Spiderchick

Lycka över tidig uppgång
Imorse var det tidig uppgång för vår del, jobb och lämning på förskolan. Vi brukar inte behöva gå upp speciellt tidigt men när vi nu skulle göra det var barnen... Överlyckliga. Tydligen?
 
- JAAAAAAAAAA! jublade äldstebarnet. Kommer vi vara först på förskolan mamma? VA??
 
- Jo det tror jag. 
 
- YEEEES!
 
Sen förklarde femåringen för mig att det passar så himla bra att vi går dit tidigt för han är ju citat "så himla morgonpigg". Och det har han ju helt rätt i. I tidig otta brukar jag sömndrucket muttra, möjligen ibland fräsa, åt honom att han "går upp mitt i natten". Jag tycker liksom att 06-ish är mitt i natten. 
 
På tal om det så kom jag just att tänka på när jag förra julen förklarade för äldstebarnet att "tomten kommer och lämnar paket i öppna spisen i natt".
 
- Men mamma... sa äldstebarnet. Då kommer jag träffa tomten. För jag går ju upp mitt i natten. 
 
Touché. 
 
 
 
 
 
 
tommy

härligt med lycka

Marie

Vad hände med "Spiderkid"? :)

Svar: Han är ingen spiderkid längre.... Han är liksom större nu :)
Moa DeBruin

POOS

Tounché! Smart kille ;)

Elin Erixon

haha åh vilken sötis!

Me & My Baby Dolls

Haha, härlig unge! <3

Stefan

Så jävla kul med ungar som är lillgamla!

Du verkar ha riktigt klockrena ungar!

E

Hej!

Jag har en fråga. Jag brukar lyssna på din och Matildas podcast samt läser då och då era bloggar. Jag vet att du är en förespråkare av genus, vilket glädjer mig då det är ett stort intresse. Jag undrar dock gällande det här med färger. Du har sagt att dina barn använder alla slags färger och inte är enbart typiskt pojkiga kläder fast jag har aldrig sett dom i typiskt flickiga kläder utan snarare det som brukar klassas som pojkigt. Nej, jag vet att du inte visar upp hela ditt liv på Instagram men jag undrar över detta ändå. Och nej, kläderna är inte allt när det kommer till genus, jag vet det.

Tack för en bra blogg samt podcast.


Svar: Hej! Mitt äldsta barn är så pass stort nu att han själv vill välja sina kläder. Då blir det mest "pojkiga" sådana. Fast han har både rött, gult, grönt, blått, svart med mera i sin garderob. Favoritfärjen är lila. Lillen ärver sin storebrollas kläder. Det viktigaste för mig vad gäller kläder är att det inte ska vara "arga" kläder. Jag vill inte att mina barn ska bemötas som "tuffa" och "hårda" utan som glada och mjuka. Sen som du säger är kläderna verkligen inte allt. Det ligger så mycket mer i genus. Vad man pratar om, hur man pratar, vad man ser för filmer, läser för böcker. Jag är väldigt noga med att förklara för mina pojkar att snippor är balla. Jag har tex en supersnippa! Jag har ju fött mina barn :) Jag pratar ofta om att jag går till gymmet och att det gör mig stark. Mamma är STARK! Hemma hos oss lagar pappan gärna mat och det är vi också noga att poängtera, PAPPA lagar mat. Mina barns pappa är även väldigt mjuk och dessa sidor får han mer än gärna visa för våra barn. Han är en väldigt fin förebild för dom där, rent genusmässigt. Det är även viktigt att låta barnen vara det de personer de vill vara, det är liksom det som är genus för mig. Att få vara sig själv. Kram :)
Moa DeBruin

Sabina

Haha, vad skönt att någon är morgonpigg. Jag och min kille är bara supertrötta på mornarna!

MYLLENBERG - finalist i Top Model Worldwide

Haha åh så söt. Älskar hur du skriver och återberättar saker! :D

L

Jag måste bara skriva detta till dig! Du är det första bloggen som jag går in på när jag känner mig nere, vilket jag gjort på sista tiden, och jag blir alltid lite bättre till mods efter att ha läst dina inlägg. Spelar knappt nån roll vad de handlar om... Det är nåt som jag inte kan sätta fingret på, typ som att få en kram exakt när man behövde det eller en famn att gråta ut hos. Lugnande liksom (ej att förväxlas med sövande). Låter ju helt stört nu när jag läser vad jag skrivit men äh - jag bjuder på det. Tack för att du skriver så bra och så.

Svar: Åh tack snälla vilka fina ord :) Hoppas du snart känner dig gladare! Sluta inte kika in här bara ;) Kram!
Moa DeBruin

Biggeros

Ja, smart sagt av din gosse÷)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress