Spiderchick

Spara och slösa
Vi har köpt fredagsgodis, det brukar vi göra i vår familj. På inrådan av mig, givetvis. 
 
6-åringen åt en liiiiiiten bit godis och deklarerade sedan att ha skulle "spara till imorgon". 3-åringen där emot har ätit godis för glatta livet och verkade inte för en sekund överväga tanken att han ska spara till senare. Och DÄR  mina vänner har vi den stora skillnaden mellan syskonen Spiderchick.
 
3-åringen är SÅ lika mig. Jag hatar också att spara godis.
 
Det tråkigaste jag visste som liten var att spara och det är fortfarande det tråkigaste jag vet. Jamenar först går man och köper en påse gottigheter men sen ska man tydligen inte mata sina smaklökar med det för nej då ska man på ett onaturligt vis separera sig från den lilla snaskbebisen och låta den ligga i något skåp alldeles ensam och invänta ovärda tider?? Ja ni hör ju. 

Ett beteende som strider mot alla naturlagar. 
 
Cecilia

Åhå, hade aldrig kunnat spara på gottigott! Kommer ihåg att min vän hade godisförbud när hon var liten och sparade på allt som hon fick. På nyår fick hon ta fram allt som var sparat under året och oj ett sånt antiklimax! Stenhårt och halvmögligt. Efter det så skyndar jag mig nästan mer att äta upp den där godispåsen :)

Malin

Jag ar aldst av 4 (och ensam tjej) och sparade ALLT hela tiden, mest sa att jag skulle kunna saga efterat att jag hade mest godis kvar. MEN... det slutade alltid med att mina yngre broder grat och brakade sig till mitt paskagg eller vad det nu var jag stolt satt och sparade pa och mamma och pappa korde klassikern "Malin ge honom ditt paskagg nu sa att han blir tyst nagon gang! Du far ett nytt!" - fick jag nagot nytt?! Nej. Det dar skrattar vi gott at i var familj nu men det var ett riktigt trauma som barn. Sen minns jag att jag sparade en sadan dar gigantisk polkagrisklubba ocksa, tills den smalte i solen och liksom rann ner pa mitt skrivbord (sakert 3 manader senare eller nagot). Sa den fick jag inte heller ata. Nu idag ar jag alltsa inte den som sparar godis. Fick lara mig the hard way att det slutar med att man inte far ata det alls!

Svar: Haha åh vilka trauman! Här tjatade minstingen till sig godis av den äldste redan ikväll 😏
Moa DeBruin

Anna

Precis så fungerade det mellan mig och min lillebror! Jag sparade och han åt upp direkt. Och sen tiggde han av mig alternativt snodde. Det där med att han bara äter upp alla andras gör han visserligen fortfarande. Får gömma godis för honom när jag är hemma och vi är 23 och 25 nu! Vi är så i allt, jag är spara och han är slösa (åh, vad hette den tidningen man fick i skolan?)

Jag är fortfarande expert pä att spara godis. Vet inte hur jag gör det för när jag väl börjat kan jag inte sluta. Men köper liksom nytt istället av oklar anledning. Hatar också att avsluta saker/påsar så har jag bara några godisbitar kvar måste jag ta ut dem ur påsen och slänga påsen innan jag kan äta klart. Kan ju ha något med det att göra också kanske... dock bra när man får sockerkraving, det finns alltid nägot hemma även om det är lite hårt!

Jonna

Så var det med mig och min syster också. Jag var spara och hon var slösa :) tex så åt min lillasyster upp all choklad i sin chokladkalender redan 1 december. Medans jag sparade alla chokladbitar i en skål i kylskåpet (var ju ändå tvungen att öppna luckan varje dag) för att sedan ha 24 chokladbitar att smaska i mig på julafton. Min lillasyster snodde mitt sparade godis mer än en gång ^^

Josefinkan

Sådär höll min storebror på. Jag käkade upp allt på en gång, vilket jag gör fortfarande 😉 Nu går det i repris här hemma; storasyster sparar Och har sin hemliga godisgömma någonstans i rummet och lillasyster äter upp allt på en gång hon😉

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress