Spiderchick

Till min femåring
Krönika publicerad i Skövde Nyheter. 
 
Till min femåring:
 
Mitt älskade, förstfödda barn. Fem år fyllde du den 10 september. I fem år har jag varit din mamma. Jag älskar dig så!
 
Du har upplevt mycket under dina år på jorden. Du har flyttat från Göteborg till Skövde. Du har rest. Varit i många olika länder. Du har fått ett syskon och du har börjat förskolan. Du har gått från att vara en älskad son till att även bli en älskad storebror och en älskad vän. 
 
Många fler år ska komma för dig. Du har hela livet framför dig! Jag, din mamma, kommer alltid att finnas i din närhet. Att ge kärlek, stöd och omtanke utan förbehåll, det är det finaste man kan ge en person och det ska jag ge dig. Nu och för alltid. 
 
Jag vill råda dig, min son, att alltid lyssna till din magkänsla och till ditt hjärta. Ibland säger magen och hjärtat olika saker, lyssna då till ditt hjärta. Lev aldrig ditt liv efter andras tankar och tycken. Lev det liv som du vill leva och som är dig sant. Älska den som du vill älska. Oavsett. Kärlek kan man aldrig styra. 
 
Skratta mycket i livet! Humor är ett fantastiskt redskap som kan föra de mest omaka människor samman. Humor har ingen ålder och inget kön. Låt aldrig någon annan definiera vem du är. DU bestämmer vem du är. Respektera din omgivning. Du är aldrig mer värd än någon annan och ingen annan är heller mer värd än dig. Se människan. 
 
Säg aldrig att du inte kan. För du kan! Ibland är vägen till ditt mål inte rak. Det gör inget. Det är vägen dit som gör att vi lär oss och växer som människor. Kanske kommer du någon gång att känna dig rädd och säga "men mamma, tänk om jag faller?". Jag kommer då att svara "men älskade son, tänk om du flyger?". Sluta aldrig drömma. Sluta aldrig våga!
 
Jag kommer alltid finnas här för dig. Jag älskar dig. 
 
 
 
När femåringen var noll år.
 
Jule

Tack så mycket för att dela den här texten med oss! Den är otroligt fint skriven (och du har så rätt!) så att jag nästan blir lite tårögd. Dina pojkar kan vara glada och stolta över att ha en sådan underbar mamma! :)

Svar: Åh tack :)
Moa DeBruin

Elin

Vad fint skrivet!

Carin P

Wow! Så fint skrivet, precis så vill jag säga till min lille son på 6-månader <3. Tack för en alldeles perfekt blogg! Du anar inte hur mycket jag skrattat åt dina inlägg, tack :-D

Svar: Tack själv snälla :)
Moa DeBruin

Linn

Åh vad fint skrivit. Rös till och med :). Firat min son som fyllde 5 idag. Obeskrivligt, så stort!

Svar: Mm det är stort :) grattis till din 5åring!
Moa DeBruin

Charlotte

Tårkanalen vaknade till liv & fjunen reste sig. Ditt skrivande är en gåva, otroligt vackert!

Svar: 😊💛
Moa DeBruin

Marie

Alltså, jag läste den där texten första gången i SN med tårar i ögonen. Resultatet blev detsamma denna gång. Så himla fint skrivet! Kärleken till ens barn är oändlig! ❤️

Emma

Riktigt, riktigt vacker och klok text!! Fint! Och tack att du delade med dig :)

Rebecka

Håren på armarna står rakt upp och jag har fler tårar i ögonen än vad som känns riktigt okej.
Snälla Moa, sluta aldrig skriva!Du är född att göra det här, låt fingrarna dansa över tangenterna.

Svar: Haha åh 💛
Moa DeBruin

Milla

Åh, så fint!
Här sitter jag mitt i natten och gråter till denna fina, och mycket viktiga text!

Emmelie - Ensamstående mamma till Ebba och Hugo

ÅH nu blev jag alldeles rörd och fick tårar i ögonen, har ju själv en dotter i nästan samma ålder. så fint!

Louise

Bra fint att ha en femåring och bra fint skrivet:)

Lina

Åh vad fint! <3

Linnea

Åh vad fint skrivet! Kände mig riktigt berörd :-) Älskar det du skrev om humorn, att den kan föra samman de mest omaka par. Älskade även det du skrev på slutet om att flyga :-) riktigt fin krönika!

elin

Åh. Så himla fint och sant! Kärleken till ens barn är verkligen oändligt.

Cissi

Otroligt vackert skrivet. Sitter med tårar i ögonen och tänker på mina två söner. Det finns verkligen ingen finare och bättre kärlek än den till ens barn!

Gabriella

Så vackert skrivet! Har själv inga egna barn än men känns som det är den här känslan, de här orden jag skulle vilja dela med mina eventuella barn. Så fint

m a r i a

så fint! jag grät när jag läste det i tidningen =)

Hanna Karlsson

Vad fint skrivet!

Emelie

Åh så fint skrivit, blev helt tårögd! Längtar tills jag får uppleva detta! Tack för en underbar blogg som bidrar till många skratt! :)

Sanna

Jag har läst din blogg länge men brukar aldrig kommentera trots att jag tycker att du alltid skriver så bra! Bästa bloggen! Men nu måste jag allt ta och kommentera för det är så otroligt fint skrivet och så sant! Kärleken till barnen är det största.

Vicki valentine

Så otroligt fint skrivet! Min tjej fyller 5 år på tisdag, alltså har jag följt dig och din fina blogg i över fem år, sen du var gravid. Grattis till din fina pojke!
Gåshud och tårar i ögonen, du skriver så vackert. Och hur många gånger har man inte gråtit av skratt för den delen på denna underbara blogg? Älskar den!
Kramis

Fia

Rörd!

Julia

Åh, så fint. Blev tårögd. Din son är lyckligt lottad <3

Ellinor

Åh, så himla fint. Tåras i ögonen!

Jessica

Jag blev nästan tårögd. Fint skrivet!

Anonym

Så himla fint!! Om en annan kunde förmedla sig så där.
Dina barn har sin världens bästa mamma <3

Svar: Åh tack :)
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress