Skolstart

Till hösten börjar vår femåring skolan. Eller förskoleklass, som det kallas.
 
Jag vet att en del föräldrar kan drabbas av separationsångest när barnen börjar förskolan men just den starten har jag inte haft några problem med. Men alltså... Skolan! DET känns jobbigt i mitt mammahjärta.
 
Det känns så stort på något vis. Om förskolan är en stillsam liten damm så känns skolan som en stor, vild ocean. Femåringen längtar men jag där emot har känt oro inför detta sedan i höstas. 
 
Men så häromdagen var vi på besök i skolan och tänk, nu känns det mycket bättre för lilla mammisen. Dels insåg jag att vi är bekanta med många av de andra barnen och föräldrarna, jag känner rektorn och en av fröknarna är familj till Matilda. Dessutom var lokalerna jättefina. Så nu känner jag mig mycket tryggare. PJUH!
 
Där med inte sagt att jag inte kommer ligga i en buske utanför klassrumsfönstret med avlyssningsparabol, kikarsikte och ett kamouflerande björkris på huvudet. Im just sayin. 
 
 
 
Redo att ha björkris som huvudbonad.
 
 

Kommentera gärna!
Hanna Karlsson

Skönt att det känns bättre efter att ha varit där. Hemskt ju om det hade varit tvärtom.

2015-02-03 ♥ 22:00:49 » URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Emma - hörselresan

Asså, skolval! Vi ska också skicka iväg onge till förskoleklass och håller just på att besöka olika alternativ, så himla svårt. Stora damens skolval är dock en baggis jämfört med det skolval vi måste göra för vår son om ett par år. Här snackar vi inkludering på hemmaplan eller specialskola alt hörselklass LÅNGT hemifrån. Pest eller kolera liksom...

Svar: Ja det är tuffa val. Hoppas det löser sig fint och blir bra för båda barnen :) kram!
Moa DeBruin

2015-02-03 ♥ 22:03:20 » URL: http://horselresan.blogspot.se
Em - mitt liv på NZ

Herregud vad jag känner igen mej i dina tankar!! Tyckte iof att det var rätt jobbigt att skola in vår son på förskolan, då lämningarna var riktigt tuffa en lång tid. Och ja, nu är det dags för riktig SKOLA då han fyller fem i september. 5 dagar i veckan 6 timmar åt gången... Nästan så jag funderar att gömma honom hemma tills han fyller sju och sen flytta till sverige! Ha ha nä riktigt så illa är det inte. Men nästan!

Svar: Ja det är helt klart en omställning!
Moa DeBruin

2015-02-03 ♥ 22:53:18 » URL: http://emsliv.wordpress.com
Louise Hannu - BEAD IT

Hej! Jag älskar din blogg och har följt dig sedan 2011, tror jag. Jag tänkte bara berätta att jag och mitt lilla företag Bead It har just nu en Alla Hjärtans Dag-kampanj där du får 20% rabatt på din order om du beställer innan 11 februari! En perfekt present till dig och din speciella person nu när det snart är Alla Hjärtans Dag! Vem älskar inte matchande armband, liksom?!

Tack för världens bästa blogg! <3

2015-02-04 ♥ 00:14:07 » URL: http://www.beadit.nu
Anonym

Min tjej är 51 st i förskoleklass, där snackar vi ångest! Sen kom hon hem en dag och blivit slagen i magen, arg mamma som undrar vad det är för barn. De är ju faktisk bara 6 år!!

Svar: Vad tråkigt :(
Moa DeBruin

2015-02-04 ♥ 00:31:27
tommy

spännande =)

2015-02-04 ♥ 02:50:23 » URL: http://investerasmart.blogg.se
K

Jag är inte alls beredd. Trots att mitt stora barn redan går på den skola där vi ska ha den lilla och trots att vi bara varit nöjda, så är jag inte redo. Just i år har mitt hjärta blött extra mycket för alla små sexåringar som började på den skola där jag själv är lärare. Jag ser bara mitt lilla, lilla pyttebarn i alla små sexåringar...HUR ska mitt lilla hjärta klara sig!? Mitt lilla pyttelilla barn som just fyllt sex år och som är 125 lång, verbal, kan läsa lite och skriva lite, är social och orädd, HUR ska han klara sig? Och hur ska JAG klara mig;)

2015-02-04 ♥ 18:48:01
Anna

Hoppas det går bra :D

2015-02-04 ♥ 22:52:54 » URL: http://Annadalstrom.blogg.se
Agnes

Haha Moa har du sett denna?

http://www.veckorevyn.com/LOL/Saker-bara-vi-fran-Vastgotaschlatta-forstar

Svar: haha allt stämmer!
Moa DeBruin

2015-02-05 ♥ 09:13:59

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback