Med barn i en sirapsfylld snöstorm

Idag var jag och barnen själva hemma under förmiddagen och jag försökte förbereda inför att våra kompisar skulle komma över på "afternoon tea". Alltså, att städa och förbereda saker tillsammans med två små barn är lite som att skotta i en snöstorm och samtidigt simma i sirap. Varför?
 
1. Barn strör prylar kring sig i en takt som torde vara fysiskt omöjligt för djuret människan. Lite som att en myra egentligen inte borde orka bära ett granbarr för det väger mer än hela myran. Så är barn. Fast med prylar. 
 
2. Barn uppehåller sina arma föräldrar på ett sätt som bara kan jämföras med... Inget. Inom loppet av en minut kan mina barn be mig om fyrtioåtta olika saker (inte helt sällan vitt skilda sådana) och samtidigt ropa fääääärdig från toan och samtidigt vara i konflikt med varandra och samtidigt jonglera med köttkivar och samt... STOOOOOOOOPP! får jag skrika för att hejda den eskalerande cirkusen och vips får jag ett andrum på cirka fem  sekunder (det är så lång tid det tar för barnen att sänka sina förvånade ögonbryn). Sedan är det igång igen. 
 
Well. Pappan i huset fick komma hem innan jag kunde förbereda något. Sedan hade vi en rysligt trevlig afternoon tea med kömpisarna. Väl värt snöstorms-mödan. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera gärna!
Hanna Karlsson

Haha, känner så igen mig i bilden!

2015-01-05 ♥ 13:22:29 » URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Anonym

Sjukt hög igenkänningsfaktor!!! Du skriver så bra!

Svar: tack :)
Moa DeBruin

2015-01-06 ♥ 18:28:05
Anonym

Så sant så sant! Ibland undrar jag om det bara är mina barn som stökar till det så för hemma hos andra verkar det alltid vara mycket mer ordning och reda! Eller är det skillnad på pojkar och flickor tro? Jag har två pojkar...Är alltid tokstressad inför att vi ska ha besök. Nästan så man ångrar att man bjudit hem
Någon. Men när man väl fått hyfsat städat och vännerna är här så brukar det bli trevligt:-)

Svar: Jag tror att det bara är att lägga ner de värsta städ-ambitionerna under småbarnsåren 😊
Moa DeBruin

2015-01-06 ♥ 21:43:38

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback