Spiderchick

Det är emot vår natur att fånga dagen
Okej jag måste tipsa er om att lyssna på Agnes Wold, hon har gjort ett vinterprat och ett sommarprat. Här är vinterpratet. Jag mådde SÅ bra av att lyssna på Agnes! Hon sa så många smarta saker.
 
 
 
 
 
 
 
Jag punktar här upp två bra saker som Agnes säger i sitt vinterprat:
 
1. Rakad hud är inte mer hygienisk än orakad
Hårstrån är torra och de få bakterier som finns där kan inte föröka sig. När man rakar sig där emot, uppstår små sår i huden, berättar Agnes. Vätska och näring läcker ut och hudbakterier får en chans att föröka sig. Renrakad hud har alltså fler bakterier per kvadratcentimeter än hårig. Tack. Då vet vi det till nästan gång någon skapar hätska Facebooktrådar om håriga armhålor. Det är alltså inte ohygieniskt att vara hårig.
 
2. Det ligger inte i vår natur att vara konstant nöjda och glada 
Människan tröttnar snabbt även om allt är perfekt. Det är meningen att vi ska tröttna för att vi ska utveckla våra revir och uppfinna nya saker, menar Agnes. Att fånga dagen är mot vår natur. Vi oroar oss för morgondagen och grämer oss över det vi inte har. Det är så vi är skapta och det därför mänskligheten har kommit dit vi är idag. Tack för den infon säger jag som alltid har haft komplex över hur kass jag är på att fånga dagar. Vad bra. Då vet jag att det beror på att jag ska ut och pinka in nya, härliga revir. 
 
Matnyttig info, helt klart.
 
D. DeMarkey

Jag håller ju såå med i att människan nog inte har det i sig att faktiskt vara nöjd även om allt är perfekt. Vi tröttnar, speciellt jag, fy vad jobbigt att vara så men sant är det. Enligt mig i alla fall. :)

Svar: Jo det är rätt jobbigt, håller med 😊
Moa DeBruin

Pernilla

Både sommar- och vinterpratet var ju helt fantastiska! Älskar hennes sätt att slå hål på myter och vanföreställningar.

Svar: 😊👍👍👍👍👍👍
Moa DeBruin

flodina.blogg.se

matnyttigt va nog rätta ordet;)

Carina

Henne skulle jag kunna lyssna på jämt! Fantastiskt att höra om det annalkande klimakteriet också, att det blir bra det också så länge man inte ändrar om.

Svar: Jag vet! Fantastiskt!
Moa DeBruin

nadja

HEJ! :)denna kommentar kanske inte hör till inlägget,men så att du hade/har en Crescent trike.jag fundrar på att skaffa mig en sån och undrar om du är nöjd med den?mycket tacksam för svar.

Svar: Japp det stämmer 😊 vi är mycket nöjda med dess funktioner men det har varit meckigt med lufthjul (som det är på den här) Det har varit ett jobb att hålla hjulen jämfyllda med luft, ibland har det blivit punka. Med det sagt är vi rätt (väldigt) lata jag och min man 😊 Är I övrigt tummen upp!
Moa DeBruin

Sanna

Härligt att höra^^

Josefin

Tack för tipset! Älskade hennes sommarprat och hade helt missat att hon gjort ett vinterprat också. Ska genast kolla in! Mycket avkravifierad känsla när man hört henne.

Pernilla

ÄR DET SANT!?
Ok måste lyssna. Jag drivs av ständig framåtångest och vill vidare, mera osv och när mina vänner pratar om att "vi är sådana som aldrg blir nöjda" brukar jag försvara oss med att säga att det är (sådana som)vi som driver världen framåt och att vi hade bott kvar i grottor om vi varit annorlunda, att inte kunna vara ständigt nöjd är utveckling och bra OCH DRA PÅ TRISSOR att jag hade rätt!
tack för infon, mvh nöjd tjej! :)

Svar: Lyssna på Agnes, hon är grym 😊
Moa DeBruin

Hanna Karlsson

Bra att veta. :-)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress