Spiderchick

Kaffemaskinen
Krönika publicerad i Skövde Nyheter (i somras). 
 
Jag och min familj kliver in i en lägenhet i Göteborg. Vi ska låna lägenheten av några kompisar. Kompisarna själva ska dra iväg på stugsemester. Innan dom åker förklarar de noga för oss hur kaffebryggaren fungerar.
 
- Bönfunktionen är trasig så den maler inga bönor, förklarar kompisen. Använd vanligt kaffepulver.
 
Jag lyssnar med ett halvt öra. Hur svårt kan det vara att få igång en sketen kaffebryggare? Hahahaha...
 
Svar: Jättesvårt.
 
Klockan är halv åtta den första morgonen i kompisarnas lägenhet och jag fattar ingenting av bryggaren som står framför mig.
 
Seriöst. Varför går filterhållaren inte att dra åt sidan? Den vägrar rubba sig! Tycker den att jag ska pressa in filtret platt och hoppas på att det mirakulöst fället ut sig själv där inne? Kaffepulvret då? Ska jag sila in det genom springan mellan locket och hållaren, pulverflinga för pulverflinga? Det kommer ju ta mig hela veckan. Gah! Jag bestämmer mig för att gå lugnt och metodiskt till väga. Jag ska INTE tappa tålamodet och bruka våld på maskinen.
 
Jag testar att dra mjukt i en spak. Inget händer.
 
Jag testar att trycka in en knapp. Inget händer.
 
Jag tappar tålamodet!
 
Nu skiter jag i om kaffebryggaren går sönder. Den ska veta HUT! Jag sliter vildsint i filterhållaren, trycker, drar och svär. Plötsligt ger den vika för trycket av mina arga nävar och glider motvilligt åt sidan. Jag placerar ett filter i hållaren och fyller på med kaffe. Trycker hårt tillbaka hållaren igen. Nu finns det visst bara sex stycken startliknande knappar att välja bland.
 
Jag testar att trycka in den översta knappen. Inget händer. Jag testar att trycka in den understa knappen. Inget händer. Men det var då helskotta vad svårt det ska vara att brygga sig en kopp kaffe! Jag testar att hetstrycka in alla knappar på en och samma gång och... Va falls? Nu börjar BÖNORNA att mala?! Den funktionen var ju trasig? Jag har alltså lyckats med konststycket att väcka liv i en sedan länge död funktion.
 
Efter ytterligare en kvart har jag äntligen överlistat kaffemaskinen och bryggt mig en kopp kaffe.
 
Den smakar som en blandning mellan motvilligt malda bönor och segerns sötma.
 
 
 


Ellen

Man ska lirka...går det inte att lirka går det med våld, går det inte med våld går det mer Mer våld hehe!

Tack igen för ytterligare ett roligt inlägg! Alltid uppiggande, särskilt när det är grått och mörkt ute och SÄRskilt när man är mitt uppe i tentaplugget :)

Ha en trevlig kväll!

Svar: tack snälla du :) kram!
Moa DeBruin

Em - mitt liv på NZ

Vilken skräck att inte kunna göra sej en kopp kaffe på morgonen, det handlar ju faktiskt nästan om liv och död (nåja) och då är alla medel tillåtna! Härligt att du vann över bryggaren till sist och dina kompisar lär bli glada över att du ruskat liv i deras kaffeapparat :)

Svar: ja kaffe vill jag gärna ha :)
Moa DeBruin

Kliar och sticks

Låter som vår underbara bryggare i stugan, där man vissa morgnar bara behöver trycka en gång och andra morgnar måste dra ut sladden, trycka på alla knappar i flera minuter innan den startar. Jag har efter ett par år med samma bryggare inte förstått vad som är knepet.

Svar: haha...
Moa DeBruin

JHH

Nu när man har sett dig/er på tvodden så kan jag inte låta bli att fundera över hur det här hade sett ut om du hade berättat det i en tvodd :) ;)

Svar: hehe :)
Moa DeBruin

Fialotta

Hu! det där med kaffe kommer jag nog aldrig förstå mig på.. är det inte hemskt jobbigt att behöva få i sig kaffe på morgonen för att humöret ska vara någorlunda stabilt? ^^

Svar: Alltså... För min del handlar det nog mest om att det känns som att dagen inte riktigt kommer igång om jag inte dricker mitt kaffe. Det är liksom startskottet :)
Moa DeBruin

Kalifornienmamman

"Nu skiter jag i om kaffebryggaren går sönder. Den ska veta HUT! Jag sliter vildsint i filterhållaren, trycker, drar och svär." Hahahaha, EXAKT så reagerar jag också när nånting inte fungerar! Nu jäklar, liksom! Hjälper oftast föga, men då har jag i allafall visat vem som bestämmer, haha...

Svar: ja men precis. Vem är bossen liksom? ;)
Moa DeBruin

josefin

Jag brukar försöka prata med apparater som inte fungerar, får ingen respons men det får dom att fungera :'D

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress