lägenheter förlorade vi så många budgivningar att vi började turas om att gå på visningarna. Slutade med att vi köpte en lägenhet som bara gubben hade sett :) Men sju år senare bor vi fortfarande kvar!

2014-10-09 ♥ 20:32:38 » URL: http://fotograferats.blogg.se/
Emelie

men åh va pirrigt! Största lycka-till:et! Jag håller alla tummar!

2014-10-09 ♥ 20:51:59 » URL: http://www.busamedemla.se
På Selmas gata

Känner igen det där! Vi letade bostad länge, både lägenheter, radhus och villor, budade ibland men blev alltid överbjudna. En budgivning fick vi inte ens vara med i, vet inte om mäklaren verkligen får göra så, men han gillade inte att vi behövde sälja först. Vi vågade ju inte sälja innan vi köpte eftersom det runt gbgstrakten är svårare att köpa än att sälja... Jag önskar er all lycka till!

Kul med bloggtips, och intressant att läsa nån som har så många barn och hur de får ihop sin vardag, MEN jag har lite svårt för folk som så medvetet väljer bort genustänket som hon ju skriver att hon gör, (eller hon uttryckte sig att hon var så trött på genus, att det har gått för långt), och jag som har en pojke som förra veckan gick till förskolan i nagellack för att vi målade naglarna ihop, jag vill inte att hans förskolekompisar ska ha med sig hemifrån att man inte får göra det och det bara för tt man är pojke. Så det tycker jag är lite synd och skulle nog inte rekommendera en blogg med de åsikterna...

Svar: Vi är alla olika. En del har öppna ögon kring genus, andra behöver mer tid :) Jag själv tycker genustänk är helt självklart! Som tur är vimlar nätet av både genusmedvetna bloggar och andra mindre medvetna. Man kan välja och plocka lite från alla håll.
Moa DeBruin

2014-10-09 ♥ 22:51:37 » URL: http://selmasgata.blogspot.se/
Sofia

Jag håller tummarna!!!

När vi köpte vårt hus, för snart 10 år sedan, så gick det alldeles för lätt. Vi lade ett bud, strax över utgångsbudet (dvs +5000kr, trots att mäklaren tyckte att man ska lägg minst 10 000kr över).
De som hade lagt första budet backade ur (vi var nummer 2), så bara ett par dagar efter visningen ringde mäklaren och sa att huset var vårt. Bara så där. Ingen nagelbitning, ångest eller allt annat som jag hade planerat för. Meh?

Faaast...på den tiden hade vi bara ett barn. Nu har de blivit tre och vi måste snart leta hus igen. Yey!

2014-10-09 ♥ 23:08:59
My Fredblad

Usch vad irreterande! HHar något mer hänt inom budgivningen? :)

Svar: Inga fler steg dragna... Än ;)
Moa DeBruin

2014-10-09 ♥ 23:37:43 » URL: http://fredblad.blogg.se/
Celie

Lycka till nu! Håller tummarna för er!

2014-10-10 ♥ 03:46:51
Cecilia

När det gäller lägenheter förstod vi till slut att man skulle begära visning i förväg och sedan lägga ett bud i förväg...väldigt fuskigt, sätter liksom systemet ur spel.
Lycka till, håller tummarna för er!

2014-10-10 ♥ 06:54:36
Emilia

Men shit vad pirrigt, budgivningar är verkligen en pärs. Det är så känslomässigt jobbiga för när man väl bestämt sig för att lägga ett bud så har man ju redan i tanken flyttat in. Om då någon annan kommer och budar över blir det ju asjobbigt, "Hallå? Det här är ju vårt hem, vad ska du hit och göra?!".
Lycka till, jag håller tummar och tår :)

2014-10-10 ♥ 10:53:28 » URL: http://theattitude.se
Ellen

Åh, vad jag känner igen det där!
Jag och min karl köpte nyligen bostadsrätt i Skövde, men det var lite av en pärs i början.

Första lägenheten vi ville ha, och var helt säkra på att vi skulle få efter visningen (säljaren (som sålde utan mäklare) verkade VILJA sälja till oss!) gick åt helvete. Vi började buda, men fick motbud av ett annat par. Det fula var att vi höjde våra bud med typ minst 10-15 papp åt gången, men de som budade mot höjde med max 5 åt gången. Efter flera vändor fram och tillbaka ringde säljaren upp och sa att "han fått ett bud han var tvungen att ta", så det var inte mycket mer med det. Några dagar senare ringde morsan till motbudande par upp mig och frågade vad vårt senaste bud var, så att det var på riktigt... Frågade då vad deras sista bud var. Visade sig att det var flera tusen under vårat "tak", vilket säljaren visste om. Så det måste ju varit frågan om massa pengar under bordet = så jädra fult gjort!

Anyhow, vi hittade till sist en annan, bättre lägenhet, som vi la ett bud UNDER utgångspris och fick veta morgonen efter att vi fick det. FETT NAJSIGT!

Summa kardemumma = keep going. Det löser sig så småningom :)

Svar: Gött 😊👍
Moa DeBruin

2014-10-10 ♥ 11:26:20
vegoplan.blogg.se

håller tummarna

2014-10-12 ♥ 23:40:18 » URL: http://vegoplan.blogg.se/
Mot Ett +

Så spännande med husjakt! Men synd att ni inte fick det.. :(

Vi köpte hus för 1,5år sen och vi hade tur, huset hade legat ute i nåt år och intresset var typ obefintligt på det, tills vi kom in i bilden! Snabbt och smidigt gick det, dom köpte vårt radhus och vi köpte deras hus. :)

Svar: Kul 😊
Moa DeBruin

2014-10-13 ♥ 17:02:26 » URL: http://motettplus.blogg.se
Elin

En himla tur att du lade till "i min hjärna" där haha

2014-10-26 ♥ 17:15:54 » URL: http://alfonx.blogg.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback