Hej då värsta småbarnsåren

Jag har börjat jobba igen. Jag har förstås jobbat en del även under semesterveckorna, helt ledig kan jag inte vara som egenföretagare. Men jag har ändå slappnat av och kunnat koppla bort mycket.
 
Vi har verkligen haft en fin semester! Barnen är plötsligt så mycket enklare att göra saker tillsammans med. Förra sommaren minns jag mest som Kaoz (med stor K och z). Vi bodde i lägenhet utan hiss och varje utflykt var ett projekt i klass med bygget av Noas ark (nu var jag inte med och byggde arken men jag kan ju tänka mig att det var ungefär som att göra redo en 2-åring och en 5-åring inför stranden). Jag var ensam med barnen mest hela tiden eftersom min man jobbade. Det var inte jätteroligt.
 
Den här sommaren har vi varit tillsammans hela familjen.
 
Och TÄÄÄÄNK att det kom en dag då vi kunde gå på museum med barnen! Woop woop! Vi kunde gå på museum utan att någon gick bananas bland fornnordiska likdelar och utan att någon plötsligt hade klätt ut sig i stenålderskläder som en arkeolog grävt upp ur en mosse och lappat ihop med mikroskåp och pinsett (gulp). När jag förklarade för 3-åringen att han tyvärr inte fick test-ro den 1000 år gamla (antagligen superömtåliga) vikingabåten då LYSSNADE HAN PÅ MIG! Och förstod. 
 
 
 
 
 
 
Vi kunde till och med njuta och ha roligt på museet även om vi inte stannade speciellt länge. 
 
FAB!
 
Heeeeeej dååååååååå värsta småbarnsåren. 
 
 

Kommentera gärna!
Tin

Ehm... Är inte 2-åringen en 3-åring nuförtiden? Och varför funkar inte min treåring likadant och lyssnar haha!

Svar: Jag tycker att min 3-åring har haft sin trotsiga period eller vad man nu kan kalla det. Han har varit omöjlig att ta med sig någonstans alls från 1 års ålder ungefär men nu är det som att ett helt annat förstånd och lugn infunnit sig i den lilla kroppen :) Det kan såklart ändra sig igen. Barn är ju inte linjära ;)
Moa DeBruin

2015-08-04 ♥ 22:11:03
AktivaDagar-Camilla

Ja det är härligt då man kommer till nya faser med nya utvecklingsmöjligheter :) Här har vi precis gått in i tonårsfasen. Man blickar med nostalgisk blick bakåt men gläds samtidigt åt vad mycket man kan göra tillsammans med barnen/familjen numera... I sista skälvande innan barnen inte vill hänga med längre...? Fast jag ser det som en utmaning att hitta på saker som de vill hänga med på fast de blivit så stora :)

Svar: Alla faser och åldrar har sina utmaningar har jag märkt, även om mina barn inte är så gamla ännu. Men jag kan njuta av att vi nu kan prata med dom på ett helt annat sätt. Även om någon sitter och tjurar i baksätet eller är sur som en ättika eller vad det nu kan vara så är det liksom inte det där kaoset längre. Det är så skönt :)
Moa DeBruin

2015-08-05 ♥ 07:43:43 » URL: http://aktivadagar.com
Anonym

Jag har bara ett barn ännu, en ettåring, men drömmer om att få ett barn till. Jag tänker mig att vi ska vänta tills första barnet blir 3 då det nya barnet föds. Vad tänker du om syskons åldersskillnad? Skulle du ha ändrat på skillnaden nu med facit i hand?

Svar: Jag tycker tre år mellan barnen har fungerat jättebra :) Jag hade nog kunnat tänka mig fyra år också. Men det är så individuellt vad man vill och orkar med som förälder. En del vill ju bara ha ett år mellan barnen. En del planerar inte och det blir bra ändå :)
Moa DeBruin

2015-08-05 ♥ 09:01:48
moa

jag har en på 3,5 år och en 5 åring som gör mej gråhårig här hemma, dom BARA BRÅKAR (nåja)!! 1,5 års ålderskillnad är inte att rekommendera, hurrvens.

Svar: Mina bråkar också en del kan jag trösta dig med
Moa DeBruin

2015-08-06 ♥ 09:34:05 » URL: http://siemprealgo.blogg.se
Shanna

Kul att se dina barnväxa upp och du med. Har läst din blogg sen starten! Ser framemot att få läsa länge länge länge till.

Ha de gött och lycka till med storbarnen nu och de nya huset! :-)

Svar: Åh vad härligt att du hängt med så länge :) Kram!
Moa DeBruin

2015-08-07 ♥ 06:24:09
Malin

Låter helt underbart! Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag längtar efter att vi får kliva över på andra sidan småbarnsinfernot som råder här hemma nu med en snart ettåring och en snart treåring.

Tack för en superbra blogg förresten!

Svar: Tack själv 😊 Och den dagen kommer!
Moa DeBruin

2015-08-13 ♥ 13:21:25 » URL: http://trickster.blogg.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback