Spiderchick

En tandlös milstolpe
Femåringen här hemma har tappat sin första tand! 
 
Igår bet han i en majskolv och upptäckte att tanden var lös. Imorse borstade han tänderna och då åkte lösingen ut. Nu har han en prydlig glugg i nedre käkparitet. Han är SÅ stolt och sprang hela vägen till förskolan imorse i sin iver att få berätta för alla lärare och kompisar. 
 
Nu ligger tanden i ett glas vatten i väntan på att jag ska gräva fram en tia från någon bortglömd fickgömma magiskt förvandlas till en guldpeng. Och jo, även vi föräldrar tycker att det här är en stor grej! När femåringen stod där med den vita lilla tandflisen i näven kände jag mig rörd. En milstolpe. 
 
 
 
Bevis.
 
 
 
Tvååringen är nu utomordentligt avundsjuk över storebrors tandlossning och det sista han lovade sig själv innan han somnade ikväll var att han minsann ska "tappa tänder imorgon". 
 
Oklart om jag ser fram emot att bevittna detta.
Anonym

Jag tipsar din femåring om att lägga tanden i ett tomt glas för då blir det en sedel ;)

Svar: Haha 😂👍
Moa DeBruin

Mia Elisa

Huh, jag ryser av tanken på lösa tänder. Jag tyckte att det var sjukt obehagligt när jag var liten, haha. :)

Mia

Jag är så sjukt sentimental när det kommer till barnen. Får ont i hjärtat och gråter en skvätt bara av att göra oss av med de minsta kläderna. De är så stoooora, kommer aaaldrig få bebisgosa med dom igen (minsta är 7 månader 🙈). Jag kommer säkert spara alla deras tänder för "det var de första de åt/log/skrattade med". Äldsta fyller 3 imorgon så idag är det sprängfyllt med sentimentalitet i hjärtat ❤️️

Svar: Grattis till 3-åringen :)
Moa DeBruin

Ida

Är tand-förvandlingen inte alls påverkad av inflationen alltså?! :P

Svar: tydligen inte? ;)
Moa DeBruin

Mielo

Spännande med första tappe-tanden :) Själv avskydde jag att tappa tänder när jag var liten, får rysningar bara jag tänker på det haha :P

www.henniska.blogg.se

Mammapodden

Jag tycker det är en så stor grej att min lilla bebis har fått sina första tänder. Jag kan inte ens föreställa mig hur det känns när den lilla ska börja tappa tänderna igen. Vilken stor grej!!

emiliesbeauty

Usch, minns hur äckligt det kändes i munnen!

Linnea

Nästan i klass med att ta studenten! En liten tandtapparskiva kanske ;)

Svar: haha ja!
Moa DeBruin

Alexandra

Vad kul att du skrev just det här om tänder idag, min brorsdotter nämnde tidigare att hennes ena käktand var lös, då körde jag på o sa att tandfen brukar lämna en hundring för dom, brorsan var inte glad men jag skrattade gott 😂

Svar: haha oops :)
Moa DeBruin

Tove

Då tänder nu börjat lossna i större mängder på vår 6,5-åring, så sade 5-åringen glatt: "jag har massor av pengar i munnen!".
Jag ba:"vah?? Ta nu bort dem då".
5-åringen:"Men mamma, det är ju alla mina tänder jag kommer att få pengar av. Jag får 20 euro ännu, brorsan får mer bara xx €!" :)
Kommande bankir, eller?

Svar: haha :)
Moa DeBruin

karin

Vad spännande att tappa första tanden! :)
Jag och mina systrar la alltid våra tänder under huvudkudden, som i mjölktandmössen.

Drina

Åh, jag vet hur det känns för honom! Förra veckan tappade jag min näst sista mjölktand.
Jag är 34 år..

Svar: Haha bra jobbat 😊👍
Moa DeBruin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress