Det är fredag och jag är inte husägare

Huset blev inte vårt.
 
Jag gick en pingpongaktig sms-match i budgivning imorse och förlorade. Tyvärr. 
 
Vi satte en maxgräns för vad vi tyckte att huset var värt och den andra parten budade över. Vi hade kunnat gå upp lite till rent lånelöfte-mässigt men samtidigt vill vi inte buda massa "bara för att". Värsta känslan skulle nog vara att känna att vi har överbudat ett objekt. Där vill jag inte hamna. Rent psykiskt vill jag känna att vi har fått huset till ett okej pris. Även om vi snackar mycket pengar, oavsett.
 
Nå väl. Det är bara att leta vidare. 
 
*drag my ass in på Hemnet again*
 

Kommentera gärna!
Robin - Pappablogg.com

Det är klyschigt, men då var det inte meningen att ni skulle flytta dit. Ert drömhem finns alltså fortfarande där ute någonstans! :)

Svar: Sant :)
Moa DeBruin

2014-10-10 ♥ 15:18:47 » URL: http://pappablogg.com/
Sara

Åh, vad tråkigt. Men det betyder ju att det väntar ett ännu bättre hus. :)

2014-10-10 ♥ 15:32:05 » URL: http://helgur.blogg.se
Matilda

Vad trist. Meeeeen. Än är det inte över. Så var det för oss också fast det var två till som budade över. När dom som vann skulle skriva kontrakt fick dom kalla fötter inne på kontoret med pennan i hand och sprang ut ( true story!) . Mäklaren ringde oss och det andra paret. Men fick bara tag på oss. Vi sa att vi kan köpa huset om vi fick det för vårt sista bud 75 tusen under förra köpbudet. Så vi fick det!!!!! Insane eller hur?!!!

Svar: Gu va gött!
Moa DeBruin

2014-10-10 ♥ 15:34:46 » URL: http://Http://ombytlig.blogg.se
ronja

Det låter väldigt vettigt, vet själv hur enkelt det är att gå liiite över prisgränsen, och sen liiite till, och sen sitter man där. Ni kommer hitta det perfekta huset till det perfekta priset!

2014-10-10 ♥ 15:52:38
Malin

Vettigt tycker jag. Att ha budat för mycket kan säkert bli lite av en nagel i ögat till slut.

2014-10-10 ♥ 16:29:40
På Selmas gata

Ang. ditt svar till min kommentar i inlägget nedan: förvisso sant att man får välja att läsa det man vill, det jag reflekterade över var nog mest att du valde att tipsa om just en bloggare som så tydligt tar avstånd från genustänket. Det är inte så jag uppfattat dig och ditt eget "tänk". Jag blev nog mest förvånad

Svar: Jag förstår. Dont ya worrie för min del, jag gillar genus :) Får kika in din blogg! :)
Moa DeBruin

2014-10-10 ♥ 17:53:08 » URL: http://selmasgata.blogspot.se/
Mia

Hej Moa! Vad tråkigt med huset, men som andra har skrivit - det var helt enkelt inte meningen. Håller tummarna för att ni hittar ett nytt hus snart. Jag har en liten fråga till dig: hur tusan fick du din praktikplats på H&M? Ansökan på hemsidan, kontakter, via din högskola eller vad? Jag pluggar till ekonom & har jobbat på H&M (butik) i 2,5 år men får verkligen ingen kontakt nu när jag söker praktik. De annonserar inte ut några platser och det finns ingen att kontakta för praktikinfo. Jag vet att du har skrivit inlägg om detta tidigare & säkert får tusentals mail om detta, men jag är så otroligt tacksam för ett svar. Skicka ett mail om du inte vill skriva här i kommentarerna. Ha en trevlig helg! :)

Svar: Jag fick det via min skola. H&M själva kom dit och gjorde intervjuer. Finns det inte en "praktisera hos oss" kategori på hemsidan? Hm... Hur som. Ring växeln! Ge inte upp! Ligg på! Okej? Lova! :)
Moa DeBruin

2014-10-10 ♥ 18:03:41
Kliar och sticks

Att köpa hus var verkligen en jobbig berg- och dalbana. Till slut började man ju tro att huset aldrig skulle dyka upp, det där huset som var vårt! Vi missade också ett hus som vi senare tyckte att de som vann betalade alldeles för mycket för. Då var det bara skönt att det inte var vi som hade blivit budningsgalna.

2014-10-10 ♥ 18:14:30 » URL: http://kliarochsticks.blogg.se
Carolina

Asch då... Har varit där också. Ärligt talat så klarade vi inte pressen med budgivningar och bestämde oss för att bygga vårt drömboende istället. Märkligt nog så blev det inte dyrare men tar ju längre tid såklart. Känner ni att ni har bråttom, annars kanske ni kan kika på nybyggnation? Annars - försök att tänka att de som vann säkert "stod på tur" och att det blir er tur nästa gång. Lycka till!

2014-10-10 ♥ 20:24:27
KRISTIN OCH HENNES GLIN - En blogg om brunsås och annat bra

Jävla skit då men nästa gång är det eran tur och det huset kommer vara ÄNNU bättre <3

2014-10-10 ♥ 22:05:57 » URL: http://kristinsandgren.blogg.se
Jennie- Hemmamamma och fru

Åhh vad spännande. Vi har precis flyttat in i vårt drömhus. Hoppas att ert dyker upp till rätt pris också! Trevlig helg!

2014-10-11 ♥ 08:21:40 » URL: http://kampan.blogg.se
Inne hos Ina - nygift

Detta med hus alltså. Att det inte bara är som i affären, att man plockar på sig det man vill ha och betalar ;)

Vi letar också hus och det är så mycket blandade känslor hela tiden. Vi ska titta på ett, ehm, ruckel i veckan. Får se hur det känns efter det :)

2014-10-11 ♥ 16:40:02 » URL: http://innehosina.wordpress.com
Anne

Det var väl lika bra! Vi tittade just på ett hua som vi ej budade på, men tre andra slogs i budgivningen och JISSES vilket överpris det slutade på.. Många hundra tusen över vad huset var värt. Man måste använda hjärnan också, inte bara magkänslan!

Svar: Precis!
Moa DeBruin

2014-10-11 ♥ 20:21:25
Rihanna Sweden

vad synd!

2014-10-11 ♥ 20:24:44 » URL: http://rihannas.blogg.se
Sofia

Har du sett den senaste TRISS-reklamen? Han som skrapar en lott och sen kilar in på en hus-/lägenhetsvisning. Precis så tänker jag mig dig när ni så småningom vinner en budgivning. 😄

Svar: Haha åh hoppas!
Moa DeBruin

2014-10-12 ♥ 21:47:10
Ida

Måste bara berätta hur mitt husköp gick till:
Gick och kolla. La ett bud och dog lite inombords av nervositet. Blev överbjuden de luxe. Gav upp. Sörjde. Gick vidare. Några dagar senare hade jag typ hundra (läs sex) missade samtal på mobilen. Visade sig att den som la högsta budet inte hade lånelöfte och den andre budgivaren drog sig ur. Så vips så blev jag husägare till ett hus där jag tillbringat en knapp halvtimme och som min blivande make inte ens har sett. Gulp. Den 14 november går flytten. Wish me luck ;)

Svar: Åh vad kul! GRATTIS! 😊
Moa DeBruin

2014-10-13 ♥ 11:05:18 » URL: http://www.skaraborgsbygden.se/index.php/blog/4
Liza

Jag vet hur den där känslan känns, när det blir någon annans. Men försök tänka positivt, för varje hus man tittar på, ju bättre verkar det faktiskt bli! I huset som jag och min fästman köpte i våras, som vi nu äntligen fick tillträde till i onsdags kunde inte bli bättre. Allt känns sååå rätt, och detta var inte första stället. Såja, man kanske blir klokare trots allt? Hinner tänka på mer osv osv :).

Svar: jo det är helt sant :)
Moa DeBruin

2014-10-18 ♥ 12:02:34 » URL: http://lizasvardag.blogg.se/

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback